PDA

View Full Version : Тъпия светофар на Семинарията

Mury
14-12-2005, 00:00
Какво ще кажета за светофара който ще заработи ди няколко дни на Семинарията.Аз мисля че задръстванията ще станат двойни особено ако идваш центъра задръстванията ще започват от Хемус.Па и остров изтипосаха по средата на площада :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:

KGB
14-12-2005, 00:23
Какво ще кажета за светофара който ще заработи ди няколко дни на Семинарията.Аз мисля че задръстванията ще станат двойни особено ако идваш центъра задръстванията ще започват от Хемус.Па и остров изтипосаха по средата на площада :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:

Ми ще еба#@$т мамата на движението, понеже трафика от баучер не е голям...а този от свети наум е огромен и като го задържиш чрез сфетовар ще стане страшно. Шорт-къта по Милин камък също не е за предпочитане...там ни удараха вчера...заради един олигофрен с шкода 120л с Пакистанска регистрация :evil:

ShoxXx
14-12-2005, 00:26
А пък смъкването от Семинарията към пл. Журналист по оная уличка с павенцата е тествано и за QV-та не става...ся който си е махнал планката може и да пробва, ама не бих съветвал...

pent
14-12-2005, 08:27
мда, хем стесниха пътя , хем светофар ще сложат! дано поне го настроят правилно в ущърб на минаващите по баучер, защото в 98% от случайте 10 коли идващи от свети наум, чакат 1 да се дотътри по баучер, нали е с предимство!

Според мен , тази мижава бензиностанция е напълно излишна, и въобще цялата градинка там! Това е една от важните артерии на София, която е почти от 8 до 8 натоварена!

lazy
14-12-2005, 08:40
Там едно "кръгово" би било добро решение. Както в повечето нормални държави. Скоро във в. 24часа имаше статия на Богомил Бонев за идиотската организация на движението в София - с все повече светофари, които образуват огромни "тапи", вместо с "кръгови" движения. Но кой да мисли ...

Venci
14-12-2005, 09:34
Какво мисля, ли? Защо точни ти пускаш тая тема, бре? Като, че ли не знаеш от къде да заобиколиш, съседе :hehe: . Ако слушате може да кажа и на вас останалите :Yoda: .

bass
14-12-2005, 10:20
Всеки делничен ден минавам през тва кръстовище и всеки път се изумявам от кретенската организация там (или по-скоро липсата на такава досега). Наистина трафикът по св.Наум е по-голям от този по Баучър (която е с предимство) и става тъпо 20 коли и автобус да чакат една кола да се довлече (и тя в последния момент да даде мигач за към химическия факултет)... Още по-тъпо е, когато движещите се по св. Наум завият по Баучър и заради острова в средата настава смут дали са вече с предимство (щото се движат по Баучър) или не са (защото завиват)...
Та някакво решение трябваше да има, но наистина светофарът е малко рискован там (а и слагат остров от долната страна на кръстовището, та става още по-тясно и опашките ще се точат още от Хемус май...)

WhitePower
14-12-2005, 10:50

Ми ще еба#@$т мамата на движението, понеже трафика от баучер не е голям...а този от свети наум е огромен и като го задържиш чрез сфетовар ще стане страшно. Шорт-къта по Милин камък също не е за предпочитане...там ни удараха вчера...заради един олигофрен с шкода 120л с Пакистанска регистрация :evil:

само нема да минавате по милин камък щото ще извадя 10на павета и ще правите гумета ;))) :boxing: :duel:

koolio
14-12-2005, 12:15
Лелееее ужас! Колкото беше задръстено досега, два пъти по-зле ще стане :evil: ! Абе тия хора въобще мислят ли с главите си, бе, то и без товаСв.Наум не може да поеме целия трафик от Черни връх и Симеоновско шосе, вместо да помислят за някакво възможно разширение или отклоняване, те правят още по-голяма тапа :screwy: ! Да не говорим за грАДСКИЯ транспорт- вече ще трябва да раздават суха храна в 94 и 102! Недай си боже пък да стане някаква катастрофа по Св. Наум- тогава задръстванвето ще стигна до Романс-а в Симеоново :evil: :laser: ! Ей, наистина ми писна да се правят неща колкото да се отбие номера, без въобще да се мисли! А бат'Рамбо що не вземе да я махне тая тъпа газостанция пред химическия, дето, както каза Пент, само пречи на движението? Щото едн е да чупиш стойки, друго е да решаваш реално проблемите на един град :evil: !

alf
14-12-2005, 12:23
еййй пак бързате да плюете. според мен има вопиуща нужда от някакво регулиране там. всяко преминаване с варненската ми е прединфарктно. значи надявам се че тоя светофар се слага точно поради факта че движението по пътя с предимство - дж. баучер - е много по слабо отколкото по св. наум и съответно ще се регулира светофара така че да пропуска повече трафик откъм по-натоварената част. пък дали так аще го направят е друг въпрос.

WhitePower
14-12-2005, 12:27
Сега ще кажа защо има светофар

точно на 200 метра има училище и е сабрана подписка да има светофар тъй като децата не мога да пресекат на това кръстовище и имаше малко кофти случаи
за това светофар ще има !!! и по добре а не сутрин с калниците на пред да си проправям път а сам на път с предимсво дето никои не го ебава

MONI
14-12-2005, 12:35
Моето мнение че че има логика и да е напревен светофара като хората за да олекоти задръстванията. За пример давам Т. Александров, а най - големия ми пробег на зелена вълна е от Люлин - кооперативния пазар към центъра по улицата на която е KFC, после тунела, Т. Александров за малко спрях на Опълченска щото имаше повечко коли и след това чак на 5те кюшета.

KGB
15-12-2005, 00:14
Моето мнение че че има логика и да е напревен светофара като хората за да олекоти задръстванията. За пример давам Т. Александров, а най - големия ми пробег на зелена вълна е от Люлин - кооперативния пазар към центъра по улицата на която е KFC, после тунела, Т. Александров за малко спрях на Опълченска щото имаше повечко коли и след това чак на 5те кюшета.

Това вечерно време ли бре...и колко пъти мина на червено???

MONI
15-12-2005, 09:04

Това вечерно време ли бре...и колко пъти мина на червено???

Към 18:00 часа и не съм минавал на червено нито веднъж.....естествено и аз бях доста учуден ама нямаше и много коли както казах преди време в един друг пост, че няма логика на дните в които има задръствания.

Kostadin
15-12-2005, 09:32
Там едно "кръгово" би било добро решение. Както в повечето нормални държави. Скоро във в. 24часа имаше статия на Богомил Бонев за идиотската организация на движението в София - с все повече светофари, които образуват огромни "тапи", вместо с "кръгови" движения. Но кой да мисли ...
доказано е че кръговото кръстовище е най-безопасното :wink: слушал съм, че преди да направят кръгово кръстовище на моста на Марица от към града това е било кръстовището на балканския полуостров с най-много катастрофи понеже точно от там е минавал стария международен път за цариград а именно Е5 и е имала някаква идиотщина с това кой път да е главен и кой не, и май е било така че идващите по моста да са с предимство а главния път не......та майката му е кръговото кръстовище, Пазарджик не е голям град, но има доста кръгови, даже и сега строят ново :wink:

lazy
15-12-2005, 09:36
Естествено, че е най-безопасно. На едно нормално кръстовище, ако идват 4 автомобила от 4-те посоки, теоретично могат едновременно да се ударят и 4-те. В едно кръгово могат да се ударят само 2 автомобила.

Mury
15-12-2005, 15:34
Какво мисля, ли? Защо точни ти пускаш тая тема, бре? Като, че ли не знаеш от къде да заобиколиш, съседе :hehe: . Ако слушате може да кажа и на вас останалите :Yoda: .Ехеееее то е ясно ба ма са ядосвам на идиотите

WhitePower
15-12-2005, 15:46
а СИ КАЗАЛ АЛ САМ ТЕ ИЗПЛЮЩАЛ !!!

търтей
15-12-2005, 15:48
а СИ КАЗАЛ АЛ САМ ТЕ ИЗПЛЮЩАЛ !!!
въйййй
кви сте гадни :roll2:

Venci
15-12-2005, 15:48
:stumm:

търтей
15-12-2005, 15:50
:stumm:
ши доа ти напукам гуменетките :evil: :metal:

WhitePower
15-12-2005, 16:03
схте минаваш на 1 км покраи лозенец нема да ми праиш само трафик по улиците

alf
15-12-2005, 16:08
аз знам откъде се минава :pfbbt:
само дето понякога райберите слагат знак там и се залостват да дебнат :censored:

Lucky
15-12-2005, 16:18
Естествено, че е най-безопасно. На едно нормално кръстовище, ако идват 4 автомобила от 4-те посоки, теоретично могат едновременно да се ударят и 4-те. В едно кръгово могат да се ударят само 2 автомобила.

Да бе ако е както във Враца ЛЕВИЯТ с предимство ше видиш ако минаваш за първи път и нема знаци :twisted:

търтей
15-12-2005, 16:20
Да бе ако е както във Враца :twisted:

в тоа град има едни други правила :roll2:
некои колеги моат да споделат

lazy
15-12-2005, 16:30
Да бе ако е както във Враца ЛЕВИЯТ с предимство ше видиш ако минаваш за първи път и нема знаци :twisted:
Обикновено в кръговото с предимство трябва да е водачът, който е вътре. А не както е на Руски паметник ... Или простотията на Сточна гара ...

търтей
15-12-2005, 16:31
А не както е на Руски паметник ... Или простотията на Сточна гара ...
колега на руски паметник не кръгово нито на сточна гара

WhitePower
15-12-2005, 16:36
хубаво де не е кръгово а търкало

търтей
15-12-2005, 16:37
хубаво де не е кръгово а търкало

еми за да е кръгово требе знак г12

http://maverick2000.net/ZDP/G12.jpg

та така

Yon
15-12-2005, 17:26
Ела в Търново да видиш какво е безопасно кръгово :evil: Камери на всякъде..., а и в Габрово има подобни изцепки. Региона се слави със собствен стил... ??

lazy
15-12-2005, 17:41
еми за да е кръгово требе знак г12

http://maverick2000.net/ZDP/G12.jpg

та така
Ми да сложат ... И да разкарат светофарите от Сточна гара, щото такава идиотия май не съм виждал на друго място :)

valjo
15-12-2005, 18:00

точно па там десния е с предимство :)
щото няма знак Б-1 http://maverick2000.net/ZDP/B1.jpg в комплект с Г-12 http://maverick2000.net/ZDP/G12.jpg

а когато няма знак за предимство, си важи стандартното правило за "десностоящия"
което в София мисля че никъде не така, но във Враца наистина има едно такова, дето може да те вкара в беля;)

Lucky
16-12-2005, 09:18
Е става въпрос за това с/у Лукоил. Е има си знаците наистина :lol:

valjo
16-12-2005, 12:51
Е става въпрос за това с/у Лукоил. Е има си знаците наистина :lol:
онова са го направили след като аз се изселих от там ;)

bass
17-12-2005, 15:31
Малък ъпдейт от тази сутрин:
Въпросният светофар още не е пуснат, само мига жълто. Пред мен и още една кола (в посока НДК) върви автобус 94 и веднага след кръстовището спира на спирката. Оказа се, че няма достатъчно място да бъде заобиколен (заради новопостроения остров по средата). Всички 3-4 коли зад него стоим посред кръстовището, свирки и дудуци отвсякъде...
Автобусът тръгва; аха да тръгнем и ние и... всичкото народ се разщъква като хлебарки да пресича в двете посоки.
Пресичането може и да го отиграят със светофара, но със спирката ще е кофти. Дано прблемът да е временен (заради строителните боклуци, които все още седят там).

Venci
17-12-2005, 15:35
Преди тротоарът на спирката беше по широк. Сега го стесниха. Още не са наредили паветата обаче. За това рейса не спира плътно до бордюра. Не вярвам обаче и след ремонта да има достатъчно място. Скапаните дривери на автобусите ще спират на средата.

bass
17-12-2005, 15:45
Още не са наредили паветата обаче. За това рейса не спира плътно до бордюра.
Дано да е това :wink: В обратната посока има достатъчно място за две (че и повече) коли една до друга.

Mury
17-12-2005, 17:14
Още не са наредили паветата обаче. За това рейса не спира плътно до бордюра.
Дано да е това :wink: В обратната посока има достатъчно място за две (че и повече) коли една до друга.Естествено защото в обратна посока трафика е по-голям към 17-19 часа :wink: :wink:

FIRE 8V
20-12-2005, 02:48
само нема да минавате по милин камък щото ще извадя 10на павета и ще правите гумета
То аз почти всеки ден минавам от там и от разкривените павета :x немога да си чуя мислите :not-fair: .

Ела в Търново да видиш какво е безопасно кръгово Камери на всякъде..., а и в Габрово има подобни изцепки. Региона се слави със собствен стил... ??

Бях от 8 до 10 декември във В.Търново и останах много приятно изненадан :o от организацията на движението и културата на шофьорите по улиците :D :D .

pent
22-12-2005, 11:41
ай честито на пичилифшити

http://bulgaria.actualno.com/news_34855.html

Mury
22-12-2005, 19:47
Лъжааааааа днес пак мигаше жълто оше не бачка

Bobo
22-12-2005, 23:08

Аз като минах бачкаше бре :shock:

KGB
23-12-2005, 02:49

Аз като минах бачкаше бре :shock:

И как беше??? :lol:

BatVas
23-12-2005, 04:18
Ами и аз минах към 22.30 -(возен от Голф(венто) на колежката) - ами доста дълго свети зеленото като идваш отдоло от Хемус по Свети Наум :?

MONI
23-12-2005, 09:20
Ами и аз минах към 22.30 -(возен от Голф(венто) на колежката) - ами доста дълго свети зеленото като идваш отдоло от Хемус по Свети Наум :?

OFFTOPIC

Сметай Васко да остави Алфата за да се качи у вентото за ква колежка става на въпрос...... :wink:

Mury
23-12-2005, 10:00
Ами и аз минах към 22.30 -(возен от Голф(венто) на колежката) - ами доста дълго свети зеленото като идваш отдоло от Хемус по Свети Наум :?Ми то та е целта бре Васеее така требе да е

BatVas
23-12-2005, 10:15
Ами и аз минах към 22.30 -(возен от Голф(венто) на колежката) - ами доста дълго свети зеленото като идваш отдоло от Хемус по Свети Наум :?Ми то та е целта бре Васеее така требе да е

Да знам - точно така трябва да свети там най -дълго зеленото-иначе преди като идвах отдоло трябваше да чакам и общо взето бързината на преминаване зависеше от това колко си нахален. Надявам се добре да са преочели трафика и да са съобразили :D

pent
23-12-2005, 10:17
:offtopic:
и как си мълчи за колежката :lol: :lol: :lol:

Bobo
23-12-2005, 18:20
Аве засега светофара не става причина за задръствания според мен поне не повече от преди :wink:

Mury
23-12-2005, 18:22
Мдааааа и аз мисля че може и да успее да се справи със задръстванията знае ли човек :wink: :wink: