View Full Version : Тъпия светофар на Семинарията
Какво ще кажета за светофара който ще заработи ди няколко дни на Семинарията.Аз мисля че задръстванията ще станат двойни особено ако идваш центъра задръстванията ще започват от Хемус.Па и остров изтипосаха по средата на площада :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:
Какво ще кажета за светофара който ще заработи ди няколко дни на Семинарията.Аз мисля че задръстванията ще станат двойни особено ако идваш центъра задръстванията ще започват от Хемус.Па и остров изтипосаха по средата на площада :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:
Ми ще еба#@$т мамата на движението, понеже трафика от баучер не е голям...а този от свети наум е огромен и като го задържиш чрез сфетовар ще стане страшно. Шорт-къта по Милин камък също не е за предпочитане...там ни удараха вчера...заради един олигофрен с шкода 120л с Пакистанска регистрация :evil:
А пък смъкването от Семинарията към пл. Журналист по оная уличка с павенцата е тествано и за QV-та не става...ся който си е махнал планката може и да пробва, ама не бих съветвал...
мда, хем стесниха пътя , хем светофар ще сложат! дано поне го настроят правилно в ущърб на минаващите по баучер, защото в 98% от случайте 10 коли идващи от свети наум, чакат 1 да се дотътри по баучер, нали е с предимство!
Според мен , тази мижава бензиностанция е напълно излишна, и въобще цялата градинка там! Това е една от важните артерии на София, която е почти от 8 до 8 натоварена!
Там едно "кръгово" би било добро решение. Както в повечето нормални държави. Скоро във в. 24часа имаше статия на Богомил Бонев за идиотската организация на движението в София - с все повече светофари, които образуват огромни "тапи", вместо с "кръгови" движения. Но кой да мисли ...
Какво мисля, ли? Защо точни ти пускаш тая тема, бре? Като, че ли не знаеш от къде да заобиколиш, съседе :hehe: . Ако слушате може да кажа и на вас останалите :Yoda: .
Всеки делничен ден минавам през тва кръстовище и всеки път се изумявам от кретенската организация там (или по-скоро липсата на такава досега). Наистина трафикът по св.Наум е по-голям от този по Баучър (която е с предимство) и става тъпо 20 коли и автобус да чакат една кола да се довлече (и тя в последния момент да даде мигач за към химическия факултет)... Още по-тъпо е, когато движещите се по св. Наум завият по Баучър и заради острова в средата настава смут дали са вече с предимство (щото се движат по Баучър) или не са (защото завиват)...
Та някакво решение трябваше да има, но наистина светофарът е малко рискован там (а и слагат остров от долната страна на кръстовището, та става още по-тясно и опашките ще се точат още от Хемус май...)
WhitePower
14-12-2005, 10:50
Ми ще еба#@$т мамата на движението, понеже трафика от баучер не е голям...а този от свети наум е огромен и като го задържиш чрез сфетовар ще стане страшно. Шорт-къта по Милин камък също не е за предпочитане...там ни удараха вчера...заради един олигофрен с шкода 120л с Пакистанска регистрация :evil:
само нема да минавате по милин камък щото ще извадя 10на павета и ще правите гумета ;))) :boxing: :duel:
Лелееее ужас! Колкото беше задръстено досега, два пъти по-зле ще стане :evil: ! Абе тия хора въобще мислят ли с главите си, бе, то и без товаСв.Наум не може да поеме целия трафик от Черни връх и Симеоновско шосе, вместо да помислят за някакво възможно разширение или отклоняване, те правят още по-голяма тапа :screwy: ! Да не говорим за грАДСКИЯ транспорт- вече ще трябва да раздават суха храна в 94 и 102! Недай си боже пък да стане някаква катастрофа по Св. Наум- тогава задръстванвето ще стигна до Романс-а в Симеоново :evil: :laser: ! Ей, наистина ми писна да се правят неща колкото да се отбие номера, без въобще да се мисли! А бат'Рамбо що не вземе да я махне тая тъпа газостанция пред химическия, дето, както каза Пент, само пречи на движението? Щото едн е да чупиш стойки, друго е да решаваш реално проблемите на един град :evil: !
еййй пак бързате да плюете. според мен има вопиуща нужда от някакво регулиране там. всяко преминаване с варненската ми е прединфарктно. значи надявам се че тоя светофар се слага точно поради факта че движението по пътя с предимство - дж. баучер - е много по слабо отколкото по св. наум и съответно ще се регулира светофара така че да пропуска повече трафик откъм по-натоварената част. пък дали так аще го направят е друг въпрос.
WhitePower
14-12-2005, 12:27
Сега ще кажа защо има светофар
точно на 200 метра има училище и е сабрана подписка да има светофар тъй като децата не мога да пресекат на това кръстовище и имаше малко кофти случаи
за това светофар ще има !!! и по добре а не сутрин с калниците на пред да си проправям път а сам на път с предимсво дето никои не го ебава
Моето мнение че че има логика и да е напревен светофара като хората за да олекоти задръстванията. За пример давам Т. Александров, а най - големия ми пробег на зелена вълна е от Люлин - кооперативния пазар към центъра по улицата на която е KFC, после тунела, Т. Александров за малко спрях на Опълченска щото имаше повечко коли и след това чак на 5те кюшета.
Моето мнение че че има логика и да е напревен светофара като хората за да олекоти задръстванията. За пример давам Т. Александров, а най - големия ми пробег на зелена вълна е от Люлин - кооперативния пазар към центъра по улицата на която е KFC, после тунела, Т. Александров за малко спрях на Опълченска щото имаше повечко коли и след това чак на 5те кюшета.
Това вечерно време ли бре...и колко пъти мина на червено???
Това вечерно време ли бре...и колко пъти мина на червено???
Към 18:00 часа и не съм минавал на червено нито веднъж.....естествено и аз бях доста учуден ама нямаше и много коли както казах преди време в един друг пост, че няма логика на дните в които има задръствания.
Kostadin
15-12-2005, 09:32
Там едно "кръгово" би било добро решение. Както в повечето нормални държави. Скоро във в. 24часа имаше статия на Богомил Бонев за идиотската организация на движението в София - с все повече светофари, които образуват огромни "тапи", вместо с "кръгови" движения. Но кой да мисли ...
доказано е че кръговото кръстовище е най-безопасното :wink: слушал съм, че преди да направят кръгово кръстовище на моста на Марица от към града това е било кръстовището на балканския полуостров с най-много катастрофи понеже точно от там е минавал стария международен път за цариград а именно Е5 и е имала някаква идиотщина с това кой път да е главен и кой не, и май е било така че идващите по моста да са с предимство а главния път не......та майката му е кръговото кръстовище, Пазарджик не е голям град, но има доста кръгови, даже и сега строят ново :wink:
Естествено, че е най-безопасно. На едно нормално кръстовище, ако идват 4 автомобила от 4-те посоки, теоретично могат едновременно да се ударят и 4-те. В едно кръгово могат да се ударят само 2 автомобила.
Какво мисля, ли? Защо точни ти пускаш тая тема, бре? Като, че ли не знаеш от къде да заобиколиш, съседе :hehe: . Ако слушате може да кажа и на вас останалите :Yoda: .Ехеееее то е ясно ба ма са ядосвам на идиотите
WhitePower
15-12-2005, 15:46
а СИ КАЗАЛ АЛ САМ ТЕ ИЗПЛЮЩАЛ !!!
а СИ КАЗАЛ АЛ САМ ТЕ ИЗПЛЮЩАЛ !!!
въйййй
кви сте гадни :roll2:
:stumm:
ши доа ти напукам гуменетките :evil: :metal:
WhitePower
15-12-2005, 16:03
схте минаваш на 1 км покраи лозенец нема да ми праиш само трафик по улиците
аз знам откъде се минава :pfbbt:
само дето понякога райберите слагат знак там и се залостват да дебнат :censored:
Естествено, че е най-безопасно. На едно нормално кръстовище, ако идват 4 автомобила от 4-те посоки, теоретично могат едновременно да се ударят и 4-те. В едно кръгово могат да се ударят само 2 автомобила.
Да бе ако е както във Враца ЛЕВИЯТ с предимство ше видиш ако минаваш за първи път и нема знаци :twisted:
Да бе ако е както във Враца :twisted:
в тоа град има едни други правила :roll2:
некои колеги моат да споделат
Да бе ако е както във Враца ЛЕВИЯТ с предимство ше видиш ако минаваш за първи път и нема знаци :twisted:
Обикновено в кръговото с предимство трябва да е водачът, който е вътре. А не както е на Руски паметник ... Или простотията на Сточна гара ...
А не както е на Руски паметник ... Или простотията на Сточна гара ...
колега на руски паметник не кръгово нито на сточна гара
WhitePower
15-12-2005, 16:36
хубаво де не е кръгово а търкало
хубаво де не е кръгово а търкало
еми за да е кръгово требе знак г12
http://maverick2000.net/ZDP/G12.jpg
та така
Ела в Търново да видиш какво е безопасно кръгово :evil: Камери на всякъде..., а и в Габрово има подобни изцепки. Региона се слави със собствен стил... ??
еми за да е кръгово требе знак г12
http://maverick2000.net/ZDP/G12.jpg
та така
Ми да сложат ... И да разкарат светофарите от Сточна гара, щото такава идиотия май не съм виждал на друго място :)
точно па там десния е с предимство :)
щото няма знак Б-1 http://maverick2000.net/ZDP/B1.jpg в комплект с Г-12 http://maverick2000.net/ZDP/G12.jpg
а когато няма знак за предимство, си важи стандартното правило за "десностоящия"
което в София мисля че никъде не така, но във Враца наистина има едно такова, дето може да те вкара в беля;)
Е става въпрос за това с/у Лукоил. Е има си знаците наистина :lol:
Е става въпрос за това с/у Лукоил. Е има си знаците наистина :lol:
онова са го направили след като аз се изселих от там ;)
Малък ъпдейт от тази сутрин:
Въпросният светофар още не е пуснат, само мига жълто. Пред мен и още една кола (в посока НДК) върви автобус 94 и веднага след кръстовището спира на спирката. Оказа се, че няма достатъчно място да бъде заобиколен (заради новопостроения остров по средата). Всички 3-4 коли зад него стоим посред кръстовището, свирки и дудуци отвсякъде...
Автобусът тръгва; аха да тръгнем и ние и... всичкото народ се разщъква като хлебарки да пресича в двете посоки.
Пресичането може и да го отиграят със светофара, но със спирката ще е кофти. Дано прблемът да е временен (заради строителните боклуци, които все още седят там).
Преди тротоарът на спирката беше по широк. Сега го стесниха. Още не са наредили паветата обаче. За това рейса не спира плътно до бордюра. Не вярвам обаче и след ремонта да има достатъчно място. Скапаните дривери на автобусите ще спират на средата.
Още не са наредили паветата обаче. За това рейса не спира плътно до бордюра.
Дано да е това :wink: В обратната посока има достатъчно място за две (че и повече) коли една до друга.
Още не са наредили паветата обаче. За това рейса не спира плътно до бордюра.
Дано да е това :wink: В обратната посока има достатъчно място за две (че и повече) коли една до друга.Естествено защото в обратна посока трафика е по-голям към 17-19 часа :wink: :wink:
само нема да минавате по милин камък щото ще извадя 10на павета и ще правите гумета
То аз почти всеки ден минавам от там и от разкривените павета :x немога да си чуя мислите :not-fair: .
Ела в Търново да видиш какво е безопасно кръгово Камери на всякъде..., а и в Габрово има подобни изцепки. Региона се слави със собствен стил... ??
Бях от 8 до 10 декември във В.Търново и останах много приятно изненадан :o от организацията на движението и културата на шофьорите по улиците :D :D .
ай честито на пичилифшити
http://bulgaria.actualno.com/news_34855.html
Лъжааааааа днес пак мигаше жълто оше не бачка
Аз като минах бачкаше бре :shock:
Аз като минах бачкаше бре :shock:
И как беше??? :lol:
Ами и аз минах към 22.30 -(возен от Голф(венто) на колежката) - ами доста дълго свети зеленото като идваш отдоло от Хемус по Свети Наум :?
Ами и аз минах към 22.30 -(возен от Голф(венто) на колежката) - ами доста дълго свети зеленото като идваш отдоло от Хемус по Свети Наум :?
OFFTOPIC
Сметай Васко да остави Алфата за да се качи у вентото за ква колежка става на въпрос...... :wink:
Ами и аз минах към 22.30 -(возен от Голф(венто) на колежката) - ами доста дълго свети зеленото като идваш отдоло от Хемус по Свети Наум :?Ми то та е целта бре Васеее така требе да е
Ами и аз минах към 22.30 -(возен от Голф(венто) на колежката) - ами доста дълго свети зеленото като идваш отдоло от Хемус по Свети Наум :?Ми то та е целта бре Васеее така требе да е
Да знам - точно така трябва да свети там най -дълго зеленото-иначе преди като идвах отдоло трябваше да чакам и общо взето бързината на преминаване зависеше от това колко си нахален. Надявам се добре да са преочели трафика и да са съобразили :D
:offtopic:
и как си мълчи за колежката :lol: :lol: :lol:
Аве засега светофара не става причина за задръствания според мен поне не повече от преди :wink:
Мдааааа и аз мисля че може и да успее да се справи със задръстванията знае ли човек :wink: :wink: