PDA

View Full Version : Big brother is watching you... вече ще ни дебне зад ъгъла и на всяка крачка ..

milenamr
22-01-2009, 20:16
Направо нямам думи, въпреки ,че изобщо не съм учудена , а имам информация и за следващата крачка на затягане примката около врата.

http://efb.bg/flv/naredba40.html

gadimir
22-01-2009, 22:48
:big_whoops::big_whoops::big_whoops:
направо онемях......Мислил съм нещо подобно ама чак пък толкова.....

ja.
22-01-2009, 22:51
Демокрация :)

qpwo
22-01-2009, 22:51
Така трябва да е...:holiday2:

mirchozo
23-01-2009, 00:26
бря,щем нещем ще ни вкарат в пътя, да му мислят бандитите

milenamr
23-01-2009, 00:47

Там е работата ,че бандитите пак ще си правят каквото си искат,дори много повече възможности ще им се отворят,защото точно те имат достъп до тази профилирана информация за всеки човек.И всичко това за сметка на такива като теб...като нас:holiday2:

PEPI-2ALFA
23-01-2009, 23:51
И тия , другите , които държавата нарочи за такива. Да се надяваме (ако става само с надежда) , че няма да сме сред тях.

Alfa User
24-01-2009, 00:42
Много малко е нужно, за да бъдеш нарочен за оперативна разработка ... а веднъж влезеш ли в "оня списък" - няма измъкване дори да си намериш удостоверение за ангелче.
Ако си мислите, че тази информация е просто изсмукана от нечии пръсти - спомнете си последните 15-20 минути от филма Zeitgeist - за чиповете в личните карти и всичко останало, което са ни приготвили.

virusalfa
24-01-2009, 09:16
Демокрация :)менструация...

valjo
24-01-2009, 10:30
само не ми казвайте, че вярвате че има техническа възможност това да се случи?:) тва е много добро пожелание, за което в БГ няма никаква техническа възможност за да се случи в оперативен порядък

особено това с интернет доставчиците, пълен смех

те не можаха да опазят МВР мрежата от вируси, та кво остава да разработят такъв безумно сложен интерфейс за извличане на данни в реално време от потенциално безкраен брой източници, във всевъзможни формати, и с безкраен брой потенциални downtimes

замислете се и какво се случва с вашия интернет трафик когато сте на работа? или и работодателите ще задължат да пазят логове и то профилирани?:) и последно, какво се случва като ползваме VPN или други tunneling криптирани протоколи, които са widely available (аз се логвам така на работа, и от работа - в къщи) и в двата случая ще трябва и да ДЕКРИПТИРАТ:) и кой ше плати хардуера за това?:) мдаааа... между другото в USA това се прави в реално време, и там ЦРУ/ФБР е най големия клиент за тия огромни суперклъстери, ама там хората си го могат, а тука е поредната детска забавачница:)

Alfa User
24-01-2009, 10:54
Въпросът е, че нашите знаят какво и как прави Батко в Ю Ес Ей, и им се ще и те да си имат такива играчки... И като знам каква простотия се шири из управническите етажи - кат нищо ще хвърлят мило и драго, за да се докопат до технологията и техническите средства... А това си е притеснително ... доста :sad:

Bonev
24-01-2009, 10:54

Точно за бандитите е добре дошло!!!!!!!!!!!:idea:

valjo
24-01-2009, 10:57
Въпросът е, че нашите знаят какво и как прави Батко в Ю Ес Ей, и им се ще и те да си имат такива играчки... И като знам каква простотия се шири из управническите етажи - кат нищо ще хвърлят мило и драго, за да се докопат до технологията и техническите средства... А това си е притеснително ... доста :sad:братле, зад една технология трябва да стоят ХОРА, с Акъл, за да я подкарат, а такива в МВР, от ИТ гледна точка НЯМА

та идните 20тина години мисля, да не се притесняяме
е поолзвайте QIP вместо ICQ, и ползвайте там криптирането на разговори, повечко VPN... па си сипем по едно малко, амаха :)

ФЕРАРИСТ
24-01-2009, 13:48
И аз не вярвам това да стане.....

bass
24-01-2009, 14:39
И са се замислете колко повече повод за паника би дал facebook например, ако го погледнете от тази перспектива :-) Цялата ви мрежа от познати, хобита, планове, компроматни пияндурски снимки и прочее, които вие показвате "само на който решите", а шапкарите (в най-добрия случай те) отзад нищят и анализират. И GMAIL, и Google Earth - същата работа, няма как. Бе както вика Вальо - по-малко параноя, ма едно наум все пак :-)

dido76bg
24-01-2009, 14:52
Напълно е приложимо от техническа гледна точка.
Мобилен телефон - получавате всеки месец подробна разпечатка за разговорите си - с кой номер, колко и кога. Мобилните оператори имат информация и за положението ви - на коя клетка сте закачени.
Интернет - доставчикав ви има информация за това, кои адреси сте посещавали, кога и колко време сте седели на този сайт. Имат си лог файлове, в които е записано всичко.
Колкото до това да се създаде подобен чентър в Болгария - лесна работа. Пари ще даде европейския съюз, а и ние ще натискаме да си ги вземем по-бързо, защото ще можем да откраднем доста от тези средства - било то за обучение на персонала, разработката на софтуера и т.н.
ТЕ и сега знаят, какво правим. МАТРИЦАТА.

Да добавя че пропуснах. Има програмка, която можете да инсталирте на телефоните си и на тези на половинките ви и да ги следите през гугъл мапс, къде се намират.

Alfa User
25-01-2009, 20:18
Честито !!!
Току-що по новините на Канал 1 потвърдиха черната вест - всички мобилни оператори имат 9 месеца срок да въведат процедурата за продажба на предплатени СИМ-карти срещу пълни лични данни на купувача. Само не стана ясно с вече продадените карти какво ще се случи.
Според някакво лице (нарочно затъмнено за пред камерата) навсякъде в Европата и у Щатите било така - само ние сме били някакво изключение ... :bravo:

Pinky
25-01-2009, 20:29
Ами нормално, даже съм за. Щом е в полза на разкриването на престъления.

Pebles
25-01-2009, 20:34
И аз съм "за"...щот няма за какво да се притеснявам...Да го мислят престъпниците.......Само да кажа, че и на това ще му намерят цаката.....Ние българите сме изобретателни - нищо няма да ни спре..........

detelazurno
25-01-2009, 21:35
В тая работа има един друг момент-географски ширини и дължини на местата на които се опитват да го въведат това чудо. Идеята ми е следната...да вземем за пример Великобритания. Там са такива параноици да не стане атентат, че почти никъде нямат кофи из центъра, а на летището ако трябва и гол ще те съблекат. Та ако това нещо се въведе там или пък в Щатите или някоя друга по-напредлана страна ще си казваме "еми те хората действат не е разграден двор като при нас". Аналогични са нещата и при всички останали крупни мерки. Глобите например. В Гърция свалят кожата за радарите (няма значение радар-детектор или анти радар). При нас такова нещо нямя и като се върнем от там "ах"-каме как се взимат мерки, а тук ако се опитат да го направят ще има реакции от рода на "айде бе, тия па ще ми кажат кво да правя!!!". Като че ли малко негативно към българина се получи мнението, а не това ми беше идеята. Простичко казано-въпрос на мислене. А това, че винаги ще имя някой да се възползва по един или друг начин от това....ами няма начин, неизбежно е!

morfius
26-01-2009, 13:49
Просто се затяга контрола над стадото, да не би някое шиле да реши да бутне овчеря.
Аланкоулу, ежедневно се крадат лични данни и ползват за престъпления ти за симките се фана, нета реши да пасеш и базички да си правиш.
Какво правят в нормалните държави знам... отиват все по-бодро към нещо средно м/у 1984 и Матрицата.
А у нас това ще е поредното нищо, е да може да пребият с чукове и някой блогър или форумец, но на ползу роду ще има една много голяма НУЛА!

Alfa User
26-01-2009, 18:08
... отиват все по-бодро към нещо средно м/у 1984 и Матрицата.

Епа то затва е таквоз и заглавието. Винаги съм се чудел защо хората, заслепени от собственото си благополучие и отдалеченост от ежедневните болежки на другите, приемат всяка такава тревожна новина за съмнителна или дори полезна ?!?
Не е нужно да ми отговаряте... просто отнемането на елементарни човешки и граждански права се е превърнало в почти изпълнен вече план.
Хубавото е, че има хора, дето знаят за какво става дума, и кой стои зад всичко това. Не е хубаво това, че повечето хора нехаят за последиците от тия действия на малцината, дръзнали да се нарекат "елит" ... като по този начин улесняват всички тези актове невероятно много.

Pinky
26-01-2009, 18:39
Не се вкарвай в некви филми, бе, братле.
Нали не очакваш всички да се откажат от по-ефективно противодействие на организираната престълност заради твоята параноя?

stenli
26-01-2009, 18:47
Скоро очаквайте и по един полицай до монетните телефони да ви записва личните данни.

Kuku
26-01-2009, 18:47
Аз бих искал И тук да попитам - защо си мислите, че до сега НЕ е било така?
Защото не сте занели?! :roll:

Alfa User
26-01-2009, 19:09

:th_up:
още един здравомислещ сред нас ...

Pinky
26-01-2009, 19:17
Сега остава само да вържем нещата, според мен е еврейско-циганска конспирация за завладяване на България и пълно унищожение на българите.

Kuku
26-01-2009, 19:22
Не е ли прекалено смело?
Дори и като теория :roll:

koolio
26-01-2009, 20:36
Нали не очакваш всички да се откажат от по-ефективно противодействие на организираната престълност заради твоята параноя?
По-ефективно противодействие ли? Камери и в момента има доволно много, да си чул да е разкрито някое мафиотско убийство благодарение на запис на камери? Е, когато беше необходимо, хванаха оня наркоман, който уби таксиметровия шофьор в Люлин.
Отделен въпрос е доколко снимките са годни доказателствени средства по нашие Наказателнопроцесуален кодекс - почти не са.
Нарушаването на основните права на човека не може да бъде оправдано с по-ефекивна борба с престъпността, защото в този случай нарушител става държавата.
Иначе дапочнат да слагат камери в тоалетните, за по-ефективна борба с наркоманията? Или във всеки дом - за борба с домашното насилие?

morfius
26-01-2009, 21:54

Да ти напомням ли оная прословута реплика за сделката свобода с/у сигурност и какво получава сключилия я накрая?

morfius
26-01-2009, 21:56

Повярвай ми знам достатъчно, ще ти отвърна с един цитат:
- Нищо не е било, нищо не е, тепърва ще бъде.

morfius
26-01-2009, 21:57
Сега остава само да вържем нещата, според мен е еврейско-циганска конспирация за завладяване на България и пълно унищожение на българите.

Започва да ставаш смешно как спора се изражда в свеждане до абсурд.

Pinky
26-01-2009, 22:46
Там е работата, че не жертваш свободата. Не знам как си представяте това следене, но определено не е като по филмите, една контролна зала и 100 човека следят камерите и четат имейли. При престъпление, след прокурорско нареждане, се проверяват логовете, както е при една нормална компютърна система и каквато е практиката при поддръжка на сървър.
При електронна система, дори без много талант, може да се направи технически невъзможно да се използват непозволено записите.
Знам, че е почти задължително за един добър системен администратор, да е малко параноик, но нека не се плашим чак толкова от новото и непознатото.

morfius
27-01-2009, 11:20
Там е именно проблема - че в нашенския вариант куките искат да ползват тези данни без съдебно разпореждане.
Инак и до сега със съдебно решение могат да те пасат всякак, което е нещо съвсем различно.

Pinky
27-01-2009, 12:45
Къде го пише това?

Kuku
27-01-2009, 13:27
Кое, къде го пише?
Ако те нарочат, по една или друга причина, могат да те накарат да се самоубиеш с ясното съзнание, че това е нещо нормално за човек на твоята възраст, ВЕРВАЙ МИ!!!
Пък вие тук се шашкайте, че някой щял да ви наблюдава.... :)

Susscrofa
27-01-2009, 15:28
Направо нямам думи, въпреки ,че изобщо не съм учудена , а имам информация и за следващата крачка на затягане примката около врата.

http://efb.bg/flv/naredba40.html

Ако ще спя по-спокойно и няма да има такава престъпност, съм навит дори някой дебел и потен чичко да лъска бастуна гледайки как правя секс, посредством камерата поставена в хола ми. :tequilla:

Бобби
27-01-2009, 16:35
Ако ще спя по-спокойно и няма да има такава престъпност, съм навит дори някой дебел и потен чичко да лъска бастуна гледайки как правя секс, посредством камерата поставена в хола ми. :tequilla:
..ами, ако си с нещо чуждо и тоя чичко реши да те изнудва?
Знаеш, че българина по някой път използва служебните си правомощия за лични облаги!:tequilla:

Susscrofa
27-01-2009, 16:47
..ами, ако си с нещо чуждо и тоя чичко реши да те изнудва?
Знаеш, че българина по някой път използва служебните си правомощия за лични облаги!:tequilla:

Не е редно да бъда с нещо чуждо..............
Боби, всяко средство само по себе си не е нищо. Всичко зависи от човекът, който борави с него. Няма да забранявам ядрената енергия, за да няма бомби, а ще се постарая да няма хора, в които помисли да има употеба на ядрено оръжие.

Бобби
27-01-2009, 17:11
Не е редно да бъда с нещо чуждо..............
Боби, всяко средство само по себе си не е нищо. Всичко зависи от човекът, който борави с него. Няма да забранявам ядрената енергия, за да няма бомби, а ще се постарая да няма хора, в които помисли да има употеба на ядрено оръжие.
Изключваш ГРЕШКАТА...която е човешка!

Susscrofa
27-01-2009, 17:15
Изключваш ГРЕШКАТА...която е човешка!

Винаги ще има грешки, това означава ли да спрем да живеем. Аз съм твърдо за, това навлизане в личното пространство. Проблемът тук е друг и той е "съдебна система". Не ми се започва по тази тема.

Kuku
27-01-2009, 19:49
Ама те И сега са в личното ни пространсто, само дето не го бяха казали по новините :!:

Pinky
27-01-2009, 19:58
Кое, къде го пише?
Ако те нарочат, по една или друга причина, могат да те накарат да се самоубиеш с ясното съзнание, че това е нещо нормално за човек на твоята възраст, ВЕРВАЙ МИ!!!
Пък вие тук се шашкайте, че някой щял да ви наблюдава.... :)

Или говориш за нещо съвсем встрани от темата, или говориш глупости...

И не, не ти вярвам, в този случай.

Kuku
27-01-2009, 20:08
Ти самия даваш повече от прекрасен пример - щом не знаеш за нещо, значи не вярваш в него :idea:
И да, точно по темата говоря, НО в много по-голям мащаб!

Pinky
27-01-2009, 21:06
А ти от къде знаеш? Някой ти е казал? Накарали са те (омг, те, мафията, тайните служби) да се самоубиеш?

Харесвам качественото кино, но айде да не занимавате с теории на конспирацията другите.

Kuku
27-01-2009, 21:19
Пинки, редактирам се, щото не виждам смисъл в спора.... :idea:

Alfa User
28-01-2009, 18:52
Кoлега, всеки ще повярва когато му опре "кокала" отзаде... че даже и Pinky :) Само че тогава ще е доста учуден как не е разбрал по-рано за това...

Pinky
28-01-2009, 19:30
Не съм склонен да правя (или не правя) купчина глупости, защото, о боже, нещо крайно невероятно, може да се случи, според думите на нерентабилни източници.

Иначе, Кики, баща ми е в службата за сигурност, кръстникът ми е майор от криминална, баба ми беше в системата, дядо ми беше офицер в армията. Имам идея как се случват нещата.

ФЕРАРИСТ
29-01-2009, 09:04
Да бе - в САЩ дето ги гледат така да не би да няма престъпност......

Susscrofa
29-01-2009, 09:21
Всички сравнения между Р. България и САЩ са нелогични.
Все едно да сравняваш операция за премахване на перде при слон и мравка. :bath:

PEPI-2ALFA
30-01-2009, 09:49
... баща ми е в службата за сигурност, кръстникът ми е майор от криминална, баба ми беше в системата, дядо ми беше офицер в армията...
Е са я втасахме. Ушъсс , те вече ни наблюдават:prison: