Log in

View Full Version : странен шум

hollyman_R
22-01-2009, 22:45
Колеги, днес ми се появи странен шум в предницата отляво. Появява се САМО ПРИ ДЕСЕН завой с повечко газ. Ако завивам бавно, нищо не се чува. Шумът е един такъв, все едно си забравил болт някакъв в кутия и го чуваш как се търкаля при движеща се кола. Ама яко си се чува.
Преди един ден смених преден ляв носач /FRAM/ и минах стенд, всичко си беше ОК. Мислех да не е нещо от смяната, ходих пак в сервиза, момчетата отново я приеха, дигнаха я, гледаха всичко, провериха затягането на болтовете, абе 2 часа си играха и казаха, че е бетон отдолу.
Ходих след това в друг сервиз. След обясненията ми казаха, че е каре. Обаче като се качихме и го чуха, категорично рекоха, че не е шум от каре и нищо не могат да кажат.
Та ако някой може нещо да му дойде на ум от опит, моля да сподели.
Предварително благодаря!

mordohy
23-01-2009, 01:08
Най-вероятно е някоя простотия.Провери дали не опира предпазителя на спирачния апарат.Тоест оная тенекия,дето е близо до диска.Провери и дали са закрепили добре маркучето за спирачките.Провери и гайката на полуоската,дали е затегната,а също и да не би да са сменили някоя от скобите на маншона на карето и да опира

blabla
23-01-2009, 13:45
Като прочетеш симптомите, веднага диагнозата е каре, ама то и при бавен завой при неравен път трябва да се чува, през дупки с навит волан, чува ли се?

А тея от втория сервиз хубавци като са казали, че не е каре, що не са прегладали какво е тогава? Ах майстори, писнали са ми, едно оправят друго чупят и после - ама ние не сме пипали там ... :depressed:

hollyman_R
23-01-2009, 18:03
[QUOTE=blabla;402257]Като прочетеш симптомите, веднага диагнозата е каре, ама то и при бавен завой при неравен път трябва да се чува, през дупки с навит волан, чува ли се?

Не, при бавен завой и при неравен път не се чува. Нарочно я прекарахме през 2-3 дупки. Само при влизане в десен завой с по-висока скорост. И то се чува непрекъснато по време на завоя. Като изправиш после волана - няма.
Ебаси мистерията...
Иначе в понеделник сутринта ще ходя при тия, дето я чуха. Мисля, че се сещат какво е, защото ми казаха да отида в 9 и към 10,30 - 11 ще е готова. Те ако не знаят за к`во става въпрос, няма да определят времето така категорично. Просто искат да го изкарат супер сложен проблема според мен. Нали се сещате защо...

hollyman_R
28-01-2009, 13:10
Най-вероятно е някоя простотия.Провери дали не опира предпазителя на спирачния апарат.Тоест оная тенекия,дето е близо до диска.Провери и дали са закрепили добре маркучето за спирачките.Провери и гайката на полуоската,дали е затегната,а също и да не би да са сменили някоя от скобите на маншона на карето и да опира

Верно колега, пълна простотия излезе. След 2 дни обикаляне по реномирани сервизи, дето ми казваха да взема 2 лагера за амортисьори барабар с тампони за тях, и че трябвало И ДВАТА да се сменят, щото никаква друга причина не виждали /и искат 70 лв. за труд!!!! ебаси убийците/, днес сутринта за 5 мин. ми отстраниха проблема и ми поисках 5 /ПЕТ!!!!!!!!!!!!!/ лв. едни съвсем квартални майстори. Нек`ва планка опирала отдолу при завой. Само я завъртяха в изходно положение и те това е.
Бог да ги благослови!!!!!!!!

hollyman_R
31-01-2009, 23:19
Модераторите могат да махнат вече тази тема, тъй като не е актуална.
Благодарности на всички колеги за съветите!!!!!