View Full Version : Alfa Romeo 156 2.4 - Чип тунинг - 190 кс??
Здравейте, Алфисти!
Мисля да си поръчам чип тунинг от някоя фирма за колата ми (Alfa Romeo 156 2.4 JTD). Има ли смисъл според вас, коя фирма ще ми препоръчате и колко се качва мощността на колата?
В този сайт http://nikiboy.com/ чрез чип тунинг за 350 лв постигали 185-190 коня (чип тунинг ниво 2). Как се постига това и има ли уловка?
Ще се радвам на всякакъв вид информация!
Cuore Sportivo
Здравейте, Алфисти!
Мисля да си поръчам чип тунинг от някоя фирма за колата ми (Alfa Romeo 156 2.4 JTD). Има ли смисъл според вас, коя фирма ще ми препоръчате и колко се качва мощността на колата?
В този сайт http://nikiboy.com/ чрез чип тунинг за 350 лв постигали 185-190 коня (чип тунинг ниво 2). Как се постига това и има ли уловка?
Cuore Sportivo
Най-много да си издухаш турбината (да не дава господ!) ;-)
Dodo 155
23-01-2009, 00:18
Здравейте, Алфисти!
Cuore Sportivo
Бих ти препоръчал www.jtdpower.com
До сега съм ремапвал/чипвал 2 мои коли и не съм имал никакви проблеми.
Доколкото знам, доста коли са направили и имат доста опит.
А колкото до турбината ... може да я издухаш и с прахосмукачка :rotfl:
За турбината не са проблем оборотите, ако има хубаво масло и тя самата е в добро състояние.
Gh0stRider
23-01-2009, 00:27
чрез чип тунинг за 350 лв постигали 185-190 коня (чип тунинг ниво 2). Как се постига това и има ли уловка?
Cuore Sportivo
"Уловката" в това ниво 2 е цитирам: "ниво 2 е със силно агресивни настройки и икономията тотално е отишла на кино "
Dodo 155, а как са цените при тези пичове?
Някой да има други предложения?
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=20354
Dodo 155
24-01-2009, 00:08
Dodo 155, а как са цените при тези пичове?
Някой да има други предложения?
Нормални са ;)
Не ти предлагам, а давам препоръка, защото съм и ползвам в момента ;)
Има и други освен тях, тоя Додо голям ПР:indian:
За турбината не са проблем оборотите, ако има хубаво масло и тя самата е в добро състояние.
МНОГО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ!
АЙДЕ да натягаме турбините с отверки, да слагаме stage 2 чипове, да караме направо без филтър, ако може и без преден капак. Нищо няма да ви стане бе! Даже ще сме най-бързите :)!!!
75 turbodelta
24-01-2009, 11:53
АЙДЕ да натягаме турбините с отверки, да слагаме stage 2 чипове, да караме направо без филтър, ако може и без преден капак. Нищо няма да ви стане бе! Даже ще сме най-бързите :)!!!
:new_Eyecrazy:аве романе ти гълташ ли си апчетата какви отверки ко ще натягаш вее....:spell: а инак бърз си ма шуми та отвя и според мен тои е по бърз от двама ви ма маи на клавиатурата :bowdown:
:new_Eyecrazy:аве романе ти гълташ ли си апчетата какви отверки ко ще натягаш вее....:spell: а инак бърз си ма шуми та отвя и според мен тои е по бърз от двама ви ма маи на клавиатурата :bowdown:
Гълтам хапчета...ама са зоб :picnic:
trustworthy
24-01-2009, 12:14
Я дай една снимка къдее тая гайка, да я натегна малко моята турбина, че алтава ми се вижда, а чипът ми е стаге 7-8 някъде и филтърът е от спортна хартия, та се задъхва колицата :calc:
Аз какво казах...без филтър..Ки филтри...Най-добрия спортен филтър е без филтър!
75 turbodelta
24-01-2009, 14:05
Я дай една снимка къдее тая гайка, да я натегна малко моята турбина, че алтава ми се вижда, а чипът ми е стаге 7-8 някъде и филтърът е от спортна хартия, та се задъхва колицата :calc:
маааи са па ти ве икарусманяк и без това нямаш такава отверка арее отиваи да дишаш нафта :spell:
става с рапидка за гипсокартон
Dodo 155
24-01-2009, 14:33
МНОГО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ!
Защо викаш? :blah: :blah: :blah:
Я обясни на нам невежите, защото си доста светнат.
Така и аз няма да пиша повече ГЛУПОСТИ :firstprize:
:spell:
Dodo 155
24-01-2009, 14:36
Има и други освен тях, тоя Додо голям ПР:indian:
Ами да се включат хората, които са ползвали и другите фирми.
Ако нямаш нищо против, споделих лично мнение, а не интереси.
Както го написах, и двете ми коли са правени там и нямам забележки, проблеми и каквото и да е. Ако имах оплакване, щях да го напиша ;)
Защо викаш? :blah: :blah: :blah:
Я обясни на нам невежите, защото си доста светнат.
Така и аз няма да пиша повече ГЛУПОСТИ :firstprize:
:spell:
просто не пиши. Аз като незнам колко е 2+2 не пиша че е 6.
Пиша това щото видни тунингисти не са им проблем 20000 оброта +/- и затова моргите бравят луди пари от турбини ;)
па като ти гледам разхода на колата и съм щастлив... аз имам едно 8 клапаново браво дето гори 4,5 и никога неможеш да го настигнеш ;)
Има предостатъчно теми за чипове в радела, а в "Продава" има хора, които предлагат чипове и колегите са доволни от тях.
Освен това темата започна да се израражда, затова я заключвам !
Ами да се включат хората, които са ползвали и другите фирми.
Ако нямаш нищо против, споделих лично мнение, а не интереси.
Както го написах, и двете ми коли са правени там и нямам забележки, проблеми и каквото и да е. Ако имах оплакване, щях да го напиша ;)
Бате защо не ходиш и на диагностика при тях,нали разбират много:dunno::dunno:говориш пълни глупости,я се замисли на колко оборота се върти една бензинова турбина и на колко една дизелова:dunno::dunno::dunno:чипа незначи само да ти изсипят софтуера в компа и да даваш газ.Бобо прави една кола която с чип неможеше да тръгне,въртеше гуми до 3-та без прекъсване,даже я скопи леко за да може да се кара,колата е 1.9 мултиджет с 205 коня на колелата:no::no: