PDA

View Full Version : Маслен сепаратор на ТД

victtorbg
24-01-2009, 19:25
Четох темите за масления сепаратор във форума,но не видях някъде да пише за турбо дизел.Хванах се вчера да го отворя и почистя (малко гърч си е при дизела),но останах доста изненадан,когато го отворих и се оказа,че е просто една капачка.Намира се долу при картера и от него излиза макуч,който влиза в снадката след филтъра.Не трябва ли да има нещо вътре което да обира маслените пари?И колко трябва да е налягането в картера,защото като запуша маркуча се получава налягане около 1 бар.Може ли да се запуши или да го удължа тоя маркуч и да го пусна някъде зад мотора?

Bonco
24-01-2009, 22:12
остави я както е оригинално,не запушвай маркуча няма откаде да излязат картерните газове,ще избие от някъде.

victtorbg
24-01-2009, 22:20
остави я както е оригинално,не запушвай маркуча няма откаде да излязат картерните газове,ще избие от някъде.

И аз си мислех,че не трябва да се запушва,ама ми вкарва масло в турбото,от там в интеркулера и мотора.А си хвърля масло.

Bonco
24-01-2009, 22:26
много масло ли хварля,те по принцип всички интерколери са малко мазни.фрапиращо мазно ли е твоето.цапа ли въздушния филтър.

victtorbg
25-01-2009, 02:05
много масло ли хварля,те по принцип всички интерколери са малко мазни.фрапиращо мазно ли е твоето.цапа ли въздушния филтър.

Тя снадката е след филтъра,ама цапа смукателната тръба на турбото,самото турбо,всички тръби и интеркулера.Извадих го тоя маркуч дето идва от сепаратора и го извих да духа отстрани.Карах така малко и погледнах резултата-беше си омаслило бая.После се чудим къде отива маслото.Интересното е,че колата не пуши грам.

victtorbg
27-01-2009, 17:24
Явно пак ще се оправям сам.

reptli
27-01-2009, 21:17
лятото си играх да го отварям този сепаратор...и аз останах разочарован ;) и на нашата кукла хвърля яко :| точна така,както и на твоята ;) замислял съм се да пъхна в маркуча едно маслено "филтърче" от тия металните ;) може да са заминали компресионните сегментите тъй като колата лапа яко масълце :yes: но само на дълъг път хах :) твойта лапа ли масълце? :)

victtorbg
29-01-2009, 23:35
лятото си играх да го отварям този сепаратор...и аз останах разочарован ;) и на нашата кукла хвърля яко :| точна така,както и на твоята ;) замислял съм се да пъхна в маркуча едно маслено "филтърче" от тия металните ;) може да са заминали компресионните сегментите тъй като колата лапа яко масълце :yes: но само на дълъг път хах :) твойта лапа ли масълце? :)

Честно да ти кажа не съм сигурен-от тоя маркуч хвърля по малко масло,но странното е,че колата не пуши.Губи по малко масло,но явно е от тоя сепаратор.мислиш ли,че е от сегменти?

reptli
01-02-2009, 00:53
колега не смея да изказвам толкова сериозно мнение смисъл,че не знам как точно стоят нещата при твоята.Незнам и какво означава за теб,че цапа много,принципо е нормално да умаслява...все пак са си изпарения ;) лягал ли си от долу да видиш да не подкапва от някъде,че и това е вариант ;)

victtorbg
01-02-2009, 12:09
колега не смея да изказвам толкова сериозно мнение смисъл,че не знам как точно стоят нещата при твоята.Незнам и какво означава за теб,че цапа много,принципо е нормално да умаслява...все пак са си изпарения ;) лягал ли си от долу да видиш да не подкапва от някъде,че и това е вариант ;)

не ме притеснява това,че похарчва масло,а това,че го вкарва през турбото в мотора.