View Full Version : Kак да гледаме филми от комп.
155_8000rpm
25-01-2009, 18:39
Как да направя да свържа компа и телевизора,за да гледам свалени филми на компютъра,обаче на екрана на телевизора.
Как да направя да свържа компа и телевизора,за да гледам свалени филми на компютъра,обаче на екрана на телевизора.
Правил съм го това и даже доскоро гледах така, ама по-късно ще ти напиша точната схема, че трябваше от настройките на видео картата да пренасочиш да чете през другото устройство, а не през монитора!!!
155_8000rpm
25-01-2009, 19:38
Правил съм го това и даже доскоро гледах така, ама по-късно ще ти напиша точната схема, че трябваше от настройките на видео картата да пренасочиш да чете през другото устройство, а не през монитора!!!
Ок ще чакам,че жената мрънка.Монитора на лаптопа бил малък да гледаме на телевизора.
Имаш ли TV Out на лаптопа или HDMI?
Ок ще чакам,че жената мрънка.Монитора на лаптопа бил малък да гледаме на телевизора.
Колега като за начало видео картата ти трябва да има TV out, демек прилича на изход за антена на телевизор, след това ти трябва от някой компютърен магазин да си купиш кабел който от едната страна да е за TV out , а от другата за обикновенна антена на ТВ или Scart (зависи телевизора с каква букса е, но за предпочитане е Scart), оттам идва софтуерната част, когато свържеш кабела натискаш на телевизора AV копчето, след това даваш десен бутон на мишката произволно из десктопа и натискаш Properties (Свойства) (зависи на какъв език ти е Windowsa) като ти излезе прозорчето най-горе вдясно даваш на Settings или Настройки (пак зависи от езика) ще ти излезе екранче с Две мониторчета, едното по-голямо с цифра 1 в него(това е моментно действащото устройство,тоест монитора) и едно по-малко с цифра 2 в него (то е за четене на второто устройство, тоест телевизора), щракаш два пъти с мишката на мониторчето с цифра 2 и ще те попита искаш ли наистина да пуснеш в действие второто устройство, даваш ОК или ДА (незнам с кое от двете ще излезе) и би трябвало да си готов:handshake: на ТВто би трябвало да ти излезе образа от компютъра, обаче имай предвид, че ако телевизора ти не е плазмен или LCD качеството на образа ще е гадно, но за гледане на филм не е проблем, той излиза добре :beer:
Ако има някакъв проблем пиши, а и като го направиш похвали се как е :cheers:
Купи си DVD, което подържа DivX формат и има вход за USB и една флаш памет и не се занимавай с глупости. Имаш дистанционно, а на бръмчаш компютър.
Компютъра става само за FullHD филми, но за мен лично не си заслужава, а и нямам такъв телевизор.
А новите телевизори имат PC вход като екстра, така, че не му трябва TV-out и други, ама колегата да каже с какво разполага, че нещо много се гадае.
Купи си DVD, което подържа DivX формат и има вход за USB и една флаш памет и не се занимавай с глупости. Имаш дистанционно, а на бръмчаш компютър.
Компютъра става само за FullHD филми, но за мен лично не си заслужава, а и нямам такъв телевизор.
А новите телевизори имат PC вход като екстра, така, че не му трябва TV-out и други, ама колегата да каже с какво разполага, че нещо много се гадае.
Да, не е лошо малко инфо за ТВто и лаптопчето, за да видя и аз, че досега писах напосоки и ако нещо не е като в случаите в които съм дал, може и да не стане :beer:
Купи си DVD, което подържа DivX формат и има вход за USB и една флаш памет и не се занимавай с глупости.........
Колега напълно си прав,вместо да се разправя да ходи за кабели да настройва..И без тва вече DVD-тата са супер евтини,да си вземе едно.
Wishmaster
26-01-2009, 06:37
Само 1 допълнение към обяснението по горе. 2-рия дисплей задълвително на много ниска резолюция (ако си с CRT тв). И другото, ако си с Nvidia или Ati видео няма да имаш никъкви проблеми понеже в момента който усети 2-ро устройство веднага драйвера ще ти каже. Обаче ако е някоя Intel карта ....... там става малко зор. Може тв-то да ти премигва от време на време поради прегряване на видеото или рестарт на драйвера и ...... бе ако е Intel гледай си филмите на лаптопа. Те процесори могат да правят ама кой ги излъга че и видео карти могат нз.
Човече ако ТВто ти е LCD и латопа ти има HDMI работата е елементарна, но дай повече инфо за тях
155_8000rpm
26-01-2009, 19:09
Компа е HP 530 има tv out,за hdmi не знам ще видя,а телевизора си е 100 херцов PANASONIC.Oтносно DVD-то имам,ама ако трябва да свалям всеки филм на cd не ме кефи.Вие направо ме съсипахте с мнения,не знам на кой да отговоря:shocked:.
Скоро си купих Нео - супер малко 20 на 30 см, има усб, чете всичко и струва 35 лв. Взимаи такова и не се занимаваи с глупости:party:
155_8000rpm
26-01-2009, 19:20
Скоро си купих Нео - супер малко 20 на 30 см, има усб, чете всичко и струва 35 лв. Взимаи такова и не се занимаваи с глупости:party:
Искаш да кажеш че с usb-то свързвам компа с тел. и си гледам така ли?
155_8000rpm
26-01-2009, 19:25
С какво разполагам пише по горе(телевизора е на 3 години и няма pc вход.Със scart е.Както казах лаптопа е HP 530 много добра машинка,ама съм малко лаик на тема компютри,та за това питам вас.Абе има един изход на пц-то значи като екран с две черти ограден,тва за кво е?
Искаш да кажеш че с usb-то свързвам компа с тел. и си гледам така ли?
Качваш си на една 4-гигабаитова флашка 5-6 филма, пъхаш я в двд-то и си ти....:party:
155_8000rpm
26-01-2009, 19:52
Ясно,ама трябва да сменям dvd-то в такъв случай.
Не го сменяи - просто ще си имаш две. Ще го разнасяш насам-натам като касетофонче и т.н. ...
155_8000rpm
26-01-2009, 21:27
Бива едно за мен едно за жената.Тя на телевизора,а аз на компютъра със слушалките и влизам във филма отвсякъде.
Трябва ти S-video кабел за да свържеш компютъра с ТВ и си готов, използваш ТВ за монитор.
Да не отварям сто теми имам следния много тъп проблем с магнетите в Замунда:
Може да провериш в "Tools" -> "Options" -> "Applications"
дали magnet линковете са ти "вързани" към съответния софтуер (mTorrent, 6ittorrent или каквото ползваш там)
Може да провериш в "Tools" -> "Options" -> "Applications"
дали magnet линковете са ти "вързани" към съответния софтуер (mTorrent, 6ittorrent или каквото ползваш там)
Лошото е, че като вляза там изобщо няма магнет файлове :sad: Повече Мозила няма да обновявам, ще им се не види и тъпотиите направо те връщат в 1 клас.:pokey:
Лошото е, че като вляза там изобщо няма магнет файлове :sad: Повече Мозила няма да обновявам, ще им се не види и тъпотиите направо те връщат в 1 клас.:pokey:Я виж това дали ще ти е полезно;)
https://www.facebook.com/note.php?note_id=124853684251158
Лошото е, че като вляза там изобщо няма магнет файлове :sad: Повече Мозила няма да обновявам, ще им се не види и тъпотиите направо те връщат в 1 клас.:pokey:
Влез в торент клиента и виж дали му е зададено да си проверява асоциираните файлове при стартиране и ако не е неактивно опитай да преасоциираш с магнет линкове.
Благодаря на всички, сега ще пиша и решението:
Тъпа програма - изтрита програма :picnic: просто и ясно.
bit torrent-a аут и на негово място utorrent, сваля се за 5сек. и е по-малко от 1мб, сега всичко му е ясно без да му обяснявам.
За момента uTorrent е най-добрия клиент вярно.
Но загубата на файлови асоциации се случва с всеки клиент, провери в настройките му дали си ги проверява при стартиране.
dimitar_vd62
05-05-2012, 20:59
С пуканки, а най-добре с бира.