View Full Version : Проблем при включване на втора предавка
Здравейте от няколко дни имам проблем с включването на втора предавка. При вдигане на повече от 3000 оборота на пурва, втора ми стърже. И при връщане от трета кум втора също стърже, проблема ми е само при втора, дали има вероятност проблема да НЕ е в самата скоростна кутия. Ако някой помогне ще съм много благодарен.
Здравейте от няколко дни имам проблем с включването на втора предавка. При вдигане на повече от 3000 оборота на пурва, втора ми стърже. И при връщане от трета кум втора също стърже, проблема ми е само при втора, дали има вероятност проблема да НЕ е в самата скоростна кутия. Ако някой помогне ще съм много благодарен.
Проблема е вътре в кутията,най-вероятно синхронизатор:alien:
А можеш ли да ми кажеш колко горе-долу ще ми струва ремонта?
Мерси за бързия отговор :)
Проблема е вътре в кутията,най-вероятно синхронизатор:alien:
И аз така мисля! един от често срещаните проблеми на нашите алфи!:drunk:
А можеш ли да ми кажеш колко горе-долу ще ми струва ремонта?
Мерси за бързия отговор :)
Ремонта е както намериш. На мен ми взеха 60 лв. Само че не в София. И това е само за ремонт, без свалянето. Аз си я свалих сам, ама да знаеш че е голямо приключение.
tokata_pz_flex
27-01-2009, 08:53
Най-добре да направиш ревизия на цялата кутия ... аз поне така направих , и колата след това не мръдна 50к километра . Скъпо е , но поне си спокоен след това . Най вероятно имаш разбит синхронизатор .
Моето мнение е да идеш при майстор-Той ще ти каже кво и е и колко ще ти струва......
и аз имам същия проблем обаче го прави само понякога друг път си е добре бях сменял помпа на съединителя долната и се оправи след това пак започна да прави така и ми казаха че може би и в горната помпа има проблем, но сега си е добре :)
и аз имам същия проблем обаче го прави само понякога друг път си е добре бях сменял помпа на съединителя долната и се оправи след това пак започна да прави така и ми казаха че може би и в горната помпа има проблем, но сега си е добре :)
Тва са глупости,неможе помпата да прави проблеми само на определена предвка,няма как:devil::devil::devil:
tokata_pz_flex
30-01-2009, 09:46
Между другото , свали маншона на скоростния лост и виж как е пластмасата отдолу :)