Log in

View Full Version : айде на скииии...с форд

Aquila
15-12-2005, 22:53
Еми аз пък в събота заминавам на ски :D Като гледам напоследък как все повече се пише,като се върна определено ще имам да четааааа...
Иначе идеята ми беше,че отивам с един Форд Фокус ,а не с Алфичка :frown: 164-чицата си спи в гаража в бг ,а 166цата чака да я купя :lol: Миналата година бях взел под наем същия форд като ходих в испания . На 5000км ,нова кола,ама с кофти впечатление останах. 1.6 двигател гореше много, на пътя доста нестабилна... да видим тази година по планинските пътища как ще е.
Весели празници на всички колеги и колежки!!!

gigi
16-12-2005, 00:22
Мерси приятно изкарване и на тебе. И дано по бързо се сдобиеш с 166

ДРАЗНИТЕЛ-ка
16-12-2005, 11:20
Аууу и аз искам на скииии....ама ако не ни мине котка път,чак февруари и то към края ще ходим!

Искам да те питам-къде ще ходиш на ски?И ако не е проблем като се върнеш(или ако имаш инфо сга) да кажеш какви ще са цените на картите тази година,щото май тотално се осраха с цените,като ги уеднаквиха с тези за чужденците и естествено ние сме губещите,щото карта за съоръжения от 50 лева е направо безумие!!

Приятно изкарване!

търтей
16-12-2005, 11:22
Искам да те питам-къде ще ходиш на ски?

както го познвам примерно във Val d'Isиre :wink:

ДРАЗНИТЕЛ-ка
16-12-2005, 12:20
[quote="ДРАЗНИТЕЛ-ка":2sqs7sfo]Искам да те питам-къде ще ходиш на ски?

както го познвам примерно във Val d'Isиre :wink:[/quote:2sqs7sfo]

Хаха,няма да ми е от полза информацията тогава :lol:

До колкото се говори,цените на картите тук,са същите като в западните ски курорти.То като нищо по-евтино(или еднакво скъпо) ще ни дойде да ходим на ски в родната планина,или в чужбинско :evil:

proper
16-12-2005, 12:32
цените в БГ станаха ужасни !!! последните 4 години по коледа и нова година ходя в Алпите съответни или Швейцария или Австрия и повярвайте ми цените са почти еднакви вече.
В скъп курорт на запад има къщи по 120-150 ЕУРО на ден с сички екстри вътре и няколко стаи за 8-10 човека.........разделете сега и че ви се получи цена като в е-Банско (вече така ше му викам)
Картите за лифта там са по 40 Еуро но за седмица и с многото отстъпки пада по 25-30 Еуро..... е кво става сега...кой луд ше ходи в БГ
Сумати хора ходят вече на запад, поне е по-културно и няма чалга (аз само за тая екстра плашам и двойно)....та така

П.С. съвет за някой който мисли да кара на запад.....заставаш до лифта и наблюдаваш някой арабин или негър ако идва и е без екипировка, отиваш и му купуваш картата за лифта без пари направо!!!!!!! те им ги дават пакет и повечето не ги ползват :) хехехе

Dexer
16-12-2005, 12:48
мдаааа картите са много пара вече - в Банско - 45 лв, Боровец - пак толкова, Пампорово - 50!
Кво остана - Витоша, Чепеларе (има само 1 писта там), и някои по-забутани места, където няма толкова комерс...
Аз май ще карам борд на витоша тая година....
А догодина в алпите, щото много ми хареса proper кво е написал за там... :native: :knock: :cold:

BatVas
16-12-2005, 13:19
Е това за негрите и арабите ми напомни за един лаф" Да сте виждали- негър скиор, евреин миньор и жена шофьор" -чух го от един автобусен шофьор :D :D :D :D :D :D

ДРАЗНИТЕЛ-ка
16-12-2005, 13:20
А от къде взимате офертите за западните курорти?

Че то както гледам даже и по-евтино излиза от БГ! Е на това какво му викате? :evil:

Dexer
16-12-2005, 13:37
пробвай в интернет - през БТ фирмите знам че излиза повече пари, ако намериш сайт на даден курорт можеш да си напрвеш резервацията направо там, без посредници, така поне мои познати направиха за една почивка в Италия...

brad
16-12-2005, 13:39
Четох днес,че май пак му хванали цаката нашите менъжери-правили отстъпка за всички услуги на българи под формата на *намаление за лоялни клиенти*или нещо такова.Писаха,че намалението стигало до30%.Не знам,но ако е верно,браво.

100letov
16-12-2005, 13:39
Верно, откъде да си направя няква справка, че направо да смятям и да ходя, 4е снега нема само мене да чака... :lol: :lol: :lol:

П.П. Ако може тия който са ходили да препоръчат някой места плииз :roll:

proper
16-12-2005, 13:42
миналата година бях в Davos(швейцария) преди това Ischgl (Австрия) и за двете места си намерих през интернет хотел или квото ти харесва и си направихме резервациа без 1 лев да даваме само имената и номера на БГ кредитната ми карта (МастерКард се пак да си важи там) и хората ни посрещнаха като цивилизовани същества,а където 2 пъти сме били егати отстъпките ни дават вече,изобщо по-скъпо излиза само пътя и това че винаги си харесваш нещо по магазините и купуваш ( което за отбелязване е че пак е по-ефтино на не малко места)...изобщо ние си станахме държава за богати :)

.....аааа и в Ischgl (Австрия) картата (с отстъпките към 30еуро) на ден ми важеше за цялата планина.....60 броя 8-седалкови покрити лифта,4-седалкови многоооооо,котвите и паничките изобщо карти не искаха.......Аз карам само борд и не искам да ви казвам къв рай е... А и целия транспорт в курортите ти е безплатен !!!!!! защото в цената на хотела ти влиза куротната такса,абе..... охх пак ми се ходи :(

ДРАЗНИТЕЛ-ка
16-12-2005, 13:53
Добре де,дай директно линкове към тези хотели,където си бил,улесни ни малко.Аз до сега не съм правила така резервация и честно казано малко се затруднявам.Така ,че малко помощ ще ми бъде от полза!Притеснява ме транспорта до там обаче.Все пак полетите не са никак евтини и макар,че в самиоя куурорт ще ти излезе по-евтино,от колкото в БГ,с транспорта и всичките подробност,пак ще стане по-скъпо май.Или греша?Дайте някакви конкретни цени за определен брой дни в такъв курорт.колко излиза почивката на човек.А на семейство?С дете?

Dexer
16-12-2005, 13:53
.....аааа и в Ischgl (Австрия) картата (с отстъпките към 30еуро) на ден ми важеше за цялата планина.....60 броя 8-седалкови покрити лифта,4-седалкови многоооооо,котвите и паничките изобщо карти не искаха.......Аз карам само борд и не искам да ви казвам къв рай е... А и целия транспорт в курортите ти е безплатен !!!!!! защото в цената на хотела ти влиза куротната такса,абе..... охх пак ми се ходи :(

PARADISE!!!!

proper
16-12-2005, 13:58
Добре де,дай директно линкове към тези хотели,където си бил,улесни ни малко.Аз до сега не съм правила така резервация и честно казано малко се затруднявам.Така ,че малко помощ ще ми бъде от полза!Притеснява ме транспорта до там обаче.Все пак полетите не са никак евтини и макар,че в самиоя куурорт ще ти излезе по-евтино,от колкото в БГ,с транспорта и всичките подробност,пак ще стане по-скъпо май.Или греша?Дайте някакви конкретни цени за определен брой дни в такъв курорт.колко излиза почивката на човек.А на семейство?С дете?

Сега съм в студиото и няма как да видя, надявам се компа вкъщи да имам адресите им още,аконе ше ги потърся по имена пак..
Ние ходим само с Автомобили,няма по ефтино от това,а и аз с Сноуборд-а като си накича сичко....колата си е най-добре...имам приатели с бус ходят.... зареждаш на наща граница от безмитната бензиностанция като за последно до дупка (скоро май ще ги ззакриват) има определено икономия и гас....

proper
16-12-2005, 14:06
http://www.ischgl.at/

отправна точка да си потърсиш къщи, хотелите са се пак по-скъпи.... но с говорене по телефона, семейство ...дете....винаги има големи отстъпки,но да не е на връх нова година,тогава е по дебеличко...

!!! не гледай цени Хотели, разрови се и другаде за Вили, етажи от къщи,такива благини...

аз имах се пак 10 разговора по телефон преди на намеря свободна и да се "поспазарим"....но с карта за ефтините обаждания през нет-а е безпроблемно.....

А ако отидеш към Март...... цените са супер..... абе работа да има пари да се изкарват само навън ше ходя за ПОЧИВКА !!! А за купон и пиянски простотии и оргии дето не искаме нормални хора да ни виждат ще си ходим по един път за 2 дена на е-Банско от носталгия за хубавите времена преди.... били направили и "Най" клуб там...... мамка им.... само по европа

GT
16-12-2005, 14:26
Привет,
имам информация, която съм склонен да вярвам, че е сигурна, поради източника, че за българи, цените ще бъдат по-евтини (32 лв), поради факта, че ще се таксуват като стари клиенти....:-) Това е за банско, а предлагам да направим едни Алфа ски този сезон на Пирин...:-)

ДРАЗНИТЕЛ-ка
16-12-2005, 14:50
Ау,Proper,безценен си направо!Мерси за информацията!Като имам малко време,ще седна да видя какво,що в този сайт,чийто линк си ми дал.Мерси много!

То с кола верно най-добре,ама май трябва да сме без детето,че ние до София като ходим накъсваме пътя по 100 пъти и пренощуваме по средата на пътя( най-често в Дряново,че има супер хотел там),пък не мога да си представя как ще се пътува извн граница с малкия дразнител :twisted:

Обаче верно,че то със самолет си е направо невъзможно,щото като се натоварим с все багажа...2 чифта ски и ски обурудване,всичките куфари,дето ще ги помъкна и става майка плаче....няма да ни качат на борда на никой самолет :twisted:

BatVas
16-12-2005, 17:40
Привет,
имам информация, която съм склонен да вярвам, че е сигурна, поради източника, че за българи, цените ще бъдат по-евтини (32 лв), поради факта, че ще се таксуват като стари клиенти....:-) Това е за банско, а предлагам да направим едни Алфа ски този сезон на Пирин...:-)

Аха - сигурна ти е. И аз я получих от хотелиерче в Банско. Ще се прави отстъпка 35% за всички българи, като ще ги третират като редовни клиенти и по-този начин заобикалят закона за еднакви цени с тези на чужденците.
Опа има го и тук:
http://www.banskoski.com/ceni.xhtml

Gogata
16-12-2005, 18:33
..Чепеларе (има само 1 писта там).. в Чепеларе тази година откриха още две писти,едната от които е 5км ако не се лъжа :wink: а там цените не са чак толкова високи и мястото е наистина приятно за зимна почивка,а и все повече се разраства :D

Aquila
16-12-2005, 20:41
цените в БГ станаха ужасни !!! последните 4 години по коледа и нова година ходя в Алпите съответни или Швейцария или Австрия и повярвайте ми цените са почти еднакви вече.
В скъп курорт на запад има къщи по 120-150 ЕУРО на ден с сички екстри вътре и няколко стаи за 8-10 човека.........разделете сега и че ви се получи цена като в е-Банско (вече така ше му викам)
Картите за лифта там са по 40 Еуро но за седмица и с многото отстъпки пада по 25-30 Еуро..... е кво става сега...кой луд ше ходи в БГ
Сумати хора ходят вече на запад, поне е по-културно и няма чалга (аз само за тая екстра плашам и двойно)....та така

П.С. съвет за някой който мисли да кара на запад.....заставаш до лифта и наблюдаваш някой арабин или негър ако идва и е без екипировка, отиваш и му купуваш картата за лифта без пари направо!!!!!!! те им ги дават пакет и повечето не ги ползват :) хехехе

Toчно както казва колегата са цените. Одеве говорих с познати в Бг за зимните курорти,да не каже,че ми излиза и по-евтино даже. А специално за групи може да е още по-евтино. После искаме да има чужденци в Бг,е как да стане? Нито базите са по-добри,нито е по-евтино.

MONI
19-12-2005, 10:12
Мдаа и аз имах късмета преди около 10-12 години да ходя на ски в австрийските Алпи и бях поразен от организация писти лифтове и т.н. За първи път видях и така наречената релейка, машини за сняг и др.
. Не помня цени на карти и т.н., но в самото градче цените бяха в цяла Австрия.

kris11
20-12-2005, 19:35
Имам 1 въпрос ! Абе ти в час ли си да сменяш самолет снегорин с талига???
Вчера аи днес бях доста притеснен при преминаването на прохода Сл бряг. Бях с изтъркани униврсални гуми на отиване сняг 10-15 см се наложи да изпълнява ролята на снегорин. Бая се притесних , че ще остана без предна броня. Без никакви буксувания се премина прохода в двете посоки. на връщане /голяма услуга ми оказа ABS a при спиранията.Други коли се мотаеха наляво надясно