View Full Version : Развален дисплей
Такаааа... явно съм в лоша серия... първо скоростите... после ми се сцепи маркуча от кулера до двгто... и са ми се пре*ба дисплея.... Предисторията: По принцип ми се случва няколко пъти да не нацеля копчето MAIN или тва дето търси радиото и леко натискам дисплея... при което тои изсветляваше и ставаше на черти или бял.. давах на дарк за 3 минути и после се оправяше... Та днес помолих едно приятелче да ми закара колата до нас и изглежда е чукнал дисплея без да иска и са вече е перманентно преебан... седи черен на много бели линии. цифри или букви не се виждат... тук таме зелена вертикална линия (примерно тая в средата като си на MAIN)... Някой да знае каде да ходя или какво да правя??? :throw:
Потърси Емо... да ти го отвори. Може да е някоя букса само или някъде да не дава хубав контакт. Ако ли не .. тогава на майстор.
Колегата Сотир в автоморгата моргата от Елин Пелин има такъв дислей.
Преди време и аз имах проблем с дисплея.Ако се окаже 4е е от самия дисплеи и се наложи да помагам звънкаи имам го.При мен бе6е изгоряло осветлението и за това не се вижда6е ни6то.Купих си цялата централна конзола с коп4алъка и съм взел от нея само захранва6тата платка.
ето и темата http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=28978
... после ми се сцепи маркуча от кулера до двгто...
Маркучът струва около 130 лв чисто нов - миналата година го смених. Нормално е, все пак е гума, която старее. Веднъж като го смениш, едва ли ще имаш повече проблеми с него. За дисплея - не знам, трябва някой който разбира да види какъв му е проблемът, но ако е за смяна, лесно можеш да го намериш 2-ра ръка.
Само от пипане .. ми се върти същата мисъл , която спомена Пламен :) Евентуално може нещо да се е разкачило отзад ! На мен ми откача често това за звука дето е за увеличаване и за включване/изключване на ICS-a :) Обаче работата със свалянето на ICS-a и разкачването на панела му е пипкава работа и не ти препоръчвам да рискуваш , защото може да счупиш нещо и панела ти да пада :) Откъде си колега?
От София съм колега... пихме бира и ядохме панирани неща заедно в събота (бордо алфа ... лилава блуза) :)
Иначе съм от Горубляне... Тоя дисплей към какво е вързан и как? ... букса, платка, пинове? Преди се разваляше акто го натиснеш/чукнеш лекичко (се едно е тъч скриин:) ), но се оправяше сам за около 30 сек ... Със сигурност не мога да си го сваля сам... ще го мисля някак си :( :brickwall:
От София съм колега... пихме бира и ядохме панирани неща заедно в събота (бордо алфа ... лилава блуза) :)
Иначе съм от Горубляне... Тоя дисплей към какво е вързан и как? ... букса, платка, пинове? Преди се разваляше акто го натиснеш/чукнеш лекичко (се едно е тъч скриин:) ), но се оправяше сам за около 30 сек ... Със сигурност не мога да си го сваля сам... ще го мисля някак си :( :brickwall:
Ами ако искаш ми пиши едно лично или ми звънни 0896801088 - Емо :) и може да се видим да го погледнем ;)
Мерси за предложението Емо, но сега съм в Благоевград... петък се прибирам и наистина ако е удобно ще ти звъна.
Мерси за предложението Емо, но сега съм в Благоевград... петък се прибирам и наистина ако е удобно ще ти звъна.
Обади се , ама по-добре в неделя , че събота съм на работа цял ден .. :)
Качвам се аз в колата преди 30 мин да отида до магазина, паля и Ооооо Чудо, дисплея работи. Почуквам леко по него да покажа на съквартиранта от кво се разваля и нищо.. пак си работи... давам задна, отпускам съединителя, колата се разтреперва (нали е в ниски обороти) и дисплея почва да трепти и избелява. Излизам от магазина давам на контакт дисплея работи, паля, и от вибрациите дисплея спира да работи... очевидно дисплейчето е наред ама няква свръзка си е заминала... До неделя Емо ;)
Качвам се аз в колата преди 30 мин да отида до магазина, паля и Ооооо Чудо, дисплея работи. Почуквам леко по него да покажа на съквартиранта от кво се разваля и нищо.. пак си работи... давам задна, отпускам съединителя, колата се разтреперва (нали е в ниски обороти) и дисплея почва да трепти и избелява. Излизам от магазина давам на контакт дисплея работи, паля, и от вибрациите дисплея спира да работи... очевидно дисплейчето е наред ама няква свръзка си е заминала... До неделя Емо ;)
Ще го видим , аз мисля , че се сещам от какво може да е :) Ако е това проблема ти е решен за около половин час със сглобяването :notify:
Ще го видим , аз мисля , че се сещам от какво може да е :) Ако е това проблема ти е решен за около половин час със сглобяването :notify:
A с пиенето на бирата? :drunk:
A с пиенето на бирата? :drunk:
Такъв срок не мога да ти кажа точно .. пък и "бирата" е доста относително :D:D
Емо каза че имаш на идея какво е... само да допълня че за малкото време в което бачкаше се опитах да си погледна средния разход и се оказа че дясната врътка не бачка :(
Емо каза че имаш на идея какво е... само да допълня че за малкото време в което бачкаше се опитах да си погледна средния разход и се оказа че дясната врътка не бачка :(
Това е най-лесно ;) Значи 99% е отзад от това , за което си мисля :notify:
Това е най-лесно ;) Значи 99% е отзад от това , за което си мисля :notify:
Тоци Бегали
Тоци Бегали
За копчето е от буксата отзад , при мен лявата врътка прави тези проблеми , а за дисплея .. предполагам лентовия кабел , но като го погледна ще видим :)
Тоци Бегали е един от най-великите конструктори във Фиат така че...
Маркучът струва около 130 лв чисто нов - миналата година го смених.
Коки ти за кой маркуч говориш, защото ако е този от кулера до двигателя за 130 лв може да си земеш 2 и половина :) ... да не би да имаш на предвид от турбото до кулера? Иначе тоя дето на мен ми трябва струва 58лв ТиН
Колега , аз чакам да се обадиш ако ще гледаме тоя диспей днеска ;) Ама ти не каза по кое време , пък трябва да се видя и с приятелката си , ноо звънни все пак :)
Пешо , кажи какво направи :)
Sorry ama nqmam kirilica :(... Izvadih ICSa i otzad mi e otkacheno kabelcheto na dqsnata vrytka.. Loshoto e che e razkacheno direktno ot platkata zaedno s buksata :( Tova kabelche neznam dali ima neshto obshto s displeq no vsichki drugi kabeli si izglejdat nared. Sega trqbva mai da si tursq nova platka , nov displ, ili napravo nov ICS... ama mai problema e v taq platka deto ne e 4ast ot predniq panel na ICSa :(... daje neznam pri koi da otida da go pogledne... v Vanto 100% shte kajat si4ko novo :) a pyk jichkadjii ne poznavam :)
leketo84
02-02-2009, 12:41
a pyk jichkadjii ne poznavam :)
Колега на ул.Любляна от към околовръстното има добри жичкаджий ! Мога да им потърся тел. ако искаш макар че е най-добре палиш и отиваш ! Едното от момчетата има Алфа 147 черна с червена кожа и е от форума от тва по-хубаво накъде ! Аз лично съм мн. довелен и 2-та пъти които съм ходил,а тая жичка могат и да я запоят знам ли ?!? :roll:
Мога да им потърся тел. ако искаш макар че е най-добре палиш и отиваш !
:dance:
Аз че ще отида, ще отида ама по добре телефона да ми дадеш да си запазя час за петък щото другите дни съм в Благоевград.
leketo84
02-02-2009, 16:27
:dance:
Аз че ще отида, ще отида ама по добре телефона да ми дадеш да си запазя час за петък щото другите дни съм в Благоевград.
Ок колега айде утре сутринта ще ти го напиша че визитката ми е в колата а тъкмо се прибрах и я паркирах !!!
Ок колега айде утре сутринта ще ти го напиша че визитката ми е в колата а тъкмо се прибрах и я паркирах !!!
Мерси колега... когато ти е удобно :)
leketo84
03-02-2009, 06:45
Авто-Електро услуги ! Раб.време от 08:30 до 19:00ч.
ул."Любляна"41 тел.855-30-98 , gsm.0888-45-36-20 !
...otzad mi e otkacheno kabelcheto na dqsnata vrytka...Tova kabelche neznam dali ima neshto obshto s displeq ...
Трябва да има общо, защото дисплея се гаси именно от дясната врътка.
Странно моя се гаси с лявата:question:
Коки .. стига де :D от ляватя се гаси и се пуска ;) дясната е за настройките :)
nightroller
04-02-2009, 22:14
С лявата "врътка" се гаси целия ICS а за дисплея има бутонче - dark ;) иначе с дясната не знам какво се гаси :(
С лявата "врътка" се гаси целия ICS а за дисплея има бутонче - dark ;) иначе с дясната не знам какво се гаси :(
С дясната нищо не се гаси , от нея се правят настройките , а като я задържиш ти излиза версията на software-a на ICS-a , навигацията и още нещо там .. :)
Абе ко се правите, че не разбирате - Коки има предвид "другото дясно":Tease:
Абе ко се правите, че не разбирате - Коки има предвид "другото дясно":Tease:
Анджък де, само Пинко ме разбра :)
..
не беше за тази тема, съжалявам...
Оправено.... Благодарности на Сотир който ми продаде дисплея и на жичкаджийте от квартал Горубляне които ми запоиха копчето и изобщо разфасоваха ICS-са без много да му се плашат :) .... проблема беше някаква течност? окислила горната част на дисплея кадето има едно като лентов кабел ама многоооо широко и там се беше прекъснало и разлепило :(... ще снимам щото май хич не се разбра от обяснението :)
Оправено.... Благодарности на Сотир който ми продаде дисплея и на жичкаджийте от квартал Горубляне които ми запоиха копчето и изобщо разфасоваха ICS-са без много да му се плашат :) .... проблема беше някаква течност? окислила горната част на дисплея кадето има едно като лентов кабел ама многоооо широко и там се беше прекъснало и разлепило :(... ще снимам щото май хич не се разбра от обяснението :)
Аз те разбрах напълно ;) А ICS-a не е кой знае колко страшен , че да му се плашат хората :D:D
Аз те разбрах напълно ;) А ICS-a не е кой знае колко страшен , че да му се плашат хората :D:D
Ами де да знам ... аз като го извадих и особено като отделих предната част от блока с касетофона и радиото и като видях кви са кабелаци и щуротии и колко е финно всичко направо ми се разтрепераха ръцете :bionic:
Ами де да знам ... аз като го извадих и особено като отделих предната част от блока с касетофона и радиото и като видях кви са кабелаци и щуротии и колко е финно всичко направо ми се разтрепераха ръцете :bionic:
Ти пък .. не е толкова страшно :)
Лентовия кабел залепен ли е или запоен за дисплея? Много живо ме интересува. :idea2:
serialsuicide
06-02-2010, 14:02
Здравейте, малко оффтопик, но като видях че става дума за дисплей реших да попитам,защото имам съшия проблем. Карам Alfa Romeo 147 и при мен дисплея се преебава от вибрации и дупки и става или бял или почва да подскача сичко.Отвреме на време работи, после спира... може да работи 1 месец без проблем после да се прецака.. :)