Log in

View Full Version : Jaguar XE

blacksnoopy
28-01-2009, 15:56
Луксозната марка разпространи изображения на модела, който ще се противопостави на Audi R8.

Автомобилът, разработен като пряк конкурент на Audi R8 ще носи името Jaguar XE и ще се захранва от модифициран, средноразположен 5.0 литров V8 агрегат, зает от поставилият нов рекорд за максимална скорост - XF-R.

Първите разпространени изображения на новият спортен модел, оправдават напълно заявеното от компанията - "XE ще бъде най-напредничавият някога произвеждан Jaguar, съчетаващ елегантен силует и внушителен звук"

При композирането на модела, инженерите на Jaguar са използвали изключително леки и здрави материали, като алуминий и карбон. Интегрирали са високоефективни LED светлини, внушителни колела и въздухозаборници в задната част, които издават наличието на мощен турбо агрегат.

В оригиналният си вид, двигателят зает от XF-R е 5.0 литров с мощност от 510 к.с. При купето XE, този агрегат ще бъде подложен на силова доработка, след която, според компанията, той ще разполага с поне 550 конски сили и ще ускорява спортиста до 100 км/ч. за по-малко от 4 сек.

Както вече ви информирахме, премиерата на спортното купе със средно разположен двигател може да изпревари тази на очакваният F-Type. Ако това се случи, "XE" ще бъде първият спортен модел на Jaguar, под шапката на Tata Motors.

Jaguar XE ще бъде и първият модел на компанията със средно разположен двигател, след легендарният XJ220, който слезе от производство преди 18 години.

http://news.automedia.bg/images/news/body/car_photo_300209_25(1).jpg

http://news.automedia.bg/images/news/body/car_photo_300210_25.jpg

automedia.bg

Пфффф

:priest:

life style
28-01-2009, 16:54
ми то си има доста черти на R8 , ама машала, дано успеят да са му конкуренция !

Grozdan
28-01-2009, 17:58
Изглежда добре.Индийците доста добре развъртяха компанията.

Stoyan Georgiev
28-01-2009, 18:37
прилича на пежо или ситроен, и е със силуета холцваген р8 !

VFTI
28-01-2009, 20:09
Всички коли от този клас са с този силует...Това е най-"разумния"..Ако не прилича на ТТ, Р8,Астон мартин, то по тип трябва да прилича на ламбо, ферари етс...

Просто такъв тип автомобили са...

Мен ме кефи :)

Stoyan Georgiev
28-01-2009, 20:34
Всички коли от този клас са с този силует...Това е най-"разумния"..Ако не прилича на ТТ, Р8,Астон мартин, то по тип трябва да прилича на ламбо, ферари етс...

Просто такъв тип автомобили са...

Мен ме кефи :)

това е ясно....

и все пак.... ;)

when there is a will there is a way

Бобби
29-01-2009, 17:01
Конфекция бе момчета......и то сезона!

MUROMAN
29-01-2009, 22:55
На мен ми харесва и ,ако имама пара бих си взел едно да спирам с него пред Син Ситито и Биад да дразня киселяците там.:devil:

nightroller
29-01-2009, 23:06
ако някога имам такава цел бих си взел Алфа Монреал ... :) ама и да нямам такава цел пак си взел Алфа Монреал :):) а този индийски холцваген не бих си взел никога :( в него само предната решетка е истинска :)

Furious 155
29-01-2009, 23:15
ако някога имам такава цел бих си взел Алфа Монреал ... :) ама и да нямам такава цел пак си взел Алфа Монреал :):) а този индийски холцваген не бих си взел никога :( в него само предната решетка е истинска :)

точно :) монтреал :notworthy:

Mapтo
30-01-2009, 23:53

точно :) монтреал :notworthy:

Еххх тоя Montreal, как ме кефи само.... жестока резачка е .
... Още съжалявам за момента , който го пропуснах та -
През 2006 та , случайно зърнах един Монреал в едно село
тук в Австрия, в един двор абсолютно занемарен, с изпочупени стъкла, липсващи фарове..но купето и
двигателя бяха горе - долу ок, Жълта на цвят(май боядисвана). и му искаха 3000 евро
а аз постъпих несериозно тогава.... почнаха се едни пазарлъци.. и накрая солидно почерпения
собственик, който седеше на двора, тогава когато
бях открил колата, рече така - "Тая Кола ми даде много,и
аз няма да я дам за малко.И ме прогони...."Абе още ми става тъжно ,като се сетя ... за тоя случай

иначе ако бях разумен тогава, щях да я няправя ето така

http://cgi.ebay.at/Alfa-Romeo-Montreal_W0QQitemZ170298571560QQcmdZViewItemQQptZA utomobile?hash=item170298571560&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1318

nightroller
31-01-2009, 20:34
да! тази Алфа е страхотна и е дизайн икона :) и както се вижда не е толкова скъпа като първоначална цена поддръжката и евентуалната реставрация сигурно ще е но пък това е инвестиция :) така че сериозно се замислям следващата ми кола да е мнооого стара ;););) иначе ето тва е последния, според мен концепт на истински Джаг