View Full Version : КИЛОМЕТРАЖ АЛФА 164 2000TS
НЕ МИ РАБОТИ КИЛОМЕТРАЖA НА АЛФАТА МИ НЕ МИ ОТ4ИТА КИЛОМЕНТРИТЕ И С КАКВА СКОРОСТ КАРАМ ,НА МАГИСТРАЛАТА КАКТО СИ КАРАХ И СТРЕЛКАТА МИ ЗАПО4НА ДА ИГРАЕ И ПАДНА ДОЛУ ,МОЙЕЛИ ПРОБЛЕМА ДА МИ Е ОТ ДВЕТЕ РЕЛЕТА ЗАД КИЛОМЕТРАЖА .
Гришата може да помогне , имаше сходен проблем с неговата кола ...
Напръскай буксата на датчика на диференциала с контактен спрей и провери всички пинчета на долямата кръгла букса зад казанчето за антифриза.Напръскай ги и тях.
И при мен беше така.Докато е студен двигателя километража не отчиташе.Кате се затоплеше почваше да играе стрелката и като загрее нямаше проблем.Оказа се окислено пинче на кръглата букса.
ште опитам така мерси колега
опитах не стана пак не работи
Някъде ти се губи или сигнала от датчика до таблото или масата на датчика.Другия вариант е прецакан датчик или предавката от диференциала към датчика.За съжаление е пластмасова.
И коя година е колата?
П.П. Днес и моя щочна да се базика както преди.В началото не работи и постепенно прпработва.
Ще се опитам да го обясня по възможно най лесния начин .
Сваляш таблото .
Отзаде където са буксите мериш с мултицет на най лявата букса на 3-ти и 4-ти пин .
Как замерваме - Вдигаш колата на крик от лявата страна , запалваш и включваш на 2-ра (споко колата няма да тръгне) на обороти , и с мултицета мериш на 3-ти и 4-ти пин към маса .Буксата трябва да е включена към таблото - от там взима захранване за датчика на Хол . Трябва да се променят показанията от 12 волта до към7-8 волта на 4-ти пин мисля .
Ако се променят датчика и връзките до нега бачкато нормално и проблема ти е в километража на таблото . Може да подадеш 12 волта през 1 К.ом резистор на 4-ти пин на таблото и да видиш дали стралката се вдига .
За справка прикачвам схема
edit : .html файла не работеше
И да не забравиш да пишеш какво се случва :dance:
И на мен ми беше станало подобно и главата остана вътре и се смля и по случайност нищо лошо не стана тоест да разбия диференциал но при теб може дае нещо друго мойто отгоре не бяха стегнали електрония датчик играеше като го пипна с ръка
manolito
09-02-2009, 11:20
Да не пускам нова тема , си задавам въпросчето тук. Днес и моят километраж отказа , но комплект с оборотомера. Колата е тая от подписа ми.
manolito
09-02-2009, 12:41
Да. Другите уреди си работят , нямам идея от кво може да е.
manolito
10-02-2009, 13:24
Вчера забелязах че отчита изминатите километри , явно ще е нещо по самото табло....:new_Eyecrazy:
Много е вероятно. Пробвай с почистване на буксите отзад, ама...
manolito
10-02-2009, 14:57
Някой знае ли на кои пинове какво напрежение да подам да пробвам километража и оборотомера.
Нямаш ли Alfa Romeo 164 Workshop Manual - CarDisc ?
Аз още не мога да определя суперките и другите еднакви ли са им нещата... щото в кардиск има за старите само...
manolito
10-02-2009, 16:33
Предполагам че са различни таблата , щото уредите и лампичките са различни на суперката и на по старите.
Едва ли има същесвени разлики .
Вдигни предна лява гума на крик , включи на 2-ра 3-та и мери да видим .
Напрежението трябва да има приблизително следната графика 12v -_-_-_-_-_ 6,5-7v
Щом му брои разстоянието, едва ли е датчика...
Имам няколко табла ама са от ТД-стария и новия модел.Ако стане зор викаи.
manolito
10-02-2009, 18:13
Датчика трябва да е здрав , защото си отчита изминатите километри. Някой ако има схема на самото табло ще ми свърши работа , но за суперка.