PDA

View Full Version : Помощ...редакция на размер на файл + подобряване на качеството?!?

Bella
30-01-2009, 09:28
Обръщам се с голяма молба към всички PC специалисти ... трябва да редактирам няколко файла т.е. да ги уголемя без да се губи качеството им и всичко да се вижда ясно и четливо.
Проблема е че файловете пристигнаха при мен с много малък размер и лошо качество като цяло и при увеличаването им за да бъдат разчетени всичко се размазва.
Моля ви за помощ ... ако някой може да ги увеличи и подобри качеството им до толкова че те да бъдат четливи ще съм му задължена.

fade
30-01-2009, 09:42
Моето скромно мнение, след като ги видях е, че ако целта е да се четът документите това няма как да стане. Прекалено ниска е резолюцията на оригиналите, особенно за дребния шрифт пък и .jpg компресията ги...
Но нека кажат и други!
Винаги съм се смял по разни филми като разчетът номера на някой автомобил заснет от охранителна камера ;) :)

Bella
30-01-2009, 09:44
И аз имам опасения че няма как да се получи това което искам,но съм длъжна да попитам преди да започна да притеснявам отново хората от които ги получих ...
Благодаря все пак :)

търтей
30-01-2009, 10:31
сама не можеш да го направиш
профсионалист зим доста пари за това
варинта ти е да го осиарнеш ама с това качество пак нищо май няма да стане

mim
30-01-2009, 12:45
тц, не може, не става, невъзможно е
това дето искаш е научна фантастика

а търтей, оср-ите искат висока резолюция, от 2 пиксела не могат да разчетат буква

сръчквай тоя дето ти ги е пратил да ги сканира на ново и да си провери първо той/тя сам/а дали може да ги разчете и после да праща на друг грешник

Stoyan Georgiev
30-01-2009, 13:40
от малка картинка да изкочи голяма с по-голяма резюлиция и да се четат буквите ще бъде възможно да се направи когато човек се засели на луната....

мим е права, научна фантастика , невъзможно е физически.....

Bella
30-01-2009, 23:51
.

Bella
30-01-2009, 23:52
Просто питах ... успокойте топката ... ще се обадя и ще ми изпратят нови файлове с по-голяма резолюция.

Ще помоля Модератора да изтрие темата!

Благодаря на всички включили се!