View Full Version : Тия гуми свършиха от раз ..
Много лошо се завъртях с машината ония ден на един гаден балкански завой. Гумите са Барум на 30 000км. и след тая случка колата взе да занася буквално на всеки 2-ри завой :sick: а имат още грайфер. Направо имам усещането, че изведнъж им свърши "месото" и се показа "дървото" :tooth: баси случая аз на такива гуми за пръв път попадам .. За малко да се хвърля в канавката, обирам в ляв завой с десен волан след това камшик на задницата в обратна посока - ляв волан и след 30м суркане най-сетне спрях напреко на пътя - баси филма не го пожелавам на никой.
Много лошо се завъртях с машината ония ден на един гаден балкански завой. Гумите са Барум на 30 000км. и след тая случка колата взе да занася буквално на всеки 2-ри завой :sick: а имат още грайфер. Направо имам усещането, че изведнъж им свърши "месото" и се показа "дървото" :tooth: баси случая аз на такива гуми за пръв път попадам .. За малко да се хвърля в канавката, убирам в ляв завой с десен волан след това камшик на задницата в обратна посока - ляв волан и след 30м суркане най-сетне спрях напреко на пътя - баси филма не го пожелавам на никой.
Марката отговаря на въпроса ти:yes::yes::yes:
The_Game
30-01-2009, 15:30
Много лошо се завъртях с машината ония ден на един гаден балкански завой. Гумите са Барум на 30 000км. и след тая случка колата взе да занася буквално на всеки 2-ри завой а имат още грайфер. Направо имам усещането, че изведнъж им свърши "месото" и се показа "дървото" :tooth: баси случая аз на такива гуми за пръв път попадам .. За малко да се хвърля в канавката, обирам в ляв завой с десен волан след това камшик на задницата в обратна посока - ляв волан и след 30м суркане най-сетне спрях напреко на пътя - баси филма не го пожелавам на никой.
Да не се е изметнала гумата след първото занасяне.
Затова мразя новите ментерливи гуми, уж нова пък тя е по зле от някоя маркова на 3 години примерно. :sick:
С Барум, Дебика, Сава и т.н. се получават такива неща. В началото държат относително добре и от веднъж скапват.
30000 добре, а кога са произведени? И става дума за зимни или?
Затова мразя новите ментерливи гуми, уж нова пък тя е по зле от някоя маркова на 3 години примерно
Мнооо правилно:innocent::innocent:
С такива мизерни гуми ми беше колата, когато си я купих.Като завалеше малко и нямаше спиране (за летни става въпрос).Беше отвратително като завали и аз карам по светофарите и няма спиранката.Миналото лято си сложих летни Kleber и съм повече от доволен.Разликата е огромна в положителна насока, в сравнение с барума.
tokata_pz_flex
30-01-2009, 17:13
Добре , аз що мойте коли ги карам само с Барум ? Щото са гадни сигурно , незнам . А не е като да не карам ... 50-60 000 км. годишно . Така се е случило . Що плюете Барума сега ?
Според мен гумите нямат нищо общо със подхлъзването, не отчитате , че има много луга, пясък и кал по улиците както в града, така и извън него. Аз неделя ходих до Варна и същата работа, по завоите изневиделица хоп на разкалян участък и ахааа да се врътне, а подам ли газ, върти яко гуми. Зимата разказват играта на цялата пътна мрежа с тоя кален пясък който хвърлят по пътищата, нали така им е по-ефтино, препаратите против заледяване са скъпи..........трябва да остават повече бюджетни парички за управниците.....:dark2:
dilian alfa gtv
30-01-2009, 21:11
Аз пък мога да кажа че барум не е изобщо лошо гума.всичко си е до начина на шофиране и пътната настилка.
П.П KLEBER не е по добра гума от бАрУм бъди сигурен.
Linkestis
30-01-2009, 22:12
Аз пък мога да кажа че барум не е изобщо лошо гума.всичко си е до начина на шофиране и пътната настилка.
Напротив!
Аз карах Ланчата Капа с Барум Бравурис (апропо, бяха произведени във Франция) и съм страхотно доволен. Преди това колата беше с Goodyear Eagle F1, които според мен са абсолютен боклук - и на сухо, и на мокро. Единственото им предимство бе, че изглеждат добре.
http://www.lastix.com/images/products/00/21/33/2133_buyuk.jpg
Иначе с Бравуриса Капата спираше, стоеше на пътя перфектно, возеше мекичко. Определено Бравуриса бе много по-добър от скапания Гудиър. С една дума - чудесна гума, без никакво колебание бих си купил пак.
Колеги, нека спрем до тук :?
"Клебер" е по-висок клас гума от "Барум", съответно е по-качествен и логично е по-скъп, т.е. "Клебер" е по-добра гума.
Освен това, "Барум" е "Континентал-Груп", а "Клебер" е "Мишелин-Груп", което също има знение.
За цената си "Барум" предлага добро качество и точно в това си крие идеята на този нисък клас гума :idea:
Не може да очаквате "Барум" да се държи като "Мишелин", особено, когато провокирате максимално възможностите на гумата, както в конкретния случай на колегата.
И запомнете едно нещо от мен - ВИНАГИ е по-добре да си купите нова (прясна) гума, вместо някоя употребявана от кварталната гумаджийница!
Много са редки случаите, в които употребяваната гума е достатъчно прясна и запазена, за да е по-добра от новите в магазина, нищо, че са по-нисък клас!
Nasko_77
30-01-2009, 22:36
И аз съм с Барум на Ровъра... вече втора Зима...
Не са ме предавали. Доволен съм;)
Пак се почна.. по-по-най...
tokata_pz_flex
30-01-2009, 22:47
Точно както каза Пинко ... бях с 4 Бриджстоун Туранца ... на 2 им направих жаби , 2 са в избата ... Бравуриса излезе много по-здрав . Колата стои по добре на пътя , на мокро се държи добре ... Щом от дупка счупих джантата , а гумата оцеля , няма как да се оплача .
Някои хора не обърнаха внимание на факта, че гумите за 30000км са изтърпели не малък тормоз. Колата умишлено е карана по завоите с гранични скорости (щото така ми е кеф) над 1г. Гумите си бяха перфе! Това което ме учуди е как изведнъж почна да олеква волана в рамките на няколко часа. :new_Eyecrazy: преди не ми се беше случвало .. Обяснявам си го само с различна смес в основата на грайфера:gruebel: - последния половин сантиметър не е за каране :chair:
а за пребиване!!!!!!
santo_traficante
31-01-2009, 10:01
аз карам само по капли:mrgreen:
Някои хора не обърнаха внимание на факта, че гумите за 30000км са изтърпели не малък тормоз. Колата умишлено е карана по завоите с гранични скорости (щото така ми е кеф) над 1г. Гумите си бяха перфе! Това което ме учуди е как изведнъж почна да олеква волана в рамките на няколко часа. :new_Eyecrazy: преди не ми се беше случвало .. Обяснявам си го само с различна смес в основата на грайфера:gruebel: - последния половин сантиметър не е за каране :chair:
а за пребиване!!!!!!
Същата работа са и Pirelli P6000. На сухо що годе добре и като завали все едно съм на лед. Завивам, а колата на право. Сложих зимните Bridgeston DOT 02. Стари, стари... Студено, топло, пясък, сняг, дъжд.... няма грижи.
Летния ми bridgeston дето го смених с pirelli понеже му остана 2 мм грайфер държи и на сухо и на мокро. Pirelli-то с 5 мм грайфер и пързаля та се не трае.
old alfist
31-01-2009, 10:54
Същата работа са и Pirelli P6000. На сухо що годе добре и като завали все едно съм на лед. Завивам, а колата на право. Сложих зимните Bridgeston DOT 02. Стари, стари... Студено, топло, пясък, сняг, дъжд.... няма грижи.
Летния ми bridgeston дето го смених с pirelli понеже му остана 2 мм грайфер държи и на сухо и на мокро. Pirelli-то с 5 мм грайфер и пързаля та се не трае.
Потвърждавам напълно казаното от колегата, имам я абсюлютно съшата комбинация разпределена на двете ми Алфи.
Само едно малко уточнение - летното Пирели е явно с по-твърди смеси от летния Бричстон. защото държи по-добре в големите жеги. Бричстон Потенца над 30 градуса температура на въдуха има малко проблеми.
Потвърждавам напълно казаното от колегата, имам я абсюлютно съшата комбинация разпределена на двете ми Алфи.
Само едно малко уточнение - летното Пирели е явно с по-твърди смеси от летния Бричстон. защото държи по-добре в големите жеги. Бричстон Потенца над 30 градуса температура на въдуха има малко проблеми.
Незнам ама Потенцата държи много по-добре от Пирелито. Въпреки, че Потенцата е опечена и се виждат пукнатини по нея и е останала с 2 мм грайфер. Пирелито също е старичко, но е като ново!
digitalundgrd
31-01-2009, 11:03
Някой карал ли е или има ли впечатление от Пирели П-Зеро Неро летни...? Купих 17-ките с тях и имат около 5мм грайфер да изкарам един сезон...На мокро/сухо как се държат...
Някой карал ли е или има ли впечатление от Пирели П-Зеро Неро летни...? Купих 17-ките с тях и имат около 5мм грайфер да изкарам един сезон...На мокро/сухо как се държат...
Ми ти ги имаш. Пробвай си ги :)
digitalundgrd
31-01-2009, 11:13
Това е ясно, ама като гледам кви ги пишете за Пирелито (досега не съм карал нищо на тая марка) и се чудя да не ги менкам за други :)
Който ми видеше колата лятото и първото което казваха "Аууу махай ги тия гуми човек... как може да караш с Пирели? Ще ше пребиеш някъде"
И честно да си кажа. Колата върви еднакво добре в сняг с Брайджстоуна и лятото с Пирелито. На всяко тръгване при средно подаване на газ оборотомера скача на 4000 и стои така а колата набира. Все едно карам автоматик с вариаторна кутия. Мислех по едно време да не би съединителя ми да буксува, а те колелетата. И АБС ми се задейства по същия начин, както в сняг с Брайджсоуна така и лятото си Пирелито.
Ужаст бяха тези гуми! Вярно на 4 години лятна гума е, но няма пукнатини по нея да речеш че е много опечена. Просто е боклук.
ludkanar
31-01-2009, 12:48
тия пирели на сухо е вярно че са много добре щото аз съм си правил експеримент от 80-170km\h кръшкане от едната в другата лента и се държът супер и са стари притова,ама само за сухо и дотам беше всичко
Точно както каза Пинко ... бях с 4 Бриджстоун Туранца ... на 2 им направих жаби , 2 са в избата ... Бравуриса излезе много по-здрав . Колата стои по добре на пътя , на мокро се държи добре ... Щом от дупка счупих джантата , а гумата оцеля , няма как да се оплача .
Бате тука нищо не каза,че Бриджстоун е по гадна гума от Барум,извинявай ма тва е ебати простотията:chair::chair:За мен Барума е една от най-гадните гуми на пазара,карал съм с такива и съм адски разочарован:busted_cop::busted_cop:
GTV-то беше с Пирели П-Зеро Неро летни и мога да ти кажа, че на тях им трябва температура, но загреят ли си като в релси... за лятото съм адски доволен от тях. Тъй като приключиха и поради глупост решихме да пробваме KUMHO (не си спомням кой точно модел, но високоскоростните) и мога да кажа, че нямат нищо общо с Пирелите. Започнеш ли да ги напъваш по завоите много лесно прегряват и започват да изпускат. Замислил съм се дали да не ги продам и да си взема отново ПИРЕЛИ.
virusalfa
01-02-2009, 12:37
Добре , аз що мойте коли ги карам само с Барум ? Щото са гадни сигурно , незнам . А не е като да не карам ... 50-60 000 км. годишно . Така се е случило . Що плюете Барума сега ?За пробега не ти вярвам,ама изобщо!В службата оригиналните гуми на едната нова кола бяха Файърстоун-45 хиляди-парцал,дна другата нова кола-Гудиър-на 40 хиляди и парцал!За какъв Барум ми говориш,да не са оригинални чешки?Не,щото алфата я купих с доста износени Дънлоп СП Спорт 9000 ,предните си бяха за хвърляне,ама задните ги карах още 60 хиляди и накрая пак взех втора употреба Тойо.
virusalfa
01-02-2009, 12:38
GTV-то беше с Пирели П-Зеро Неро летни и мога да ти кажа, че на тях им трябва температура, но загреят ли си като в релси... за лятото съм адски доволен от тях. Тъй като приключиха и поради глупост решихме да пробваме KUMHO (не си спомням кой точно модел, но високоскоростните) и мога да кажа, че нямат нищо общо с Пирелите. Започнеш ли да ги напъваш по завоите много лесно прегряват и започват да изпускат. Замислил съм се дали да не ги продам и да си взема отново ПИРЕЛИ.Никога не си взимай пирели особено от тия дето Роналдо ги рекламираше,това е най-големия боклук
tokata_pz_flex
01-02-2009, 12:45
Мъри , не казвам че Барум е над Бриджстоун ... в моя случай е така ... Туранцата е адски твърда гума , и им ебах майката ... незнам що така стана , но не съм доволен деба ... Вирусе , за пробега съм СУПЕР искрен ... карам си , кво да направя . И държат барумите . На Пежото карах 3 години с едни и същи гумета - Сава . Изкараха 25 000 и починаха . Барумите не ги знам какви са , чешки ли са , не са ли ... корекомски са :pirate: Ама държат . В момента задните ми Баруми - Бравурис са на 22 000 км. и имат доста сериозен грайфер . Карани са 15 000 км . отпред .
TheBlueOne
01-02-2009, 14:10
Колеги за да не отварям нова тема, да питам тук.
Трябва да си купя гуми, но не разбирам кой знае колко и най важното не разполагам с кой знае колко финикийски знаци :depressed:, нещо до към 500лв. Какво се доближава най добре като качество до тия пари.
Става въпрос за белисимата от подписа ми. Стандартния размер са ( мисля че беше 185/65/15).
Какво ще кажете за това (http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=32355294.153.6604&typ=R-166150&ranzahl=4&Breite=185&Quer=65&Felge=15&Speed=T&weiter=60&Ang_pro_Seite=10&Transport=P&F_F=&dsco=153&sowigan=So&Achse=&LoadRange=)?
Ма вие за 2 лева калинки ли искате? :gives[1]:
TheBlueOne
02-02-2009, 09:04
Ма вие за 2 лева калинки ли искате? :gives[1]:
Аз попитах като човек, а ти като си голям паралия си вземи и за 1000лв една гума ако искаш, без да спамиш по темите :thumbdown:.
dilian alfa gtv
02-02-2009, 12:03
Колеги за да не отварям нова тема, да питам тук.
Трябва да си купя гуми, но не разбирам кой знае колко и най важното не разполагам с кой знае колко финикийски знаци :depressed:, нещо до към 500лв. Какво се доближава най добре като качество до тия пари.
Става въпрос за белисимата от подписа ми. Стандартния размер са ( мисля че беше 185/65/15).
Какво ще кажете за това (http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?details=Ordern&cart_id=32355294.153.6604&typ=R-166150&ranzahl=4&Breite=185&Quer=65&Felge=15&Speed=T&weiter=60&Ang_pro_Seite=10&Transport=P&F_F=&dsco=153&sowigan=So&Achse=&LoadRange=)?
тези гуми са добри колега среден клас.ще останеш доволен но си сложи 195/65/15 за лятото.:thumbup:
Аз попитах като човек, а ти като си голям паралия си вземи и за 1000лв една гума ако искаш, без да спамиш по темите :thumbdown:.
Първо, не съм паралия, но си ценя живота.
Второ, мнението ми не беше насочено към теб, а към автора на темата.
Трето, мястото на въпроса ти не е тук.
Четвърто, уточно за летни или зимни гуми говорим. ако са зимни - Фулда Кристал ще се вместят в тези пари. Континентал мисля, че също е опция. Но недей купува от магазин, защото надценката е голяма. Поразпитай за някой склад.
Пето: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=13853
Ъъъъ, BlueOne, сигурен ли си за цената на тази гума?! :roll:
Аз мога да ти предложа...
"MICHELIN ENERGY E3A / SAVER GRNX"
185/65R15-88T - 145.00лв.
185/65R15-88Н - 180.00лв.
"KLEBER DYNAXER HP2"
185/65R15-88T - 100.00лв.
185/65R15-88Н - 123.00лв.
И двете стват колега,направо се свържи с Кики:dance::dance::dance: