View Full Version : ТУРБО С ПРОМЕНЛИВА ГЕОМЕТРИЯ........
специално за дизел маняците
Furious 155
30-01-2009, 19:01
много добра! :innocent:
идея колко кара такава геометрия преди да започне да не работи като хората променливата геометрия, като се наплеска яко с изгорелите вещества?
специално за дизел маняците
Дрига светни малко по темата,че съм решил да зимам печка ...
WhitePower
30-01-2009, 20:54
дрига тази турбина не става за бензинова кола нали занеш
кой му трябва ...... с такива турбини мога да ви замерям поне един час... имам рециклирани всякакви ;)
И каква е целта на тая тема :?:
Няколко снимки и никакви обяснения :no:
И каква е целта на тая тема :?:
Няколко снимки и никакви обяснения :no:
темата я пуснах с образователна цел,за да се види ,а не да се задават въпроси от сорта "ама какво променлива геомтрия и за какво служи"
Furious 155
31-01-2009, 10:03
дрига тази турбина не става за бензинова кола нали занеш
защо?
защото ,пригаряли лопатките,тзи турбини не били за толкова висока теп като на бензина
темата я пуснах с образователна цел,за да се види ,а не да се задават въпроси от сорта "ама какво променлива геомтрия и за какво служи"
Ами напиши 2-3 реда и обясни! То който незнае и 100 снимки да му качиш пак няма да разбере само от тях.
http://www.nikiboy.com/untitled.JPG
Да не е нещо такова?
Stoyan Georgiev
31-01-2009, 12:54
евалата
Gh0stRider
31-01-2009, 13:05
Ама ако верно некой драсне 2 реда обяснения няма да е излишно... Ето аз конкретно питам кое върши работата на пръста на дригата, когато си е монтирана турбината? Демек кое променя ъгъла на лопатките? Моторче ли някво... не си го представям
Ама ако верно некой драсне 2 реда обяснения няма да е излишно... Ето аз конкретно питам кое върши работата на пръста на дригата, когато си е монтирана турбината? Демек кое променя ъгъла на лопатките? Моторче ли някво... не си го представям
значи,това за което питаш......
лопатките се задвижват по вакум или налягане зависимост от модела,тази е с вакум,но и на двата модела се задвижват посредствум мембрана
и по принцип лопатките са в отворено положение и според налягането(вакума ) се затварят и спират турбината
т.е. по този начин регулират налягането което прави турбината
http://www.turbo-mopar.com/forums/showthread.php?t=26156
http://www.turbo-mopar.com/forums/showthread.php?t=26156
:th_up::th_up::th_up::th_up::th_up:
Gh0stRider
31-01-2009, 18:34
аа е така кажете, книжките с картинки са по интересни :)
голямата риба
31-01-2009, 19:33
случаят описан от дригата е частен
все пак има и такива турбини при които ъгъла на атака се управлява, чрез стъпково моторче
WhitePower
01-02-2009, 13:24
случаят описан от дригата е частен
все пак има и такива турбини при които ъгъла на атака се управлява, чрез стъпково моторче
което ми сеструва още по ненанежно
голямата риба
01-02-2009, 17:31
не бих казал
а имаш много по-голяма свобода да регулираш ъгъла
WhitePower
02-02-2009, 10:57
не бих казал
а имаш много по-голяма свобода да регулираш ъгъла
ма е само за дизел
голямата риба
02-02-2009, 22:40
дали си се консултирал с инженерите на Порше
WhitePower
03-02-2009, 10:39
дали си се консултирал с инженерите на Порше
искаш да кажеш че порше позват турбини с променлива геометрия и не им прегаят лопатките
искаш да кажеш че порше позват турбини с променлива геометрия и не им прегаят лопатките
Порше Карера 997 би-турбо е първата бензинка (за масова употреба) с променлива геометрия на турбото.
И кво стана сега от цялата тема разбрахме че има некви турбини с некви лопатки дето може да се управляват с квото си искаме и можеме да ги караме с газова уредба даже :choice::hump:
Stoyan Georgiev
10-02-2009, 23:51
И кво стана сега от цялата тема разбрахме че има некви турбини с некви лопатки дето може да се управляват с квото си искаме и можеме да ги караме с газова уредба даже :choice::hump:
а на водка вървят ли ?
Gh0stRider
11-02-2009, 01:16
срам ме е дад питам вече :naughty:
голямата риба
11-02-2009, 21:25
И кво стана сега от цялата тема разбрахме че има некви турбини с некви лопатки дето може да се управляват с квото си искаме и можеме да ги караме с газова уредба даже :choice::hump:това е защото до сега ни липсваше
да ни светнеш:idea:
75 turbodelta
15-02-2009, 22:19
това е защото до сега ни липсваше
да ни светнеш:idea:
е то ся вече всички са просветлени :tongue: