View Full Version : дизелака пак не пали
alfatras
19-12-2005, 09:01
Здравейте!Значи имам следния проблем-докато беше топло всичко беше ок,но сега падна под нулата и проблема се появи-аз съм с алфа 145тди,1и9 двигателя е като на фиат типо 1и9тди,сутринта пробвах да я запаля въртя 5 пъти и започна да пада акумулатора-с 2 думи неможа да запали.Преди няколко дни пак така-дръпнахме я,запали бързо поработи 2-3 минути и после няма ядове!!!Имам чувство че ми пада горивото?!преди беше така-ако не съм я палил 2 дни на 3тия пак неискаше да запали-Моля ако някои има същия проблем да сподели какво е направил по проблема :?: направо ми писна от тоя дизел!!!
Всичките ли подгряващи свещи работят??
Kostadin
19-12-2005, 11:07
Всичките ли подгряващи свещи работят??
работят му :idea:
Тука със служебните дизели имаме този проблем. Решението е : акомулатор със силен пусков ток, подгряване само два пъти и масло Кастол 10/40
И добавка за да не замръзва нафтата. :twisted:
alfatras
19-12-2005, 11:34
добре де но какъв акумулатор да му сложа сега съм с 75амп/ч,оня ден го взех от един приятел а му дадох моя,и с 2та акумулатора все същото след студена нощ?
alfatras
19-12-2005, 11:44
трябва да проверя колко ми е стартовия ток
alfatras
20-12-2005, 08:23
снощи погледнах=75амп/ч на 530стартов ток,вкарах я в гаража,изкарах бензинката отжун и днес сутринта-въртя и пали!!!явно от акумулатора ми е болката
virusalfa
20-12-2005, 12:16
Аз подгрявам веднъж и си пали :frown:...ама акумулатора е 100Ач
Аз подгрявам веднъж и си пали :frown:...ама акумулатора е 100Ач
е ти в багажника можеш и 1000амперов да сложиш ама колегата е ограничен откъм място
75 2.0 turbo
20-12-2005, 19:44
аз мисля 4е решението не е така лесно както пише по нагоре щото и аз имам дизелак и пали с нормален акумулатор и масло 15w40 стои си на улицата и от първо подгряване и завъртане си пали :idea:
дизела за да пали иска топло :idea: а топлото иде заедно с компресията :wink: а тя дали я има :?: :?: :?: измерена ли е :?: не 4 еразбирам много от коли ама еи тез неща ми се въртят у празната кутурница :lol:
Dodo 155
20-12-2005, 19:50
Релето, което подгрява, колко време работи?
Те свещите работят, ама като светнат за 2-3 сек. и не може да подгрее цилиндъра :wink:
Другото, което може да се бъзика е сгъстяването на нафтата при минусови градуси :idea: слагай довавка или ГАЗ за горене, тя разтваря парафина. Слага се 1лГАЗ/50л. нафта, мазничка е и ще смазва и помпата - изпитано е :wink:
75 2.0 turbo
20-12-2005, 20:02
Релето, което подгрява, колко време работи?
Те свещите работят, ама като светнат за 2-3 сек. и не може да подгрее цилиндъра :wink:
Другото, което може да се бъзика е сгъстяването на нафтата при минусови градуси :idea: слагай довавка или ГАЗ за горене, тя разтваря парафина. Слага се 1лГАЗ/50л. нафта, мазничка е и ще смазва и помпата - изпитано е :wink:добре до тук по принцип съм съгласен ама само не ми е ясно : защо моя дизел (няма зна4ение марката :roll: )без никакви химии и добавки няма проблеми дори е с минерално масло което е в минус и все пак си пали :roll:
все пак мисля 4е ако свещите са наред и греят (надявам се са ги проверили ве4е) има добър стартер и акумулатор трябва да запали :!:
Мдаа от една година разправям на Еньо големия специалист да смени свещите на джипа той си бара гъза и джупката палеше кат трактор днеска каза че ги е сменил и колата станала ток :wink: ма кой да слуша че за студеното палене на дизелака са най-важни подгревните свещи :wink:
или вода ин дел нафта е замразвационе по маркуче :evil:
virusalfa
21-12-2005, 13:03
яяяяя,у водата и нафта ли е имало?! :lol: Аз ядох дървото с калпави подгр.свещи,които изкараха 3000 км и изведнъж изгоряха трите и няма палене!
Ами сипвателен танканателен от автобусен и шофьорен бутателен водателен :wink:
virusalfa
21-12-2005, 19:38
Ами сипвателен танканателен от автобусен и шофьорен бутателен водателен :wink:Ваи изто4варе делла нафта ди резерваро и сменаре де и филтро ди газолио!Ако нафта иде де и аутобусо ди туо падре,е нормале замразвационе делла нафта!
Dodo 155
21-12-2005, 20:12
Тва БулГарски или Талянски форум е :roll: :lol: :lol:
75 2.0 turbo
21-12-2005, 23:02
бе на мангалски мяза :lol: :shock: :D