PDA

View Full Version : Помощ за пазаруване от E-bay

mochko1
01-02-2009, 18:16
Колеги ,правя услуга на един приятел който иска да си купи една турбина за Punto GT от И-бея. Не съм наясно изобщо как става номера и търся някой да я закупи директно вместо мен ! Ще съм много благодарен ако някой свърши тая работа :flowers:

Mapтo
01-02-2009, 18:25
Здрасти колега,
Би ли хвърлил едно око тук? :

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=23448&highlight=Ebay

Виж постовете ми, обяснил съм каква е процедурата!
УспеХ!!!

mochko1
01-02-2009, 18:57
Мерси колега ще го покажа това на човека. Доколкото аз разбрах всичко зависи от продавача каk ще приеме плащането ??? или нищо не съм разбрал :-D Имам предвид ,че не е нужна кредитна карта или .... ??
И все пак ако има някой мераклия да свърши работата по лесния начин да пише ;)
Моя човек ми каза ,че намерил някакъв дето му искал 150 кинта само за услугата :horror: малко множко ми се вижда.

Mapтo
01-02-2009, 19:36
Мерси колега ще го покажа това на човека. Доколкото аз разбрах всичко зависи от продавача каk ще приеме плащането ??? или нищо не съм разбрал :-D Имам предвид ,че не е нужна кредитна карта или .... ??
И все пак ако има някой мераклия да свърши работата по лесния начин да пише ;)
Моя човек ми каза ,че намерил някакъв дето му искал 150 кинта само за услугата :horror: малко множко ми се вижда.

как така 150 кинта само за услугата??
тоя май не е в ред!
е ако твоя човек има кредитна карта може
да плати и с нея, но зависи от търговеца
как иска... или с банков превод или с кр.карта
Успех!

mochko1
01-02-2009, 20:43
Ами хората се опитват да изкарат лесни пари от нас невежите ,колко му е некой глупендер да се излъже и да кихне 150 левчета за подобна услуга !?!

Айде бе колеги няма ли някой редовен клиент на ибея да съчетаем някоя покупка с едно турбо ;)

ФЕРАРИСТ
01-02-2009, 21:01
Ами хората се опитват да изкарат лесни пари от нас невежите ,колко му е некой глупендер да се излъже и да кихне 150 левчета за подобна услуга !?!

Айде бе колеги няма ли някой редовен клиент на ибея да съчетаем някоя покупка с едно турбо ;)
Дай ми линк да го видя, щото ибея си остава риск, и при кофти стечение тоя дето ти го купува пие водица, така че не мога да гарантирам.....

mochko1
01-02-2009, 22:21
Дай ми линк да го видя, щото ибея си остава риск, и при кофти стечение тоя дето ти го купува пие водица, така че не мога да гарантирам.....

http://cgi.ebay.co.uk/IHI-VJ35-RHF5-MAZDASPEED-MIATA-1-8T-Turbo-Free-Shipping_W0QQitemZ220343492316QQcmdZViewItemQQptZU K_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item22034349 2316&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1689|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A13 18 Ето линка колега. Благодаря ти за желанието да помогнеш :-D

SoHm
01-02-2009, 22:35
Item location: Kobe, Japan

Member: since 08-Sep-04 in Taiwan

Много ме кефят такива. Иначе що годе стабилен изглежда продавача, доставка е "безплатна", но малко ме съмнява да не се окаже истина твърдението на един от клиентите:

Turbo not genuine garrett but a cheap copy! Poor quality.

mochko1
01-02-2009, 22:52
Item location: Kobe, Japan

Member: since 08-Sep-04 in Taiwan

Много ме кефят такива. Иначе що годе стабилен изглежда продавача, доставка е "безплатна", но малко ме съмнява да не се окаже истина твърдението на един от клиентите:

Turbo not genuine garrett but a cheap copy! Poor quality.

Ако се намери кой да купи турбото ,ще се разбере какво е качеството :-D Все пак цената е доста ниска. За рециклиране на старата искат 800 лева ,а тая е нова и поне 50-60 хиляди километра трябва да искара колкото и зле да е. Пък знам ли ,аз нищо не разбирам от турбини ,но изборът не е мой !!!

blacksnoopy
01-02-2009, 23:44
Мисля че и при доставката ще трябва някакви такси да платиш на митницата

JAMAL
02-02-2009, 00:35
Зависи, все пак стоката не е нова и не излиза с документ от магазина, така че може и да не се стига до митница.
До този момент съм си правил една поръчка от ибея, съдържаща два артикула, нови от мЕгЕзин. По пощата получих колет, в който имаше само един от артикулите. Установи се какъв е грамажа на изпратената стока и че съотвества само на един от артикулите. След консултация с продавача и разбиране от негова страна, за няколко дни пристигна и другото нещо, с пощенски разходи за тяхна сметка.
Доста коректни!

SoHm
02-02-2009, 08:18
Наистина не е задължително да ти спрат пратката на митница. Преди около месец купих саундкарта за 115 долара от продавач в САЩ и бях 99% убеден, че ще ми я спрат, но картата си дойде по пощата, като на разните там лепенки си пишеше истинската стойност.
mochko1 твоя приятел, защо не си направи собствен акаунт в ибей и пейпал,а инфо за стъпките при регистрация има много из нета, просто му трябва една Visa Electron.

mochko1
02-02-2009, 11:36
Наистина не е задължително да ти спрат пратката на митница. Преди около месец купих саундкарта за 115 долара от продавач в САЩ и бях 99% убеден, че ще ми я спрат, но картата си дойде по пощата, като на разните там лепенки си пишеше истинската стойност.
mochko1 твоя приятел, защо не си направи собствен акаунт в ибей и пейпал,а инфо за стъпките при регистрация има много из нета, просто му трябва една Visa Electron.

Аз подразбрах ,че пейпал не му трябва ,а ако трябва това вече става бавно :thumbup:

WhitePower
02-02-2009, 12:14
100% турбината е на митницата !!! щото е над 2 кила а миналия път щеха да ми съдерат 2 кожи ако не бях искарал връзките
и само си мисля че тази не е оригинална за пунтото , на Него не беше ли ли 7 а не 5

Bodom
02-02-2009, 15:28
Спред мен е почти задължително да минете през PayPal! Те са ти един вид застраховка, че всичко ще е наред!
Аз лично иначе не бих поел риска да се разправям с продавача при евентуални проблеми, ако PayPal не стояд зад мен!
Акаунт в PayPal се прави лесно, после има една седмица примерно да ти излезе транзакцията за верификация по картата.. това е чакането.

А колкото до услугата за която молиш:
Аз не бих се наел да я направя и ще ти кажа защо!
Преди поръчвах разни неща за един много близък мой приятел. И всичко наред, само дето веднъж ми се наложи да ходя на митница заради негова пратка, което ми коства 3 часа загубено време (през работно време) и скоба на колата (за която съм си аз виновен де, ама не предполагах, че в митницата ще ме мотаят толкова). Та - тая турбина 100% ще е на митница и според мен!

И второ - последната такава поръчка, която направих ми отрови живота. Попаднах на некоректен продавач. Стоката се забави бая ! Той само повтаряше, че трябва да е пристигнала и нищо повече не казваше. Проблема стигна до PayPal. Там тоя пак си траеше и нищо креативно не каза! Накрая PayPal ми върнаха парите.
НО цялото това нещо отне 2 месеца и нещо. През това време курса на паунда падна доста... и от тази разлика бяхме на загуба с 30лв.
Равносметката за мен е, че два месеца потроших много нерви, ходих до пощата 5-6 пъти напразно - да проверявам дали не е пристигнала стоката. Той ме пита всяка седмица какво става и на мен ми е неудобно. И накрая той не си получи нещата, а аз трябваше да му искам и 30лв да ми покрие загубите.

Та.. всичко това може и да не се случи.. Даже на мен това ми е единствения такъв случай досега, но риск да се получи нещо такова винаги има!
Сам разбираш, че това не е просто "на ти тея пари да ми платиш турбината", а включва някаква ангажираност и отделено лично време! Сам прецени.

ФЕРАРИСТ
02-02-2009, 19:22
100% турбината е на митницата !!!
Абсолютно.....с митничари съм се отказал да преговарям, а от САЩ, и изобщо извън евросъюзна нищо не поръчвам......имам кофти трицифрен опит.....Сори....

Mapтo
02-02-2009, 19:43
Абсолютно.....с митничари съм се отказал да преговарям, а от САЩ, и изобщо извън евросъюзна нищо не поръчвам......имам кофти трицифрен опит.....Сори....

:tooth:
Е има си тактика да избегнеш митничарите
Много пъти съм си поръчвал от САЩ най -
различни неща, и в БГ и тук в Австрия са ми
пристигали без проблем!
П.С Тактиката е - Да се уговориш с търговеца и
да му "снесеш" малко доларчета отгоре 5-10, за
да ти маркира пратката като(подарък)
"Gift"още при самото
изпращане от USA!!! И после пей сърце!:naughty::whistle:

ФЕРАРИСТ
02-02-2009, 20:56
:tooth:
Е има си тактика да избегнеш митничарите
Много пъти съм си поръчвал от САЩ най -
различни неща, и в БГ и тук в Австрия са ми
пристигали без проблем!
П.С Тактиката е - Да се уговориш с търговеца и
да му "снесеш" малко доларчета отгоре 5-10, за
да ти маркира пратката като(подарък)
"Gift"още при самото
изпращане от USA!!! И после пей сърце!:naughty::whistle:
Е това съм го практикувал, но когато някой тъп и педантичен янки каже че не може какво правим......приемал съм пратки от САЩ в три различни града в БГ, и в трите се практикува различно, и в трите различно определят кои пратки да се отварят и кой не.....независимо от това като гифт ли е маркирана или не......накрая ми писна да експериментирам и да плащам мито и им показах среден пръст.....и без това като чуя за Америка и ме фаща дребна шарка.....

mochko1
02-02-2009, 22:06
Няма нищо колега ,все пак изяви желане да помогнеш ,което всъщност е важното ;) А и се намери колега който е готов да я закупи и казва ,че ще се справи с митото !
благодаря ви на всички за помоща :-D

mochko1
11-02-2009, 18:20
Турбината пристигна и изглежда доста добре. Няма мито !!! Едни фланци и трябват сега ,че има малки разлики със старата и пунтарата тръгва. :-D