View Full Version : Вижте какво правят колегите в Англия!
DJ_STIVAN
02-02-2009, 20:08
Тези дни доста се зачетох в форума на Английските ни колеги и вижте какво намерих.
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-33-sud-and-sprint/137283-subaru-engine.html
Та накратко за тези,които не са много наясно с английския. Става въпрос за конверсия на субаро СТИ двигател и трансмисия в купе на 33-ка 1-ва серия. От постовете стана ясно,че вече има един от членовете, който е направил тази интервенция и колата в момента е в движение. Колата е П4 с субару двигател и 250к.с.
Та... за колата за която се говори. Човека иска да сложи двигател от субаро STI заедно със задното окачвавне (4x4).По думите му монтирането на двигалея е било безпроблемни и без рязане на коша. Проблемите обаче идват от скоростната кутия. Мястото за нея било твърде тясно и трябват малко интервенции за да се "вкара" ,също така да се преправи и захващането. Както и да е, хората са успели да направят това.Следващият им проблем е с междоосовото разтояние. Базата на Субарото е с мисля 9см по-широка от тази на 33-ката и сиответно и там се налага преправяне. Абе доста неща са модифицирани,но мисля,че хората които го правят знаят с какво е занимават и ще го завършат успешно.
Двигателят е "The ej20r engine in stock has 280hp, with some mods it can be easily tuned till 330-350hp. I thin thats not bad for 900kg weight;] ( EJ20R стоково с 280к.с, но с малко модификации лесно стига 330-350к.с. Мисля,че това не е зле за 900килограмовото купе)
Слагам малко снимков материал да видите как всъщност стават нещата .
Надявам се темата да ви хареса,така както ми хареса и на мен. Ако имате време в този форум има още доста интересни проекти,които заслужават да се видят.
DJ_STIVAN
02-02-2009, 20:09
Ето как смята да изглежда колата в завършен вид
valentino
02-02-2009, 20:23
божееее направо не вярвам на очите си!!!
DJ_STIVAN
02-02-2009, 21:15
божееее направо не вярвам на очите си!!!
Дамм и аз бях така докато четах темата. А да знаеш какви други проекти има... примерно supercharged спринт и 33-ки с по 200 коня....
Дааа това наистина е интересно и аз бая се поза4етох в техния форум имат и доста други интересни идеи
vikoalfa
02-02-2009, 23:15
Тия са ми взели идеята:spell:.Това е най-лесния вариант за боксер турбо на 33.Имах мераци т.е. не си пиех хапчетата навремето,но да намериш такъв ДВГ е равно на 0.
DJ_STIVAN
02-02-2009, 23:26
Тия са ми взели идеята:spell:.Това е най-лесния вариант за боксер турбо на 33.Имах мераци т.е. не си пиех хапчетата навремето,но да намериш такъв ДВГ е равно на 0.
Защо бе колега,аз бях в Ирландия няколко месеца и мога да кажа,че такива STI-та имаше доста. След като там ги имаше аналогично е и за Англия. А до Англия като гледам тенденциите вече бая автовози ходят. Даже познавам един Автовозаджия който всеки 2 седмици е там..... :thumbup:
vikoalfa
03-02-2009, 00:41
Защо бе колега,аз бях в Ирландия няколко месеца и мога да кажа,че такива STI-та имаше доста. След като там ги имаше аналогично е и за Англия. А до Англия като гледам тенденциите вече бая автовози ходят. Даже познавам един Автовозаджия който всеки 2 седмици е там..... :thumbup:
Откъде толко акъл и познати.Говоря навремето.Няма значение вече,въпросът е не само за двг,самото купе е слабо на 33ката,ще се разхвърчат полуоските на първия завой,да не говоря за спирането.Трябва идея и пари.Кофти е,че все ги няма по едно и също време.
DJ_STIVAN
03-02-2009, 02:49
Откъде толко акъл и познати.Говоря навремето.Няма значение вече,въпросът е не само за двг,самото купе е слабо на 33ката,ще се разхвърчат полуоските на първия завой,да не говоря за спирането.Трябва идея и пари.Кофти е,че все ги няма по едно и също време.
Всичко,което казваш е вярно,но в случая става вапрос за двигател,скорости,карета,полуоски,дифове, всичко от Субарото. Само купето както се казва си е 33-ка. Имаше мнения в темата,защо човека направо не се е опитал да навре ламарините на 33-ката в Субаруто, щяло да му излезне доста по евтино и лесно.... отговор така и нямаше :blush::strong:
Много е добра!!!Направо страхотна.От страни малко мяза на М-power с тези калници-супер е!
DJ_STIVAN
03-02-2009, 17:59
Много е добра!!!Направо страхотна.От страни малко мяза на М-power с тези калници-супер е!
На мен по- ми прилича на делта интеграле, ама задната извивка нещо не се връзва с останалите черти...( това е не само мое мнение ), ама както каза човека е отворен към предложения.
Незнам дали забелязвате,ама двигателя седи с 10-15см по-ниско от оригинала, което означава доста нисък ценър на тежеста и с това 4X4 направо не ми се мисли за ква бегачка става на въпрос :go::Tease::new_Eyecrazy:
момчета,не се заблуждавайте!Това не е тунинг,а селяния и измама.Няма тунинг за 33.Тя си е прекрасна и без идиотщини.Всичко останало е селски тунинг.На всяка кола можеш да сложиш мощен мотор и другите простотии,но дали вече ще е тя!?винаги съм скептичен в тая насока.:meeting:
Особено с "блестящия" боксер с 3 основни лагарувания е велико удоволствие да правиш ремонт има няма на 4-5 години. Загледал съм се аз в два английски форума и забелязвам, че доста акъл има там, е и доста "сухо" пада с тези проекти и реставрации но човек маняк ли е не му дреме особено. Пишем си от време на време с някои от ентусиастите, относно проектите им.
Kostadin`
04-02-2009, 16:50
евала на пичовете от Англия докато четях написаното от DJ_STIVAN направо се разтреперах.
Особено с "блестящия" боксер с 3 основни лагарувания е велико удоволствие да правиш ремонт има няма на 4-5 години. Загледал съм се аз в два английски форума и забелязвам, че доста акъл има там, е и доста "сухо" пада с тези проекти и реставрации но човек маняк ли е не му дреме особено. Пишем си от време на време с някои от ентусиастите, относно проектите им.
Съгласен,ама я ми покажи у нас , само един сервиз или по-точно работилница,в която да можеш да направиш тоя тунинг.Щото у нас не са чували и за половината от машините,които има там.Отделен е въпроса с колко пари трябва да разполагаш.Иначе за и за мене е много готино да гледам такива неща,ама"гроздето е кисело":heavy_cry::heavy_cry::heavy_cry:
Съгласен,ама я ми покажи у нас , само един сервиз или по-точно работилница,в която да можеш да направиш тоя тунинг.Щото у нас не са чували и за половината от машините,които има там.Отделен е въпроса с колко пари трябва да разполагаш.Иначе за и за мене е много готино да гледам такива неща,ама"гроздето е кисело":heavy_cry::heavy_cry::heavy_cry:
Хич не съм съгласен с теб по отношение на сервизите. Този тунинг маже да се направи и в БГ. Просто за съжаление всеки един фен на 33-ка няма сериозни кинти за подобен проект. Тук се правят сериозни неща, макар и рядко, но никога с Алфи.
Хич не съм съгласен с теб по отношение на сервизите. Този тунинг маже да се направи и в БГ. Просто за съжаление всеки един фен на 33-ка няма сериозни кинти за подобен проект. Тук се правят сериозни неща, макар и рядко, но никога с Алфи.
Съгласен или не-това е положението!Тука действително се правят сериозни неща,но ме боли,че се правят за сметка на мизерията на хората,които ги правят и въпреки всичко.Въпреки липсата на части , софтуер,Хардуер(това като закачка) и пълна липса на разбиране от хората,от които зависи финансирането.Колкото за тунинга по Алфите-ама те са такива,че всеки тунинг по тях е СЕЛСКИ!Мисълта не е моя.Някой друг я беше казал,но съм напълно съгласен с него.Колкото и да гледам Алфи,не мога да измисля ,що годе разумен тунинг за него.По хубав-няма на къде.От мотора няма какво повече да искам.Единствения му тунинг е по-мощната уредба,за да му оправя основния проблем-Скърцащите и тракащи коруби.:tooth:
mordohy
колега, не се обиждай ама пишеш пълни глупости...
Към колегата mordohy
Коллко пъти си се возил на силна кола и каква, с колко к.с.
Не можеш да ми убедиш, че повечко коне под капака не доставят повечко удоволствие.
Возил съм се на двете коли от клипа - http://www.youtube.com/watch?v=9xoZ-8qM_Rw
Особено в Корвета усещането е уникално.
Като ви гледам,колеги,още не сте си чупили главите сериозно и още сте си аджамии,но там ви е и силата:Tease:От всяка кола винаги има и по-силна и по-силна и така до безкрай.Ако за вас тунинга е само повече коне,то ми става много ясно за какво говорите.Какви силни коли ли съм карал!?Моля:Мерцедес 500S;Субару Импреса и 180 и 280 коня;Фиат Пунто 1.6 турбо(тунинг)275 кончета;Алфа 156 V6;Мазерати последния модел с 12 цилиндровия двигател и още доста коли,които са над нивото ми на плащаемост.
Първо се захванете да правите тунинг,а после определяйте,кой говори глупости и кой не!Влизал съм в сервиз в Белгия,в който правят тунинг само на Пежо и си глътнах езика.Говоря за техниката,която видях.
Мазерати последния модел с 12 цилиндровия двигател
E такова Мазерати с такъв мотор, освен MC 12, не знам да има. Силно ме съмнява именно в такова да си се возил, щото тва е жив болид и произведените броики са......
Но не затова ставаше въпрос. Кой къде ходил и видял няма значение. Май в БГ наистина нямаш идея какво се прави и как. А отделно въобще не си разбрал какво имах предвид май......
Не съм искал да те обидя или засегна по някакъв начин, просто в темата беше показан един тунинг проект, в чужбина за съжаление, но аз съм сигурен, че и тук може да се направи не по-зле същото. Просто някой трябва да извади много пари за такова нещо. Пари с които никой Алфист в бг не разполага. Само ми е смешно твърдението ти, че тук не може никой нищо
По чужбината щравят хората не си играят като нас !
Тук имаме световно известно място за тунинг на голф , пернишките голфове кой не ги знае ? Има и друг израз "Българска му работа" има и друг "убава работа ама циганска" ! То неслучяйно ги има тес изрази , бе въобще на нас все нящо ни куца , ноемож да се сравняваме с западняците ! Стига сте спорили щото фактите сами говорят !
Ето затова съм спрял да пиша в тоя раздел, защото се оказва, че всеки знае повече от мен и ме поучава. А повечето не ме познават дори. Не са ме виждали, не знаят дори какво работя. Преди няколко дни примерно получих Л.С. в което един колега ми обясняваше, че няма такава 33-ка с 1.6 мотор (от подписа ми). Дали аз не знам каква кола имам а?
По чужбината щравят хората не си играят като нас !
Тук имаме световно известно място за тунинг на голф , пернишките голфове кой не ги знае ? Има и друг израз "Българска му работа" има и друг "убава работа ама циганска" ! То неслучяйно ги има тес изрази , бе въобще на нас все нящо ни куца , ноемож да се сравняваме с западняците ! Стига сте спорили щото фактите сами говорят !
Пак казвам: в чуждбина хората имат пари, тук не. Намери пари и ела да видеш какво може да се напрани с твоята кола примерно
Заводска 33 с 1.6 мотор няма , този който ти е казъл не те е излъгал !
DJ_STIVAN
15-02-2009, 21:35
Мисля, че колегата боби 33 е достатъчно компетентен и смятам,че щом е писал 1.6 значи е така. Друг е въпроса дали има такъв двигател серийно производство в 33 ;)
Мисля, че колегата боби 33 е достатъчно компетентен и смятам,че щом е писал 1.6 значи е така. Друг е въпроса дали има такъв двигател серийно производство в 33 ;)
:th_up:
А 145/6 има ли 1.6 8)
JORDANGT
15-02-2009, 22:56
Боби защо за тези които не знаят не кажеш къде си работил и къде работиш сега,че ми писна всеки знаещ и незнаещ да ръси мозък.
И не е лошо да пишете и да чистите темите по-често и ти и MrX
Поздрави
Първо 1.6 боксер има.Второ не мога да разбера,как може да се категоризира един човек,без да го познаваш.Става въпрос за Мазератито.То е на един човек,с който съм в много добри отношения от 5 години.Казва се кир Коста и е собстеника на хартиената фабтика в Триполи.Осве това търгува хартия с цяла северна Африка.На 76 гдини е ,но е в отлична кондиция.Въпросния звяр е с такава мощност,че ако не му е електрониката изобщо не можеш да потеглиш.Стареца си ме хареса още първия път,спестих му около 150 000 евро и винаги ме е карал да го пораздвижа,като сме на работа там.Май говориме за различни неща.Аз ви говоря за тунинг,при който на базата на съществуващия мотор се правят накаквиподобрения,а не смяна на мотора.Лично съм присъства на тунинга на Пунтото,кето споменавам по-горе и знам за какво става въпрос.Знаете ли колко струва само една титанова биела.Да не говориме за турбото,съединителя и останалите работи.Затакъв тунинг говорех,а не да си щибна двигател от Лада 16 на Зазката.Нещо разводнихме темата и повече няма да се обаждам
DJ_STIVAN
16-02-2009, 13:03
Верно е колега, че тунинга си е най-добре да се прави на оригиналния си двигател. Там е работа, че при нашите боксерчета с 3 основни лагера, голямата мощност е голям проблем ;) . Най- мощният мотор до колкото знам е изработен от AHM и е с мощност от 275к.с при 9000об/м . Говорим за състезателен двигател,който е невъзможно да се кара като ежедневна кола. Да не говорим, че при тази можност скоростите не издържат и инженерите от AHM са изработили аналог, който да издържи. При този проект говорим за 350коня кола, която без проблеми може да се кара като ежедневка (нищо,че колата се готви за писта). Евала правя на хората захванали се с проекта,защото правят нещо уникално,което не е правено до сега. Естествени можеше да го направят с някое БМВ, но нямаше да е същото нали така :thumbup:
Вчера гледах "An Mg Is Born" http://www.i2itelevision.com/mg/
Това тук неможе да стане ,едно че тук нямаме и няма да имаме такава техника ,второ тук всеки е голям майстор ама само на приказки , трето бедни сме ,а ако не то поне сме стиснати ! Напълно съм сагласен с колегата mordohy , темата е супер безсмислена ,гледайте това по горе и пак ще говорим , кажете има ли го това в бг , неможем и на нокатя да им стъпем ,закакво си говорим тука !
Заключвайте я тая безсмислена тема ,големи глупости се изписъха !
А що се отняся до колегата Боби казваш че твоята 33 ка е 1.6 няма такава , питъш за 146 1.6 има такава , оточнявай се занапред какво искаш да кажеш ! Ако питъш дали вярвам ,че на твоята 33 ка си сложил 1.6 от 146 вярвам не е невъзможно ! Хората слагат от импреза мотор ние от 146 :) ! Гледайте това http://www.torrentreactor.net/torrents/407503/Discovery-Channel-An-Mg-Is-Born-complete-series-10-eps
и заключвайте темата !
Това тук неможе да стане ,едно че тук нямаме и няма да имаме такава техника ,второ тук всеки е голям майстор ама само на приказки , трето бедни сме ,а ако не то поне сме стиснати ! Напълно съм сагласен с колегата mordohy , темата е супер безсмислена ,гледайте това по горе и пак ще говорим , кажете има ли го това в бг , неможем и на нокатя да им стъпем ,закакво си говорим тука !
А що се отняся до колегата Боби казваш че твоята 33 ка е 1.6 няма такава , питъш за 146 1.6 има такава , оточнявай се занапред какво искаш да кажеш ! Ако питъш дали вярвам ,че на твоята 33 ка си сложил 1.6 от 146 вярвам не е невъзможно ! Хората слагат от импреза мотор ние от 146 :) ! Гледайте това http://www.torrentreactor.net/torrents/407503/Discovery-Channel-An-Mg-Is-Born-complete-series-10-eps
и заключвайте темата !
Точно така на Боби колата е с двигател и скорости от 145/146 1,6 боксер :)
А самия той работи в Екстриим тунинг доста известна фирма във форума ;)
DJ_STIVAN
23-02-2009, 03:07
и заключвайте темата !
Не разбирам само защо да заключват темата, това че на теб не ти харесва не означава, че трябва да се заключи. Да беше пуснал темата ти, че да искаш да я заключат. Сигорен съм, че има хора на които това им е интересно. Моля да се съобразявавш с мнението и на другите хора! :respect:
Не разбирам само защо да заключват темата, това че на теб не ти харесва не означава, че трябва да се заключи. Да беше пуснал темата ти, че да искаш да я заключат. Сигорен съм, че има хора на които това им е интересно. Моля да се съобразявавш с мнението и на другите хора! :respect:
Така е и аз съм за оставяне на темата да се развива, искам да видя звяра завършен :):bravo:
Колеги,просто исках малко да ви поохладя и да ви посоча трудностите.Знам какви са ви проблемите и ,че правите всичко това въпреки всичките перипетии по пътя ви.Не ме разбирайте погрешно!Ако мога ще помогна,но няма да ви навредя.Това е основен принцип.Иначе,какво да ви кажа!? И аз искам един сериозен боксер под капака,ама дроздето е кисело!:punk::punk:Давайте напред и казвайте какво се случва