View Full Version : Фабрична аларма 164
dragomia
02-02-2009, 23:56
Здр колеги имам малко проблемче-алармата ми е фабрична-поне така мисля,дистанционното е почти квадратно черно с емблемата на алфа ромео,но като го натискам-никакъв резултат,въртях в багажника долу в дясно с ключа за палене,казаха ми,че било за алармата- пак нищо и има малко копче между плафоните,като го натискам мига само диода и до там.Някой знае ли нещо повече?
Какво значи в багажника долу вдясно?
А някои си имат дистанционни без да имат аларма- т. е. само за централното. Боби ще даде процедурата по програмиране на дистанционните.
Ето обяснение как се активира дистанционното.
http://www.digest.net/alfa/FAQ/164/b409501.htm
По принцип при включване на алармата с ключа трябва да се разпищи.При теб незнам защо не сработва.
dragomia
03-02-2009, 20:11
Днес-изденада:натискам дистанционното,централното се заключва и алармата се пуска.Само един недостатък- обхвата му е 1-2м.А нищо не съм правил и между другото линка не ми го отваря.
Linkestis
03-02-2009, 23:24
...обхвата му е 1-2м....
Провери батерията на достанционното :)
То нали приемника е на тавана, а дистанционното е инфрачервено...
Малко спам...
Колега linkestis, не си ли замръзвал с колата скоро? :)
Linkestis
03-02-2009, 23:44
блъскам добавки :) :) :spam:
dragomia
04-02-2009, 21:32
Батериите са нови-за първи път я пробвам.:new_Eyecrazy:
virusalfa
05-02-2009, 12:16
Оригиналната аларма е пълен боклук.Само проблеми създава.
Оригиналната аларма е пълен боклук.Само проблеми създава.
Мдаам наскоро и брах ядове . Датчика за отворена врата на предна дясна ми бъгна и заводската аларма пищи на умряло .
virusalfa
05-02-2009, 21:47
Мдаам наскоро и брах ядове . Датчика за отворена врата на предна дясна ми бъгна и заводската аларма пищи на умряло .
Аз сум диагонал-задна лява.Пълна педерастия е оригиналната аларма.Аз признавам само вградените от Иво Алармата,досега няма откраднат автомобил чрез запалване с монтирана от него аларма.
dragomia
05-02-2009, 22:33
Аз за сега нямам проблем със алармата :clap: само обхвата де .
virusalfa
05-02-2009, 23:05
Аз за сега нямам проблем със алармата :clap: само обхвата де .
Е па това си е проблем,бе!
manolito
09-02-2009, 11:16
Няма как да имаш по голям обхват на дистанционното , защото работи с инфрачервени лъчи (като тези на ТВ). При мен проблема го реших с нова аларма , заводската е голям боклук.
Аз съм с аларма Gemini 1160.Като гледах срока на гаранцията излиза,че е вече на 16 години и работи.Вярно,че има някой проблеми,като централното не сработва при активиране,но другитефункции си ги има.
Лично аз не мисля,че фабричната аларма е боклук.По-скоро има нужда от профилактика.
Вероятно си прав . Като цяло замисъла на алармата е добър но с годините и се вижда сметката и започва да дава все повече проблеми .
Взимай от българските по 50-60лв.Минава номера пред застрахователите, а и не са лоши.
Колеги да ви помола тези които са махнали оригиналната аларма,ако не и трябва да ми продадат кутйика за дистанционото управление