View Full Version : трудно включване на скорост
batmisho
03-02-2009, 18:43
здравеите имам един проблем сас моята алфица нешто много трудно ми включва 1-2ра е малко по добре но и губи течнос ако някои има идея от какво може дае това мовя помагаите
Колега, моля кръщавай темите по-смислено
"Зависи каква течност".Ако имаш липса на спирачна течност трябва да проследиш от къде тече.Ако съединитела ти е нови или поне е добре,ще да е от някоя помпа.Ама като видиш къде тече тогава.Дали е помпата на педала или е помпата на съединитела като откриеш теча.
batmisho
03-02-2009, 19:38
от никаде не те4е мамкаи и си губите4нос гледах но няма те4ове моита е сас едно казан4е иза спира4ките и за саеденителя
Тя и моята е с едно.Ама моята така и течеше течността ,че ако не се загледаш под капака немоиш разбра.Капеше върху носача и там си се събира,по земята ни капка-празни казанчето.Като се позагледах по хубаво тогава го видях.Като напълниш казанчето влизат ли си скоростите или пак неще?Виж си и в краката дето са педалите да не е мокро там???
Помпата на спирачката е!Течността отива в сервото,а от там в двигателя и за това не можеш да разбереш къде отива.За скоростите си виж жилата на механизма.Успех и дай малко повече инфо!
То и от това може трудно да включва,ако съединителя не отделя хубаво заради загубата на течност!
И колега...има букви като "Ч", какви са тия четворки!
batmisho
03-02-2009, 22:37
колега ас нямам жило на саеденителя сас течнос сам но ще погледна там кадето каза другия колега да не тече от там а колега за кои носач става вапрос за лев или десен няма разлика ас си мисла данее синхронизатор ти кво щкаиш
колега ас нямам жило на саеденителя сас течнос сам но ще погледна там кадето каза другия колега да не тече от там а колега за кои носач става вапрос за лев или десен
Колегата казва да си видиш жилата на скоростите,не на съединителя!
KalinAlfista
03-02-2009, 23:50
горна или долна помпа саиденител!!!!!!!!!! кви жила тва да нее лада самара?
За незнаещите граматика...
На много нови автомобили след "самарата" (вкл. и по-новите алфи) скоростния лост е на 2 жила и колегата mordohy казва да се видят,че ако са усукани или разхлабени може:
здравеите имам един проблем сас моята алфица нешто много трудно ми включва 1-2ра
Провери си за теч и в краката,може да е помпата на педала:new_Eyecrazy::new_Eyecrazy:
batmisho
04-02-2009, 19:34
пичове оправих си скоростите просто като е сваршила течноста е засмукала ваздух и затова се ебаваха скоростите обезваздоших я и сега са бомба само трябва да вида за какво ми губи течноста колега тия от 95година са бес жила на скорустите
Аз на скоро имах подобен проблем и близо месец не можах да се оправа, накрая се оказа спукана трабичка около резервоара и за това не съм видял теча, а ми губеше около 70мл на 100км накрая стана 100мл на 50км
Ето ти няколко варянта от какво може да губиш течност:
1 спукан маркуч
2 горна/долна помпа на съединител (за едната гледаш долу в краката, а за другата под акомулатора
3 спирачна помпа, тече и хвърля в сервото (най-тежкия)
ivan4o minef
04-02-2009, 21:07
:go::bounce8:Браво бе Бат Мишо,ти си бил мн добър.:)