PDA

View Full Version : Залепване на тапицария на тавана-страшно е

alfatras
20-12-2005, 11:52
здравеите!кои беше казал че да си залепиш тавана е лесно???вече 1 час ми се прожулиха пръстите и се4га малко почивка :frown: с какво е лепен тоя таван-до половината съм стигнал с разлепванети и направо почнах да се плаша!!!така аз до тук сум стигнал-връщане назад няма-молбата ми е някои знае лис какво се лепи плата за горното по твърдото на тавана и тва твърдото за тавана на купето-силикон ли с какво?гледам че твърдото е с нещо черно лепено за купето?много грозно седеше така провиснал и реших да го оправя но...........ми се взе акъла-тапицеря с право искаше стотачка ама нали сме скрънзи все ние да бараме :lol: !кайете ми с какво да го залепя след като го сваля(ако го сваля де :lol: )моля за съвет!БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО :)

alfatras
20-12-2005, 14:49
брей колеги кво ви става днес?нито един отговор?аиде поразмърдаите се де-кората ми е долу и се 4удя кво да я правя :D ,никои ли не е сменял тапицерия на таван?

alfatras
20-12-2005, 17:28
Пуснато на: Вто Дек 20, 2005 6:35 pm

Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 8:09 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

какво направих аз - миналата седмица го свалих, вчера купих готин плат 2х3 и 3 туби силикон , днес го залепих и тази нощ ще изсъхне. като за човек, който за пръв път прави такива неща, мисля, че се справих перфектно, защото не си намирам грешки/ надявам се да не падне скоро

добре колега но плата е тип сандвич=плат,гъба и пак плат!!!ако си залепил само плата за губата колко 6те изкара докато се нарони и пак пропадне?не че нещо но и моя таван е долу и се 4удя дали да залепя плата за гъбата или да го нося на тапицер с негов плат?интересно ми е какъв е ефекта от твоето лепене 6тото докато го сваля ми се взе огъня а и ако твоя метод не е удачен заслужава ли си тая мъка пак да се повтори след 2 месеца?М/у другото темата е много интересна и се надявам някои с по голям опит да сподели,пук откъде да знаеш=някои алфа маниак може да е и тапицер !!!аиде хора размурдаите се-знам че на много от вас са им пропаднали таваните след пране така че нека развием темата която ще е в помощ на много хора!благодаря за вниманието

Crusader
20-12-2005, 22:21
Колега, плата се лепи с хелметекс, на един авер BMW-то така го направихме, само че става бавно и майсторихме разни щипки и приспособления за да притиснем плата към кората.
Успех!

alfatras
04-01-2006, 08:51
здравейте!вчера след доста врътня си качих тавана!сега ще споделя как го оправих ако някои иска да си сменя тавана да знае поне за какво става на въпрос :D !значи след голяма борба отлепих тавана от купето(беше залепен много яко)изкарах го от багажника(от там става само)отлепих стария плат.с финна шкурка изчистих донапрена,купих хелметекс,ц200 и нов плат(обикновен сив)и запретнах ръкави!изрязах плата като от всички страни го оставих с по 5 см.по дълго(защото извивките и гънките прибират доста плат).започнах с хелметекса-залепих до там кудете започват извивките и гънките и го изсуших за по бързо с сешоар.след 2-3 часа беше залепнало добре и започнах с ц200-правиш разреден с вода разтвор на лепилото,мажеш по кората за кит и след няколко минути като изсъхне мажеш с чисто лепило и почваш да придърпваш плата(понеже гънките са вдлъбнати а лепилото не лепи на секундата).аз лично взех една игла с конец и там където трябваше да се натиска приших с два бода за да държи и така 2-3 часа!оставих го да изсъхне 1 ден и след като беше готово хванах бабата та го приши в всички краища.после обратната процедура за тавана го залепих с хелметекс!сега е много добре-поне на мене ми харесва-врътнята е много голяма но си заслужава ефекта!предупреждавам -ако някои няма нерви да не се захваща :D !пожелавам успех на всички които имат смелоста да започнат претапицирането-ако имат някакви въпроси да питат!надявам се да помогна на някои с това

Crusader
10-01-2006, 11:30
Е аз току що правих тая процедура на Фит-чето на съпругата, само че ползвах полихлорпропиленово лепило /егати думата/. Номера е следния: намазваш тавана 12 часа преди лепенето с въпросното лепило, за да се получи основа. След 12 часа мажеш на малки участъци с широка четка и притискаш /не прекалявайте с лепилото, че избива през плата/! След като поизсъхна обърнах тавана и изрязах краищата на плата така че да останат 2 см. излишни и после го подлепих от горната страна, като защипах краищата с щипки за пране /обрах на съпругата и на комшийката всичките щипки - трябваха ми стотина :lol: /.

alfatras
10-01-2006, 17:23
честито колега :D