View Full Version : Тойота - размисли и страсти
ще падне - гаранте
моя при много здраво каране е 9.3-9.4 градско (от поне 1000 км)
От петък до днес разтривах тая Тавота 2.2 D-CAT - 177 к.с. и 400 Нм. Чисто новичка.
Колата я взех на 230 км и я върнах на около 550 км - само градско, и то колкото може, а тая кола може много. Разкошно върви тоя матор, ей...Иначе е грозничка, ама...
Среден разход по хампютъра - 9,3 л/100 км
http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Toyota%20Avensis/IMG_9387.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Toyota%20Avensis/IMG_9401.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Toyota%20Avensis/IMG_9433.jpg
Stoyan Georgiev
02-02-2009, 20:05
интериора е екстра (с изключение на VW-скоростния лост)
отзад се яде..
ама отпред е грознааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа аа
някой да я застреля тая кола да не се мъчи...
иначе хубаво звучи това за двигателя, ама здрав ли е... да не е като турските авенсиси и короли дето на 100 000 вече са след основен ремонт ако не и втори...
Stoyan Georgiev
02-02-2009, 20:08
Колега, а по колко километра средно караш в ден градско?
Аз карам средно от 50 до 200 км в ден, с отсечки (интервали) по около 20 км всяка.
има дни , в които не карам, но когато карам 60-70 на ден не ми мърдат , като отсечката стандартната ми е около 15 км преди да спра за повече от 10 минути (да изляза от колата де , не да вися в задръстване)
Значи трябва да се боря за по нисък разход:grin: - да не я настъпвам постоянно :grin:.
Иначе на дълъг път дава почти каталожен разход за автомат - 7 л. на 100.
P.S. Но спрямо Ягуарите, които зимата тук ми даваха разход от 20, 25 до 45 л. на 100 градско си е просто песен.
Ровера зимата също си беше от порядъка на 15-17 градско.
А тойотата си е .... тойота - не ме дърпа въобще към нея.
Абе много са ни хубави колите!!!Сърцето ми е тук!!!
nikolaaaay
02-02-2009, 23:18
интериора е екстра
Е кожата е гадна. Поне от това, което се вижда... :sick1:
Stoyan Georgiev
03-02-2009, 00:43
Е кожата е гадна. Поне от това, което се вижда... :sick1:
по снимка не можеш да прецениш качеството на кожата ама бъкел :)
таблото ми изглежда солидно и с хубави материали
Хмм .. разхода и е много приличен .. за разлика от предницата! От интериора има какво да научат някои производители, но все пак сме 2009та срамота е да ни депресират с кофти интериор.
nightroller
03-02-2009, 20:49
Ама тази кола не е правена да е красива - тя е замислена за мени'жъри ;) я си представете как ще се чувства един мени'жър ако има такава кола :) ами той ще полудее от кеф, ще се влюби в шефа и ще си спомни най-добрите си дни във фирмата :) мд-дааа. Функционалност, здравина и "лайфстайл" ухааа :):) тази кола е правена за България !!!
nikolaaaay
03-02-2009, 20:52
по снимка не можеш да прецениш качеството на кожата ама бъкел :)
таблото ми изглежда солидно и с хубави материали
Аз я виждам, че не е перфорирана и това е достатъчно. На 3-та и 5-та серия на БМВ е такава и след време се сбръчква гадно. А и сигурно запарва повече.
Сори, че не е по темата.
Garvansky
03-02-2009, 21:58
Може да е грозна, може да е с гадна кожа, или пьк да е скучна, а може и да е просто Тойота..., но при всички положения ще надживее 159. Някои хора залагат на визията, а други на практичността - вьпрос на вкус! Имаме 2 Тойоти в семейството и нищо лошо не мога да кажа за тази марка.
nightroller
03-02-2009, 22:15
Може да е грозна, може да е с гадна кожа, или пьк да е скучна, а може и да е просто Тойота..., но при всички положения ще надживее 159. Някои хора залагат на визията, а други на практичността - вьпрос на вкус! Имаме 2 Тойоти в семейството и нищо лошо не мога да кажа за тази марка.
Извинявай, но тук не съм съгласен :):) в какъв аспект ще надживее 159 :) ???
nikolaaaay
03-02-2009, 22:25
Извинявай, но тук не съм съгласен :):) в какъв аспект ще надживее 159 :) ???
Аз класическа Тойота не съм виждал или чувал, ама може и да има :new_Eyecrazy:
nightroller
03-02-2009, 22:27
е точно тва имах предвид :)
Леле ... Garvansky, не си ли доволен от колата си, че с такава нагласа за Тойотата. Аз познавам хора, които биха се заклели, че опелчето им е супер, мега, хипер автомобил, но въздишат по Alfa Romeo. Да караш такава кола е далеч от най-евтиното и практично изживяване, но такова търсят потребителите на други марки.
Garvansky
03-02-2009, 23:02
Не сте ме разбрали правилно...!
Ще поясня...
1. Под "надживее" имам предвид, че вероятно след 15 години тази Тойота ще е в доста по цветущо здраве за разлика от алфа 159. Говоря специално за дизела.
2. Относно мойта Алфа, да я харесвам е доста меко казано. Вече година и малко и се кефя на MAXIMUM и вместо да бъда възнаграден за отношението си към колата, респективно марката бивам "замерван с лайна" от страна на Официалния представител, но това е друга тема на разговор. Не, че в ТМ Ауто са по "кадьрни".
3. Това мое мнение, с което не ангажирам никой разбира се, е базирано на 4 годишен опит да бъде счупена една RAV4-ка 2.0 D4D - БЕЗ УСПЕХ!!! Както и удоволствието от комфорта на Тойота Камри, който няма дори и допирна точка с возията на която и да е Алфа.
Въпреки всичко, което написах досега аз избрах Алфа 159, а не Тойота или Лексус. Вкус...!
Garvansky
03-02-2009, 23:04
За мен Supra-та е класика! Иначе имаш право!
Stoyan Georgiev
03-02-2009, 23:38
едната ми врата е изметната от малко по-силно затваряне.. още не съм отишъл да я оправя, ама ми се чини , че като им го кажа и ще ме гледат като объл камък...
При ваше желание, ще се опитам да накарам сервиза в Серес да им специални работни дни в Събота за нас от България.
Garvansky
04-02-2009, 17:48
едната ми врата е изметната от малко по-силно затваряне.. още не съм отишъл да я оправя, ама ми се чини , че като им го кажа и ще ме гледат като объл камък...
Нека позная... задна дясна?
При мене проблем има в тази и тъй като колата ми така или иначе трябваше да влезе в сервиза, учтиво ги помолих да и обърнат внимание!
Като си взема колата ще пиша дали са премахнали проблема... :new_Eyecrazy:
Stoyan Georgiev
04-02-2009, 18:31
предна дясня... направо си има луфт около милиметър - отвътре мога да си дръпна вратата малко ....
отвън изглежда наред, но мога да я бутна малко навътре.............
иначе стъкълцето предното ппоскърцва като е студено
а кожата ако не я чиста на 3-4 дена по 20 минути става една черна...... абе ... има си недостатъци колата, хич да не е :)
ама си я обичам, по-хубава кола от нея няма :chair:
Както и удоволствието от комфорта на Тойота Камри, който няма дори и допирна точка с возията на която и да е Алфа.
Въпреки всичко, което написах досега аз избрах Алфа 159, а не Тойота или Лексус. Вкус...!
Мисля че не е коректно да сравняваш кола произведена за американският пазар с такава за европейския. Отсам океана топмодела на Тойота е Авензис и познавам доста хора закупили такива коли от ТМ ауто, които не са доволни. RAV 4 все пак е SUV, а тях ги правят малко по-здрави от обикновените коли.
alfageorgi
05-02-2009, 18:06
Абе както и да я хвалят тая тояга външния и вид е направо отблсъкващ.Няма друга автомобилна марка с по застрелян дизайнерски отдел.В стремежа си да направят нещо което ще се хареса от максимален брой потребители произвеждат някъкви тенекиени безумия.Едва ли нормален човек имащ и най-малък усет за хармония , пропорция и стил няма да се ужаси от тая предница.Били много качествени и здрави.Бе то и танк Т-34 е здрав ама какво от това.Аз лично никога не бих си купил нещо което не ме кефи като визия пък ако ще да е суперкачествено , а за тая Тойота изобщо не съм сигурен , че е някакъв технически шедьовър-просто кола за мишоци-сива и безлична.
Хмм - не мога да разбера как е възможно това:
http://www.toyota.bg/Images/LANDCRUISERV8_tcm419-742795.pdf
Освен да е печатна грешка? :roll:
Наживо изглежда по-голямо от ЗИЛ. :shock:
Хмм - не мога да разбера как е възможно това:
http://www.toyota.bg/Images/LANDCRUISERV8_tcm419-742795.pdf
Освен да е печатна грешка? :roll:
Наживо изглежда по-голямо от ЗИЛ. :shock:
Кое да е печатна грешка? Карал съм го тоя кораб, много си е готин даже. И колкото и да е чудно, е по-маневрен от Алфа 156.
Ето малко снимчици от тестовете на остров Фуертевентура. Тва говедо минава оттам, където и пеша не може да се мине. Онова стръмното място (дето предната гума е във въздуха) е толкова стръмно, че трябва да лазиш - на два крака не може да се мине.
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Toyota%20LandCruiser/IMG_1137.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Toyota%20LandCruiser/IMG_1060.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Toyota%20LandCruiser/IMG_1486.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Toyota%20LandCruiser/IMG_1122.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Toyota%20LandCruiser/IMG_1145.jpg
Повече снимки тук
http://s21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Toyota%20LandCruiser/
:spam: Всичко супер, но темата отиде на кино...
:spam: Всичко супер, но темата отиде на кино...
Поддържам колегата на 100% - вече няколко дни се събирах да питам дали случайно не сме станали Тойота форум.
Как то и да е - неприятно чувство - ако поне се правеха сравнения или там незнам какво, а то всичко е за колко е добра тойотата.
Не искам да обидя никого с коментара си, но лично за мен са много важни мненията и коментарите на колегите именно по въпроса - 1,9JTDm. Аз от 93 г. не съм карал кола с дизелов двигател и може да се каже, че всички коментари са важни за мен. в Алфа Ромео е въобще ново откритие за мен-любов, усещания, возможности и т.н.
Моля модератора да очисти темата от тойота коментариите.
nightroller
05-02-2009, 21:16
И какво стана сега???!!! с темата ... pinkо, моля вземи си пак някоя Алфа :bored:
Ми че той си има Алфа.
А темата ви я разделих че беше станало малко мазало.
nightroller
05-02-2009, 21:48
Ми че той си има Алфа.
А темата ви я разделих че беше станало малко мазало.
Извинявам се ... аз съм фен на Алфа Ромео :)
Нека дружно поканим СФИНКСтера в разговора - сигурен съм, че ще бъде забавно..... както винаги ;)
По темата: Смятам, че само и единствено рекламата направи марката "Тойота" толкова нашумяла :?
За мен са безлични и посредствени!
Кое да е печатна грешка?...
//Офтопик:
Имах предвид разхода... 12/100 градско за V8 ????
По темата: Смятам, че само и единствено рекламата направи марката "Тойота" толкова нашумяла :?
и не само! имат добри модели спред мен, богата гама, добри двигатели и всеобщото мнение че са мега здрави коли. мен лично ми харесват всичките им модели, от Айго до LC200, а колкото до новия авенсис - прилича тозно на модел за Американския пазар, нещо между Лексъс и Кадилак CTS. а може и да съм в грешка?!?!
digitalundgrd
06-02-2009, 13:04
абе дайте един насам да изпръсквам всичко де що излиза от Червило и Най-клуб хиихихих и без това жълтите павета са станали на нещо подобно на гранд каньона...та добри локви ще стават :)
и не само! имат добри модели спред мен, богата гама, добри двигатели и всеобщото мнение че са мега здрави коли. мен лично ми харесват всичките им модели, от Айго до LC200, а колкото до новия авенсис - прилича тозно на модел за Американския пазар, нещо между Лексъс и Кадилак CTS. а може и да съм в грешка?!?!
Прилича на нещо сглобявано в Измит и предназначено за Източна Европа и Турция ;-)
Тойота са ми големи дръвца. :jason2:"Ма няма чупене" - на това няма какво да отговоря .. Карал съм почти всички модели и не бих си купил.
Нека дружно поканим СФИНКСтера в разговора - сигурен съм, че ще бъде забавно..... както винаги ;)
За мен са безлични и посредствени!Да, но наистина качествени, за разлика от Опел и Ауди например.
Специално за джипките Тойота е на доста високо равнище...леките коли са друга бира!
Сега е моментът да дадеш 180 бона за Ландкрузър V8 D-4D ;-)
Сега е моментът да дадеш 180 бона за Ландкрузър V8 D-4D ;-)
:)...еи тая ми е слабост има я и за 80000лв.
..ама момента не сега.....няма пара, но до пенсия ще изкарам:big_heat:
направо си земи зил 157
същия ... (три букви яко цензура) :devil::jason2:
и са по-евтини :devil:
направо си земи зил 157
същия х.й :devil::jason2:
и са по-евтини :devil:
няма хидравлика на волана...:no:
Е тоя го стягах преди години, ама съседите много го окрадоха:)
п.с....намерих заден мост в да-гето...утре ще ходим да го вземаме, благодаря ти за съдеиствието:thumbup: остана бирата с мезето за теб:big_beer:
DiStefano
06-02-2009, 18:40
тази твоя слабост имам всеки ден възможност да и се "НАСЛАЖДАВАМ" и само ще вметна че арматурното табло е направено от същия материал като служебния ми таралясник - Ситроен Берлинго HDi
нататък си прави изводите сам ...
Тойотата трябва да върви доста прилично с тези 177к.с.Изглежда добре.
Каква е цената на тествания автомобил, ако не е тайна?
Garvansky
06-02-2009, 20:23
Тука мога да се посмея от сърце... ама ще се обидиш! :no:
Винаги съм бил страшен фен на италианските автомобили, НО не можеш да кажеш на черното бяло, по-добър джип от Land Cruiser-a НЯМА!!! Който каквото иска да казва, но Toyota имат традиции в автомобилостроенето не по-малко от Alfa Romeo.
Никога на бих си купил Авенсис, но въпреки това не мога да допусна, че марка като Тойота ще се изложи с един от касовите си модели...
Чакай малко сега - не един и двама потребители на този форум могат да потвърдят, че за мен офф-роуд машина НОМЕР 1 е "LC100"!!!
След това е "Г-класа", но това вече е друга тема ;)
ОБАЧЕ един джип марка не прави - Авенсис, Аурис, Айго, Корола и прочие посредствени автомобили, си остават такива и това трудно може да се промени!
Да, някои от тях са здрави, други не толкова, а трети са откровени боклуци и тоалетни, НО това нито ги прави по-привлекателни, нито пък е причина за трезво мислещи хора да предпочетат "Тойота", пред.... нека пропусна сравнението :roll:
Единствено рекламата е механизма към успешните продажби и това нито го измислям аз, нито пък го казвам аз за първи път!
А що се отнася до традициите - много производители имат традиции, но това нищо не означава... от около 10г. ;)
blacksnoopy
06-02-2009, 22:31
http://www.caradvice.com.au/wp-content/uploads/2009/02/56942-b-toy.jpg
Винаги съм бил страшен фен на италианските автомобили, НО не можеш да кажеш на черното бяло, по-добър джип от Land Cruiser-a НЯМА!!!
Ако говорим за проходимост Лада Нива му разказва играта :jason2: сигурно и доста други джипове, но за Ладата ти го казвам от личен опит :afro:
за кой точно лендкрузър говорим?
щото далеч не всички са проходими
а лада нива, с извинение, е смях
Dodo 155
07-02-2009, 09:18
Ако говорим за проходимост Лада Нива му разказва играта :jason2: сигурно и доста други джипове, но за Ладата ти го казвам от личен опит :afro:
Нива-та може да разказва играта на разни модели като Сузуки Самурай, Дайхадцу Фероза и др. джипо подобни модели, но не и на истинските джипове - Паджеро, Ленд Круизер, Патрол!
Преди години имахме Паджеро, от онези старите и грозни същества. Ако ти покажа къде съм се качвал с него, няма да искаш да се качиш пеш ;)
Така е голям смях пада като закачихме на въжето Ленд Крузъра да го вадим от реката - як дърт смях :tooth: С тия големи надвеси отпред и отзад където влезе там си остава. Става въпрос за четириврат Ленд Крузър V6 от старите.
тази твоя слабост имам всеки ден възможност да и се "НАСЛАЖДАВАМ" и само ще вметна че арматурното табло е направено от същия материал като служебния ми таралясник - Ситроен Берлинго HDi
нататък си прави изводите сам ...
...да не бъркаш "Тундра" с някой обикновен пикап за превоз на арпаджик?:)
Качвах се на Тойота Секвоя с тоя "гадния" двигател 5.7 и искам да ви кажа че е много, много яка.
..смях казваш!:)