PDA

View Full Version : акт?

Abarth
06-02-2009, 04:19
Току що тия п*мияри полицаите ми написаха акт за без аптечка,пожарогасител,желетка,триъгълник и за без преглед,че карах колата на 1 приятел,кажете колко парички са тия актове :roll:

EH4464
06-02-2009, 04:47
20лв е АКТ-а ЗА БЕЗ
- аптечка
- триъгълник
- свето-отразителна жилетка
- пожарогасител

За прегледа доколкото разбрах е 50лв ама май има някаква врътка че ако не е твоя колата е по малко ама не съм сигурен Това е инфо от google Искренно ти съчувствам защото и аз съм от тия каръци който редовно получават какви ли не актове:-):wallbash::spoko:

koolio
06-02-2009, 15:05
Току що тия п*мияри полицаите ми написаха акт за без аптечка,пожарогасител,желетка,триъгълник и за без преглед,че карах колата на 1 приятел,кажете колко парички са тия актове :roll:
Можеш да пробваш да искаш прогласяване на нищожност ако има някакво съществено формално нарушение.
Ама толкоз ли е сложно да си ги купиш тия работи бе, мама му стара?!?

Stoyan Georgiev
06-02-2009, 15:11
Можеш да пробваш да искаш прогласяване на нищожност ако има някакво съществено формално нарушение.
Ама толкоз ли е сложно да си ги купиш тия работи бе, мама му стара?!?

карал е чужда кола бе, не можеш ли да четеш.....

koolio
06-02-2009, 15:37
карал е чужда кола бе, не можеш ли да четеш.....
Дръж се прилично!

DerMeister
06-02-2009, 15:40
Дръж се прилично!
Tи па стига се прави на майка Тереза и Ристо Моралисто. Човека пита колко е акт-а и следва да му се отговори едиколкоси. Всички теми са 99% алабала и 1% отговори вече.

Speeder
06-02-2009, 17:02
Ейй един път да си свършат работата и веднага п*мияри... тц тц

Fresh_pz
06-02-2009, 19:45
Колега, мисля че не е редно да обиждаш така хората за това че са си свършили работата,все пак ти си закононарушителя не те...поне в твоя случай..:devil:

Abarth
06-02-2009, 20:21
Вие големи моралисти излязохте бе :devil: Това си е лично мое мнение и никога няма да се промени,дори познат полицай не искам да имам :jason2::bad_evil: Пък и не знаех,че момчето ги няма тия шукарии,ама ония пуяци се дуят и се правят на господ,да пишат колкото си искат...

Pinky
06-02-2009, 21:37
То това се проверява преди да тръгнеш, ама както и да е. Ще си понесеш наказанието, т.е. всичко нормално.

EMo0o
07-02-2009, 08:42
То това се проверява преди да тръгнеш, ама както и да е. Ще си понесеш наказанието, т.е. всичко нормално.

Тук съм съгласен ! Айде за жилетката пожарогасителя и триъгълника да решим , че е било на доверие - питал си го и ти е казал , че са в багажника .. ама за прегледа ? Ти дори документите не си погледнал преди да тръгнеш .. това е безотговорно :no: Колкото до полицаите - вярно е , че има такива дето се заяждат , но ако не си в нарушение нищо не могат да ти направят ! ;)

EMo0o
07-02-2009, 08:44
20лв е АКТ-а ЗА БЕЗ
- аптечка
- триъгълник
- свето-отразителна жилетка
- пожарогасител

За прегледа доколкото разбрах е 50лв

Една позната която работи в КАТ ми каза абсолютно същото ;)

arieca155
07-02-2009, 10:40
понеже е криза и фирмата ни е закъсала и нямаха пари и нямаха време,и нямаха незнам си още какво за аптечка,пожаро..,и пр.карах служебната кола без тия неща.и ... в софето ела тука,имаш ли това онова ,не.и акт.ама колата не е моя,няма значение,акт. на мен ми взеха талона.сега чакам да ми излезе акта и да го връча на шефа,и между другото вече имам проблемните комплекти за спешна помощ,но...не са ми виновни полицаите,просто поредната българска работа,трябваше да ме изчаткат с едно актче и да се земат у ръце.на мен ми остава само ядове да бера.
ако е 20 лв.:headbang:

georgyg
07-02-2009, 11:32

Я ми обясни какво е трябвало да направят при положение, че нямаш нищо освен ГО и документи на колата, та и чак "п*мияри полицаите" я се стегни, като си виновен поне не си го изкарвай на хората, които са си свършили работата. После полицията взимала пари, били идиоти и като си вършат работата пак са виновни.
КАТО ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ СЪС ЗАКОНИТЕ.

AntiLuuP
07-02-2009, 13:22
Тва стана като една моя стара тема за превишена скорост како и да е . . .
не можа ли да им бутнеш някоя жълтица :?
И С право ги наричаш п*миари... законите за едни важат за други не . . . Ако беше с кола за 150 000лв дори нямаше да е спрат или евентуално щаха да ти дръпат палката за да получат педесетолевка...
Живеяна бул. България и точно пред нас постоянно има патрулка с радар късно вечер, колко пъти са ме изпреварвали рзани джипове със среднаскорост окло 130+ - единственото нещо което прави полицая е да отиде дошофьорската врата и да си тръгне.... след като на тях не пишат актове защо нас обикновените хора трябва да ни глобяват и за най малкото провинение???
Айде можете да започнетеи мен данападате .....

Fresh_pz
07-02-2009, 13:24
на 100 % съгласен с колагата, georgyg така си е напълно си прав...колега:rosso_racers:

Abarth
07-02-2009, 14:32
Тук съм съгласен ! Айде за жилетката пожарогасителя и триъгълника да решим , че е било на доверие - питал си го и ти е казал , че са в багажника .. ама за прегледа ? Ти дори документите не си погледнал преди да тръгнеш .. това е безотговорно :no: Колкото до полицаите - вярно е , че има такива дето се заяждат , но ако не си в нарушение нищо не могат да ти направят ! ;)
Значи според вас момчета,преди да се кача да карам кола на приятел като ме помоли да му я закарам до някъде (че му взеха книжката) трябва да и правя пълен преглед,сверка на номер на рама сигурно,номер на мотор,я не се излагайте.... :lol: Случило се е и не пуснах темата за да ме опреквате като некви тетки я се стегнете :bad_evil:

Abarth
07-02-2009, 14:34
Я ми обясни какво е трябвало да направят при положение, че нямаш нищо освен ГО и документи на колата, та и чак "п*мияри полицаите" я се стегни, като си виновен поне не си го изкарвай на хората, които са си свършили работата. После полицията взимала пари, били идиоти и като си вършат работата пак са виновни.
КАТО ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ СЪС ЗАКОНИТЕ.
Ти не ми обяснявай какво да правя и не се опитвай да ми наливаш акъл в главата моля ти се ;) Пуснах темата с конкретен въпрос колко струва акта и очаквах конкретен отговор,който получих,абе много знаете вие ако искам ше ги псувам на майка и на баща аман от философи,не съм я пуснал тая тема да ме упреквате!

georgyg
07-02-2009, 16:25
Ти не ми обяснявай какво да правя и не се опитвай да ми наливаш акъл в главата моля ти се ;) Пуснах темата с конкретен въпрос колко струва акта и очаквах конкретен отговор,който получих,абе много знаете вие ако искам ше ги псувам на майка и на баща аман от философи,не съм я пуснал тая тема да ме упреквате!

Просто не използвай ЕПИТЕТИ.
Това е проблема, а не че не трябва да питаш.

pinko
07-02-2009, 18:54
Значи според вас момчета,преди да се кача да карам кола на приятел като ме помоли да му я закарам до някъде (че му взеха книжката) трябва да и правя пълен преглед,сверка на номер на рама сигурно,номер на мотор,я не се излагайте.... :lol: Случило се е и не пуснах темата за да ме опреквате като некви тетки я се стегнете :bad_evil:

Колега, аз всеки път, като взема кола за тестдрайв (а това е практически всеки уикенд) проверям още там, при получаването на ключовете и документите, дали има всичките тия неща - всички необходими документи (вкл. полица за гражданска отговорност), винетка, аптечка, триъгълник, жилетка.

Защото ако ме спрат и глобят, ще съм си виновен САМО И ЕДИНСТВЕНО АЗ.

Ченгетата изобщо не ги вълнува дали колата е моя, дали е на арменския поп или на американския президент. Отговорност носи този, който е зад волана. Факт.

EMo0o
08-02-2009, 00:04
Колега, аз всеки път, като взема кола за тестдрайв (а това е практически всеки уикенд) проверям още там, при получаването на ключовете и документите, дали има всичките тия неща - всички необходими документи (вкл. полица за гражданска отговорност), винетка, аптечка, триъгълник, жилетка.

Ченгетата изобщо не ги вълнува дали колата е моя, дали е на арменския поп или на американския президент. Отговорност носи този, който е зад волана. Факт.

Това имах предвид и аз , но колегата явно не ме е разбрал ;)

EMo0o
08-02-2009, 00:10
Случило се е и не пуснах темата за да ме опреквате като некви тетки я се стегнете :bad_evil:

А защо си я пуснал? Всички дружно да псуваме полицаите защото ти не си на кеф , а те са си свършили работата ;) И другото .. останалите със скъпите коли също са обикновени хора , но с по-големи финансови възможности :) Поставете се на тяхно място - ако имате достатъчно пари , защо да се занимавате с актове и КАТ ..? И от гледна точка на полицаите - Ако трябва да напишеш акт за 20лв , а човека ти каже "ето ти ги на теб 20лв" или дори повече .. не мисля , че някой от тук пишещите би постъпил по друг начин освен да ги вземе - предвид състоянието на държавата ни , огромните ни заплати и това , че всеки гледа да изкара колкото може повече :) Еми могат - правят го .. ние като не можем веднага почваме да упрекваме и да обиждаме ;)

Abarth
08-02-2009, 15:10
Просто не използвай ЕПИТЕТИ.
Това е проблема, а не че не трябва да питаш.

Ами на сърце ми е да ги използвам и ще ги използвам,стига упреци ;)

Abarth
08-02-2009, 15:14

Колега друго е,ти с това се занимаваш и си свикнал да ги проверяваш тези работи,аз принципно чужди коли не обичам да карам и ми се случва много рядко,та не съм обърнал внимание мислех,че след като ме вика да му я транспортирам колата си е напълно редовна,пък и е моя бивша кола,а си имаше и аптечка и всичко като беше в мои ръце...няма значение де,все пак писах в акта,че автомобила не е мой и не съм бил уведомен,че ги няма тези работи,но това няма да помогне,та ше си го платя като поп :)

Abarth
08-02-2009, 15:15
А защо си я пуснал? Всички дружно да псуваме полицаите защото ти не си на кеф , а те са си свършили работата ;) И другото .. останалите със скъпите коли също са обикновени хора , но с по-големи финансови възможности :) Поставете се на тяхно място - ако имате достатъчно пари , защо да се занимавате с актове и КАТ ..? И от гледна точка на полицаите - Ако трябва да напишеш акт за 20лв , а човека ти каже "ето ти ги на теб 20лв" или дори повече .. не мисля , че някой от тук пишещите би постъпил по друг начин освен да ги вземе - предвид състоянието на държавата ни , огромните ни заплати и това , че всеки гледа да изкара колкото може повече :) Еми могат - правят го .. ние като не можем веднага почваме да упрекваме и да обиждаме ;)
Просто исках да разбера колко пари да си приготвя горе долу за акта професоре ;)

EH4464
09-02-2009, 01:19
Мисля че осведомих колегата до колкото можах Нормално е да сме недоволни когато сме потърпевши макар и понякога да не сме прави А относто това с плащането на място много много удобно и лесно решение и аз го практикувам ама го има варианта че корупцията е една от причините за състоянието на БГ в момента ;-):respect:

AntiLuuP
09-02-2009, 14:19
За тва говорим щом за тях - хората с големи финансови възможности може начи и за нас трябва да може....
Противоречиш си малко ;)
И кво стана в случая актове се пишат само на хората със средни доходи... тва не трябва да е така ... или всички под общия знаменател с актове или всички да минават с почерпка ... независимо от финансовото състояние - 1% от стойността на МПС-то ми се вижда добър бонус за полицаите ...

ФЕРАРИСТ
10-02-2009, 13:46

Е да де, ама ти взимаш колата от някаква фирма да речем, от някакви дето не са ти никакви, а в случая той я взима от някакъв доколкото разбрах приятел, аз лично също никога не бих взел ся да му правя проверка, ама ся ти имаш ли триъгълник, аптечка, къф му е грайфера или не.....
Е ся верно че при мен случая е друг но.....:busted_cop::busted_cop::evil:

Pinky
10-02-2009, 14:13
И пак, не полицаите, а приятелят е виновен, дори и така да го погледнем.

koolio
10-02-2009, 14:29
Като взимаш кола ако ще не от приятел, а от баща или брат, ти си носиш отговорността.

Abarth
10-02-2009, 14:58

Прав си колега :)

ФЕРАРИСТ
10-02-2009, 15:40
Абсолютно така е - но щото гледам че го нарочиха нещо и затва.....

Roberta
11-02-2009, 14:18
Ако може и аз да използвам темата за едно питане?!?!
Някой знае ли каква е глобата за шофиране на кола с изтекли номера, защото търсих и не намерих никъде инфо. Чувам суми от 20лв., както и от 300лв. :cry:
Мерси предварително ;)