View Full Version : Ел стъкла
teodor80
06-02-2009, 19:20
Колеги само моята алфа ли е с проблем със стъклата?Като стигне стъклото почти до горе и леко отива напред.Сложих си нова машинка същата работа.
Linkestis
06-02-2009, 23:39
Не,не си само ти.Моите две предни стъкла са абсолютно по същият начин.Тук някъде бях чел че проблема идва от самото уплътнение на стъклото.Но така и не съм задълбочавал в темата.А вече проблема със стъклата става дразнещ.
Аз пък мисля че и самият водач подпомага стъклото да отива напред.
teodor80
07-02-2009, 00:46
Не,не си само ти.Моите две предни стъкла са абсолютно по същият начин.Тук някъде бях чел че проблема идва от самото уплътнение на стъклото.Но така и не съм задълбочавал в темата.А вече проблема със стъклата става дразнещ.
Аз пък мисля че и самият водач подпомага стъклото да отива напред.
Един майстор се мъчи да ми ги оправи но не станаха много добре.Предния край на стъклото се забавя и за това висва.Прави ми нови дупки на водачите.Но още не е станало както трябва.За това ще отида и при още един да се пробва и той.
Един майстор се мъчи да ми ги оправи но не станаха много добре.Предния край на стъклото се забавя и за това висва.Прави ми нови дупки на водачите.Но още не е станало както трябва.За това ще отида и при още един да се пробва и той.
При мен го имаше този проблем на задно дясно стъкло и се оказа , че е от релсата по която върви стъклото ;)
teodor80
07-02-2009, 09:12
При мен го имаше този проблем на задно дясно стъкло и се оказа , че е от релсата по която върви стъклото ;)
И какво по точно по релсата?
Моята си е там.Гледам няма за регулировка.
Linkestis
07-02-2009, 09:17
Трябва да провериш уплътнението от горната страна на прозореца. То е захванато към рамката на вратата с двойнолепяща лента само в две точки!!! Ако веднъж се е отлепило, няма залепяне и пада с около 5 мм, пречейки на стъклото да се плъзга нормално. Провери специално мястото под страничното огледало. Ако се е скъсало уплътнението под него, то стъклото опира в метала на рамката и може да причини споменатото разклащане.
.
И какво по точно по релсата?
Моята си е там.Гледам няма за регулировка.
Ами те самите релси си имат уплътнение което с времето от сваляне вдигане се преебава и задържа стъклото :) Поне при мен беше това - смених си релсата и всичко е ок от тогава :) А доколкото чета и разбирам май са малко 166-ците и изобщо алфите без проблем по ел стъклата .. :no:
Моето предно дясно е така. Обаче забелязах, като се намокри от автомивка или дъжд и става като ново, но позасъхне ли времето и веднага дава фира. Преди няколко дена едвам го затворих с 20 цъкания... Иначе проблема е като от първия пост - измества се на едната страна и забива така.
Имах и аз такъв проблем и намазах уплътнението на стъклото с течен парафин и вече 1 година нямам проблем.Дано съм бил полезен.
Linkestis
28-03-2009, 19:51
Колеги,днес разглобих предна лява врата.След дълго умуване защо увисва така стъклото,съвсем случайно погледнах уплътнението на релсата до бравата.Беше паднало във вратата.Сложих го обратно,и сега е перфектно/незнам до кога/.Ако имате подобни проблеми,а аз мисля че имате,разгледайте уплътненията.Иначе се опитах да регулирам по някакъв начин хоризонталния държач на стъклото но без успех.Сега се сваля и качва без затруднение,само малко при сваляне към средата има малко мърдане напред.
и на старата имах същия проблем, пластмасите се износват по цялата лайсна, трябва да се смазват редовно с нещо трайно, грес, течна грес, Wd 40, ще издържи много по дълго