View Full Version : 166 2.0 Ts или 2.4 jTD
Здравейте на всички от форума. Намислил съм да ставам горд собственик на Алфа 166 поради ред очевидни причини:). Дилемата ми е кой двигател да избера, тъй като и за двата съм чувал противоречиви мнения( и от форума и от приятели).Ако загледам цифрите виждам че 2.0 TS ускорява 0-100 км/ч за 9,6 сек (въпреки туин спарка , 155 коня и т.н.) а 2.4 jTD за 9,0 сек ( 136 к.с.). Ако някои от Вас мойе да изкаже мнение така да се каже от '"първа ръка"( т.е. да е карал и двете) ще съм му много благодарен.(2.0 турбо не я включвам , штото е акцизна и мн трудно се намира:)
Аиде, колеги, пак старата тема... Много се е изписало за това и ще видиш доста разнообразни коментари. Лично моят съвет е 2.0 ТС-155коня, но няма да сгрешиш и които и двигател да вземеш защото 166 си е 166...;-)
leketo84
07-02-2009, 14:13
я( и от форума и от приятели).Ако загледам цифрите виждам че 2.0 TS ускорява 0-100 км/ч за 9,6 сек (въпреки туин спарка , 155 коня и т.н.) а 2.4 jTD за 9,0 сек ( 136 к.с.). (2.0 турбо не я включвам , штото е акцизна и мн трудно се намира:)
Колега не знам аз мисля че 2.0 има 9.8 ускорение , а 2.4 е 9.9 ! И все пак зимай която ти хареса !!!;-)
old alfist
07-02-2009, 14:37
Дилемата ми е кой двигател да избера, тъй като и за двата съм чувал противоречиви мнения( и от форума и от приятели).
Прочети тези теми от нашия раздел и ако все още имаш въпроси предполагам, че всички ще ти отговорят.
http://www.alfaromeo-bg.com/forum/showthread.php?t=29034
http://www.alfaromeo-bg.com/forum/showthread.php?t=29105
Колега не знам аз мисля че 2.0 има 9.8 ускорение , а 2.4 е 9.9 ! И все пак зимай която ти хареса !!!;-)
9.3 принципно , ама нито 1 от двете не ги прави за толкова :)
blacksnoopy
08-02-2009, 01:28
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/alfa-romeo/166/ :cheers:
Много каталози четете малко гонки правите. :wein:
Здравейте на всички от форума. Намислил съм да ставам горд собственик на Алфа 166 поради ред очевидни причини:). Дилемата ми е кой двигател да избера, тъй като и за двата съм чувал противоречиви мнения( и от форума и от приятели).Ако загледам цифрите виждам че 2.0 TS ускорява 0-100 км/ч за 9,6 сек (въпреки туин спарка , 155 коня и т.н.) а 2.4 jTD за 9,0 сек ( 136 к.с.). Ако някои от Вас мойе да изкаже мнение така да се каже от '"първа ръка"( т.е. да е карал и двете) ще съм му много благодарен.(2.0 турбо не я включвам , штото е акцизна и мн трудно се намира:)
Колега, десетите от секундата нямат никакво значение в реалния живот, а и коли на 200+ хил.км едва ли покриват норматива от книжките. Изборът наистина се свежда до тези 2 мотора, защото всички останали са акцизни. Та при този избор, много по-важно е да вземеш предвид разхода на гориво, разходите по поддръжката и т.н. Освен това е силно препоръчително колата да е с 6 скорости.
ЖТД-то е много надежден двигател и рядко създава ядове, но 140 и 150 коньовите (след 2001 г.) са по-добри от 136 коньовия. С един хубав чип тунинг колата става звяр. Не съм карал ТС-а и нямам преки впечатления, но във форума има купища теми като "опържих си двигателя" именно с 2.0ТС. Досега има само едно изтропало ЖТД сред 166-тиците, но явно е било адски неподдържано. Разходът на гориво на ЖТД-то е много приятен и дори след чипосването не се увеличава - посещавам бензиностанция Еко веднъж месечно.
От друга страна, много внимавай за "изгодни" оферти като "166 ЖТД за 6-7000 лв", защото може да се наложи още на другия ден да вкараш още 6-7000. А поддръжката по принцип е скъпа, така че като я вземеш, ти трябват още поне 3000 лв - от 500 до 1000 за обслужване, 1000+ за застраховки и останалите за каквото се наложи - гуми, акумулатор, накладки или нещо друго.
Напълно съм съгласен с Коки. Плюс това ТС-то много харчи градско, а жтд-то има смешен разход. Ако сега можех да избирам, щях да си взема ЖТД.
Напълно съм съгласен с Коки. Плюс това ТС-то много харчи градско, а жтд-то има смешен разход. Ако сега можех да избирам, щях да си взема ЖТД.
Аз 2.0 ТС на 145 съм докарвал извънградско до 15 а жтд-то повече от 8 неще. та и извън града ако си душманин има много разлика. Да не говорим за по добрата еластичност и колко по лесно се изпреварва със жтд-то:busted_cop:
old alfist
09-02-2009, 21:11
Дадох на човека линковете и без да ви пита някой пак почавате да си повтаряте това което сте го казали в темите. Каква е тази мания да поучавате и да си мислите, че сте направили големия удар в живота си, че сте си купили дизелова Алфа. Всеки има глава на раменете си и може да прецени кое му харесва.
По-добре някой да заключи темата, защото почва същата песен на нов глас.
А, колеги, аз какво писах наи горе. Междудругото се извинявам защото първи дадох препоръка...:evil:
old alfist
09-02-2009, 22:25
И аз така мисля !