PDA

View Full Version : Сваляне на километраж?

Grizoo
07-02-2009, 17:57
Едно от светодиотчетата на километража ми е изгоряло и сега дясната част несвети. Може ли някой да ми даде схема как се сваля да не счупа нещо?

455115
07-02-2009, 18:25
Едно от светодиотчетата на километража ми е изгоряло и сега дясната част несвети. Може ли някой да ми даде схема как се сваля да не счупа нещо?

Има 2 болтчета отгоре на пластмасата над километража отвиваш ги и дърпаш внимателно напред,че от долната страна е на щипки, като го свалиш това самото табло е на 4 винта и си готов! Само ако откачаш буксата на таблото свали клемата на акумулатора,че ще набиеш грешка в Airbag-a.

Grizoo
07-02-2009, 18:28
Мерси утре ще го мъча

patrona
07-02-2009, 19:49
Има 2 болтчета отгоре на пластмасата над километража отвиваш ги и дърпаш внимателно напред,че от долната страна е на щипки, като го свалиш това самото табло е на 4 винта и си готов! Само ако откачаш буксата на таблото свали клемата на акумулатора,че ще набиеш грешка в Airbag-a.
Колега аз съм си свалял километража 5 пъти,но не съм откачал клеми(защото незнаех).Не ми се е получавала грешка за Аирбега.Тва може ли да е признак за нередност нещо по него???

vlado_iv
07-02-2009, 22:19
patrona - не. Ако ти светва и угасва лампата когато палиш значи си работи. Става грешка когато подадеш на контакт със свалени букси.Но е за препоръчване!

hollyman_R
08-02-2009, 01:50

Бе аз нещо 2 часа го мъчих и не излиза след като развих тези болтчета горе. Явно тези щипки отдолу спират движението. Има ли някакъв чалъм как точно се освобождават? Дали не е нещо в местото между таблото и волана да се натиска за помощ?

455115
08-02-2009, 10:40
При мен понякога излизат от първия път,понякога много ме мъчат.Нищо не се натиска те са две метални скоби в които влиза пластмасата на капачето,трябва просто малко да се поразклати и леко с дърпане се освобождават....Имам много снимки на таблото но за жалост щипките никъде не се виждат.

tonov
08-02-2009, 18:38
....Дали не е нещо в местото между таблото и волана да се натиска за помощ?

.... те са две метални скоби в които влиза пластмасата на капачето....

Точно там, сваляш волана в най-долно положение и в двата края на процепа м/у него и таблото се бърка за да натиснеш скобите и да освободи.

Иво Кръстев
08-02-2009, 19:11
Ееееххх значиии...
Вчера свалях и аз таблото заради изгоряла крушка... как не се сетих да направя 2-3 снимки :big_whoops:
Та значи всички колеги са прави.Аз те съветвам,обаче (ако все още не си го разглобил) да използваш отверка за да натиснеш щипките(пластините),че аз се мъчих 10 минути и си изпотроших пръстите :D

Grizoo
08-02-2009, 19:18
Днеска беше лошо времето и не съм пипал нищо. Утре се надявам да не вали за да я сменя тая крушка.

nhg
09-02-2009, 19:31
колега, пробвай с търсачката, имаше тема със снимки...
не е толкова трудно свалянето, наистина щипките са здравички, но както каза един колега по-горе опитай с плоска отвертка, по-лесно е

remz
09-02-2009, 20:51

малко извън темата - как се чисти тази дрешка,кой диагностичен порт се използва,защото пробвахме но елкона не разпосна аер бег-а

455115
09-02-2009, 21:02
малко извън темата - как се чисти тази дрешка,кой диагностичен порт се използва,защото пробвахме но елкона не разпосна аер бег-а

Буксата за Airbag-a намира се над жабката (или беше под нея...не помня точно) под кората над нея (при пасажерския Airbag - ако имаш такъв) пробвайте да търсите като някакъв фиат...

remz
10-02-2009, 14:22
мерси колега,ще пробваме :)

AntiLuuP
10-02-2009, 20:49
А да питам и аз какви са крушките/диодите понеже и моите на оборотомера са дали фира.. и от къде мога да си взема по бензиностанциите има ли ... :?

LeoVin4i
10-02-2009, 21:02
Има аз от една бензиностанция си купих за по 0.60лв броя. Ама свали си една и отивай с нея за мостра.

Иво Кръстев
10-02-2009, 21:44
А да питам и аз какви са крушките/диодите понеже и моите на оборотомера са дали фира.. и от къде мога да си взема по бензиностанциите има ли ... :?

Ето такива са.
1.2W 12V

AntiLuuP
10-02-2009, 21:55
Ето такива са.
1.2W 12V
благодарско

nhg
10-02-2009, 23:47
колега, аз си купих 6 бр. за 2 лв от едно магазинче за автоконсумативи; носи си една за мостра задължително, нищо че са стандартни...

Grizoo
12-02-2009, 18:29
При мен пък стана егати прецаквацията. Вчера се хванах да сменям диодчето, пробвах да махна капака на километража както казаха колегите преди това но никоя отверка невлизаше в дупките и го махнах със сецане. Както и да е проблем нямаше освен, че ме боляха пръстите. Отворих го без да махам буксите но за всеки случай махнах клемата, взех едно от диодчетата(произволно) за мостра за да купя нови. След като купих смених изгорялото и си върнах мострата на местото и. Понеже сменях на светло и едва се виждаше светлините на километража останових, че диода дето го смених бачка. Върнах всичко по мястото и си се прибрах доволен. Днеска сутринта като тръгвах за университета видях, че диода дето го свалих за мостра несвети....явно или съм го наранил или не съм го сложил добре за да дава контакт....явно пак трябва да си играя :tooth::pimp:

LeoVin4i
12-02-2009, 20:42
Най-добре ги смени всичките, щото като тръгне едното да гори, започват и другите. Аз смених така едничко, и след няма една седмица още 3 :tooth: И не са диоди а ЛНЖ- лампи с нажежаема жица:blah::blah::blah:

Boxer_Power
14-02-2009, 13:24
А как се стига до крушките защото ас не можах да разбера,свалих го километража и до там.:dunno:
дайте малко инфо.

nhg
14-02-2009, 14:58
А как се стига до крушките защото ас не можах да разбера,свалих го километража и до там.:dunno:
дайте малко инфо.

имат едни черни 'фасунги' - вадят се с четвърт оборот от таблото и крушката после се издърпва от 'фасунгата'
а, и крушката за дългите е различна от другите (поне при мен), не знам защо е така...

Boxer_Power
14-02-2009, 15:29
имат едни черни 'фасунги' - вадят се с четвърт оборот от таблото и крушката после се издърпва от 'фасунгата'
а, и крушката за дългите е различна от другите (поне при мен), не знам защо е така...

Значи не трябва да отварям километража,а отзаде има фасунки:Suicide:пак предстои разглобяване.
Мерси колега!!!

garner58
05-06-2010, 14:22
Колеги на мен днес ми предстои да свалям километража едната крушка е изгоряла, като я сменя пак ще пиша как е минала операцията