PDA

View Full Version : И аз гризнах пъна-не пали на бензин

vaklinator
09-02-2009, 14:05
:new_Eyecrazy:
Не пали на бензин!?!
Пали на газ. Като цъкна на бензин и гасне. Освен това и стрелката и лампата за бензина си "играят кючек".
Чакам идеи?! Венци, ти кво ша кайш?

Бобби
09-02-2009, 14:06
Ходи ли бензин до мотора?

vaklinator
09-02-2009, 14:09
Ходи ли бензин до мотора?

НЕ

Бобби
09-02-2009, 14:23
А ми братле отвори багажника...вдигни кечето от долу, леко в дясно има един капак с винчета...отстрани го, и стигаш до отвора за помпата в резорвоара!
Разкачи маркучите и буксите...отвива се като капак на бидон..има една последователност първо извади нивомера...а след това помпата, че заедно немой ги извади...или ще прецакаш пружината...има една метална пластина(пружина)..която държи помпата най ниско долу.....между помпата и щуцера който води към двигатела има една серпентина..която е вързана с маркучета...дано там да е проблема...при мен се беше прекъснало едното......ако не отиваш на помпа или виж под нея цетката дали прпуска!!!
Важно!!!!...не оставяй помпата за дълго на сухо....след като си я извадил я потопи в някакъв съд с бензин....иначе ако не е дала фира тогава ще даде!!!

robygas
09-02-2009, 14:30
А най- добре ела, и ще решиме проблема:choice:

Бобби
09-02-2009, 14:56
Колегата е прав...може и някой клапан там..да не ти пуска бензин....тая газ е ненавиждам...и не разбирам!

hsr
09-02-2009, 15:38
А пробва ли да смениш релето?

ПП: Опрви си заглавиео! От него трябва да се разбира за какво е темата!

AnastasKOSTOV-REX
09-02-2009, 17:54
Колега и а3 го ядох същия.при мене беше от редуциращия клапан на налягането в бензинивия колектор на дюзите.та този клапан се намира под колекторите на 1-2 цилиндър.не е много евтин и е кът!ама се намира.става от всички 1.8 2.0 Lancia i Fiat.ако е отворил напулно- сменят само него.ако пук е запекъл затворен е направил свръх налягане и е цепнал една пластмасова шлаухка в помпата(от върха на помпата до фланеца).тя е 10лв ама само маслоустойчива и гофрирана зимай.тя впрочем влиза ж една медна серпентина.тва впрочем е детска болест при тях.на мен клапана ми го подариха,ама един Варненец тука ме луга че в Боша във Варна го е плащал 400лв нов.ама лъже.можеш да си поиграеш да го киснеш в бензин,нафта или някви други гомна,ама няма да стане работата!

AnastasKOSTOV-REX
09-02-2009, 18:11
Само Борето Алфиста в Пловдив ща опраи тебе.мисля че има такива клапани.той ми даде моя!!!
Специални благодарности!!!Хубаво че още ме търпиш!
Най големия си бате Боре!!!
айде пак реклами.

lulin racing
09-02-2009, 18:56
:new_Eyecrazy:
Не пали на бензин!?!
Пали на газ. Като цъкна на бензин и гасне. Освен това и стрелката и лампата за бензина си "играят кючек".
Чакам идеи?! Венци, ти кво ша кайш?

Да подчертая,че имам наблюдения.. като е на резерва бензиновата помпа заминава! Една смених,сега е на път втората.... цената й е около 180-200 лева! Успех Ваклине дано е нещо прекъснато или запушено

VFTI
09-02-2009, 21:33
Ваклине какво стана? Развитие?

vaklinator
10-02-2009, 01:27
Ваклине какво стана? Развитие?

Нищо не става, защото още не съм ровил никаде, просто установих, че не ходи на бензин.
Като знам, че може да от жичка до помпа проблема е дебел. Засега ще е така, докато намеря време да го оправя.

VFTI
10-02-2009, 11:59
А в крайна сметка установи ли че помпата ти не работи? В смисъл не я чуваш... А ток ходи предполагам

robygas
10-02-2009, 12:47
Толкова ли няма време, да се докара тази кола??

Бобби
10-02-2009, 12:49
Да подчертая,че имам наблюдения.. като е на резерва бензиновата помпа заминава! Една смених,сега е на път втората.... цената й е около 180-200 лева! Успех Ваклине дано е нещо прекъснато или запушено
..правилно си забелязал, трябва да си плува в бензин..иначе я отпиши!

VFTI
10-02-2009, 13:32
Сорри за оффа:)
Roby взех Бравото:) Сега обслужване едно друго и до месец 2 ще съм при теб да го газифицираме :go: :D

robygas
10-02-2009, 14:19
Какви хора сте БЕ, ела и я остави тази кошница за 3-4 часа, и ще ти я направя. Максимално за 120лв.:chair:
"VFTI"- обади се когато решиш !

vaklinator
14-02-2009, 18:41
Какви хора сте БЕ, ела и я остави тази кошница за 3-4 часа, и ще ти я направя. Максимално за 120лв.:chair:
"VFTI"- обади се когато решиш !

Лесно те и да ми вземеш 120 лева, ама съм безпаричен. Дано не се окаже че е "гръмнала" някоя щуротия от твоите чудесии.

robygas
14-02-2009, 22:07
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!не те разбрах!!!!!!!!!!!!!!:shutup:

mordohy
15-02-2009, 11:13
Ха на бас,че се е преебала масата около помпата!:Tease:

vaklinator
16-02-2009, 02:41
Ха на бас,че се е преебала масата около помпата!:Tease:

А от твоята уста в божиите уши!
Че, ако е друго-трябва да изпразвам касичката на децата.:flirt:

Бобби
16-02-2009, 09:53
А от твоята уста в божиите уши!
Че, ако е друго-трябва да изпразвам касичката на децата.:flirt:
..касичката не барай....:machinegunner:
..иначе как ще ги научиш да спестяват:baby:

vaklinator
16-02-2009, 17:41
Не е бензиновата помпа.
Друго е, което си е по-зле отколкото да бее помпата.
Някой знае ли къде са и релето и бушона?

VFTI
16-02-2009, 18:07
Отпред пред волана....АКо имаш АБС под АБСа :)

Абе точно зад акумулатора трябва да са 3-4 релета...

Моето реле беше изгоряло точно заради КАЛПАВА маса...20лв. го смених и всичко продължи да си работи както трябва ;)

vaklinator
16-02-2009, 18:19
Отпред пред волана....АКо имаш АБС под АБСа :)

Абе точно зад акумулатора трябва да са 3-4 релета...

Моето реле беше изгоряло точно заради КАЛПАВА маса...20лв. го смених и всичко продължи да си работи както трябва ;)

10х

hsr
16-02-2009, 18:41
Ако изведнъж помпата спре най-лесното и бързо нещо, което можеш да направиш е да провериш релето и бушона. Преди време имах подобен случай- сутринта карах колата и си бепше ОК, а след няколко часа престой не иска да запали. При мен по принцип ясно се чува как работи помпата, а тогава не се чуваше и първото, за което се сетих е да проверя релето. Смених го и веднага запали. Ако нямаш под ръка друго реле можеш да свалиш за проба от таблото с бушоните и релетата вътре в купето под волана. Ако се оправи отиваш и си купуваш руско реле за 3-4 лв. и си готов :)

VFTI
16-02-2009, 19:11
Само да не е руско релето :) Разлики има макар и минимални, но вече сам се убедих че това е прецизна техника и може да прави каквото си иска когато си поиска...

Нали помните моята сага...работи...неработи....