PDA

View Full Version : загуба на антифриз

didko78
09-02-2009, 22:29
Здр.имам алфа 145 1.4 боксер,карам тази кола от една година досега не съм имал никакви проблеми.от една седмица ми губи по 1л. антифриз на 20 км.немога да разбера къде отива,няма видими течове не го смесва с маслото не надува системата всичко изглежда нормално.Някой имал ли е такъв проблем

soldier
09-02-2009, 22:59
Като отвориш капачката на казанчето издиша ли?

didko78
09-02-2009, 23:12
не нарочно я оставих да работи така около 10 мин няма никакав проблем

soldier
09-02-2009, 23:17
Значи като ти работи известно време и след това гасиш колата, отваряш капачката на антифриза и трябва да чуеш звук все едно отваряш шише кола. Ако не го чуеш значи системата ти е отворена и от някъде губиш течност. 1л на 20км е ацки много :new_Eyecrazy:
Иди и гледай на канал от къде капе!

didko78
09-02-2009, 23:22
гледал съм я на канал няма течове и при запалено положение и при огасен двигател

digitalundgrd
10-02-2009, 00:01
А, ако въпреки че чувам издишане пак губи (200-300мл на 1000км) кво праим?

DSlavev
10-02-2009, 00:09
Плюе ли през ауспоха течност. Променя ли си оборотите. Виж в казнчето на антифриза дали излизат мехурчета това е сигнал, че някаде в системата влиза въздух.

digitalundgrd
10-02-2009, 00:12
Нямам мехури в казанчето...Трудно е да ти кажа дали излиза през ауспуха , зашото съм с ГИ и малко или много си излиза конденз...

mordohy
10-02-2009, 20:39
Гарнитура на главата!

trustworthy
10-02-2009, 21:23
@Дидко78

Така, както я описваш, освен някой да ти го краде тоя антифриз, няма друго обяснение :) Не може да няма сериозен теч или да не го смесва с маслото, при тоя мега-разход, който описваш

@digitalundgrd

Много е възможно да имаш някое местенце, откъдето да сълзи слаби и затова да не го забелязваш

didko78
10-02-2009, 23:21
Днес след обяд протече на интересно място по средата на купето отдолу се видя прави локва. Мисля, че е от маркучите за парното където отиват към радиаторчето, но не съм сигурен, ходих на майстор ще надуем системата за да видим точно къде е теча, интересно вътре в купето е сухо.

Mury
11-02-2009, 09:42
Не е от маркучите,от радиаторчето е:crazy::crazy::crazy:

zaryto
12-02-2009, 00:20
Лятото и при мен започна да намалява драстично антифриза и си купих едно прахче,което се сипва и запушва течовете.От както съм го сипал нивото не е мръднало.

didko78
12-02-2009, 12:12
и аз така направих сега ще карам и ще я следя

soldier
12-02-2009, 12:44
Лятото и при мен започна да намалява драстично антифриза и си купих едно прахче,което се сипва и запушва течовете.От както съм го сипал нивото не е мръднало.

Дай инфо за това прахче, че и при мен сякаш има лек теч :guillotine:

zaryto
12-02-2009, 15:44
После като излизам ще го погледна как се казваше и ще пиша,защото е в багажника. :th_up:

digitalundgrd
12-02-2009, 15:49
Прахчето е нож с 2 остриета..., ами ако освен спре теча, затлачи разни боклуци в охладителната с-ма...Може да си докараме много главоболия...? Мен единствено това би ме спряло...Предпочитам да си доливам на месец по 200мл и това е ;)

reptli
12-02-2009, 17:58
само ти изтича от някъде :) най-вероятно от радиатора :roll:

бтв ако ви снимам на какво мяза нашия радиатоор :shock: к'ви парички е горе долу нов :roll: извинявам се за офф-а ;)

soldier
12-02-2009, 18:06
Прахчето е нож с 2 остриета..., ами ако освен спре теча, затлачи разни боклуци в охладителната с-ма...Може да си докараме много главоболия...? Мен единствено това би ме спряло...Предпочитам да си доливам на месец по 200мл и това е ;)

Абе и мен това ме притеснява, но ако колегата е случил на такава добавка може и аз да сипа :picnic:

patrona
12-02-2009, 19:35
То зависи ква и къде е дупката дето ще запушва прахчето.Не всеки път става.Има случеи когато запушва за известно време и после на същото място дупката е 2-а пъти по голяма и до там.Затлачва се парното.

batmisho
12-02-2009, 20:07
колега като разбереш от кадее проблема пиши да кажеш 4е и ас имам саштия проблем благодаряти предварително

DSlavev
12-02-2009, 20:16
само ти изтича от някъде :) най-вероятно от радиатора :roll:

бтв ако ви снимам на какво мяза нашия радиатоор :shock: к'ви парички е горе долу нов :roll: извинявам се за офф-а ;)

Цената на нов радиатор ако си с климатик варира между 240-300лв

didko78
12-02-2009, 22:36
течно е малка тубичка синя пишеше нещо с "h"

didko78
12-02-2009, 22:41
винаги има риск за запушване но първо ще пробвам така иначе разглабянето е много голямо има някакво кранче на радиатора за парното в сервиза се съмняват за него така или иначе може би ще се разглобява но ако стане с тази течност си решавам проблема

didko78
12-02-2009, 22:44
тече само когато колата загрее нормално иначе на къси разстояния когато е полу топла не тече много

soldier
12-02-2009, 22:50
тече само когато колата загрее нормално иначе на къси разстояния когато е полу топла не тече много

Това е нормално дига се налягането

Sunny
12-02-2009, 23:03
Тия прахчета и други добавки за спиране на течове са само колкото да се прибереш до сервиза където да ти отстранят проблема . Вършат работа за момента но впоследтвие запушват системата - радиатор, парно и термостат си заминават най често след (зло)употребата им .

zaryto
13-02-2009, 00:05
Дай инфо за това прахче, че и при мен сякаш има лек теч :guillotine:

Добавката струва 8 лева.На гърба пише,че не разяжда уплатнения и маркучи,и че има антикоризионни нз си к'во :tooth:

soldier
13-02-2009, 11:53
Добавката струва 8 лева.На гърба пише,че не разяжда уплатнения и маркучи,и че има антикоризионни нз си к'во :tooth:

Мерси

Mury
13-02-2009, 14:33
Абе и мен това ме притеснява, но ако колегата е случил на такава добавка може и аз да сипа :picnic:

Как ше разбереш дали е случил,за мен тези добавки са много противопоказни,последствиата от тях може да са пагубни за мотора,ма сипвайте,нали знаете евтиното излиза скъпо:Suicide::Suicide:

patrona
13-02-2009, 18:19
Как ше разбереш дали е случил,за мен тези добавки са много противопоказни,последствиата от тях може да са пагубни за мотора,ма сипвайте,нали знаете евтиното излиза скъпо:Suicide::Suicide:
Колега и аз това се мъча ди им обясня,но те не искат да ми схваната мисълта.Казвам го щото съм патил от това и то на дълъг път..От 3 малки дупчици стана една голяма яма,и ко после пак си смених радиатора.Само дето брах студа у 22:00ч,голямо дърпане падна и си прегрях двигатема на max.Но избора си е техен.....

soldier
13-02-2009, 21:11
Аз не казвам, че ще го направа просто пручвам, пък и не съм сигурен, че имам теч, може да не съм убезвъздошил като хората, но не ми се вярва, защото смених антифриза преди 2-3 месеца и просто регулярно да си спада по-малко щото аз не карам много :stumm:

didko78
15-02-2009, 21:42
колеги благодаря за мненията засега проблема е решен,спря да тече след наливането на добавката но ще я следя

Sunny
15-02-2009, 22:16
колеги благодаря за мненията засега проблема е решен,спря да тече след наливането на добавката но ще я следя
Не я следи , отстрани проблема и смени антифриза за да не береш по големи ядове .

Nobody
16-02-2009, 15:46
Цената на нов радиатор ако си с климатик варира между 240-300лв

В ТнКАР ми казаха 530лв. с поръчка :machinegunner:

didko78
16-02-2009, 21:20
моята сащата само че синя

zaryto
16-02-2009, 23:34
При мен не течеше от радиатора,а от някой маркуч подлизваше малко. :crazy:

batmisho
20-02-2009, 22:43
колега и на мен ми те4еше толкова много моита е 16 боксер и онзи ден ми изби гарнитурата на главата за тва сменяи докатое време за6тото лошоа работа тва е моят савет целият ремон струва кам 150 лв

mihail_mladenov
05-08-2010, 12:31
То и аз имам проблем с охладителната система на 145-цата ми. Колата я карах на майстор да я види дали тече, но ми каза, че не тече от никъде. Но след това с антифриза, който беше сипан в колата се свърши след има няма и 200 км. И в момента и доливам вода на колата, но днес мисла да ида да си взима течност за спиране на течовете и ще вида дали ще се оправи този проблем.
Моля да кажете какво може да и бъде на колата, защото има вероятност да я смена за 145 дизел. А ми се иска да си карам с тази засега?

soldier
05-08-2010, 12:48
Първо не се занимавай с тия добавки - много е писано по форума за тях. Най-общо казано те вършат работа само, за да стигнеш до сервиза. Водата щом изтича и то горе долу бързо трябва да огледаш да видиш от къде е.
Викни някой, който да се качи в колата и да подава газ, а ти гледай отдолу от къде капе. Ако от никъде не капе трябва да си огледаш купето за вода. Ако имаш в купето причините може да са много - любимото ми на мен кранче на парното пак ще го спомена (смених вече 3 или 4 такива :bouncing_smiley: ).
Ако и в купето нямаш е възможно да ти вкарва водата в двигателя, но тази вода трябва да отиде някъде. Не може за 200км да ти се изпари.
И не мисля, че ако имаш такъв сериозен теч, че за 200км да ти изчезва водата, една добавка ще ти помогне много.

Speeder
05-08-2010, 13:04
С тези добавки само ще си омажете охладителната система и след това няма миене.
Свалете си радиатора и вижте дали може да се залепи ако е от него теча.
Моя го лепих преди 5 години и няма никакви проблеми до сега.

mihail_mladenov
05-08-2010, 13:34
Мерси за отговорите, но ще вида кога точно ще стане това с радиатора, че отностно отговора на soldier, колата няма нито един от изброените възможности. Сигурно ще се кара колата отново на сервиз, че не съм много на ти с двигателя и предпочитам някой който се занимава с двигатели да я види колата.

soldier
05-08-2010, 16:18
То и аз не разбирам, но тая вода трябва да отива някъде - това са 5-6 литра все пак. Все отнякъде трябва да тече. Въпроса е някой да подава газ за да се вдига налягането и да си покаже от къде е теча, иначе без да е запалена и без да се дава газ е напълно възможно да не тече. Аз те съветвам да го направиш това, защото при мен като ми изхвърляше водата и нещо не бях на кеф - дай при майстор, взе ми 85лв труд за смяна на кранче на парното, което мога и сам да го сменя и изобщо не е трудно, а оня ми разглоби цялото тъбло. За капак беше сложил някво кранче менте.
Не казвам да си смениш сам кранчето, но например, ако е от него, поне ще кажеш на майстора да ти го смени, а не после да ти обяснява смених ти радиатора - труд 100лв, части 100лв. А той реално е сменил един маркуч.
Поне като идеш на майстор стой там докато не я оправи, че може яко да те метне.

mihail_mladenov
05-08-2010, 22:15
То като гледам и двигателя нещо не работи като хората. След запалване двигателя тропа (като че ли клапаните се удрят в метал, но се съм голям разбирач от двигатели). А и другото е, че когато не е на скорост оборотите играят надолу-нагоре. Друго, което ми направи впечатление е че при ускорение двигателя присецва до към 3000 - 3500 оборота (горе-долу в тази граница) и след това започва нормално да ускорява. През последните 2 седмици, колата е карана на Carrera 100, защото ОМВ-то във Враца на което майка ми е управител, трябваше да продава количество от Carrera 100 по 280 литра на ден. В момента колата е с масло OMW Bixxol SAE10 W-40. Ако може на следващата среща във Враца, ако някой от колегите разбира от двигатели, ще го помоля да го види и да ми каже какво мисли за състоянието му. Но ако трябва да я карам на майстор сигурно ще бъде към края на месеца.

Satanism
05-08-2010, 22:56
A работеща гледахте ли я за течове...щото и на мен така ми обясняваха, че не течала...а тя течеше само работеща и понеже беше много близо до мотора, всичко се изпаряваше

А онея за радиаторчето, след 4 смени на една и съща тръба накрая си спрях теча с това...

ПП.Не съм чел темата изобщо, затова може да те питам неща, които вече са коментирани...

mihail_mladenov
10-08-2010, 17:59
Карах колата на канал и я гледах отдолу дали тече при работещ двигател - нямаше течове, но ми направи впечатление, че отдолу двигателя се е изцапал с масло. Също така при слагане на ръката до ауспуха и при подаване на газ, ръката ставаше мокра.
Ето снимка на двигателя отдолу - 54501

tonov
10-08-2010, 20:39
Карах колата на канал и я гледах отдолу дали тече при работещ двигател - нямаше течове, но ми направи впечатление, че отдолу двигателя се е изцапал с масло. Също така при слагане на ръката до ауспуха и при подаване на газ, ръката ставаше мокра.
Ето снимка на двигателя отдолу - 54501

Тва дет си снимал е скоростната кутия. Сигурен ли си че е масло? Така омазано не ми е ясно откъде може да е текло. В същото време баш отгоре ти е термостата и един куп тръболяк за антифриза. Огледай там за течове.

mihail_mladenov
10-08-2010, 22:26
Гледах колата, но не успях да вида дали има течове отнякъде, но ако трябва пак ще ида да я вида на канал колата, но и без това не разбирам почти нищо от двигатели. И между другото има ли възможност проблема да е свързан с гарнитурата на двигателя..... (think)

soldier
10-08-2010, 23:46
Най-добре иди на някоя среща във Враца ;)
Със сигрност ще ти погледнат колата и може да се останови проблема или поне да ти дадат насоки. Няма лошо, че не разбираш и за това е по-добре някой, който има някаква представа да погледне и, ако може, да откриете проблема :)
Не вярвам, че колегите от Враца ще имат против да хвърлят едно око :)

mihail_mladenov
11-08-2010, 13:21
То на тази среща в неделя ще бъда там, защото след това съм на работа вечерта на ОМВ-то, че там бачкам на колонките.

Perdaha
12-08-2010, 00:00
мммм колега така като те слушам най вероятно са гарнитурите,не че нещо ма скоро минах от там...изкарай си свещите и ги виж как са ако има раздичка по тях9трябва да са бледо сиви при добра работа) ясна е работата при мен беше така...то първо губех течност и не разбрах откъде накрая излезе изгнил радиатор и при надуване се е разтварял направо....смених го с нов затворих системата и след седмица взе да не работи добре тормози се без причина двигатела взе да губи без причина мн течност..аз веднага се осъмних и така и излезе след като я хермртизирах системата добре е търсело къде да избие и .....гарнитурата ,така че внимавай и провери изкарай свещите,ако няма нищо подозрително завърти с изкарани няколко пъти да видиш дали няма да хвърли вода от някой цилиндър...успех и дано е нещо малко!!!!!!!

Deathriderr
25-03-2012, 17:53
Моята каляска губи антифриз постоянно от зимата до сега понеже карам и рядко, но колкото пъти се кача доливам доста в казанчето, свещите са проверени, маслото е сменено, от доло 100% нищо не капе, каде утива тая течност ?!

kalata 145 boxer
27-03-2012, 00:55
начи колега няма спор колата върти антифрииза с малсото щом казанчето не свисти маркучите не течат тва са 20литра тва само при смесване на масло става имах този проблем сама се оправи незнам как