View Full Version : Колеги, помогнете - диаметър фланци !
Добро утро колеги, обръщам се към Вас с огромна молба. Трябва ми някой който със сигурност да ми каже колко диаметър фланец ми трябва за ето тези оригинални джанти от ХГТ. Ще кажете смъкни колелото и измери, да но нямам време засега, затова ще съм много признателен на този който ми помогне. Благодаря в аванс!
Трябва ми вътрешния външен диаметър на джантата, този който ляга на главината.
Ако не се лъжа беше 58.1,ма не съм сигурен:bg::bg:
По-надолу са рамерите на дисковете.
137.2 мм е размера, който търсиш.
Погледни картинките ;)
Аз нешо немога да арзбера какво ти трябва точно:drool::drool:
Единствения диаметър , който ляга на диска е 137.2. т.е това му трябва.
Още повече, че явно човека мисли да си прави фланци и му трябва диаметър. (външен)
;)
Абе има картинка... всичко е там
Колата е Браво 1.9 ЖТД, благодаря на колегата с картинките но ми се струва че това са размери на дискове за ХГТ? Може ли да дадеш за 1.9 ЖТД? Благодаря ти в аванс!
Разликата е 0.3 мм, което няма да те сбърка.
Ето и снимки за ЖТД:
Съжалявам дублирал съм пост.
Дадох , дадох :)
Виж по-нагоре.
Speeder
ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!
digitalundgrd
11-02-2009, 12:41
Един тъп въпрос...Фланци се слагат и на 4-те колела или може само на задните? Какво се цели със слагане на фланците...? Няма ли да удари ръба на калника при влизане в някоя дупка, след като сложа някакви фланци примерно + 20мм?
Един тъп въпрос...Фланци се слагат и на 4-те колела или може само на задните? Какво се цели със слагане на фланците...? Няма ли да удари ръба на калника при влизане в някоя дупка, след като сложа някакви фланци примерно + 20мм?
+20 ммм са много,макар че оригиналните джанти на Алфа са с голямо ЕТ,така че може и да не е фатално.Ма ти нали си взе 17-ки,за ко са ти фланци:wow::wow:
пууу и аз сега ще си поръчвам да ми правят фланци....
Я някой изпатил да каже 20мм на 15-ка джанта (деазнам колко и е офсета) голям проблем ли ще е ... или ще жули, ще жули... па ше спре ?!
digitalundgrd
11-02-2009, 23:01
+20 ммм са много,макар че оригиналните джанти на Алфа са с голямо ЕТ,така че може и да не е фатално.Ма ти нали си взе 17-ки,за ко са ти фланци:wow::wow:
Не знам идеята на фланците точно каква е, но видях на една 147-ца със 17-ки + фланци и беше голяма "стойкарка". ДЕмек само външен вид да докарват ли е идеята на фланците?
lulin racing
12-02-2009, 07:29
Аз с 15" джанти бях с 10 милиметрови фланци и отпред гумите бяха извън калника..... голяма мъка беше :hmm: Несъм изобщо фен на такива излишни детайли по колата
пууу и аз сега ще си поръчвам да ми правят фланци....
Я някой изпатил да каже 20мм на 15-ка джанта (деазнам колко и е офсета) голям проблем ли ще е ... или ще жули, ще жули... па ше спре ?!
Somebody !?!?!