View Full Version : Махане на фолио
Имам едно фолио на алфата на задните стъкла сигурно от 3-4 години,вчера пробвах да го махна и няма махане,нито може да се подхване да се отлепи нито нищо,дори да се подхване се къса и не става,кажете как да го махна,че е ужасно :(
Stoyan Georgiev
11-02-2009, 13:00
Имам едно фолио на алфата на задните стъкла сигурно от 3-4 години,вчера пробвах да го махна и няма махане,нито може да се подхване да се отлепи нито нищо,дори да се подхване се къса и не става,кажете как да го махна,че е ужасно :(
що не пробваш с някой от препарататие за махане на стикери ?
знам, че на друг принцеп се залепват стикерите и винетките но пък може и да стане...
С коресилин или бензин - ще го махнеш много лесно.
С коресилин или бензин - ще го махнеш много лесно.
Да и после ще мие джама 2 месеца:wow::wow::wow:
Защо реши така? А друго решение предлагаш ли му?
Защо реши така? А друго решение предлагаш ли му?
Да с пулверизатор с вода или препарат за джамове,бавно и славно:wow::wow::wow:и некфа шпакла:wow:
Да с пулверизатор с вода или препарат за джамове,бавно и славно:wow::wow::wow:и некфа шпакла:wow:
Е те тАва е друго вече - конструктивно предложение :-)
И все пак ако не стане така - ще опре до бензина. ;-)
trustworthy
11-02-2009, 13:55
Фолиото задължително трябва да се свали първо, а с вода, търкане с парцал и шпакла за недостъпните места се маха лепилото, което остава полепнало по прозореца след свалянето на фолиото.
Адски пипнива работа е. На мен ми отне по близо 2 часа на джам (преден) да изчистя само лепилото. Фолиото свалих за няма 10 мин.
ПОрепоръчвам ти да извършиш порцедурата в отпло време или поне на някое топло място, че поне лепилото да се поотпусне малко.
MaDHaCkEr
11-02-2009, 13:59
Вчера свалях фолио от заден прозорец, ама не беше престояло дълго време и лесно падна, но лепилото докато го сваля сигурно 1 час съм си играл. Взех една гъба за почистване на съдове и с тази твърдата част го махнах. Мокриш хубаво и търкаш г/д бързо става :)
Вчера свалях фолио от заден прозорец, ама не беше престояло дълго време и лесно падна, но лепилото докато го сваля сигурно 1 час съм си играл. Взех една гъба за почистване на съдове и с тази твърдата част го махнах. Мокриш хубаво и търкаш г/д бързо става :)
Така се маха лепило най-лесно с домакинска гъба и вода:bg::bg::bg:
trustworthy
11-02-2009, 14:19
Да, вярно, че и аз използвах гъба, но с твърдата част съм 99% сигурен че ще се надраска покритието на стъклото, както и може да стане с шпаклата, ако не си премериш силата. Аз лично ползвах меката част на гъбката 8)
Аз също имах гадно фолио на задния джам.Махнах го с кореселин и парцалче,после го измих 1-2 пъти с препарат за стъкла и всичко е наред :)
Лепилото не е проблем пичове,проблема е че самото фолио не мога да махна :(:(:(
Linkestis
11-02-2009, 15:02
Колега вземи купи една шпатула за почистване на стъклокерамични плотове/котлони/.Струва 11 лв. на места и до 15лв.
С нея ще свършиш работа
KirilSol
11-02-2009, 18:23
Лепилото не е проблем пичове,проблема е че самото фолио не мога да махна :(:(:(
най-лесно се маха със сешоар! нагряваш го постепенно, то омеква и се отлепя много лесно. Така или иначе ти трябва търпение. Казвам го от личен опит.
lulin racing
11-02-2009, 18:53
Малко оффтопик .......... Абарте следващия път на надлез надежда тръгвай без да палиш гумите че ме засипа с камъчета ! Благодаря :crazy:
MaDHaCkEr
11-02-2009, 19:04
Да, вярно, че и аз използвах гъба, но с твърдата част съм 99% сигурен че ще се надраска покритието на стъклото, както и може да стане с шпаклата, ако не си премериш силата. Аз лично ползвах меката част на гъбката
Ами и аз мислех че ще се надраска, ама нямаше проблеми, а и не съм натискал много :) С меката част много трудно ставаше.
Малко оффтопик .......... Абарте следващия път на надлез надежда тръгвай без да палиш гумите че ме засипа с камъчета ! Благодаря :crazy:
Без да искам :hehehm::innocent::oops: :wow::wow::wow:
lulin racing
11-02-2009, 22:13
Без да искам :hehehm::innocent::oops: :wow::wow::wow:
За пръв път я видях 164-та на живо..... много е добра,радва мн ;)
Boxer_Power
11-02-2009, 22:18
С пистолет за горещ въздух!!!А после има един препарат за премахване на остатаци от засъхнало лепило от тиксо продават го в брикожа!!!
Гриша не са наигра батко .
Най лесно се сваля със пистолет за горещ въздух или сешоар . После с препарат за стъкла и мека кърпа или гъба сваляш лепилото . НЕ със шпакла защото освен че се нарушава покритието на стъклото може да си накъсаш и реотаните което е по кофти . :wow::wow::wow:
alfonso_90
11-02-2009, 22:31
Гриша не са наигра батко .
Най лесно се сваля със пистолет за горещ въздух или сешоар . После с препарат за стъкла и мека кърпа или гъба сваляш лепилото . НЕ със шпакла защото освен че се нарушава покритието на стъклото може да си накъсаш и реотаните което е по кофти . :wow::wow::wow:
оффф аз май направих тази грешка,но те и без това не работят :bg: искам да попитам те на какъв принцип са ако на 1вия ред от долу нагоре е прекъснат другите редове ще бачкат ли или всеки сси е е сам за себеси
Boxer_Power
11-02-2009, 22:39
оффф аз май направих тази грешка,но те и без това не работят :bg: искам да попитам те на какъв принцип са ако на 1вия ред от долу нагоре е прекъснат другите редове ще бачкат ли или всеки сси е е сам за себеси
Ами на мен ми изгоря най-долния реотан и сега като ги пусна другите бачкат само той не,добре че е долния да си вийдам нормално :lol:,сега незнам как може да се оправи,дали трябва да се сменят всички или ги правят някакси,ама не ми е толкова голям проблем де.
Всеки ред е сам за себе си - свързани са отстрани .
Пак зацапахме темата .
Boxer_Power
11-02-2009, 23:34
Всеки ред е сам за себе си - свързани са отстрани .
Пак зацапахме темата .
Абе това си е важно да го знаеш преди да решиш да стържеш със шпатулата :lol:
пичове става и с люта ракия ама е грехота:grandpa:
За пръв път я видях 164-та на живо..... много е добра,радва мн ;)
Мерси колега и твойта е много добра,мернах я на военна рампа,хваща окото :th_up:
хората пари дават да ги затъмняват ,други махат фолио - сбъркана работа и държава.
иначе става и с чистител за пяна и всякакви такива на ацетонова основа,става и със сешуара,но си трябва търкане.:th_up:
хората пари дават да ги затъмняват ,други махат фолио - сбъркана работа и държава.
иначе става и с чистител за пяна и всякакви такива на ацетонова основа,става и със сешуара,но си трябва търкане.:th_up:
То е на няколко години и на нищо не мяза,искам да го махна за да сложа по добро :)
digitalundgrd
13-02-2009, 07:34
Колега къде ще слагаш новото фолио и на какви пари, че аз търся някъде да ми затъмнят стъклата..., ама не искам от това за 600лв фолиото... до 100лв-150лв макс мога да отделя.
В тоя студ със сешуар или пистолет за топъл въздух се е спукало стъклото за минути. С медицински спирт се маха много лесно. Колкото до реотаните на задното стъкло те са успоредно свързани и всеки си е сам за себеси. Има едно като лак за нокти се продава за визстановяване на реотани където са прекъснати. Преди го имаше в Ем Комплект ама скоро несъм го виждал.
Boxer_Power
13-02-2009, 10:46
Колега къде ще слагаш новото фолио и на какви пари, че аз търся някъде да ми затъмнят стъклата..., ама не искам от това за 600лв фолиото... до 100лв-150лв макс мога да отделя.
www.miro-folio.com малко ти е далече ама са много добри там ;)
www.miro-folio.com (http://www.miro-folio.com) малко ти е далече ама са много добри там ;)
Ко малко , то в наща махла :bangin: на има няма 500 Км от София ;)
Иначе верно тия са най добрите в БГ ама ..... :Suicide:
Ами колега при едни момчета на бул.Габрово,за мен са най-добрите,слагат само на лъскавите коли и го правят без 1 забележка,като тонирано,около 200лв излиза на задните прозорци+задния 0888567696 цецо
Няма махане тва чудо скапано :drool: Пробвах с тва за винетките,с шпакли,пробвах с бензин да го разтварям и не става и не става:wow::wow::wow::wow::wow::wow:
digitalundgrd
19-02-2009, 13:55
Концентрирана солна + концентрирана азотна в съотношение 3:1...пробвай няма грешка :) аххаха това последното на шега го казвам....:)
KirilSol
19-02-2009, 14:08
:roll:
казах ти бе човек...нагрей го със сешоар или пистолет за горещ въздух
Затвори я в някой гараж да е на топло и пробвай!
казах ти бе човек...нагрей го със сешоар или пистолет за горещ въздух
Затвори я в някой гараж да е на топло и пробвай!
Нема да стане така според мене бате,ама ще пробвам,лошото е че нито с какво да го нагрея имам нито гараж :)
Ела до Варна и ще ти го махна точно казва колегата с пистолета за горещ въздух , за тебе юе остане после да си свалиш лепилото с някакъв разтворител . Не с шапкли и други остри предмети - защото после ще правиш реотани на подгряването на стъклото
;). Също не се мъчи и да го дърпаш за да се отлепи със сила - резултата е пак накъсани реотани :wow::wow::wow:
trustworthy
19-02-2009, 22:15
вече има пистолети за горещ въздух за по 15-ина лв
Спамер ;)
Аз предлагам услугата с качествен инструмент на BOSCH
:drool::drool::drool: