View Full Version : Дехидрататор - Wast Ist Das?
Въпросът се съдържа в заглавието. Знам, че ми е счупен дехидрататорът, но не знам какво е това, с какво се яде? Намирало се в десния калник. Едно и също ли е с филтъра за бензиновите пари?
Не дехидратора е нещо като филтър на климатика,или резервоар:th_up::th_up::th_up:
Стоманен цилиндър, който служи да премахва влагата в системата на климатика. Затова се казва дехидратор.
Аха. БлагодАрим. Има ли смисъл да се търси втора ръка или по-добре ново?
втора ръка няма смисъл. нов едва ли ще намериш. варианта е да се среже и да му се извадят гранулите. ако е запушен, топлообмена ще се извършва в него вместо вътре в купето- едната му тръба ще е студена, а другата топла.
Аха. БлагодАрим. Има ли смисъл да се търси втора ръка или по-добре ново?
Я си намери втора употреба:th_up::th_up:
втора ръка няма смисъл. нов едва ли ще намериш. Т.е. съм в безизходица? :tooth:
При мен тва чудо е вляво (в бронята, откъм въздушния филтър), но съм с автоматичен климатик, ако има значение.
Furious 155
12-02-2009, 17:51
При мен тва чудо е вляво (в бронята, откъм въздушния филтър), но съм с автоматичен климатик, ако има значение.
точно там е да!
п.п. браво за желанието да си оправиш колицата :)
victtorbg
12-02-2009, 18:56
Т.е. съм в безизходица? :tooth:
Незнам какво имаш впредвид под счупен(запушен да,ама счупен..освен от удар),но съвсем спокойно можеш да си потърсиш втора ръка.Въпроса е да е проходим-като духнеш от единия отвор въздуха да преминава свободно.
Alfa User
12-02-2009, 19:32
Хех, а аз се чудя защо колата се поти като полудяла... май ще се търси такова нещо. Някой има ли точна снимка, че още не съм лягал под колата, а старата ми 155 нямаше такова чудо "климатроник" ?
victtorbg
12-02-2009, 19:57
Хех, а аз се чудя защо колата се поти като полудяла... май ще се търси такова нещо. Някой има ли точна снимка, че още не съм лягал под колата, а старата ми 155 нямаше такова чудо "климатроник" ?
Ако климата ти е вред,няма нужда да го сменяш.Ако работи на студено,значи проблема с потенето е другаде,прокапало парно например
Незнам какво имаш впредвид под счупен(запушен да,ама счупен..освен от удар),но съвсем спокойно можеш да си потърсиш втора ръка.Въпроса е да е проходим-като духнеш от единия отвор въздуха да преминава свободно.
Баш счупен от удар.
Казвате, че бил откъм въздушния филтър? Бахти, той е отляво, а колата я ударих отдясно, какъв зор ще да е видял ...
точно там е да!
п.п. браво за желанието да си оправиш колицата :)
Ми кво да я правя, по-добре да си я оправя, отколкото да се метна на някой скрапер. А в момента на пазара има само такива.
А догодина живот и здраве - 166-ца.:pimp:
Furious 155
13-02-2009, 00:31
Баш счупен от удар.
Казвате, че бил откъм въздушния филтър? Бахти, той е отляво, а колата я ударих отдясно, какъв зор ще да е видял ...
то верояно се е сцепил от огъването на тръбите при удара... много ли е поразен?
victtorbg
13-02-2009, 01:00
По скоро тръбите ще се скъсат отколкото да се сцепи дехидратора(а в случая ми се струва,че това е ресивер).Ако никой не я е гледал обади се да я погледна и да ти свършим работа.
Кольо, майсторът ли ти каза, че е счупен "дехидраторът"? Да не би все пак да става въпрос за филтъра за бензинови пари, който си споменал в началото - той е баш вдясно в бронята, пластмасов е и като нищо е потрошен след удара.
дехидратор има в магазините на евро 07,не е зле да звъннеш там!!!:yawn:
Кольо, майсторът ли ти каза, че е счупен "дехидраторът"? Да не би все пак да става въпрос за филтъра за бензинови пари, който си споменал в началото - той е баш вдясно в бронята, пластмасов е и като нищо е потрошен след удара.
Така го е описал застрахователят. Иначе и аз си мисля, че става въпрос за тоя филтър.
За съжаление колата е в Плевен и не мога да дам адекватен отговор кое точно е счупено.
Дехидраторът е метален цилиндър, а онуй за парите е пластмасова кутия - да види някой в Плевен за кво става въпрос.
Да не фанеш да се набуташ без нужда, че тия работи по климатика повечето са все скъпи :-)
victtorbg
13-02-2009, 12:39
Дехидраторът е метален цилиндър, а онуй за парите е пластмасова кутия - да види някой в Плевен за кво става въпрос.
Да не фанеш да се набуташ без нужда, че тия работи по климатика повечето са все скъпи :-)
Да,обикновено е алуминиев.
Alexanderbb
14-02-2009, 08:29
Бих казал че ако ти е счупен дехидрататора няма да имаш грам фреон в колата. Така че просто натисни леко винтилите за да видиш дали има нещо останало.
Не се занимавай с употребявани дехидрататори защото после пак ще купуваш нов.
Бих казал че ако ти е счупен дехидрататора няма да имаш грам фреон в колата. Така че просто натисни леко винтилите за да видиш дали има нещо останало.
Не се занимавай с употребявани дехидрататори защото после пак ще купуваш нов.
Колега, а дали ще е удобно да сляза пред твоя блок да ми покажеш кое какво е?
Вчера всички бяха запразнили, та не можах да разбера кое точно е счупено.:drunk:
Alexanderbb
14-02-2009, 12:14
Може защо да не може. Само да е преди 2 че после пак ме няма
Може защо да не може. Само да е преди 2 че после пак ме няма
13.45 бива ли?
Alexanderbb
14-02-2009, 13:36
бива. чакай ме при колата. средния вход на 347 блок