PDA

View Full Version : Изчезна ми ключът

Ma7e4k0
12-02-2009, 22:36
Колеги изчезна ми ключът барабар с клюдържатела на които си пише "Резачката на Нели" и сега прибрахме алфата на сигурно да се пази, понеже мисля че ако я гепат с ключ застрахователите не изплащат...та сега какво да сменя/направя за да не пасне откраднатия ключ с чипа.... :boxed: и как/къде да си направя нов и колко пара горе долу ще излезне всичко ?

Ако намерите правописни грешки, разрешавам да ги задържите :th_up:

soldier
12-02-2009, 22:37
Само този ключ ли имаш?

Ma7e4k0
12-02-2009, 22:42
Само този ключ ли имаш?

И резервен имам ... ала нали като се кара с резервния и примерно дори пред блока да я оставя ако стария ключ е попаднал в неподходящи ръце и ми гепат алфата и после застрахователите като не платят понеже е открадната с ключ ще трябва да ги разстрелям :guillotine:

soldier
12-02-2009, 22:48
Да бе това ясно, ма те застрахователите няма да знаят дали с ключ или без ключ е гепена, но все пак е много кофти ситуацията :(
На мен на ключодържателя ми пише Alfa Romeo 146 и съм се замислял как ако някой ми сбара ключовете бързо ще се ориентира коя е колата, ма шанс :(
Иначе не знам какъв е най-добрия варянт в този случай :boxed:

Ma7e4k0
12-02-2009, 22:53
Да бе това ясно, ма те застрахователите няма да знаят дали с ключ или без ключ е гепена, но все пак е много кофти ситуацията :(
На мен на ключодържателя ми пише Alfa Romeo 146 и съм се замислял как ако някой ми сбара ключовете бързо ще се ориентира коя е колата, ма шанс :(
Иначе не знам какъв е най-добрия варянт в този случай :boxed:

На тоя даже и емблемата си я имаше ...въпроса ми към колегите е какво да купя за да се пали с друг ключ, с изгубеният да не става ...

Walker
12-02-2009, 23:32
И с двата ключа ли са ти я снимали при маркирането на автомобила?
Ако е само с единия, то мисля, че няма от какво да се притесняваш относно застрахователите.

Дано все пак си намериш ключа!

pisa_misho
12-02-2009, 23:42
Колега а пробва ли да отидеш при някой който се занимава с аларми да ти сложи втори имобилаизер?

Ma7e4k0
13-02-2009, 00:35
Колега а пробва ли да отидеш при някой който се занимава с аларми да ти сложи втори имобилаизер?

Как така 2-ри имобилаизер? Не те разбирам колега :boxed:

mochko1
13-02-2009, 00:53
Как така 2-ри имобилаизер? Не те разбирам колега :boxed:

Нема да можеш да палиш без да цъкнеш копчето на дистанционото на алармата :th_up: Мисля ,че прекъсват бензиновата помпа.

pisa_misho
13-02-2009, 02:07
Когато купих моята Алфа,ми я продадоха с един ключ,и аз като теб се притесних да не е някаква постановка и след някой ден да дойдат и да я палнат.Та в този смисъл отидох при един познат който слага аларми и прочие по колите и тои ми подмени вече съществуващата аларма с друга(работа за около 10мин.),и сега като пъхна ключът и подам на контакт ,дкато не натисна копчето на алармата жълтата лампа на таблото за чипа на ключа не угасва,или демек като ти прекъснат бензиновата помпа ти прекъсват и нещо по тоците така че без дистанционното-просто няма палене-самия компютър до момента на натискането на алармата не разпознава оригиналният ключ.Та моя съвет е това,а ако нямаш аларма върви сложи една и спи спокойно-моята е за 55лв.

emil georgiev
13-02-2009, 08:49
Колеги изчезна ми ключът барабар с клюдържатела на които си пише "Резачката на Нели" и сега прибрахме алфата на сигурно да се пази, понеже мисля че ако я гепат с ключ застрахователите не изплащат...та сега какво да сменя/направя за да не пасне откраднатия ключ с чипа.... :boxed: и как/къде да си направя нов и колко пара горе долу ще излезне всичко ?

Ако намерите правописни грешки, разрешавам да ги задържите :th_up:

иди при алармаджии да махнат от памета стария ключ, на мен комшиите ми го откраднаха

tokata_pz_flex
13-02-2009, 09:11
Да бе , иди да ти сложат имобилайзер , и тоя който ти е сега , Фиат Код - оригиналния , да го махнат .

455115
13-02-2009, 09:32
Колега ако имаш мастер ключа или код картата може да изтриеш изгубения ключ.

Nobody
13-02-2009, 09:47
дали ще може да попитам

Ако карам със резервния ключ има ли някав проблем?

Ma7e4k0
13-02-2009, 11:08
Колега ако имаш мастер ключа или код картата може да изтриеш изгубения ключ.

Има неква карта с код а мастер ключ кво имаш в предвид?

Ma7e4k0
13-02-2009, 11:08
Когато купих моята Алфа,ми я продадоха с един ключ,и аз като теб се притесних да не е някаква постановка и след някой ден да дойдат и да я палнат.Та в този смисъл отидох при един познат който слага аларми и прочие по колите и тои ми подмени вече съществуващата аларма с друга(работа за около 10мин.),и сега като пъхна ключът и подам на контакт ,дкато не натисна копчето на алармата жълтата лампа на таблото за чипа на ключа не угасва,или демек като ти прекъснат бензиновата помпа ти прекъсват и нещо по тоците така че без дистанционното-просто няма палене-самия компютър до момента на натискането на алармата не разпознава оригиналният ключ.Та моя съвет е това,а ако нямаш аларма върви сложи една и спи спокойно-моята е за 55лв.

Благодаря Колега!

soldier
13-02-2009, 11:56

Кафявия, предполагам

Mury
13-02-2009, 14:29
Кафявия, предполагам

Точно така,кафявия е мастер,и не е хубаво да се кара с него.По принцип за да караш с друг код,може да се препрограмира,но за повече инфо се обади на Бобо,ако искаш.Ако тръгнеш да сменяш ключове и имобилайзер са доста неща,ключове,патрон,имобилайзер,ЕКУ:Suicide::Suici de::Suicide:

Тва с втория имобилайзер е тъпотия,защото точно тези алармаджииските имобилайзери,правят страшни мизерии:bangin::bangin::bangin:

Nikiboy
13-02-2009, 17:56
На коя кола от двете алфи? Имаш ли номера на Екуто?

Ma7e4k0
13-02-2009, 18:37
На коя кола от двете алфи? Имаш ли номера на Екуто?

1.4 TS - Не

Ma7e4k0
13-02-2009, 18:40
Точно така,кафявия е мастер,и не е хубаво да се кара с него.По принцип за да караш с друг код,може да се препрограмира,но за повече инфо се обади на Бобо,ако искаш.Ако тръгнеш да сменяш ключове и имобилайзер са доста неща,ключове,патрон,имобилайзер,ЕКУ:Suicide::Suici de::Suicide:

Тва с втория имобилайзер е тъпотия,защото точно тези алармаджииските имобилайзери,правят страшни мизерии:bangin::bangin::bangin:

Значи ако съм разбрал правилно, тоя кафявия недодялания дето мяза на китаиски е главният и без него го духам така ли? И сега искам да един вид изгубеният ключ да не бачка а да може да се кара само с кафявият и после евентуално да си извадя резервен...да попитам някои знае ли колко ще струва да се направи така че с изгубеният да не бачка?

soldier
13-02-2009, 21:15
Направи си възможно най-скоро резервен ключ ;) и кафевия си го пази ;)

Ma7e4k0
13-02-2009, 21:36
Направи си възможно най-скоро резервен ключ ;) и кафевия си го пази ;)

Колко пара е горе долу да си направа резервен?

RahzeL
14-02-2009, 13:37
Бацка аз имам само 1 ключ и исках да си направя дубликат и тука в Ориндж Каунти ключарите викат че 80-100 ще искат заради кода... А сори ма щи ползвам темата :waving: Начи аз като я купих ми каза че е само с 1 ключ (червения) и чак сега разбирам за този мастер ключ и картата, та мисълта ми е какво да направя за да се подсигуря ? И още един път да се извиня на комшията че му ползвам темата :innocent::Bolt:

soldier
14-02-2009, 14:09
Бацка аз имам само 1 ключ и исках да си направя дубликат и тука в Ориндж Каунти ключарите викат че 80-100 ще искат заради кода... А сори ма щи ползвам темата :waving: Начи аз като я купих ми каза че е само с 1 ключ (червения) и чак сега разбирам за този мастер ключ и картата, та мисълта ми е какво да направя за да се подсигуря ? И още един път да се извиня на комшията че му ползвам темата :innocent::Bolt:

Свържи се с този потребител - gsimania, такъв му е и скайпа. Той е ключар от Перник и има добри одзиви за работата му ;)

RahzeL
14-02-2009, 14:20
Свържи се с този потребител - gsimania, такъв му е и скайпа. Той е ключар от Перник и има добри одзиви за работата му ;)
Благодарско, к*ра ти да стане като кумина на кремиковци дано !!! :drunk:

soldier
14-02-2009, 14:24
Благодарско, к*ра ти да стане като кумина на кремиковци дано !!! :drunk:

Това ако знаеш от колко време го чакам, но уви :no::thumbdown:

VFTI
14-02-2009, 14:27
Те ако тръгнат да я крадат изобщо не им трябва ключ и тем подобни... Просто с ключа ще им е по-лесно и няма да се бавят цели 5секунди да ти отворят и запалят колата....

А ако някой си мисли, че тия СМЕШНИ имобилайзери от китайските аларми вършат работа то той жестоко се лъже...ХОрата, които крадат коли не са малоумни и си разбират от занаята...Изкл. на имобилайзера ще им отнеме 5-10секунди още...

Само на когото са му разбивали колата разбира, че всички тия аларми кодове и ключове са пълни глупости и са само за наше успокоение...Хората крадат коли за по 100-200-500хил евро и всички си знаят занаята...

Аз като имах имобилайзер помогна ли?Не...Като алармата беше с резервни батерии и блокировки и други глупости? Пак не помогна...

Две неща помагата:
Автокаско при най-големите бандити...
Сигурен гараж...

Иначе в тази джунгла България всичко е на желанието на крадците и мафиотите...Няма влас няма нищо...

С две думи извади си резервен ключ, ако можеш го прегорамирай...ВИж си каското дали ти е редовно и не дръж нищо ценно в колата...

Успех на всички с яките аларми и кодове и дано никой от нас и нашите близки не пострадва от джамжазите:yawn:

RahzeL
14-02-2009, 14:50
Те ако тръгнат да я крадат изобщо не им трябва ключ и тем подобни... Просто с ключа ще им е по-лесно и няма да се бавят цели 5секунди да ти отворят и запалят колата....

А ако някой си мисли, че тия СМЕШНИ имобилайзери от китайските аларми вършат работа то той жестоко се лъже...ХОрата, които крадат коли не са малоумни и си разбират от занаята...Изкл. на имобилайзера ще им отнеме 5-10секунди още...

Само на когото са му разбивали колата разбира, че всички тия аларми кодове и ключове са пълни глупости и са само за наше успокоение...Хората крадат коли за по 100-200-500хил евро и всички си знаят занаята...

Аз като имах имобилайзер помогна ли?Не...Като алармата беше с резервни батерии и блокировки и други глупости? Пак не помогна...

Две неща помагата:
Автокаско при най-големите бандити...
Сигурен гараж...

Иначе в тази джунгла България всичко е на желанието на крадците и мафиотите...Няма влас няма нищо...

С две думи извади си резервен ключ, ако можеш го прегорамирай...ВИж си каското дали ти е редовно и не дръж нищо ценно в колата...

Успех на всички с яките аларми и кодове и дано никой от нас и нашите близки не пострадва от джамжазите:yawn: Еми блаодаря ти за съвета баце, каското е редовно и ще напраа още 1 ключ.

Ma7e4k0
15-02-2009, 20:32
Начи аз сега не разбрах ... може ли да се направи старият ключ да не деиства ? :grandpa:

Mury
15-02-2009, 21:24
Начи аз сега не разбрах ... може ли да се направи старият ключ да не деиства ? :grandpa:

Казах ти да се обадиш на Бобо,той може да ти отговори:pizza::pizza:

Ma7e4k0
16-02-2009, 03:46
Казах ти да се обадиш на Бобо,той може да ти отговори:pizza::pizza:

OK

ts_ber
16-02-2009, 09:39
Колега ако имаш някой познат с Виза адаптор на визата имаше някаква функция за коригиране на имобилайзера.

455115
16-02-2009, 09:54
По принцип с кафявия ключ може да се трият стари и записват нови ключове.Някъде имаше описание как става но не помня къде...

Ma7e4k0
16-02-2009, 17:38
По принцип с кафявия ключ може да се трият стари и записват нови ключове.Някъде имаше описание как става но не помня къде...

Ако ми намериш описанието и стане имаш един ДЖАК от мен :butt:

diooooo
22-02-2009, 02:11
колеги и аз си изгубих червения :sad:клуч и се пак мога ли да карам с грозния кафяж клуч и каккво преч-(последствия) карал сам преди с него но ако карам за по далго не знам какво ще стане:depressed:

soldier
22-02-2009, 12:39
Може да караш, но ако го загубиш става доста лошо положението

Kostadin`
23-02-2009, 19:23
Цитат:
Първоначално публикувано от 455115 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/viewpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=417756#post417756)
Колега ако имаш мастер ключа или код картата може да изтриеш изгубения ключ

С много малко изключения всички 145/146 са с имобилайзер Alfa Code 1, който включва комплект от три ключа и кодкарта. http://clubalfaromeo.com/?Section=7&Entry=11

zaryto
23-02-2009, 19:43
:hehe:Аз имам 2 червени,2 кафяви и 1 червен като тоя за паленето,ама само отключва вратите и 2 код карти :lupe: Някой ако ми каже тоя третия червен за к'во ми е ... :handshake: