View Full Version : Изчезна ми ключът
Колеги изчезна ми ключът барабар с клюдържатела на които си пише "Резачката на Нели" и сега прибрахме алфата на сигурно да се пази, понеже мисля че ако я гепат с ключ застрахователите не изплащат...та сега какво да сменя/направя за да не пасне откраднатия ключ с чипа.... :boxed: и как/къде да си направя нов и колко пара горе долу ще излезне всичко ?
Ако намерите правописни грешки, разрешавам да ги задържите :th_up:
Само този ключ ли имаш?
И резервен имам ... ала нали като се кара с резервния и примерно дори пред блока да я оставя ако стария ключ е попаднал в неподходящи ръце и ми гепат алфата и после застрахователите като не платят понеже е открадната с ключ ще трябва да ги разстрелям :guillotine:
Да бе това ясно, ма те застрахователите няма да знаят дали с ключ или без ключ е гепена, но все пак е много кофти ситуацията :(
На мен на ключодържателя ми пише Alfa Romeo 146 и съм се замислял как ако някой ми сбара ключовете бързо ще се ориентира коя е колата, ма шанс :(
Иначе не знам какъв е най-добрия варянт в този случай :boxed:
Да бе това ясно, ма те застрахователите няма да знаят дали с ключ или без ключ е гепена, но все пак е много кофти ситуацията :(
На мен на ключодържателя ми пише Alfa Romeo 146 и съм се замислял как ако някой ми сбара ключовете бързо ще се ориентира коя е колата, ма шанс :(
Иначе не знам какъв е най-добрия варянт в този случай :boxed:
На тоя даже и емблемата си я имаше ...въпроса ми към колегите е какво да купя за да се пали с друг ключ, с изгубеният да не става ...
И с двата ключа ли са ти я снимали при маркирането на автомобила?
Ако е само с единия, то мисля, че няма от какво да се притесняваш относно застрахователите.
Дано все пак си намериш ключа!
pisa_misho
12-02-2009, 23:42
Колега а пробва ли да отидеш при някой който се занимава с аларми да ти сложи втори имобилаизер?
Колега а пробва ли да отидеш при някой който се занимава с аларми да ти сложи втори имобилаизер?
Как така 2-ри имобилаизер? Не те разбирам колега :boxed:
Как така 2-ри имобилаизер? Не те разбирам колега :boxed:
Нема да можеш да палиш без да цъкнеш копчето на дистанционото на алармата :th_up: Мисля ,че прекъсват бензиновата помпа.
pisa_misho
13-02-2009, 02:07
Когато купих моята Алфа,ми я продадоха с един ключ,и аз като теб се притесних да не е някаква постановка и след някой ден да дойдат и да я палнат.Та в този смисъл отидох при един познат който слага аларми и прочие по колите и тои ми подмени вече съществуващата аларма с друга(работа за около 10мин.),и сега като пъхна ключът и подам на контакт ,дкато не натисна копчето на алармата жълтата лампа на таблото за чипа на ключа не угасва,или демек като ти прекъснат бензиновата помпа ти прекъсват и нещо по тоците така че без дистанционното-просто няма палене-самия компютър до момента на натискането на алармата не разпознава оригиналният ключ.Та моя съвет е това,а ако нямаш аларма върви сложи една и спи спокойно-моята е за 55лв.
emil georgiev
13-02-2009, 08:49
Колеги изчезна ми ключът барабар с клюдържатела на които си пише "Резачката на Нели" и сега прибрахме алфата на сигурно да се пази, понеже мисля че ако я гепат с ключ застрахователите не изплащат...та сега какво да сменя/направя за да не пасне откраднатия ключ с чипа.... :boxed: и как/къде да си направя нов и колко пара горе долу ще излезне всичко ?
Ако намерите правописни грешки, разрешавам да ги задържите :th_up:
иди при алармаджии да махнат от памета стария ключ, на мен комшиите ми го откраднаха
tokata_pz_flex
13-02-2009, 09:11
Да бе , иди да ти сложат имобилайзер , и тоя който ти е сега , Фиат Код - оригиналния , да го махнат .
Колега ако имаш мастер ключа или код картата може да изтриеш изгубения ключ.
дали ще може да попитам
Ако карам със резервния ключ има ли някав проблем?
Колега ако имаш мастер ключа или код картата може да изтриеш изгубения ключ.
Има неква карта с код а мастер ключ кво имаш в предвид?
Когато купих моята Алфа,ми я продадоха с един ключ,и аз като теб се притесних да не е някаква постановка и след някой ден да дойдат и да я палнат.Та в този смисъл отидох при един познат който слага аларми и прочие по колите и тои ми подмени вече съществуващата аларма с друга(работа за около 10мин.),и сега като пъхна ключът и подам на контакт ,дкато не натисна копчето на алармата жълтата лампа на таблото за чипа на ключа не угасва,или демек като ти прекъснат бензиновата помпа ти прекъсват и нещо по тоците така че без дистанционното-просто няма палене-самия компютър до момента на натискането на алармата не разпознава оригиналният ключ.Та моя съвет е това,а ако нямаш аларма върви сложи една и спи спокойно-моята е за 55лв.
Благодаря Колега!
Кафявия, предполагам
Кафявия, предполагам
Точно така,кафявия е мастер,и не е хубаво да се кара с него.По принцип за да караш с друг код,може да се препрограмира,но за повече инфо се обади на Бобо,ако искаш.Ако тръгнеш да сменяш ключове и имобилайзер са доста неща,ключове,патрон,имобилайзер,ЕКУ:Suicide::Suici de::Suicide:
Тва с втория имобилайзер е тъпотия,защото точно тези алармаджииските имобилайзери,правят страшни мизерии:bangin::bangin::bangin:
На коя кола от двете алфи? Имаш ли номера на Екуто?
На коя кола от двете алфи? Имаш ли номера на Екуто?
1.4 TS - Не
Точно така,кафявия е мастер,и не е хубаво да се кара с него.По принцип за да караш с друг код,може да се препрограмира,но за повече инфо се обади на Бобо,ако искаш.Ако тръгнеш да сменяш ключове и имобилайзер са доста неща,ключове,патрон,имобилайзер,ЕКУ:Suicide::Suici de::Suicide:
Тва с втория имобилайзер е тъпотия,защото точно тези алармаджииските имобилайзери,правят страшни мизерии:bangin::bangin::bangin:
Значи ако съм разбрал правилно, тоя кафявия недодялания дето мяза на китаиски е главният и без него го духам така ли? И сега искам да един вид изгубеният ключ да не бачка а да може да се кара само с кафявият и после евентуално да си извадя резервен...да попитам някои знае ли колко ще струва да се направи така че с изгубеният да не бачка?
Направи си възможно най-скоро резервен ключ ;) и кафевия си го пази ;)
Направи си възможно най-скоро резервен ключ ;) и кафевия си го пази ;)
Колко пара е горе долу да си направа резервен?
Бацка аз имам само 1 ключ и исках да си направя дубликат и тука в Ориндж Каунти ключарите викат че 80-100 ще искат заради кода... А сори ма щи ползвам темата :waving: Начи аз като я купих ми каза че е само с 1 ключ (червения) и чак сега разбирам за този мастер ключ и картата, та мисълта ми е какво да направя за да се подсигуря ? И още един път да се извиня на комшията че му ползвам темата :innocent::Bolt:
Бацка аз имам само 1 ключ и исках да си направя дубликат и тука в Ориндж Каунти ключарите викат че 80-100 ще искат заради кода... А сори ма щи ползвам темата :waving: Начи аз като я купих ми каза че е само с 1 ключ (червения) и чак сега разбирам за този мастер ключ и картата, та мисълта ми е какво да направя за да се подсигуря ? И още един път да се извиня на комшията че му ползвам темата :innocent::Bolt:
Свържи се с този потребител - gsimania, такъв му е и скайпа. Той е ключар от Перник и има добри одзиви за работата му ;)
Свържи се с този потребител - gsimania, такъв му е и скайпа. Той е ключар от Перник и има добри одзиви за работата му ;)
Благодарско, к*ра ти да стане като кумина на кремиковци дано !!! :drunk:
Благодарско, к*ра ти да стане като кумина на кремиковци дано !!! :drunk:
Това ако знаеш от колко време го чакам, но уви :no::thumbdown:
Те ако тръгнат да я крадат изобщо не им трябва ключ и тем подобни... Просто с ключа ще им е по-лесно и няма да се бавят цели 5секунди да ти отворят и запалят колата....
А ако някой си мисли, че тия СМЕШНИ имобилайзери от китайските аларми вършат работа то той жестоко се лъже...ХОрата, които крадат коли не са малоумни и си разбират от занаята...Изкл. на имобилайзера ще им отнеме 5-10секунди още...
Само на когото са му разбивали колата разбира, че всички тия аларми кодове и ключове са пълни глупости и са само за наше успокоение...Хората крадат коли за по 100-200-500хил евро и всички си знаят занаята...
Аз като имах имобилайзер помогна ли?Не...Като алармата беше с резервни батерии и блокировки и други глупости? Пак не помогна...
Две неща помагата:
Автокаско при най-големите бандити...
Сигурен гараж...
Иначе в тази джунгла България всичко е на желанието на крадците и мафиотите...Няма влас няма нищо...
С две думи извади си резервен ключ, ако можеш го прегорамирай...ВИж си каското дали ти е редовно и не дръж нищо ценно в колата...
Успех на всички с яките аларми и кодове и дано никой от нас и нашите близки не пострадва от джамжазите:yawn:
Те ако тръгнат да я крадат изобщо не им трябва ключ и тем подобни... Просто с ключа ще им е по-лесно и няма да се бавят цели 5секунди да ти отворят и запалят колата....
А ако някой си мисли, че тия СМЕШНИ имобилайзери от китайските аларми вършат работа то той жестоко се лъже...ХОрата, които крадат коли не са малоумни и си разбират от занаята...Изкл. на имобилайзера ще им отнеме 5-10секунди още...
Само на когото са му разбивали колата разбира, че всички тия аларми кодове и ключове са пълни глупости и са само за наше успокоение...Хората крадат коли за по 100-200-500хил евро и всички си знаят занаята...
Аз като имах имобилайзер помогна ли?Не...Като алармата беше с резервни батерии и блокировки и други глупости? Пак не помогна...
Две неща помагата:
Автокаско при най-големите бандити...
Сигурен гараж...
Иначе в тази джунгла България всичко е на желанието на крадците и мафиотите...Няма влас няма нищо...
С две думи извади си резервен ключ, ако можеш го прегорамирай...ВИж си каското дали ти е редовно и не дръж нищо ценно в колата...
Успех на всички с яките аларми и кодове и дано никой от нас и нашите близки не пострадва от джамжазите:yawn: Еми блаодаря ти за съвета баце, каското е редовно и ще напраа още 1 ключ.
Начи аз сега не разбрах ... може ли да се направи старият ключ да не деиства ? :grandpa:
Начи аз сега не разбрах ... може ли да се направи старият ключ да не деиства ? :grandpa:
Казах ти да се обадиш на Бобо,той може да ти отговори:pizza::pizza:
Казах ти да се обадиш на Бобо,той може да ти отговори:pizza::pizza:
OK
Колега ако имаш някой познат с Виза адаптор на визата имаше някаква функция за коригиране на имобилайзера.
По принцип с кафявия ключ може да се трият стари и записват нови ключове.Някъде имаше описание как става но не помня къде...
По принцип с кафявия ключ може да се трият стари и записват нови ключове.Някъде имаше описание как става но не помня къде...
Ако ми намериш описанието и стане имаш един ДЖАК от мен :butt:
колеги и аз си изгубих червения :sad:клуч и се пак мога ли да карам с грозния кафяж клуч и каккво преч-(последствия) карал сам преди с него но ако карам за по далго не знам какво ще стане:depressed:
Може да караш, но ако го загубиш става доста лошо положението
Kostadin`
23-02-2009, 19:23
Цитат:
Първоначално публикувано от 455115 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/viewpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=417756#post417756)
Колега ако имаш мастер ключа или код картата може да изтриеш изгубения ключ
С много малко изключения всички 145/146 са с имобилайзер Alfa Code 1, който включва комплект от три ключа и кодкарта. http://clubalfaromeo.com/?Section=7&Entry=11
:hehe:Аз имам 2 червени,2 кафяви и 1 червен като тоя за паленето,ама само отключва вратите и 2 код карти :lupe: Някой ако ми каже тоя третия червен за к'во ми е ... :handshake: