View Full Version : Писта "Дракон" - Калояново
Jivko7777
02-10-2011, 11:57
Тва по стандартната конфигурация ли е?????
Мдаа напълно стандартна...Ето тук даже инфо има - http://www.dracon.bg/latest/index.php?option=com_content&view=article&id=98:2011-10-01-18-34-33&catid=11:2010-06-03-20-16-07&Itemid=19
Ей го и рекордьора:
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/299783_2320065034889_1047441069_2615257_1230858479 _n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/313440_2320032514076_1047441069_2615050_1890068141 _n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/318312_2320048074465_1047441069_2615157_1632285938 _n.jpg
ФЕРАРИСТ
09-10-2011, 20:21
Резултати от неска - 00:59.97 Илиян Цанов Илиев Фиат Типо
еее най-накрая под заветната 1 минута :) а Русенското чинкуеченто какво направи,че ми е много интересно ?
еее най-накрая под заветната 1 минута :) а Русенското чинкуеченто какво направи,че ми е много интересно ?
Лекуваше болести на проходилките
Лекуваше болести на проходилките
Нормално,все пак за пръв път прохожда .....
https://www.facebook.com/event.php?eid=254182751298844
ФЕРАРИСТ
26-10-2011, 17:44
Бомба.....
ФЕРАРИСТ
29-10-2011, 20:08
Неска стана перфектно тракдейче, не беше много гъчканица по пистата, всеки можеше да се развихри, макар че няколко пъти на първи завой се нахвърля доста тревица, и към 4 и нещо следобед някакво БМВ строши картер, а репатрака дето отиде да го насмита отнесе жиците на времеизмерването, и до там беше.....
Времена и видеото от бързите ми обиколки малко по късно.......
.................
Последната сесия с най - доброто време......сори за звука на трите клипа, не се чува кой знае какво, не затапих микрофна и от вятъра беше кофти......
http://www.youtube.com/watch?v=ycO2VPollRM
Тука са другите две сесии в който излязах, общо взето 2-3 бързи обик само заради някакво пежо дето 3 пъти се въртя пред мен, и направи първи завой в трева и пръст......
http://www.youtube.com/watch?v=Vfyg3WZrE8A
http://www.youtube.com/watch?v=XvuNMK0a488
Времената за деня.....
https://docs.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&key=0Aq8Fi5cjrk6edGJqUEk4TlQ4MU1vMW1rZUdVX0ZFNXc&output=html
И да - чух доста мнения че спирането не е особено важно на Калояново, но спрямо последния тракдей единствената промяна ми беше по спирачките, а разликата повече от драстична.....
pla_y_men
29-10-2011, 22:11
Еваларка Феро :bowdown:
...най-бързия ФИАТ!!!:Tease:
Този, дето си мисли, че спирането на Калояново не е важно, мноУ жИстоко се е объркАл, раз'иш ли...
ФЕРАРИСТ
29-10-2011, 22:14
Най - бързия Фиат догодина надявам се, когато ще се пусна със сигурност с Купето, а и ако Ици не се земе в ръце.......зася само с Алфа.....:)
digitalundgrd
30-10-2011, 00:01
Браво Ники!!! Времето ти е супер ;) Значи все пак да разбираме, че с 4 буталните спираш вече без проблеми ;)
Най - бързия Фиат догодина надявам се, когато ще се пусна със сигурност с Купето, а и ако Ици не се земе в ръце.......зася само с Алфа.....:)
айде да издам новината тук първо, щом стана дума за спирачки :)
Пътуват ми вече предните апарати насам, AP Racing 4 бутални, огромни са, 38мм и 40мм буталца, до 360мм х 32мм диск хващат, накладката е сериозна, 148мм дълга на 86 широка по спомени.
А само от спиране на първият завой, мисля пада половин секунда от обиколката :)
ФЕРАРИСТ
30-10-2011, 09:45
Значи все пак да разбираме, че с 4 буталните спираш вече без проблеми ;-)
Мда, но все пак зимата ще сложа оригиналните предни апарати на мястото на задните, определено искам и по добро спиране в права линия, а по задните дискове все остават ръждиви следи въпреки че ги натоварвам на писта......
Преди спирах малко след бървата "бабуна" където асфалта става по гладък, сега мога да си позволя да сприрам точно където свършва бетонната ограда.......
А само от спиране на първият завой, мисля пада половин секунда от обиколката :)
Не съм много по математиката, но изчислиха че 1 десета е около 2.5 метра на пистата - тва изчислено при минута за обиколка.......
БЕЗ КОМЕНТАР!!!!!! ЕВАЛАТАА!!!!!!!!!!!!
82145
digitalundgrd
30-10-2011, 11:23
Не знам на вас какви спирачки ще ви идват, но Нено със сигурност вече трябва да разстърже двойката до 2.2 хихихиихих (майтапче)
Не знам на вас какви спирачки ще ви идват, но Нено със сигурност вече трябва да разстърже двойката до 2.2 хихихиихих (майтапче)
споко бе няма му се дадем лесно на 2.5-цата .... :):):) цяла зима има за баене...
Важното е на Серес да е поне 2-3 секунди по-бърз от мен и тогава ще ги изкъртим гърците...
Не съм много по математиката, но изчислиха че 1 десета е около 2.5 метра на пистата - тва изчислено при минута за обиколка.......
ами така по усет мисля че ще мога да спирам от 190-тина около 20-тина метра след знака за 150 метра
а при теб има ли промяна в нещо друго по колата от преди освен спирачките, сликовете същите ли са?
ФЕРАРИСТ
30-10-2011, 18:04
Нищо друго, същите сликове.......сега за Серес ще си преработя предното Кони на нещо като койловър, в смисъл че ще мога да регулирам окачването по височина, задните амортисьори вече са почти готови и те.......ще сложа и по твърди пружини......
PEPI-2ALFA
31-10-2011, 01:58
....сега за Серес ще си преработя ......
Това за следващия уикенд ли е (05-06.11)?
ФЕРАРИСТ
31-10-2011, 06:57
Миналия беше февруари, следващия ще е може би пак тогава но догодина, кажах го така , щото тва може би ще е чак следващото събитие за което ще ми трябва тая кола....
Айде на нюза...
http://www.alfisti.bg/?step=module_action&modname=blog&modaction=view&blog_id=109&template=alfisti&lang=2
ся чакаме твоя отговор :D
detelazurno
02-11-2011, 16:14
"Автомобилът на Ники е Alfa Romeo 156 2.5 V6, подготвян от него и Венера Сервиз"
:gruebel:
Jivko7777
02-11-2011, 17:52
"Автомобилът на Ники е Alfa Romeo 156 2.5 V6, подготвян от него и Венера Сервиз"
:gruebel:
Да какво чудно има :) Аааа от цялата работа само не споменавате че колата на Венера 1,9jtd е дала около 1:01 :Bolt:
detelazurno
02-11-2011, 22:00
Да какво чудно има :) Аааа от цялата работа само не споменавате че колата на Венера 1,9jtd е дала около 1:01 :Bolt:
Не, че е нещо чудно. Просто не съм го чувал. Простете моето невежество :grin:
Jivko7777
02-11-2011, 22:20
Не, че е нещо чудно. Просто не съм го чувал. Простете моето невежество :grin:
Клубния сервиз в Стара Загора и региона :) Николай, Миленски, Дидко бой и Бат Жас :)
detelazurno
02-11-2011, 23:26
Клубния сервиз в Стара Загора и региона :) Николай, Миленски, Дидко бой и Бат Жас :)
За тях знам. Просто не знаех, че така се казва сервиза.
http://topgear.bg/sport/rodno-systezanie-za-izdryjlivost/
Състезание за издръжливост ;)
Jivko7777
03-11-2011, 21:25
http://topgear.bg/sport/rodno-systezanie-za-izdryjlivost/
Състезание за издръжливост ;)
Стискайте палци за тогава, силно се надявам да направим голямата изненада!
Стискайте палци за тогава, силно се надявам да направим голямата изненада!
Ехеее, то ако има и участие от теб или някой от форума ще организирам малко, но силна агитка на място ;) Стискам палци и на краката :)
Jivko7777
03-11-2011, 22:40
Ехеее, то ако има и участие от теб или някой от форума ще организирам малко, но силна агитка на място ;) Стискам палци и на краката :)
Значи я събирай агитката, Венера сервиз с 145-цата ще участват, която Бат ви Николай (Ферариста) ще я кара и компания!
digitalundgrd
04-11-2011, 01:43
Абе на Феро нещо почна май май много да му харесва да кара това дизелче ахахха ;) Няма мероприятие на Калояново тая година, където да е пропуснал да се качи в 145-чката :)
https://www.facebook.com/event.php?eid=301710006523801
ФЕРАРИСТ
04-11-2011, 17:26
Абе на Феро нещо почна май май много да му харесва да кара това дизелче ахахха ;) Няма мероприятие на Калояново тая година, където да е пропуснал да се качи в 145-чката :)
Абе не ми аресва особенно, ама за ендурото няма как да си карам сам моята тъй като трябвало трима в отбор, а трудно бих преживял друг освен мен да потроши тая кола......а все пак нещо трябва да се кара......
Ще има още изненади,само да не паднат нечии ченета................................:lupe::book: :hehe::hehe::hehe:
Опа... http://alfisti.bg/?step=module_action&modname=blog&modaction=view&blog_id=110&template=alfisti&lang=2
pla_y_men
07-11-2011, 21:34
Бравос! Евалата! Аплаузи!:bravo:
Неноооо, ко ш' праиш със задното уа?:gayfight:...има а та мисля, 'начи...:hehe:
Бравос! Евалата! Аплаузи!:bravo:
Неноооо, ко ш' праиш със задното уа?:gayfight:...има а та мисля, 'начи...:hehe:
Дъртофелник... ти кат караш кола със задно кат на предно що да не карам кола със задно и аз бе....:gayfight:
pla_y_men
07-11-2011, 21:56
Дъртофелник... ти кат караш кола със задно кат на предно що да не карам кола със задно и аз бе....:gayfight:
Радвам ти се бе, са ша сетиш ти що е убавиня, не моем те свалим после от 75-ца:hehe:
Сериозно - радвам ви се, добре сте решили да поджиткате. :notworthy:
Радвам ти се бе, са ша сетиш ти що е убавиня, не моем те свалим после от 75-ца:hehe:
Сериозно - радвам ви се, добре сте решили да поджиткате. :notworthy:
Ми и аз ще ти се зарадвам като звъннеш на Гиги и Енев... и внесете таксата за участие ;) :gayfight:
ФЕРАРИСТ
07-11-2011, 23:54
Ми и аз ще ти се зарадвам като звъннеш на Гиги и Енев... и внесете таксата за участие ;) :gayfight:
С тия джанти дето е Зашев, ще е най - добре да се возят тримата заедно като президенти и само да махат на публиката......
Току виж Америка-та издържала час - два....:hehe::hehe::hehe:
pla_y_men
08-11-2011, 00:25
С тия джанти дето е Зашев, ще е най - добре да се возят тримата заедно като президенти и само да махат на публиката......
Току виж Америка-та издържала час - два....:hehe::hehe::hehe:
Прав си, задължително е победителите да врътнем няколко кръгчета за овации...:spoko:
Евала Пламене и Тони .... http://www.alfisti.bg/?step=module_action&modname=blog&modaction=view&blog_id=111&template=alfisti&lang=2
ФЕРАРИСТ
09-11-2011, 17:03
Добре, добре, очертава се сериозно наше присъствие.....
pla_y_men
09-11-2011, 20:08
Евала Пламене и Тони .... http://www.alfisti.bg/?step=module_action&modname=blog&modaction=view&blog_id=111&template=alfisti&lang=2
Гиги що го забрави бре? Гръмко име е например "Динамит Нобел", "Балкантон" е мелодично...кръстник новоизпечен...:hehe:
Само дано чуждото присъствие да не е сериозно...Като количество имам предвид. Като се изсипят купчнина умопомрачени ентусиасти на тая дълга, широка писта...не ми се мисли...:moon:
Furious 155
09-11-2011, 21:24
Евала!!! Чак леко им завиждам благородно!
Гиги що го забрави бре? Гръмко име е например "Динамит Нобел", "Балкантон" е мелодично...кръстник новоизпечен...:hehe:
Само дано чуждото присъствие да не е сериозно...Като количество имам предвид. Като се изсипят купчнина умопомрачени ентусиасти на тая дълга, широка писта...не ми се мисли...:moon:
Няма да са много. Някои са успели добре да потрошат колите си във Видин, на последния Тайм Атак (пусках и снимки тук защо)... Ивелин е усукал цялото купе от скокчетата, Влади с Кадета е избухнал като бомба, та чак е излетял предния капак, въпреки закопчалките (които са били щракнати, не като при Феро на правата...), Васко с Астрата счупи картера... Ангел пък е пуснал молби за спонсорство в Рено форума и не е ясно дали ще събере нужните левчета, за да кара...
Със сигурност Резината ще дойде с Пежото, ние с Лотуса сме 101% на линия, с пилотски състав над изисканата бройка дори... за други записали се засега на 100% не знам, сигурно има, ама надали ще са цял куп коли...
Пламка, ти ще дойдеш ли?
ФЕРАРИСТ
10-11-2011, 17:20
Абе чини ми се че по - малко от 10 коли в група няма да са......
Пламка, ти ще дойдеш ли?
Щял да ходи на фитнес първо......;-)
А аз ще направя всичко възможно да ви подкрепя от публиката :Yeeeehaaa:
Смятам и аз да пристигна на място, като морален съпорт на "Пердашки рейсинг" и "Балкантон" :)
Понеже не съм сръчен в рацете ще се изживявам като спортен директор (ще смятам стратегии:) )
Смятам и аз да пристигна на място, като морален съпорт на "Пердашки рейсинг" и "Балкантон" :)
Понеже не съм сръчен в рацете ще се изживявам като спортен директор (ще смятам стратегии:) )
Демек Бат Вас е нашия Рос Браун и Жан Тод в едно... само ще се вика БАТ ВАС...
http://alfisti.bg/?step=module_action&modname=blog&modaction=view&blog_id=112&template=alfisti&lang=2
Да живее новият ни Пердашки-директор!
Аз ще съм в бокса с дебелия гащеризон, в постоянна готовност за механично съдействие. Дано не е много студено, но ще намерим начин да се греем :choice:
dellltata
17-11-2011, 00:09
супер директор си имаме....хехе бат вас е винаги със нас....
Да живее новият ни Пердашки-директор!
Аз ще съм в бокса с дебелия гащеризон, в постоянна готовност за механично съдействие. Дано не е много студено, но ще намерим начин да се греем :choice:
Щях да кажа, че за сгряване ще взема уйски и вино, ама ......абе пак става........само, че тогава ще трябва да променяме стратегията на "Пердашки рейсинг" - Данчо да кара пръв, а след това да се сгрява :)
Това от своя страна ще окаже ефект на Тони от "БАЛКАНТОН" и той ще иска да е първи водач, но този отбор е в другия клас(по късно се пускат), а до тогава може да свършат сгряващите течности за промяна на стратегия и....да объркаме нещо :)
гооосодин Шефе... за протокола ша стартираме заедно двата отбора, но приемаме, че сте били под въздействието на нероуспокоител...
гооосодин Шефе... за протокола ша стартираме заедно двата отбора, но приемаме, че сте били под въздействието на нероуспокоител...
Да бе, вярно, то втората част бе за модифицираните :)
Днес Нико с Фиат 131 май има супер добро време, но да изчакаме официални резултати....
57.5
Fiat 131 към 220-250 коня
Вече със сигурност италианските коли са фактор на пистата. И аз се готвя за под 59 ма да видим
ФИАТ-а и Импрезата на Койчев бяха най-бавните коли на пистата в 1-и кръг от UDC...
Gandi_MC
27-04-2012, 18:47
Колеги в неделя на писта "Дракон" Калояново ще има свободно каране!(30лв)Всички желаещи могат да дойдат да покарат!:smoke:
ФИАТ-а и Импрезата на Койчев бяха най-бавните коли на пистата в 1-и кръг от UDC...
Боби били разяснил, какво искаш да кажеш с този ти пост освен чиста "форумна спам"????
И двете коли са много хубави, за съжаление бившите им собственици не са сред нас, но Нико се грижи за колата на баща си перфектно и Краси за тази на брат си също. Евала, че ги има.
Когато се бориш на пистата с Ники Минков, Алекс Язов, Ангел, Владо, Явор или Иво и т.н. с техните коли, факта, че си там има голямо значение.
Време от 57 сек за Фиат 131 е дълга тема за размисъл..... ЕВАЛА на Нико
супер му е времето, при положение че на снимките го гледам че е с рали сликове, а те не са като гладките пистови все пак, с други думи може да сваля времето още ;)
Боби били разяснил, какво искаш да кажеш с този ти пост освен чиста "форумна спам"????
И двете коли са много хубави, за съжаление бившите им собственици не са сред нас, но Нико се грижи за колата на баща си перфектно и Краси за тази на брат си също. Евала, че ги има.
Когато се бориш на пистата с Ники Минков, Алекс Язов, Ангел, Владо, Явор или Иво и т.н. с техните коли, факта, че си там има голямо значение.
Време от 57 сек за Фиат 131 е дълга тема за размисъл..... ЕВАЛА на Нико
Разяснявам - всички, дошли на пистата, без Ники Минков и Ангел, бяха като студент, учил за изпита предната вечер.
Въпреки добрата подготовка пък, Ангел направи всичко възможно да се прецака сам и в двата манша, първо с нитрото, после с фалстарта. Ивелин имаше проблем с падащи обороти първия манш, не стана ясно заради датчик ли беше или друго, втория пък, заради неразумно разположен много ниско болт на предното окачване, при бутаницата след старта, резна един бордюр и болта слезе на две... Алексов пукаше и прекъсваше на високи обороти на квалификацията, поради което после увиваше разни плюсови кабели с изолирбанд. Християн няколко пъти го бутаха до бокса, накрая с Койчев втория манш се и сбутаха юнашки, поради което БМВ-то се оказа с доста "тъжна" и изкривена муцуна, а Субито - без задна броня. Язов не спря да ми се оплаква, че волана му е като на Камаз и едва издеяни да изкара маншовете от преумора в ръцете, после ми искаше и детайлни снимки, да си види поведението в завой - объркал настройките, се оказа. Единствено ме изненада скоростта на Владо Мантата, макар че не спря да плюе по Йокохамите, дето беше обул, отгоре на това, втория манш загуби скорост, защото гумите свършиха. ФИАТ-а и Субаруто изглеждаха стабилни уж, но бяха бавни и нищо не можеха да направят.
И в крайна сметка, Ники Минков, без дори да се напъва, ги наказа уставно, особено втория манш, като ги подминаваше всичките като декоративни колчета, след като стартира последен.
Не, това не е форумна спам, а нормална реакция на малко преувеличения ти според мен ентусиазъм. Щото ако колата имаше емблема на хлопел на капака, а не на италиански продукт, нямаше и дума да има обелена тук за това. Иначе евала за усилията на всички, ако не друго, то поне след финала от всички можеше да се чуе, че знаят сега какво да пипнат и да правят за втория старт, за да са по-бързи и по-конкурентни. Ще ги видим. :)
Jivko7777
30-04-2012, 22:04
01:01.44 - Алфа Ромео 145 1,9jtd от вчера :)
Има доста интересни коли след Алфата :) http://www.dracon.bg/latest/index.php?option=com_content&view=article&id=107%3A-track-day-ii2012&catid=11%3A2010-06-03-20-16-07&Itemid=19
Furious 155
30-04-2012, 22:16
01:01.44 - Алфа Ромео 145 1,9jtd от вчера :)
Има доста интересни коли след Алфата :) http://www.dracon.bg/latest/index.php?option=com_content&view=article&id=107%3A-track-day-ii2012&catid=11%3A2010-06-03-20-16-07&Itemid=19Браво! Ааааа, само 2 алфи ли е имало на пистата? Ще трябва това да го коригираме! :go:
Jivko7777
01-05-2012, 01:17
Браво! Ааааа, само 2 алфи ли е имало на пистата? Ще трябва това да го коригираме! :go:
де ги видя 2 бе :razz:
де ги видя 2 бе :razz:
Има една 75ца на 26то място ;)
Jivko7777
01-05-2012, 02:56
извинявам се за което, иначе 145-цата е на Венера с подобрено време от преди :)
ФЕРАРИСТ
01-05-2012, 15:36
Има една 75ца на 26то място ;)
Зашев само е разработвал нещо и е къкрил на обороти......:evil::evil:
digitalundgrd
02-05-2012, 09:34
Ааа повози ни сите, които имахме желание :)
didko_boy
07-05-2012, 23:15
Браво! Ааааа, само 2 алфи ли е имало на пистата? Ще трябва това да го коригираме! :go:
ами айде де сега в неделя пак има свободно каране на "калояново" JTDто пак ще е там, бутнахме това онова и трябва да слезем под 1.01 вече
Furious 155
07-05-2012, 23:19
ами айде де сега в неделя пак има свободно каране на "калояново" JTDто пак ще е там, бутнахме това онова и трябва да слезем под 1.01 вечеСега в неделя, ще е след съботата (пролетен събор) и ще сме меки колена :tequilla:
Ей, момчета. Като гледам как се вихри спора и се мерат чишки. Хаиде да си направим, едно форумно състезание на п-ста Дракон :) кой ко има и с каквото иска. Италянско, Френско, Немско и.т.н. Че гледам бая хора от тука си имат бегачки. И да нее напразна разходката да се направи фонд с неква такса която да иде за направа не купи, медали и такива глупости.
Ако ви е кеф го смятаийте и за спам. Просто предлагам :calc:
Jivko7777
11-05-2012, 19:38
Ей, момчета. Като гледам как се вихри спора и се мерат чишки. Хаиде да си направим, едно форумно състезание на п-ста Дракон :) кой ко има и с каквото иска. Италянско, Френско, Немско и.т.н. Че гледам бая хора от тука си имат бегачки. И да нее напразна разходката да се направи фонд с неква такса която да иде за направа не купи, медали и такива глупости.
Ако ви е кеф го смятаийте и за спам. Просто предлагам :calc:
За туй си има Трак Дей ;)
даже в историята има вече 5 такива събирания.. а септември е 6-тото - www.alfisti.bg
Gandi_MC
12-05-2012, 02:46
Колеги в неделя има свободен ден и всеки може да дойде да покара срещу(30лв)!Надявам се и аз самия да успея да изпитам тръпката да покарам на пистата!:flirt:Ако има минимум поне две алфи,ще се престраша да пусна моята "легенда"(155)!!!:flirt::flirt::flirt:
То за трак дея ясно. Ама тогава само с италянски кочинки караме. А аз викам не колите от форума да мачкат пистата а хората с каквито коли имат да се мачкат без класове ограничения и там да си мернете чурките коя е по по най иначе само спам като мен :D
Gandi_MC
13-05-2012, 18:48
Колеги искам да похваля момчетата от "Венера Сервиз",които днес успяха да слязат под минута на обиколка!:holiday2:
Деня беше добър за италианските автомобили!!Мога да кажа,че съм доволен и от личния си успех с обиколка 1:08 с напълно заводска 155-ца с 1.8 8в и стриит гуми на 8 години!!!
didko_boy
13-05-2012, 21:56
Колеги искам да похваля момчетата от "Венера Сервиз",които днес успяха да слязат под минута на обиколка!:holiday2:
Деня беше добър за италианските автомобили!!Мога да кажа,че съм доволен и от личния си успех с обиколка 1:08 с напълно заводска 155-ца с 1.8 8в и стриит гуми на 8 години!!!
евала и на тебе колега. Днес след едногодишен труд по JTDто и по "пилотите" най накрая свалихме времето под минута :59.73 е най доброто време със сликове и най странното е, че 1.02.++ със стриит гуми ! колата си е със стоковата карантия с някой джокери !!! От тук нататък мисля да подобрим времето на Нено (neo) пък после ще му мислим :rotfl:
евала и на тебе колега. Днес след едногодишен труд по JTDто и по "пилотите" най накрая свалихме времето под минута :59.73 е най доброто време със сликове и най странното е, че 1.02.++ със стриит гуми ! колата си е със стоковата карантия с някой джокери !!! От тук нататък мисля да подобрим времето на Нено (neo) пък после ще му мислим :rotfl:
Браво,добри времена ;)
Показателно е ,че се развивате в правилната посока..... и кола и "пилоти"
Eвалата!.... а кой караше?
Дано биете времето на Феро, моето е много назад в миналото вече. Дерзайте и поизпразнете колата малко!!!! Обещавам при наличие на свободно време и аз да се опитам да дам по-добро време!
п.с. Много се радвам когато хора с мерак и без прекомерни ПАРИ ЗА ТУНИНГ постигат резултати, единствено от упоритост и хъс!!!!! ЕВАЛА ПИЧОВЕ!
didko_boy
13-05-2012, 22:36
Eвалата!.... а кой караше?
Дано биете времето на Феро, моето е много назад в миналото вече. Дерзайте и поизпразнете колата малко!!!! Обещавам при наличие на свободно време и аз да се опитам да дам по-добро време!
п.с. Много се радвам когато хора с мерак и без прекомерни ПАРИ ЗА ТУНИНГ постигат резултати, единствено от упоритост и хъс!!!!! ЕВАЛА ПИЧОВЕ!
ами Делян Генов (didko_boy) демек аз записах най доброто време, но зад мен стоят много хора без чийто труд не бихме постигнали това БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ
.... Дерзайте и поизпразнете колата малко!!!!
Това до колко е ефективно на трасе като Дракон ?!
Всмисъл 30-50 кг (примерно) каква разлика могат да дадът като време......
Jivko7777
14-05-2012, 00:07
ами Делян Генов (didko_boy) демек аз записах най доброто време, но зад мен стоят много хора без чийто труд не бихме постигнали това БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ
Наща гордост :punk:
ФЕРАРИСТ
14-05-2012, 00:19
Това до колко е ефективно на трасе като Дракон ?!
Всмисъл 30-50 кг (примерно) каква разлика могат да дадът като време......
Успеваемоста на писта е производна на съотношението мощност - килограми......
Трудно някой би ти казал точно колко са 50 кг разлика на Кал, личното ми мнение е че това е към 0.4 - 0.5 сек на обиколка........
Моята цел за тази година е да мина на калояново под 1:00.
Работи се по 145цата и сме и планирали доста модификации и се надявам на положителен краен резултат.
Ще разберем септември месец ;)
малко :offtopic: ...
Наща гордост :punk:
Баце, заради теб и най вече заради твоя подпис, на работа почнах внимателно да скролвам страниците на форума, щот случайно да не минава някой покрай мен и види готиния ти подпис и си помисли, че зяпам други работи :D Иначе подписа радва, спор няма :)
Kostadin
29-06-2012, 11:02
Моята цел за тази година е да мина на калояново под 1:00.
Работи се по 145цата и сме и планирали доста модификации и се надявам на положителен краен резултат.
Ще разберем септември месец ;)
Като стана въпрос за Септемри месец, някой знае ли нещо повече от това дето само се загатва тук там за това, че ще се кара тогава, защото ей сега ще си дойде Септември, а пък черно на бяло няма нищо като информация, поне аз не намирам.
П.С. Погледнах и в календара на сайта на пистата и там нищо конкретно, запазени са няколко уйкенда, ама кой ги е запазил, не пише.
Furious 155
30-06-2012, 14:12
Като стана въпрос за Септем
ри месец, някой знае ли нещо повече от това дето само се загатва тук там за това, че ще се кара тогава, защото ей сега ще си дойде Септември, а пък черно на бяло няма нищо като информация, поне аз не намирам.
П.С. Погледнах и в календара на сайта на пистата и там нищо конкретно, запазени са няколко уйкенда, ама кой ги е запазил, не пише.
Даже датата мисля е 7-ми септември, за тракдея на алфисти бг.
Отделно гледам че на 22.07.2012 има тракдей на пистата! Има ли желаещи от нашата секта, да карат?
ФЕРАРИСТ
31-07-2012, 20:46
http://youtu.be/dofypvB55Zk
digitalundgrd
31-07-2012, 22:46
Времена нещо?
ФЕРАРИСТ
31-07-2012, 22:56
Нямаше засичане, падна се веднъж под минута, но по хронометрите на телефоните......
Jivko7777
02-09-2012, 19:54
Време от днес:
4 - 00:59.90 - Делян Иванов Генов - Алфа Ромео 145 1.9jtd
didko_boy
04-09-2012, 20:44
покарахме си ,изтъркахме едни сликове до телове, направихме последни тестове преди "италианския" возихме желаещите ! Накрая след нонстоп езда от двама човека се прибирахме на буксир :roll2: все пак е алфа има си душа :big_love:
Jivko7777
27-05-2013, 18:30
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.581289155248507.1073741843.190107151033378&type=1
Добро състезание се получи
Furious 155
05-10-2015, 11:35
Ако някой планира да покара скоро, до края на месеца на пистата, да пише да се сберем поне 2-3 коли.
Ето календарът на пистата до края на месеца:
http://www.dracon.bg/latest/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=3
Последната събта и неделя на месеца са свободни карания, но може и през седмицата, само да има желаещи да покараме.
Ако някой планира да покара скоро, до края на месеца на пистата, да пише да се сберем поне 2-3 коли.
Ето календарът на пистата до края на месеца:
http://www.dracon.bg/latest/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=3
Последната събта и неделя на месеца са свободни карания, но може и през седмицата, само да има желаещи да покараме.
Аз съм навит да дойда да покарам. Ставаме 2-ма. Още не съм карал овото траси и ми е любопитно да пробвам. Да видя, дали има смисъл от тоя ремонт или е бошлаф работа, че много разностранни са мненията на различните хора относно ремонта.
Furious 155
05-10-2015, 22:52
Аз съм навит да дойда да покарам. Ставаме 2-ма. Още не съм карал овото траси и ми е любопитно да пробвам. Да видя, дали има смисъл от тоя ремонт или е бошлаф работа, че много разностранни са мненията на различните хора относно ремонта.
На повечето карали, от тези, които познавам им е харесала новата конфигурация. Мен ме сърби да покарам на обновеното трасе, преди да стане студено! Дай дата да си набележим?
Rado145QV
05-10-2015, 23:03
И мен
Евентуално 31-ви?
Може,на мен ми е най-близко,така че почти всичко ме устройва като дата.
Furious 155
05-10-2015, 23:18
Евентуално 31-ви?
Ще гледаме прогнозите за времето и може и някой петък да го направим.
Ще гледаме прогнозите за времето и може и някой петък да го направим.
ОК, дотук сме 4-ма
Ако съм в Бг и аз идвам за 31-ви!
срам не срам ще попитам колко ще струва удоволствието и ако е разумно идвам
Furious 155
06-10-2015, 09:37
срам не срам ще попитам колко ще струва удоволствието и ако е разумно идвам
Свободното каране е 50лв на водач, за деня.
Furious 155
07-10-2015, 01:31
Като гледам прогнозите за времето, нещата се очертават за последната седмица на месеца.http://www.accuweather.com/en/bg/kaloyanovo/45325/october-weather/45325
rumencho83
07-10-2015, 04:29
и мен ме бройте да изпробвам новия двигател
Furious 155
14-10-2015, 15:05
Има промяна в програмата на пистата - http://www.dracon.bg/latest/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=3
31.10 и 1.11 са заети вече.
Остава ни варианта за 22.10 петък или 29.10 четвъртъка.
Какво мислите?
Има промяна в програмата на пистата - http://www.dracon.bg/latest/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=3
31.10 и 1.11 са заети вече.
Остава ни варианта за 22.10 петък или 29.10 четвъртъка.
Какво мислите?
Всичко зависи от времето. Дано е хубаво.
Furious 155
16-10-2015, 10:56
Всичко зависи от времето. Дано е хубаво.
Предлагам да ходим на 23.10 - http://www.accuweather.com/bg/bg/kaloyanovo/45325/october-weather/45325?monyr=10/1/2015
Предлагам да ходим на 23.10 - http://www.accuweather.com/bg/bg/kaloyanovo/45325/october-weather/45325?monyr=10/1/2015
Навит съм, изглежда ще е сухо поне времето. Дано. Другия петък значи.
А тези който са на работа и дойдат следобед към 15-16ч.Късно ли ще е за тях?Тоест за мен?
А тези който са на работа и дойдат следобед към 15-16ч.Късно ли ще е за тях?Тоест за мен?
Не знам, предполагам, че каквото и да стане, ще ни изгонят от пистата в 6 следобед.
Furious 155
17-10-2015, 00:15
Взимаш почивен ден, като нас, иначе според мен не си залужава да се пътува за има няма час два каране...
dellltata
18-10-2015, 08:26
ванка къде да гледам за свободни дни кога има за каране? сайт на пистата?
Furious 155
18-10-2015, 11:35
ванка къде да гледам за свободни дни кога има за каране? сайт на пистата?
Обаче като гледам прогнозата и 23-ти май няма да е...http://www.accuweather.com/bg/bg/kaloyanovo/45325/october-weather/45325?monyr=10/1/2015
digitalundgrd
21-10-2015, 14:01
Бачи Йоване, вади гумите интермедиа от мазето и отивай да даваш време на дракона в петък, тъкмо ще ме вземеш за публика :)
След това вече ще е за кънки ;)
ФЕРАРИСТ
21-10-2015, 16:20
Бачи Йоване, вади гумите интермедиа от мазето и отивай да даваш време на дракона в петък, тъкмо ще ме вземеш за публика :)
След това вече ще е за кънки ;)
Кво време даде ти оня ден бе, че на 31-01 ще ходя на Дракон Къп с моето Купе и да знам какво се очаква?
digitalundgrd
21-10-2015, 17:04
1.03
Furious 155
21-10-2015, 17:27
28 или 29 ще е деня за каране... другото са студени и мокри дни.
---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:22 ----------
1.03нещо до времената на Маршавелов се приближаваш :)
http://gong.bg/motorni/drugi/konstantin-marshavelov-s-uspeh-na-pista-drakon-349429
1.03
Верно ли, на новата конфигурация! http://www.dnevnik.bg/shimg/oo_2554929.jpg
digitalundgrd
21-10-2015, 21:32
А дано, аама надали :)
Печатна грешка 1.13 ;)
Феро трябва да имаш данните с "телеметрията" - на Viber
А дано, аама надали :)
Печатна грешка 1.13 ;)
Феро трябва да имаш данните с "телеметрията" - на Viber
И пак 1.13 е много добре, браво.
Furious 155
27-10-2015, 17:51
Тази седмица някой планира ли да ходи, защото аз отпадам и заради ниските температури и заради здравословни проблеми...
ФЕРАРИСТ
27-10-2015, 18:27
Тая седмица уикенда ще карам Дракон Къп, ама то тва е организирано събитие, а не свободно каране.....
Furious 155
27-10-2015, 21:42
Тая седмица уикенда ще карам Дракон Къп, ама то тва е организирано събитие, а не свободно каране..... Ще стискаме палци!!! С Бялото купе, нали?
ФЕРАРИСТ
28-10-2015, 00:09
Мда....
Furious 155
02-11-2015, 08:53
Тзи седмица петък или събота - има ли желаещи да отидем да постържем гумите?
Времето изглежда обещаващо!
http://www.accuweather.com/bg/bg/kaloyanovo/45325/november-weather/45325?monyr=11/1/2015
digitalundgrd
02-11-2015, 10:03
Бачи, ако ми станеш споносор с един Алеко, ще запала Фиато, за да не караш самичък :P xexexexe
Петък ще е по арно по принцип - почти сигурно няма да има народ ;)
rumencho83
03-11-2015, 07:47
патувам за провинция иначе съм навит с новия двигател и спортен филтер е спида ноо жената ме натисна да пътваме прибирам се в неделя нещо за понеделник вторник
Furious 155
03-11-2015, 13:06
Обиквенно понеделника е почивен ден на пистата.
Офертата е за или събота или петък - за който ден се нагласим повече хора!
Хайде къде сте? :)
Furious 155
04-11-2015, 15:54
Хайде тази събота - 07.11.2015? Има ли навити?
Furious 155
06-11-2015, 18:58
Хайде тази събота - 07.11.2015? Има ли навити?
Аз на 95% ще пътувам утре сутринта, вероятно малко след 09:00. Има ли навити да покараме?
rumencho83
10-11-2015, 21:21
ако има някой навит другата събота да пише
Furious 155
22-08-2016, 09:34
Желаещи за някое свободно каране следващите седмици? Хайде да се сберем!
digitalundgrd
22-08-2016, 12:47
Аз съм навитакис само да не е в ден с температура 30+ градуса на сянка :)
ФЕРАРИСТ
22-08-2016, 13:00
Празничните дни са доста позаети лятоска.....
И аз бих се включил, само да се справя с теча на масло, че явно тая пущина не е само маслоядец ... ?!
Furious 155
22-08-2016, 14:07
Аз съм навитакис само да не е в ден с температура 30+ градуса на сянка :)
ООО, да! Задължително ще гледаме прогнозата, да е по разумно за хора и машини време!
Като гледам, ще е септември - http://sinoptik.bg/kaloyanovo-bulgaria-100730733/10-days
Aз също имам голямо желание да покарам на писта! Ако е допустимо без модове по колата и като цяло човек с малко опит.
Всъщност то човек може ли да иде до пистата и просто така да си покара и плаща ли се нещо/колко ?
Aз също имам голямо желание да покарам на писта! Ако е допустимо без модове по колата и като цяло човек с малко опит.
Всъщност то човек може ли да иде до пистата и просто така да си покара и плаща ли се нещо/колко ?
Може и се плаща
http://www.dracon.bg/latest/index.php?option=com_content&view=article&id=147%3A2014-12-11-18-42-29&catid=9%3A2010-06-03-07-21-26&Itemid=7
Ееехаа жестоко! Ако са 2ма човека в колата се счита за 1 пилот предполагам ?
angelovi69
22-08-2016, 20:39
Не, 1 пилот и 1 пасажер. Поне за трак дея беше така. Пасажера заплащаше 5 лв. такса, ако не е от пилотите. И също попълва Декларация, за освобождаване от отговорност на организаторите / ако, не дай си боже, стане някой фал /
Ще си спретнем ли нещо с мирис на бензин, че като гледам темата за италфеста ... и почва язвата да се обажда, с тая ресторантска нагласа?!
Изберете една свободна дата през септември и ще дойда.На мен ми е удобно винаги,че съм наблизо.
Furious 155
12-09-2016, 15:10
Като гледам тази неделя ще се опитаме да покараме - 18.09.
Утре смятам да се обадя и да питам, дали е свободен ден неделята и ако е така, ще пиша пак.
Furious 155
13-09-2016, 11:10
Говорих с пистата - неделя е ден за свободно каране и пистата работи.
digitalundgrd
13-09-2016, 12:16
Екстра значи, ако не ни мине черна котка път - ще направим едно каране :)
И аз се включвам.
Също така, ще нося и два-три свободни номера за ИТАЛФЕСТ 2016, ако някой иска да си закупи и облепи предварително.
Може и аз да се включа, но ще видим че съботата е работна. Някаква специална подготовка по колата трябва ли?
digitalundgrd
13-09-2016, 19:20
Провери си най-базисните неща: спирачки, окачване, масло, състояние на гумите...
Гледам неделя го дават че може да вали, все още ли има навити? Някакво организирано тръгване ще има ли или всеки когато намери за добре?
digitalundgrd
16-09-2016, 13:19
За съжаление поради непредвидени обстоятелства аз съм 50/50. Ако идвам - ще се видим направо на пистата :|
Гледам времеизмерването отделно се плаща, значи ще се ползават ръчни хронометри, гпс-и или който иска допълнително заплащане за "часовника" ... или бъркам?
Furious 155
16-09-2016, 16:23
Гледам времеизмерването отделно се плаща, значи ще се ползават ръчни хронометри, гпс-и или който иска допълнително заплащане за "часовника" ... или бъркам?
Свободното каране мисля е 50лв и ако искаш транспондер е още 20лв.
Fuck, поради непредвидени ангажименти няма да мога да дойда. :Silent:
Furious 155
17-09-2016, 11:23
Fuck, поради непредвидени ангажименти няма да мога да дойда. :Silent:
то май и другите сме така... а и го дават 31-32 градуса през деня и там ще е мор и за хората и за техниката... май ще пробваме следващия месец
ФЕРАРИСТ
18-09-2016, 19:00
Айде тогава и аз ще се довлека ако има нещо като организация.....
Айде тогава и аз ще се довлека ако има нещо като организация.....
Този път нищо не се получи?! Всеки с ангажименти и тн., а какво имаш предвид организация?
Furious 155
30-09-2016, 21:31
В месец октомври всички съботи и недели са заети от мероприятия и остава варианта, да си нагласим делничен ден!
Има ли навити?
Aз в делничен ден не мога. Като че ли ще остане за на пролет.
Аз ще карам и Радо най-вероятно
Furious 155
03-10-2016, 15:21
Аз ще карам и Радо най-вероятно
Няма ли да карате на Купа Дракон на 22-23.1016?
Аз мисля някой от работните дни, преди това да успея да покарам.
Предложете ден - вероятно петък!
ФЕРАРИСТ
04-10-2016, 12:56
Няма ли да карате на Купа Дракон на 22-23.1016?
Аз мисля някой от работните дни, преди това да успея да покарам.
Предложете ден - вероятно петък!
Купа Дракон е много път и дремане за общо 3-4 излизания от по 4-5 обиколки.....в добрия случай, може и по зле да е.....организацията е под всякаква критика, правилата също.....
Furious 155
10-10-2016, 22:10
Хайде да гласуваме - този петък 14.10 или следващия петък 21.10? Кой как са му ангажиментите?
ФЕРАРИСТ
10-10-2016, 23:24
Принципно 21 ми звучи по добре.....
Furious 155
12-10-2016, 14:13
Принципно 21 ми звучи по добре.....
Да, и времето май ще е по-подходящо. Засега сме 2-ма.
Други?
digitalundgrd
13-10-2016, 09:48
+1 за другия петък, ако не вали :notify:
ФЕРАРИСТ
13-10-2016, 18:43
Батки, скапаното ми кутре заздравява по бавно отколкото се надявах, неска махнах шината и движенията ми са ограничени.......
Некси ми се кара, но пак нески съм под въпрос......сметна ли че мога да държа добре волан ще дойда.....
Furious 155
17-10-2016, 08:46
Батки, скапаното ми кутре заздравява по бавно отколкото се надявах, неска махнах шината и движенията ми са ограничени.......
Некси ми се кара, но пак нески съм под въпрос......сметна ли че мога да държа добре волан ще дойда.....
Раздвижвай и така, няма как.
Времето за петък изглежда ок сякаш - http://sinoptik.bg/kaloyanovo-bulgaria-100730733/5-days
ако ходите петък, направо останете и за събота Купа Дракон :)
Furious 155
19-10-2016, 17:16
Купа Дракон не ми цел, че май е много висенето и малко карането...
КОИ ще караме в Петък, хайде да се преброим?
Furious 155
21-10-2016, 19:37
Хубав ден беше днес там. Малко хладно в началото 15 градуса, а следобеда стана 20 и слънцето проби облаците.
Направих днес и аз първите си опити за шофиране на писта...
Радвам се, че се е получила гонката! Въпреки желанието ми, не можах да си свърша работата и да дойда на пистата.
Все пак, колко коли бяхте, какви времена се записаха и тн?
digitalundgrd
24-10-2016, 13:36
И аз не успях, че бях леко извън БГ :( Ако успея да хвана някой ден с нормално време до края на годината - ще пробвам да покарам.
Furious 155
24-10-2016, 15:32
И аз не успях, че бях леко извън БГ :( Ако успея да хвана някой ден с нормално време до края на годината - ще пробвам да покарам.
Обади се! Може да доизразходя до конци тези ми гуми.
Никой не пише за времена и тн ... ?! Снимки, клипчета също няма?
Тая събота /29.10.2016/ в календара пише свободно каране, времето за сега го пише хубаво, че дори перфектно.
Мисля да се разходя до пистата ... по пистата ;) ?!
Furious 155
28-10-2016, 10:44
Никой не пише за времена и тн ... ?! Снимки, клипчета също няма?
Тая събота /29.10.2016/ в календара пише свободно каране, времето за сега го пише хубаво, че дори перфектно.
Мисля да се разходя до пистата ... по пистата ;) ?!
Клипчета няма - другият път може.
Времето, което направих с моята 155 е 1.18.9, на Toyo R888 износени под законния минимум :)
Тази седмица пропускам аз. По-нататък може да се нагласим пак един ден, стига да е хубаво времето.
Днес пистата беше само за мен ... буквално, за хубаво или лошо?!
Според мен, ако имах някой способен пилот пред мен, времето ми щеше да е много по-добро! Преди няколко месеца имах информативна обиколка, нелегална, т.е. промъквайки се с моето 207 покрай всички италянки на трак дея, не я броим!
Сега, като за пръв път в състезателна сесия от общо девет бързи обиколки най-доброто ми време бе: 1,23,257. Което, може би логично бе постигнато в последната обиколка.
Два пъти бях на пистата, което ми бе крайно недостатъчно.Трети път нямаше, щото един маслен щуцер на турбото изпусна ... някой не го е сменил като хората!
Клипче с онборд камера:
1част
https://www.youtube.com/watch?v=lS7gfbggP0k
2част
https://www.youtube.com/watch?v=t4paTLbNhv0
Днес пистата беше само за мен ... буквално, за хубаво или лошо?!
Според мен, ако имах някой способен пилот пред мен, времето ми щеше да е много по-добро! Преди няколко месеца имах информативна обиколка, нелегална, т.е. промъквайки се с моето 207 покрай всички италянки на трак дея, не я броим!
Сега, като за пръв път в състезателна сесия от общо девет бързи обиколки най-доброто ми време бе: 1,23,257. Което, може би логично бе постигнато в последната обиколка.
Два пъти бях на пистата, което ми бе крайно недостатъчно.Трети път нямаше, щото един маслен щуцер на турбото изпусна ... някой не го е сменил като хората!
Клипче с онборд камера:
1част
https://www.youtube.com/watch?v=lS7gfbggP0k
2част
https://www.youtube.com/watch?v=t4paTLbNhv0
Това е доста общо понятие за една кола -207. Ма с акъв мотор е? С какво окачване, с какви гуми, дай малко подробности, все пак е любопитно, защото това е добро време за близка до стокова кола с нормални гуми примерно.
Отговарям веднага, защото ми е интересно мнението ви!
Колата е пежо 207 1.6 турбо /така нареченото ТНР150 или цивилното GTI/; 16в; заводски 150кс, а също прави 240-260нм в диапазона от 1400-5000 оборота ... поне така пише по книга. Обаче след ремапнатото ми Браво ... нещо не ги виждам толкова нютони, в ниските?!
Двигателя е подобрен от мен с реплика на затворен интейк на К&N и права генерация с два резонатора и крайно спортно гърне. Диаметъра и е идиотски ... просто не попаднах на майстори и за съжаление е различен: от 55мм до 60, после пак на 55 и изхода е 50:|. За сега няма чип, но за тракдея догодина, се надявам да и направя и ремап.
Окачването е: спортни пружини Eibach PRO-KIT, но за съжаление качени на стандартни амортисьори.
Гумите са Firestone Firehawk SZ90 - 215/45/17 ... друго не се сещам.
Все още шофирам като с JTD - то, пък бензина си иска обороти ... квото и да си говорим.
Ми значи времето ти е добро за тези данни на колата. ВАГ-аджиите с разни пробити надървени до 300 коня А4-ки трудно слизат под 1.25-6
Моите първи обиколки бяха с предоставено на място автомобилче - Форд Пума. Без ауспуси, в купето само табло, две седалки и клетка - други данни не знам. :) Неофициалното ми време беше около 1:43 за обиколка. :flirt:
Ах като гледам и чета как ми се карааа. Със зимни гуми има ли смисъл да се кара на пистата, че гледам 26и е свободен ден...
Има, ако искаш да ги свършиш.
digitalundgrd
02-11-2016, 22:52
Гледайки, прогнозата за времето - мисля, че другата седмица ще е последната така да се каже "ставаща" за каране с температури около 18-20. Към края на месеца може би ще е прекалено студено и наистина за зимни гуми :)
Ще следя прогнозата, и ако успея да се освободя от работните ангажименти, ще карам направо към пистата ;)
digitalundgrd
04-11-2016, 22:08
Момци деня за каране май ще е понеделник...
Furious 155
04-11-2016, 23:43
Момци деня за каране май ще е понеделник...
Обикновенно, тогава е почивен ден за пистата.
digitalundgrd
05-11-2016, 10:18
Да бе вярно. В такъв случай вторник, ако се задържи прогнозата :)
digitalundgrd
08-11-2016, 22:06
Ами успях да изляза от работа по-рано днес. Тръгнах на як дъжд от София и в 15:00 бях на пистата. Показваше около 25 градуса. Направих 3 бързи сесии, че затварят вече в 17:00 (стъмва се по-рано). Подобрих си времето от края на Май месец, когато карах на Итал Трак Дея организиран от КАРБ.
Реално за днес имам общо 3 сесии = 26 обиколки. Най-добро време 1.13.0 от 7-8 бързи обиколки, другото е загряване на гуми и охлаждане в последствие :) Като според телеметрията, ако се съберат най-добрите ми времена от 3-те сектора би се получило време 1.11.9 :)
Абе трябва си каране и истински сликове. Със стрийт гуми толкоз...
Интересно ми е, на края на дългата права, точно на табелката "150" с каква скорост преминавате. Аз не успявам да направя 150 ...:dunno:?! Преминавам с 145+ и може би веднага след нея започвам спирането.
digitalundgrd
09-11-2016, 11:27
Ами лично аз спирам, точно преди да ударя прекъсвач на 3-та, което и по GPS и с калкулатор за изчисление на реалната скорост (като се вземат предвид диаметър на гуми, предавателните числа и оборотите на мотора), е нещо между 170-175км/ч. Не съм пробвал с по-ранно превключване на 4-та скорост, но и да спечеля 2-3-4км/ч максимална на правата, после ще ми дойде некомфортно да вляза в левия завой :)
Furious 155
09-11-2016, 12:00
Интересно ми е, на края на дългата права, точно на табелката "150" с каква скорост преминавате. Аз не успявам да направя 150 ...:dunno:?! Преминавам с 145+ и може би веднага след нея започвам спирането.
При мен по гпс правя 141-144км/ч, а по километража в колата е почти 150км/ч, преди спирането на края на правата.
Браво, много хубава визуализация на обиколките ВИ! Като се сетя, че и аз имам "раце-хроно" ... що не го пуснах :bash: ?!
Иначе моята скорост я отчетох по табло, т.е. километраж. В бързата, старата част на пистата нямах проблем, но в новата, по техничната ... нещо точката на спиране така и не я намерих.
п.п. гумите учудващо добре държаха, като за цивилни, не можах да им "чуя гласа", а ЕСП се включи само веднъж ...
ФЕРАРИСТ
09-11-2016, 18:24
Ами лично аз спирам, точно преди да ударя прекъсвач на 3-та,
Не слагаш ли 4та на правата?
Правил ли си некъв онборд да направим някакво сравнение с моя от купа дракон че ми е интересно.......
С какъв гпс засича......
Моя кош навива някъде около 150 също на правата. Не повече. 3-та ми свършва и вече скачам на спирачките.
По темата за скоростта, сега 188 при 68 в апекса преди правата ...
Но има нещо много важно за валидността при гпс измерването.
С 1 Хц е ясно, че не излиза точност, но и при 10 Хц гпс не е гарантирана винаги валидността. Трябва да се прегледа графиката дали е чиста и правилна, всяко превключване трябва да се вижда като ясно прагче. Случва се понякога да се загубят сателити и под 8 броя се омазва графиката и резултатите се отместват в оптимистична посока.
digitalundgrd
10-11-2016, 11:49
Не слагаш ли 4та на правата?
Правил ли си некъв онборд да направим някакво сравнение с моя от купа дракон че ми е интересно.......
С какъв гпс засича......
Не съм пробвал да слагам 4-та. Може би за много кратко ще трябва да седя на 4та и ще загубя време в превключването, а и ползвам за нещо като маркер това, че част от секундата преди да ударя прекъсвач на 3-та, да започна да спирам :-) Следващия път ще тествам с по-ранно включване на 4-та да видим :)
Нямам гопро или други такива он борд камери, а и на мен ми е интересно после да гледам къде са ми грешките, въпреки, че аз си ги знам де :) Първо - минаването през шикана ми е с мноооого резерви, че там излитах лошо през май месец :devil: и второ последната "фиба" преди старт финала още не съм и хванал цаката, докато на предишната вече горе-долу ми се получават нещата :picnic:
п.с. За джипиеса не знам каква марка беше, но беше 10хц от един авер рацер биемвист ;) Уж разлика макс до десета спрямо официалното измерване :)
Qstarz е предпочитаната марка за гпс, проблема със загубата на сателити е от атмосферните условия, ако е голяма облачност. С 9-10 фиксирани сателита е перфектна точността, разликата спрямо официалното времеизмерване при мен се върти около 0.03 - 0.04 сек.
Но примерно сега на Купа Дракон третата сесия е загубил сателити и ми сдъвка графиката и показа време 1.12.5, което реално по времеизмерването беше 1.13.7, и нямам валиден лог :)
А за шикана, гледах със 140 влизат в него :) Аз със 120 .
ФЕРАРИСТ
11-11-2016, 09:26
Шикана в сегашния си вариант е мяско където може да си потрошиш колата сериозно, зоната за безопасност е пълна с едри камани, нерава и прочее.....
По мое мнение разликата с т.нр офиц измелване може би е в това че не съвпадат стартовите линии с поне 5-7 метра......
Но ката или иначе за парите си КуСтарца е перфектното средство за измерване на обиколки и анализ на нещата.......
pla_y_men
22-11-2016, 20:47
Гледам в http://sinoptik.bg/plovdiv-bulgaria-100728193/5-days , че в събота ще е доста приятно времето в района. Има ли мераклии да побръмчим на Калояново? В календара на пистата уикенда е свободен. Не знам обаче, дали не са ударили кепенците за зимата вече...не съм звънял.
Гледам в http://sinoptik.bg/plovdiv-bulgaria-100728193/5-days , че в събота ще е доста приятно времето в района. Има ли мераклии да побръмчим на Калояново? В календара на пистата уикенда е свободен. Не знам обаче, дали не са ударили кепенците за зимата вече...не съм звънял.
Аз разбрах, че вече е с нов асфалт на старата част + правата ;)
Нз дали може да се кара :(
Furious 155
23-11-2016, 09:10
Аз разбрах, че вече е с нов асфалт на старата част + правата ;)
Нз дали може да се кара :(
Че кога сколасаха да асфалтират?
До последно има мероприятия на трасето...
pla_y_men
23-11-2016, 09:41
В календара на пистата и в момента виждам, че на 26 ноември, събота не е маркирано никакво мероприятие!? Ако си говорил и са ти потвърдили, че е заето, кажи.
Може пък и заради новия асфалт да откажат да се кара...
Furious 155
23-11-2016, 10:45
В календара на пистата и в момента виждам, че на 26 ноември, събота не е маркирано никакво мероприятие!? Ако си говорил и са ти потвърдили, че е заето, кажи.
Може пък и заради новия асфалт да откажат да се кара...
Звъните и питате - 087 834 9017.
Аз съм пас за събота... кара ми се, но сега няма как.
pla_y_men
23-11-2016, 15:29
Греда. Този уикенд ще има клекало Дракон. Заради преасфалтирането не се е случило миналия уикенд, както е по календара им.
Някой желаещ за Калояново?Ако има 33ки и спринтове:firstprize: най–добре...
Днес /04.06.2017/ има свободно каране, а пистата е празна, жалко! Има две-три коли и два пистови мотора. Интересно е, че за половин ден цената е 30лв + 20лв времеизмерване.
И в тая връзка да попитам, ще има ли ТРАК ДЕЙ 2017 ?
п.п. на 09.07.2017 - ще има свободно каране ...
... И в тая връзка да попитам, ще има ли ТРАК ДЕЙ 2017 ?
п.п. на 09.07.2017 - ще има свободно каране ...
Дали някой с талянка ще покара в неделя?
Furious 155
24-07-2017, 17:44
Желаещи да покараме заедно на 01.09 или 08.09.2017?
http://www.dracon.bg/events-calendar/
digitalundgrd
26-07-2017, 00:04
Аз - 1ви септ звучи добре :)
Furious 155
26-07-2017, 15:20
Аз - 1ви септ звучи добре :)
И Маджед се ориентира за 01.09.
На 1септември пишете и мен.
boris037
27-07-2017, 22:34
Ако успея да събера моята до тогава и аз ще съм с вас.
Само да питам по-запознатите как стоят нещата с времеизмерването и таксите, че в смотания им сайт нищо не намерих.
Furious 155
28-07-2017, 17:42
Ако успея да събера моята до тогава и аз ще съм с вас.
Само да питам по-запознатите как стоят нещата с времеизмерването и таксите, че в смотания им сайт нищо не намерих.
Таксата за ползване на пистата последно беше 50лв за цял ден и 30лв ако ще караш половин ден. За времеизмерване (транспондер) се заплащат още 20лв.
За 01.09. на Дракона и аз имам интерес, и ако не ми мине котка път, съм там с вас!? Е ако приемате френски лъв с немско сърце, но италянска душа.
Furious 155
09-08-2017, 17:32
Дано да не е адската жега, че тази седмица гледам температураите са 36-38 градуса, през деня.
Иначе тези дни пистата е затворена за още подобрения уж - http://bgnrc.info/pista/novinite-pista/item/%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-11-%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BE.html
Хора, като ходите да карате на писта, с ежедневните гуми ли си карате или с отделни които ползвате само на писта. Питам че мисля да се затъкна идните седмици но не искам да си съсипвам летните гуми за 1 ден и се чудя с тях ли да карам или да си купя някакви 2ра ръка ей така...
Хора, като ходите да карате на писта, с ежедневните гуми ли си карате или с отделни които ползвате само на писта. Питам че мисля да се затъкна идните седмици но не искам да си съсипвам летните гуми за 1 ден и се чудя с тях ли да карам или да си купя някакви 2ра ръка ей така...
Не смей да си правиш експерименти,да караш с лоши гуми и спирачки на пистата!!!
Ако имаш доверие на някакви гуми караш с тях,а се връщаш с втората употреба!
Ооо не съм си и помислял да карам с лоши гуми или спирачки. Просто не с някакви дето са близо 300 на брой като сегашните ми.
Все пак не разбрах за 1 ден ако ида да карам ще си съсипя ли летните гуми (Michelin Pilot Sport 4)?
Не е задължително да съсипеш гумите, но не е и изключено да се случи. Всичко зависи от теб.
digitalundgrd
21-08-2017, 11:38
Ооо не съм си и помислял да карам с лоши гуми или спирачки. Просто не с някакви дето са близо 300 на брой като сегашните ми.
Все пак не разбрах за 1 ден ако ида да карам ще си съсипя ли летните гуми (Michelin Pilot Sport 4)?
Както ти казаха, зависи колко ще се раздаваш на пистата. Ако не се хвърляш по кърбовете, не презавиваш с навъртян волан и газ в завоите, то мисля че няма да съсипеш гумите за едно каране.
В най-лошият случай ще ти дам нагледен пример с моето последно каране на Дракон ноември 2016 - натискане на макс, грешно налягане в гумите и време 1:13.0
Гумата е Мишелин по 275лв парчето, купени чисто нови от мен и на снимката са на 40-тина обиколки ;)
На 1септември ще има ли свободно каране и кой смята да ходи?
@digitalundgrd a после с тези гуми в това състояние можеш ли да си караш спокойно на пътя?
Иначе аз може да отида да карам на 1ви септември.
digitalundgrd
22-08-2017, 22:00
Карам си, няма яд. Ако не бях се преебал така с налягането в гумите, то с тия можеше да се направят поне още 2-3 такива карания. Въпроса е, че това ми е колата за даване на газ и съм с ясното съзнание, че гумите са бързосвършващ консуматив. На всеки 2 години - нови. ФИАТ-а прави не повече от 3000-4000км на година.
Супер, благодаря много за информацията! Значи ще ходя да си карам смело, може и да не е на 1ви обаче. :-)
Иначе и аз мисля малко по нататъка да си взема някаква по спортна бегачка - бензин, задно/awd, LSD. За жалост няма да е алфа, а най-вероятно японка но какво да се прави, Джулията ми е прекалено скъпа.
А за 01.09 - петък трябва ли да се запазва пистата, или просто отиваме и всеки кара на пистата, когато иска?
Защото петъка не е обявен официално, като ден за свободно каране?!
п.п. иначе аз карам с Firestone Firehawk SZ90 - 215/45/17, държат в завоите, но не съм сигурен, че съм ги взимал/атакувал/, като хората? Ще се радвам ако пред мен има опитен пилот и да карам в неговите следи.
Aз пак излизам с нуубски въпрос - кара се с изключен тракшън контрол нали ?
ФЕРАРИСТ
25-08-2017, 10:54
Да....
Furious 155
28-08-2017, 11:29
Остава ли уговорката за 01.09, петък тази седмица?
Сега звънях на пистата и в петък си работи нормално, за свободно каране от 10:00 до 18:00.
Аз бих искал да покарам заедно с вас и ще бъда там на 01.09.2017!
Бих дошъл,но не знам дали ще се върна до 1ви в Пловдив.
Furious 155
29-08-2017, 09:22
А цял ден ли планирате да карате? Аз май мисля нещо от 12 до късния следобед... ама ако ще сме повече коли, може и целия ден. :)
Аз може би ще дойда и ще остана според как се държ колата :super:
За цял ден ... не съм сигурен, че ще издържи моята ежедневка?! Със сигурност обаче ще дойда да зяпам по отрано, т.е. предиобед. А също и да ползвам намалението ;)!
п.п. аве май по-рано от 13:00 няма да успея ...
п.п. а на пистата имаше ли компресор с манометър??
boris037
29-08-2017, 11:55
Аз със сигурност отпадам.
Приятно изкарване!
digitalundgrd
29-08-2017, 16:54
Ако успея да се изнижа от работа по-раничко ще дойда, но със сигурност няма да е преди 14ч...Тоест на деня ще реша как ще процедирам ;)
Беше топло, беше яко, като успях да сваля само 1сек, от предишното си време. Този път съм с 1,22,753 мин., но с ясното съзнание за много грешки. За разлика от преди сега гумите свиреха, като ненормални ... явно траекторията ми е била абсолютно погрешна, а и големият ми проблем, карам колата като JTD-то, а пежото е турбо бензин?!
Техниката този път оцеля, но тиквата ми не ... адреналина и дойде в повече!
Освен това се запознахме с колегата Furious 155, много отзивчив колега! Извинявам му се още веднъж, че леекинко не му дадох път на края на дългата права.
Надявам се скоро пак да се срешнем на пистата!
Furious 155
05-09-2017, 17:50
Определено беше топло, гумите бързо прегряваха. Довърших сликовете, които ми остахана с малко ресурс от Серес. С Дънлоп слик и топлото време успях на 1.19.9 да сляза и дотам. После или не карах точно или вече и гумите не държаха съвсем добре и се движих около 1.21+/-1. В 17:40 си обух новичките ханкуци на колата и направих 4 обиколки с тях. Без да ги зоря колата даде 1.22.8 с тях, като почти не съм ги карал да пищят по завоите. Доста приятно усещане от бюджетна гума.
И аз се радвам че се запознах с колегата Jimy. Благодаря за масълцето пак. :)
Гледах на скоро календара ... 13.05.2018 ... има нещо интересно!? Или бъркам?
Furious 155
22-08-2018, 22:50
Има ли желаещи един септемврийски ден да покараме на пистата?