Log in

View Full Version : Мотоциклетисти

reel
14-02-2009, 02:37
Драги приятели, времето се оправя и на пътя излизат все повече и повече мотоциклетисти. Заради дългата зима вие сте ни забравили.

Най-голямата причина за катастрофите с мотоциклети е отнемането на предимство от страна на автомобилите. Затова ви моля, гледайте по-внимателно, бъдете по-търпеливи и съсредоточени зад волана.
Ето малко клипчета на английски:

Един ден в Девон (http://www.youtube.com/watch?v=OGOPRBrC5e4)

Не ме видя (http://www.youtube.com/watch?v=BBNyuf533Go)

Какво да направим за да ни забелязвате на пътя? (http://www.youtube.com/watch?v=uLakKbZYmpE)

Мисли! Погледни два пъти (http://www.youtube.com/watch?v=8o-u0RFtyGY)

Rights! Rides! Racing! (http://www.youtube.com/watch?v=JYHJ1kZBMgU)

Автомобилисти и мотористи към светло и безаварийно европейско бъдеще!

Ранобудниче
14-02-2009, 07:08
Преди да се е намерил някой компетентен рацер да ти сипе и нахрани, да кажа, че споделям апела ти с две ръце.

Отказвам да участвам в поредната манипулирана "война по пътищата".

Огледалата за задно виждане служат НЕ само за гримиране.

А към предпочитащите две колела: ок, ясно е, че ще продължите да се движите между колите, но поне не го правете, когато и те се движат.. понякога изборът е 1. дали да се метнеш в дупката пред лявото колело или 2. да побутнеш мотоциклетиста в дясно :)

Смятам, че има над какво да поработим всички - търпението, към което призовава авторът на темата, ни липсва в голяма степен, независимо от средството за придвижване от точка А до точка Б.

Хубав weekend на всички :)

Xtrime7
14-02-2009, 07:59
Вниманието трябва да е и от двете страни.Не става хем да караме бързо,хем автомобилите да ни пазят.

morfius
14-02-2009, 11:10
Подкрепям!
Но, моля ви не си мислете, че като облещите нагоре някой ксенон ще ви видя по-добре, напротив ще ме откажете да гледам в огледалото и може да пострадате.
Давайте си сметка за лунния пейзаж по който се движим всички, това, че в момента карам направо не ви гарантира, че няма да отклоня колата да избегна препятствие.

digitalundgrd
14-02-2009, 11:19
Първо...карайте със скорост, която НИ позволява да ВИ видим...В града карам с около 70-80км/ч максимум...Моторист ме изпревари като пътен знак ( поне 130-140км/ч)
Второ..Айде на светофарите да се редите в колоната НАРАВНО с НАС, с автомобилите, а не да ми отнасяте страничните огледала и да се "прокрадвате" между колите, които чинно си чакат на светофара! Много пъти такива "мотоциклетисти" са ми изкарвали акъла!!!
Трето...използвайте си МИГАЧИТЕ, ако нямате...знаете как..с ръчичка...

Аийде със здраве..

mirchozo
14-02-2009, 11:43
абсолютно вярно е това,има много нахални мотористи и...., това не значи че и автомобилистите падат по долу,както и да е
карайте разумно и внимателно без да пречите на останалите участници в движението,това е апел към всички ШОЬОРИ и ПЕШЕХОДЦИ
за жалост пешефодците нямат форум, а трябва да се даде гластност на тази инициатива,преди хубаво бяха почнали да ги санкционират,ама всяко чудо до 3 дни

AntiLuuP
14-02-2009, 11:52
Баща ми винаги казва нещо "На пътя очите не трябва да бъдат отворени на 4, а на 40!"
Аз също съм фен на 2те гуми ама ве още нямам вълшебната категория.... и скоро може би няма да я имам....
Внимавай колега и безаварийно каране с 300....

bager
14-02-2009, 12:05
Айде без да съм груб, да ви кажа ли колко мотористи ще си отидат това лято!
Имам много приятели с мотори и постонно им говоря, не за да ги дразня, а защото искам да са ми приятели още много години!
Проблемът на байкърите са самите те!

sabrax
14-02-2009, 12:05
Първо...карайте със скорост, която НИ позволява да ВИ видим...В града карам с около 70-80км/ч максимум...Моторист ме изпревари като пътен знак ( поне 130-140км/ч)
Второ..Айде на светофарите да се редите в колоната НАРАВНО с НАС, с автомобилите, а не да ми отнасяте страничните огледала и да се "прокрадвате" между колите, които чинно си чакат на светофара! Много пъти такива "мотоциклетисти" са ми изкарвали акъла!!!
Трето...използвайте си МИГАЧИТЕ, ако нямате...знаете как..с ръчичка...

Аийде със здраве..

Първо за да си позволиш да видиш някой е нужно да гледаш в огледалата.Това,че някои си те моторист те бил изпреварил с 140км.не означава,че всички караме така.
Второ айде да те облеча теб лятото когато е 30градуса на сянка с каска,ръкавици,яке с протектори,панталон с протектори и ботуши поне аз така карам.Да те видя колко чинно ще се редиш по 5 мин.на светофар.Ти стоиш на опшката и си набичил климатика,пуснал си лепа или квот слушаш там и не се провираш между колите само защото не можеш.Можеш само да завиждаш че някав бил минал покрай тебе.
За третото много повече са автомобилните състезатели дето не ползват мигачи отколкото мотористите.

digitalundgrd
14-02-2009, 12:16
1. Не казвам всички,казвам 99,9%, че карат с 120км/ч и нагоре в ГРАДА! Айде моля те не ми казвай, че повечето взели си пистов мотор ги търкалят като скутерчета с 50-60 км/ч.

2.Мнееееее аз не завиждам :) Даже правя всичко възможно такива, които им е много... "горещо" да ги пускам, че са бая рискови. Я ми отнесли огледалото я ми се подпрат на калника... Просто като се претрепате някъде не се сърдете на хората в автомобилите. :) ...Лепа не слушам...само Драгана хахаахха

3.Мотористите НЕ ползват мигачи пак 99,9 %

AntiLuuP
14-02-2009, 13:59
1. Не казвам всички,казвам 99,9%, че карат с 120км/ч и нагоре в ГРАДА!
С тва съм съгласен - живея на бул България... е как пък веднъж не видях някой моторист да мине покрай нас с по малко от 100... и той минава с 100понеже след няма и 300м е сфетофара...
Ама то май тва е тръпката на мотора - на 1ва да си дигаш 120 :mobile::Suicide:

nikotm
14-02-2009, 14:18
Първо за да си позволиш да видиш някой е нужно да гледаш в огледалата.Това,че някои си те моторист те бил изпреварил с 140км.не означава,че всички караме така.
Второ айде да те облеча теб лятото когато е 30градуса на сянка с каска,ръкавици,яке с протектори,панталон с протектори и ботуши поне аз така карам.Да те видя колко чинно ще се редиш по 5 мин.на светофар.Ти стоиш на опшката и си набичил климатика,пуснал си лепа или квот слушаш там и не се провираш между колите само защото не можеш.Можеш само да завиждаш че някав бил минал покрай тебе.
За третото много повече са автомобилните състезатели дето не ползват мигачи отколкото мотористите.

отговор 1.Помисли през колко време трябва да гледаш в огледалото ако ти караш с 50 а моториста идва с 150.Защото мен така са ме изпреварвали.

отговор2.Никой не те е накарал на сила да караш мотор.Като не ти харесва си купуваш и ти кола с клима и готово.След като законите важат за нас,те важат и за вас.

отговор3.Напълно съгласен с теб.

sabrax
14-02-2009, 15:23
Нико приятел ,не се притеснявай за мен имам си кола с климатик,но това изобщо няма значение.Явно повечето от вас не са наясно,че за един моторист в град като София е жизнено важно да подържа по висока скорост от останалите автомобилисти.В момента в които се кротна с 50 и постоянно се появяват отляво и отдясно натискащи ме мераклии да се пробат с моторетка:bangin:Щот видиш ли вчера си бил сложил чип.Или пък когато се наредя на светофар или някой ще ми спре на 5 сантима от задната гума или ще почне да ме натиска се едно не съм там.
Не оправдавам тъпаците които карат на задна в града с 150 и така нататък.Плява има навсякъде.Просто не е правилно да се търси вината само в двуколесните,мир.

Violator
14-02-2009, 18:56
Аз хубаво гледам гледам, ама като си карам с 50 в ограничение 50 тоя който ме изпреварва от дясно си е негов проблем

Мотористите са като жените шофьори има и свестни но са рядкост

nikotm
14-02-2009, 19:00
Нико приятел.Просто не е правилно да се търси вината само в двуколесните,мир.

Напълно съм съгласен с теб,че вината винаги е от двете страни.Пожелавам ти много приятни моменти с мотора ти.:drunk:

soldier
14-02-2009, 19:07
Ограниченията за категория А са като цяло по-ниски от тези за категория В, не знам защо така се получава, че тези от А се движат по-бързо от тези с В.

Xtrime7
14-02-2009, 19:53
1. Не казвам всички,казвам 99,9%, че карат с 120км/ч и нагоре в ГРАДА! Айде моля те не ми казвай, че повечето взели си пистов мотор ги търкалят като скутерчета с 50-60 км/ч.

2.Мнееееее аз не завиждам :) Даже правя всичко възможно такива, които им е много... "горещо" да ги пускам, че са бая рискови. Я ми отнесли огледалото я ми се подпрат на калника... Просто като се претрепате някъде не се сърдете на хората в автомобилите. :) ...Лепа не слушам...само Драгана хахаахха

3.Мотористите НЕ ползват мигачи пак 99,9 %

Поне аз се редя на опашките или до тях,но винаги си пускам мигачите и гледам да не застрашавам останалите.А за скороста в града,а и извън града винаги се превишава многократно.

DarkKnight
14-02-2009, 19:55
Аз също много искам да имам "А" категория ама като не ме виждат сега тогава дали ще ме видят :rolleyes:

А стига с тва че моторите карали с над 100 - то на бул българия всички караме така тъй че...

DarkKnight
14-02-2009, 19:58
Поне аз се редя на опашките или до тях,но винаги си пускам мигачите и гледам да не застрашавам останалите.А за скороста в града,а и извън града винаги се превишава многократно.

Колега искаш да ми кажеш че колите не го правим това ли? По магистралата и извънградско да не би да караш с 130км/ч или с 90. Всички сме така просто мен като ме натисне някой е просто огъната броня а за един моторист може да бъде доста зле.

И аз не обобрявам всичките им постъпки, но не можем да виним само тях ;)

Xtrime7
14-02-2009, 22:35
Колега искаш да ми кажеш че колите не го правим това ли? По магистралата и извънградско да не би да караш с 130км/ч или с 90. Всички сме така просто мен като ме натисне някой е просто огъната броня а за един моторист може да бъде доста зле.

:)

Alfa User
15-02-2009, 13:02
С две думи - важно е всички да се уважаваме на пътя, както и да се пазим сами а не да разчитаме на някой друг да внимава вместо нас!
Луди глави има и с мотори, и с коли ... Лошото става, когато започнат да се мислят за безсмъртни.
Винаги гледам да правя място на мотористи по кръстовищата и пътищата, но все пак - важно е и те да знаят как да се държат на пътя. За пример - преди 3 години, на пътя София - Търново, малко преди Севлиево (много хубава настилка, широк път, прав) - та в момента, в който става тройно разминаване измежду колите профучават 3-4 мотора с огромна скорост. Сещате ли се за колко хилядни от секундата можеше да има неразпознаваеми трупове ???
Айде със здраве, и поздрави към всички моторджии !

Mapa
16-02-2009, 02:03
Здравейте на всички. Регистрирах се само за този пост, не съм фен на марката (по-скоро анти-фен, но е без значение).
Исках да изразя благодарността си към всички, които писаха. В едва ли не всики клубни форуми се пуснаха теми, свързани с безопасността на мотористите и високият риск, които поемаме. Но Вие ме сразихте, никъде до сега не срещнах подобно посрещане, навсякъде само ни плюят, искат да ни бият по светофарите (...) и какво ли още не. Навсякъде е пълно с цветущи псувни от всякакъв род. Явно Вие сте значително по-позитивно настроени, не липсват случките "на косъм", но важното е всички да сме живи и здрави. Сигурно ексцентричните автомобили, които Ви влекат са разширили значително мирогледа Ви.

Поздрави за всички фенове на марката и мотористи.
Имате по едно почукване на джама и пропускане в движението от мен.

Mind_Control
16-02-2009, 12:30

Проблемът е, че мотористите не спазват простото правило да изпреварват само от ляво и да не се бутат между мантинелата и колата в лявата лента! Всичко друго не е толкова страшно...

Mony
16-02-2009, 14:10
Едно нещо ми е много интересно. Как изведнъж всички стават светци и "както си карат с 50 ги задминава мотор минал звуковата бариера". Как моторите задминавали от дясно, а видиш ли ние всички спазваме правилника и пускаме мигач на всяко кръстовище. Не ме разбирайте грешно. Не казвам, че водачите на леки автомобили са виновни. Казвам, че и 2-те страни правят(име) едни и същи неща. А с моторите наистина трябва да се внимава много повече. Аз примерно като видя мотор винаги спазвам дистанция и винаги го оставям да ме изпревари и/или да мине покрай мен, защото знам, че такова птп, което ще свърши с 2 изкривени брони при колите може да направи водача на мотор инвалид или да го убие.
ПП: Интересно ми е дали между хората, които се възмущават от скоростта, с която минават моторите, има поне 1, който да не е карал поне веднъж с >=100к/ч в града.

LeoVin4i
16-02-2009, 14:11
loud pipes save lives :band:

Mind_Control
16-02-2009, 14:18
Едно нещо ми е много интересно. Как изведнъж всички стават светци и "както си карат с 50 ги задминава мотор минал звуковата бариера". Как моторите задминавали от дясно, а видиш ли ние всички спазваме правилника и пускаме мигач на всяко кръстовище. Не ме разбирайте грешно. Не казвам, че водачите на леки автомобили са виновни. Казвам, че и 2-те страни правят(име) едни и същи неща. А с моторите наистина трябва да се внимава много повече. Аз примерно като видя мотор винаги спазвам дистанция и винаги го оставям да ме изпревари и/или да мине покрай мен, защото знам, че такова птп, което ще свърши с 2 изкривени брони при колите може да направи водача на мотор инвалид или да го убие.
ПП: Интересно ми е дали между хората, които се възмущават от скоростта, с която минават моторите, има поне 1, който да не е карал поне веднъж с >=100к/ч в града.

Сам се сещаш надявам се, че шансът да се размажеш поради несъобразена скорост е много, много по- малък ако рядко караш с несъобразена скорост. А колкото по- често го правиш (както повечето мотористи), то шансът да се размажеш се увеличава правопропорционално. Съгласен ли си?

Водачите и на коли и на мотори, правят едни и същи нарушения, но разликата е там, че моторите правят още допълнителни нарушения, като- задминаване в лява лента, при наличието на друго превозно средство там, набутване между лентите, минаване между спрелите коли на светофара, навлизане в насрещното при изпреварване и при положение, че отсреща идва кола, като се разчита на това, че моторът е тесен и ще се разминат. Съгласен ли си и с това твърдение?

Pepo
22-05-2009, 17:20
Драги приятели, времето се оправя и на пътя излизат все повече и повече мотоциклетисти. Заради дългата зима вие сте ни забравили.

Най-голямата причина за катастрофите с мотоциклети е отнемането на предимство от страна на автомобилите. Затова ви моля, гледайте по-внимателно, бъдете по-търпеливи и съсредоточени зад волана.
Ето малко клипчета на английски:

Един ден в Девон (http://www.youtube.com/watch?v=OGOPRBrC5e4)

Не ме видя (http://www.youtube.com/watch?v=BBNyuf533Go)

Какво да направим за да ни забелязвате на пътя? (http://www.youtube.com/watch?v=uLakKbZYmpE)

Мисли! Погледни два пъти (http://www.youtube.com/watch?v=8o-u0RFtyGY)

Rights! Rides! Racing! (http://www.youtube.com/watch?v=JYHJ1kZBMgU)

Автомобилисти и мотористи към светло и безаварийно европейско бъдеще!

N.B. Не е препоръчително за хора със слаби нерви

Абсолютно съм съгласен. Мотоциклетистите наистина трудно попадат в полезрението на другите участници в движението.
Нека внимаваме повече, когато сме на пътя, защото последствията са тежки и за двете страни - http://home1.gte.net/res0ak9f/bike.htm

SokOtPraskova
22-05-2009, 17:27

Абсолютно съм съгласен. Мотоциклетистите наистина трудно попадат в полезрението на другите участници в движението.
Нека внимаваме повече, когато сме на пътя, защото последствията са тежки и за двете страни - http://home1.gte.net/res0ak9f/bike.htm

Отвратително направо... :no::no::no::no::no:

Мен доста ме е страх от моторджии, затова винаги намалям, за да ме задминат без проблем.

Kostadin`
22-05-2009, 17:35
Отвратително направо... :no::no::no::no::no:

Мен доста ме е страх от моторджии, затова винаги намалям, за да ме задминат без проблем.
Мене не ме е страх.Внимавам щото правят мизерии,като изпреварване отдясно.

SokOtPraskova
22-05-2009, 17:37
Именно де. Затова предпочитам да намаля или спра и да гледам и внимавам от тяхно име.

Kostadin`
22-05-2009, 17:52
Освен изпреварването отдясно,моторягите имат и друг коронен номер,като правиш ляв завой или в завоя да те изпреварят,или като се оглеждаш да направиш завоя да те изпреварят.

ФЕРАРИСТ
22-05-2009, 17:59
Година след като взех книжка се убих като куче с един Симсон и от тогава не съм помирисвал мотор, вуйчо се утрепа с мотор, екстремист съм, ама не чак толкоз.....
Видя ли моторист намалям моментално и го пускам да оди да си троши главата по далече от мен.....

VladoH
22-05-2009, 18:19
Доколкото си спомням закона мотористите имат право да се провират между колите, докато те чакат на светофара. Аз винаги, когато мога им правя място да минат - аз така или иначе ще чакам, поне те да минат по-бързо. Тъпо е да се следва добре познатата поговорка със шопа...

Иначе за нарушенията - всички от гореизброените нарушения съм виждал да се правят многократно и от коли: изпреварване от дясно, провиране между лентите, завиване без мигач, изпреварване в завой, изпреварване, когато насреща има кола с надеждата, че пътя е достатъчно широк и ще се разминат 3-ма. Сигурен съм, че няма нужда да давам конкретни примери - всички ги виждаме всеки ден. Въпросът не е какво караш, а как го караш. Така че е по-добре вместо да им се дразним за глупости, да имаме едно наум, когато има мотор около нас и да се оглеждаме добре.

~NiKoL~
22-05-2009, 19:04
Трябва да сме по предпазливи с моторите,защото те са на две колела и са по неустоичиви на пътя(ако две коли си закачът леко в движение не е толкова фатално,както кола и мотор).Относно факта,че трябва да поглеждаме в огледалата сте прави,но много често се случва,че сме погледнали и след една секунда ни задминава мотор и те стряска(често се случва всякаш изкачате от нищото)и неволно отклоняваш колата в една от двете посоки.Много често заставате в точки,в които просто няма как да ви видим,така че не ни винете.

PEPI-2ALFA
22-05-2009, 19:29
...Иначе за нарушенията - всички от гореизброените нарушения съм виждал да се правят многократно и от коли: ...
:thumbup:
Просто трябва повече толерантност на пътя, а и не само там.

Ранобудниче
23-05-2009, 00:51
:thumbup:
Просто трябва повече толерантност на пътя, а и не само там.

все съумяваш с две думи да кажеш много.
или по-скоро - точно необходимото и достатъчно :)

StanG
13-03-2011, 18:41
ТРЪГНАХА!!!
Времето се затопли и навън зажужаха като пчелички.Да се оглеждаме по 2 пъти наистина и да внимаваме, но нека и те се съобразяват - за последните 20 мин. поне трима минаха по Ситняково с над 100...:grandpa:

fred
13-03-2011, 18:44
Година след като взех книжка се убих като куче с един Симсон и от тогава не съм помирисвал мотор, вуйчо се утрепа с мотор, екстремист съм, ама не чак толкоз.....
Видя ли моторист намалям моментално и го пускам да оди да си троши главата по далече от мен.....

Много правилно, има доста ненормални при тях.Просто не си дават сметка, какво правят.Който оцелее, оцелее...Най лошото че се возят и разни пуберки отзад.Имам две дъщери, не ми се мисли, някой ден да се качат зад такива потенциални самоубийци.Почнах да си мисля вече положително и за казармата.Там вярно имаше предимно малоумие, ама поне се вменяваше и някаква отговорност.Сега тая "отговорност" идва с възрастта, а дотогава-ако оцелее.

svetlastf
14-03-2011, 08:57
Обръщам се към всички, които изразяват негативно отношение към мотористите / и аз съм един от тях/.
Бъдете по умерени и по толерантни към мотористите. Това, че някои от тях карат неразумно е вярно, но имайте в предвид, че други ден и вашият син може да е един от тях. Колкото и да сте сигурни, че той няма да бъде като другите - не разчитайте на това. Мотора е тръпка, мотора е страст, скороста увлича...
Peace!:grandpa:

Кайо
14-03-2011, 09:31
Да се включа и аз в темата.
Значи аз съм бивш моторист и надявам се скоро пак да имам мотор,много ме кефят моторите,но в България наистина мотористите карат като гламави,лятно време по пътя Кулата-Благоевград най-редовно мотористи карат по осевата линия,знаете пътя е 2 платна,едно за нагоре едно за надолу.
Аз карам с 90-100 на платното а те ме задминават по осевата линия все едно съм спрял на место,лошото е че на права отсечка да кажа ОК,вероятно защото и аз съм го правил,ама има камикадзета които го правят и по Кресненското дефиле,завой след завой,коли от ляво коли коли от дясно,а пичовете газ по осевата,после колите им виновни.
Истина е че и колите непазят мотористите,от личен опит го казвам,два пъти ме е блъскала кола в опит да ме изпревари,и един път пич преценил че ще мине на червено,но тук в Гърция.:cheers:

Kuku
14-03-2011, 10:54
МАЙКАТА МУ Е КАРАНЕ НА ПИСТА!!!
Ако сметнете разходите ви за един сезон каране по улиците, ще видите, че за да си правите кефа на писта не е много по-скъпо, ОБАЧЕ е в пъти по-безопасно и в пъти по-готино ;)

detelazurno
14-03-2011, 11:08
170 по Обиколна в Овча Купел, 2-ма души на мотора!!! Да ме прощават феновете на моторите ама на тоя ще му напукам канчето!
Всеки си мисли, че няма да се случи на него и всеки казва "да бе, и аз го правя ама го правя разумно и с преценка". Моляяяяяяя?!?! 170 си е 170 ако ще и Господ да си! Разберете, че на всеки може да се случи, по всяко едно време! Разберете, че каквото и да правите сте много по-малко защитени и последствията са тежки! Ако искате да се чупите отидете на писта, качете се сами на мотора и правете каквото искате, но в градски условия не ме ангажирайте с вашата несъобразителност! Разберете, че и аз в следващия момент мога да кривна заради дупка, да спукам гума и още сумати неща, които могат да ме изкарат от правата линия. Ако ще ме задминавате задминавйте ме само ако лявата лента ви е свободна! Налейте малко себеконтрол и разум в главите си! Не разчитайте на темите във форумите да ви опазят!

fred
14-03-2011, 13:37
Различно е като караш с 170 с кола, на 4 гуми и друго е подобна скорост на две колела, едно невнимание и ...

Доко
14-03-2011, 14:16
! Не разчитайте на темите във форумите да ви опазят!

Ако разчитахме на това, жив моторист няма да видиш. ;-)

п.с. Ще замоля да не пишете небивалици, и ние караме автомобили, че всяка година едно и също. Повече толерантност, и си избийте от главите чисто националния синдром на "Вуте"... По цял свят мотористите карат така, дори бих казал, че в България са много културни. :cheers:

http://www.youtube.com/watch?v=afSRsM6lGns
http://www.youtube.com/watch?v=yjmtpp7GzhY
http://www.youtube.com/watch?v=SetgRrdJiGs

detelazurno
14-03-2011, 14:25

п.с. Ще замоля да не пишете небивалици, и ние караме автомобили, че всяка година едно и също. Повече толерантност, и си избийте от главите чисто националния синдром на "Вуте"... По цял свят мотористите карат така, дори бих казал, че в България са много културни. :cheers:

ОК, подражавайте на тия от клипчетата. И аз съм гледал по филмите как един чичко излза с автомат на публично място и започва да стреля по каквото му падне. А като не искате всяка година да е едно и също спрете и вие всяка година да правите едно и също!

morfius
14-03-2011, 14:33
Със 170 из града викаш карат навсякъде :unsure:
Я си дайте сметка 100 - 130 км/ч разлика в скоростите каква дистанция искат, че да те видя в огледалата и да се усетя ако се наложи да направя маневра!!!
То не са дупки, шахти, шибани маркировки, засичания и т.н. караме на зигзаг в повечето време.
И ти ми се изстреляй с 170 ... аз евентуално може и да те видя, ама ако не се усетя, че си тръгнал да излиташ, да помисля, че си далеч и ще имам време за маневрата.
А може и да не те видя изобщо...
И после какво?

Та моля толерантността да е взаимна, защото макар, че в 99% от случаите го отнасят тия на мотора, тяло движещо се с 100 км/ч (разлика в скоростите) и тегло от няколко стотин кг. може спокойно да убие и човек в автомобил.

Абе да пазим себе си първо, па и другите, ич няма да е зле...

Доко
14-03-2011, 14:49
ОК, подражавайте на тия от клипчетата. И аз съм гледал по филмите как един чичко излза с автомат на публично място и започва да стреля по каквото му падне. А като не искате всяка година да е едно и също спрете и вие всяка година да правите едно и също!

Пич точно с 15 години съм по-голям от теб, карам мотор от осемдесетте години, и ти казвам, че е едно и също, "камиларя и кервана" е работата, и не е нужно да подражавам на някого, еле пък тук някой да дава съвети и препоръки. Тик как мислиш, защо карам мотор ? Да ми вей косите ли ?
Просто всяка година някой пуска апел за толерантност, и все ще се намерят умници да умуват излишно. Като ви дразнят мотористите се регистрирайте в мотофорумите и там си изливайте мъката и болката защо се пререждат видиш ли по-светофарите, и защо карат с 200 в града по-осовата линия. ;-)
Толерантност е думичката :cheers:

detelazurno
14-03-2011, 15:05
Пич точно с 15 години съм по-голям от теб, карам мотор от осемдесетте години, и ти казвам, че е едно и също, "камиларя и кервана" е работата, и не е нужно да подръжавам на някого, еле пък тук някой да дава съвети и препоръки. Тик как мислиш, защо карам мотор ? Да ми вей косите ли ?
Просто всяка година някой пуска апел за толерантност, и все ще се намерят умници да умуват излишно. Като ви дразнят мотористите се регистрирайте в мотофорумите и там си изливайте мъката и болката защо се пререждат видиш ли по-светофарите, и защо карат с 200 в града по-осовата линия. ;-)
Толерантност е думичката :cheers:

Съгласен съм, че трябва да има толерантност. Но тук не става въпрос само за това, а за елементарни закони на физиката. По-нагоре е споменато за разликата в скоростите, времето за реакция и т.н. Няма да ги повтарям, но ей там е разковничето. И не тая някаква омраза към моторите и мотористите. Напротив. Винаги съм бил толерантен към тях и никога не съм викал против тях когато запонат да се мушат измежду колите, а гледам да им направя място. Мотивите ми да имам негативно отношение са съвсем други! За мен всички са участници в движението без значение дали е с колело, мотор или кола. Но, за да има такова то нека всички спазваме правилата. Да, всеки прави поне 100 нарушения само докато отиде до магазина, но системно каране с над 100 и кусур в градски условия не е просто и елементарно престъпване на закона. Опасните изпълнения не спират само до високите скорости. Ами карането без ръце, карането на задна гума (особено когато са 2-ма души на мотора) и т.н.

king_nasko
14-03-2011, 19:43

Като си почнал така с линковете пускам и аз един как мотор и кола карат в синхрон и разбирателство
http://vbox7.com/play:bf866ccc накрая се поздравяват даже :)

Сега сериозно мотористите в БГ нямат никакво чувство за самосъхранение и карат сеедно са сами на пътя всички го знаем това, и много се дразня като видя такива теми : Пазете мотористите, оглеждай се 10 пъти на кръстовище защото аз карам с 200+ км.
Да знам какво ще кажете не всички мотористи са такива има и такива който спазват правилата. Да има ама са 1 на 100 примерно, и аз досега такъв моторист не съм виждал още!

tanatos
14-03-2011, 20:01
Пак тази тема, пак един куп тъпизми.Не пречете на мотористите, електрокаристите, тираджиите, кранистите, бетновозите и на всекакви други превозни средства. Стига с тва разделяне. Всички са участници в движението. Не да ги пазите, а да не ПРЕЧИТЕ. Щом карам с 150 между пресечите аз съм преценил, че мога, ТИ идоиота в колата щом не можеш да прецениш на колко метра или километра съм зад теб и предприемеш маневра значи не си за улицата.

Това, че не умеете да преценпвате дадената ситуация е единствено и само ваш проблем.Всяка година едно и също.На крива ракета космоса и пречи.

pr_00f
14-03-2011, 20:15
Виж как точно се изрази
Всички са участници в движението.

Е тук е разковничето.

Иначе разните там права, задължения правилници и прочие дивотии явно не важат за всички.

По темата - изобщо не ми пука кой как кара - всеки е свободен да си размаже мозъка и вътрешностите на произволно и удобно за него място.
Само да е по далеч от мен.
Нито ми се мре , нито ми се лежи в затвора поради чуждо малоумие.
Друго не искам.

Доко
14-03-2011, 20:20
Като си почнал така с линковете пускам и аз един как мотор и кола карат в синхрон и разбирателство
http://vbox7.com/play:bf866ccc накрая се поздравяват даже :)!

Мчи това си е практика по-магистралите... :crazy:

Сега сериозно мотористите в БГ нямат никакво чувство за самосъхранение и карат сеедно са сами на пътя всички го знаем това, и много се дразня като видя такива теми : Пазете мотористите, оглеждай се 10 пъти на кръстовище защото аз карам с 200+ км.
Да знам какво ще кажете не всички мотористи са такива има и такива който спазват правилата. Да има ама са 1 на 100 примерно, и аз досега такъв моторист не съм виждал още!

Сега и Аз сериозно, пич явно не си се качвал на мотор. Качи се някой познат да те повози като си спазвате всички ограничения, пообиколете в града, после пак пиши "глупости"...:waving: Отдавна ми е втръснало да обяснявам какво се случва, не четеш ли какъв е апела :

Знаеш ли защо пререждам всички коли по-светофарите?
Защото някой "китук" ще ми отнеме предимство, и в крайна сметка за това съм с мотора :hehehm:.
А защо карам бързо в града?
Защото бягам от потока с коли някой "китук" да не ми отнеме предимството..............
А защо тези от клипа който си пуснал карат така?
Ми защото са си купили пистарки и имат "дупе" за това, с чопър не става ;-).
И т.н., но ако не си карал мотор няма смисъл да се харча... няма да разбереш "религията", и ш'а та замоля да не ръсиш глупости .:whistle:

Мир и пазете себе си от мотористите. :pimp:

morfius
14-03-2011, 22:10
Щом карам с 150 между пресечите аз съм преценил, че мога, ТИ идоиота в колата щом не можеш да прецениш на колко метра или километра съм зад теб и предприемеш маневра значи не си за улицата..

Е това мислене НЕ го приемам!!!

И колкото повече вменявате своите задължения на околните, толкова повече ще срещате негативни реакции.
Заслужени!!!

tanatos
14-03-2011, 23:09
Е това мислене НЕ го приемам!!!

И колкото повече вменявате своите задължения на околните, толкова повече ще срещате негативни реакции.
Заслужени!!!

Караш си колата с 70-80 да речем, друга кола те засича и катастрофирате. Карам си аз мотора и кола ми сече пътя и става катастрофа. Ква е разликата??

Аз задължения към околните нямам, както и те към мен. Не искам да ме пазят на пътя, независимо дали съм с мотор, кола, четериколка.Искам да не ми пречат и да не ми секът пътя.Нека всеки пази себе си.Само да не се изцепи някои тука, че пази другите участници в двжението, щото ще каже огромна глупост.

BillyBoy`
14-03-2011, 23:12
Пак тази тема, пак един куп тъпизми.Не пречете на мотористите, електрокаристите, тираджиите, кранистите, бетновозите и на всекакви други превозни средства. Стига с тва разделяне. Всички са участници в движението. Не да ги пазите, а да не ПРЕЧИТЕ. Щом карам с 150 между пресечите аз съм преценил, че мога, ТИ идоиота в колата щом не можеш да прецениш на колко метра или километра съм зад теб и предприемеш маневра значи не си за улицата.

Това, че не умеете да преценпвате дадената ситуация е единствено и само ваш проблем.Всяка година едно и също.На крива ракета космоса и пречи.Нали сещаш че е едно да караш със 60 друго е да караш със 150?Та обясни ни на нас идиотите във колите как да преценим ти мъжкаря на мотора как да те разберем със колко караш и какво решение да вземем,как да разберем емоционалното ти състояние,как да разберем дали не си нашмъркан????!!!!А да маи трябва всеки един от нас да си носи радар във колата и да засича всичко което се движи около него със скорост над 60км.,или пък да имаме гадатаелските способности на баба Ванга!Казваш всички са участници във движението,тогава правилата са миродавни за всички,или тези правила не важат за хората на мотори!Щом господин бързия не мисли за своята безепопасност аз ли трябва да мисля за неговата.Познавам и сериозни моторджии ама те са много малко както каза един колега по горе.

pr_00f
15-03-2011, 01:03
Аз пък ще си карам както си искам ,както си знам, и с колкото мога.
И к'во ми пука за разни малоумници който не могат да "предвиждат пътната обстановка" КАКВО ПРАВЯТ ТЕ НА ПЪТЯ?
Кой им е дал книжка на тези дебилни субекти ?

http://dnes.dir.bg/news/yosif-yosifov--yosko-8198036?nt=4

Последствията от този тип мислене са съвсем ясни.
Насладете се моля.

п.с Кола, джип , танк , мотор... все тая.

Кайо
15-03-2011, 09:02
Мчи това си е практика по-магистралите... :crazy:

Сега и Аз сериозно, пич явно не си се качвал на мотор. Качи се някой познат да те повози като си спазвате всички ограничения, пообиколете в града, после пак пиши "глупости"...:waving: Отдавна ми е втръснало да обяснявам какво се случва, не четеш ли какъв е апела :

Знаеш ли защо пререждам всички коли по-светофарите?
Защото някой "китук" ще ми отнеме предимство, и в крайна сметка за това съм с мотора :hehehm:.
А защо карам бързо в града?
Защото бягам от потока с коли някой "китук" да не ми отнеме предимството..............
А защо тези от клипа който си пуснал карат така?
Ми защото са си купили пистарки и имат "дупе" за това, с чопър не става ;-).
И т.н., но ако не си карал мотор няма смисъл да се харча... няма да разбереш "религията", и ш'а та замоля да не ръсиш глупости .:whistle:

Мир и пазете себе си от мотористите. :pimp:

За религиятя да,ама има и религиозен фанатизъм което хич не е хубаво.
Някои мотористи са като ислямските терористи камикадзе,надъхани с религия,жива бомба,не се зане къде и кога ще гръмне и колко други ще отнесе със себе си в ,,рая''.:bowdown:

soldier81
15-03-2011, 09:27
Я!Тази тема е още отключена?

Мислех да не пиша тук,ама може ли някой,който не се е качвал никога през живота си на мотор,да ми обяснява колко било опасно и как мисля аз като седна на мотора и безброй други глупости и причини.Та даже и движещи бомби и какво ли не.......
Газовата или метановата уредба на автомобила в багажника нима е по-малка бомба?
Не можеш да се пребиеш с кола?
Всички шофьори на четириколесни спазват правилата за движение?

И моля хора които не са имали допир с мотори да не ми пускат безмислени теми,в които моли от мое име да ме пазят и т.н.
Нямам нужда и не моля никой да ме пази!

morfius
15-03-2011, 10:44
Караш си колата с 70-80 да речем, друга кола те засича и катастрофирате. Карам си аз мотора и кола ми сече пътя и става катастрофа. Ква е разликата??

Аз задължения към околните нямам, както и те към мен. Не искам да ме пазят на пътя, независимо дали съм с мотор, кола, четериколка.Искам да не ми пречат и да не ми секът пътя.Нека всеки пази себе си.Само да не се изцепи някои тука, че пази другите участници в двжението, щото ще каже огромна глупост.

Глупост или не, ако не искаш да ги "лежиш като за човек", налага се да ги пазиш поне понякога :)
Особено пешеходци, велосипедисти, мотористи и всякакви други... които от нещо което на колите само ще им развали фасона може да ги прати в болницата или моргата.

Имаме задължения, вменява ги закона... не е за украса там.
Всички го нарушаваме понякога, кой повече, кой по-малко... но той си е там и вменява точно задължения.

И това което се опитвам да кажа в тая тема е, че е крайно време да има двупосочно съобразяване, шофьорите да се съобразяваме, че има по-незащитени участници в движението, а мотористите поне с времето на реакция на шофьорите и пътните условия.

Но явно стигаме до поредното пишкомерене и темата ще отнесе катанеца или коша ако така продължава.

ФЕРАРИСТ
15-03-2011, 18:53
Убу нещо е моторетката, не съм си зел, само защото съм твърдо убеден че ще си загина за отрицателно време, понякога ме нервят мотористите, но ги разбирам, и често предпочитам да си докарам кратък дискомфорт, отколкото някой да се отресе в мене......много важно че можело и да е виновен.....

fred
15-03-2011, 19:19
Те тука една интересна статистика за катастрофи с тия моторозирани двуколесни:
http://bikerz.bg/viewtopic.php?f=1&t=1066

Доко
15-03-2011, 19:50
Те тука една интересна статистика за катастрофи с тия моторозирани двуколесни:
http://bikerz.bg/viewtopic.php?f=1&t=1066

Мдаа, ето за това е апела, точка 6,7,8,9
цитат:
6. В катастрофите между две и повече МПС-та, шофьорът на другото МПС е отнел предимството на мотоциклетиста и причинил катастрофата в около две трети от случаите.
7. Преобладаваща причина за всички катастрофи е че водача на другото МПС не е видял моториста преди катастрофата или не го е видял докато не е било твърде късно за да я избегне.
8. Умишлена агресивност срещу моториста е рядък случай (това май няма да важи в Бг, б.п.)
9. Най често срещаната ситуация е когато моториста се е движил направо, а автомобила е правел ляв завой пред него.

На всичко отгоре статистиката е от '81г. Като знам как се дават книжки в момента на куцо, сакато и сляпо.:flirt:
За останалата част от статистиката съм съгласен, че всеки сам си носи кръста, но как ви се струва преобладаваща причина - ДВЕ ТРЕТИ..... и какво, отнемане на предимство ??? За това ще замоля всички които не са се качвали през живота си на мотор да се вслушат и да спрат да си чешат излишно изиците. ;-)

fred
15-03-2011, 21:29
Е няма спор, че с колите трябва да имат толератно отношение

morfius
15-03-2011, 21:32
В тая статистика от 81г. дали са взели предвид 170 в града?
Карайте на фарове и моторите, ще ви виждат доста по-добре.
Ляв завой а... лично са ме изпреварвали от ляво на мотор в секция за ляв завой при включен мигач, както и от дясно в секция за десен завой при включен мигач.
И ако не карах с панорамно огледало, щях да съм в тая същата статистика, пък после шофьора ви бил виновен!

Докато сме заедно на пътя, реплики от рода на - За това ще замоля всички които не са се качвали през живота си на мотор да се вслушат и да спрат да си чешат излишно изиците. - моля си ги задръжте, с тях толерантност няма да си намерите!

bager
15-03-2011, 21:54
Тоя зов за толерантност към мотористите малко ми е като циганска история.
Те ще си правят каквото искат, а ние ще сме толерантни, т.е. ще ги търпим.
Аналогията ми няма за цел да обиди когото и да било, но аз определено не съм за толерантност. Предпочитам равни задължения и равни права на всички.
Но...някои се мислят за по-равни, май...

old alfist
15-03-2011, 22:00
7. Преобладаваща причина за всички катастрофи е че водача на другото МПС не е видял моториста преди катастрофата или не го е видял докато не е било твърде късно за да я избегне.
8. Умишлена агресивност срещу моториста е рядък случай (това май няма да важи в Бг, б.п.)
Трудна е преценката когато срещнеш нещо трудно забележимо и движещо с неимоверно голямо ускорение спрямо средството което управляваш.
Хубаво е мотористите да бъдат поравно и водачи на четириколесни МПС-та за да знаят какви да бъдат.

ФЕРАРИСТ
15-03-2011, 22:04
Мисля че за отношението към мотористите има отношение и факта че за останалите водачи на 4 колела, мотористите са един вид по екстравагандни драйвери, който могат да си позволят да не чакат в задръствания в градовете, и да не страдат от натоварения трафик по пътя за морето......поради ред причини невъзможни за тия на 4 колела......

old alfist
15-03-2011, 22:37
Мисля че за отношението към мотористите има отношение и факта че за останалите водачи на 4 колела, мотористите са един вид по екстравагандни драйвери, който могат да си позволят да не чакат в задръствания в градовете, и да не страдат от натоварения трафик по пътя за морето......поради ред причини невъзможни за тия на 4 колела......
А, бе то аз с колелото ги рязкам разни бързаци по светофарите и докато ме стигнат сме вече на другия светофар.

Galof
15-03-2011, 23:20
В предишната тема за мотористите, която аз бях пуснал и после ме хвана яд, един колега направи много добро изказване!
На един простак с мотор се падат хиляда такива с леки коли. Ама хайде пак да се подразним кой с кола кой с мотор ,кой с дизел кой с бензин

Доко
16-03-2011, 00:02
В предишната тема за мотористите, която аз бях пуснал и после ме хвана яд, един колега направи много добро изказване!

То и Аз се чудя какво съм се заобяснявал, "балканскиЮ" манталитет нема пречупване .... яко кореняци балканджии... :brickwall:

Galof
16-03-2011, 00:10
То и Аз се чудя какво съм се заобяснявал, "балканскиЮ" манталитет нема пречупване .... яко кореняци балканджии... :brickwall:
тва е като да убедиш делтониста, че лилавото не е черевно :shoot:

Доко
16-03-2011, 00:14
тва е като да убедиш делтониста, че лилавото не е черевно :shoot:

Нема смисъл бате, че си караме както си знаем...:throw::tooth:

old alfist
16-03-2011, 00:19
Ако моторите бяха повече от колите щеше да е обратно.

митака-пловдив
16-03-2011, 09:48
Какво знчи тоя ''апел''? Нещо не му схващам идеята.На апелиращия мога да кажа малко истини,ако иска да си ги чете;
Колега,като караш в трафик,ЗНАЙ че всичко по колите е безмозъчно,че се управлява от зомби,което се прибира от работа,детето на задната седалка му къса нервите.Цикъла му е оцапал гащите,потта по челото му влиза в очите.То не мисли за пътя,не мисли дори за себе си.Бързайки да се прибере в къщи,в стремежа си ще те сгази като стадо бизони.
Колега,ЗНАЙ че когато караш над 130 вече ставаш трудно видим,в невидимия уред намиращ се по колите,наричани огледала.Знаеш ли колко хора гледат в тях?Почти николко!Замисли се колко пъти ти поглеждаш в тях на ден (и ти го правиш защото караш мотор и нещо те жегва да погледнеш когато чуеш моторен рев зад себе си) и колко от болшинството замбита гледат в тях?
Искаш някой да мисли за теб!Колега те зомбитата не мислят за себе си и се трепят като юлски мухи по предно стъкло,а ти очакваш да внимават за теб.

Колега аз карам мотор от 6-ти клас.Балканче,ява,симсон,чезе,мз-етз.........та чак до сега,Yamaha xtz 750 Yamaha и FZR1000 pure sport.Приятелю,аз никога не съм падал от мотор.НИКОГА!Нямам и намерение да падам,карам 50 в града и се оглеждам на 4 очи.Карам малко по бързо извън града - 90-100 и се оглеждам на 8.Карам с 300 на магистралата след Чирпан-посока Ст.Загора защото там асфалта е нов,защото имам видимост поне 5 километра на пред и си позволявам да ги вдигна само защото виждам че пред мен няма НИКОЙ!!!!Зомбито в колата пред мен липсва,зад мен никой не може да ме настигне с тая скорост и можеби точно тогава е момента в който усещаш какво аджеба ти дава мотора (свобода) Всичко друго е компромис с теб и твоя живот и всякакви апели са безмислени.Щом си се качил на мотор,нямаш право на грешки,нямаш паво и да разчиташ че някой ще те пази,всъщност изобщо нямаш право да си на пътя ако мислиш по такъв начин.

detelazurno
16-03-2011, 10:26
... че си караме както си знаем...:throw::tooth:

Похвално! А твърдиш, че си с точно 15 години по-голям от мен!

Доко
16-03-2011, 10:51
Похвално! А твърдиш, че си с точно 15 години по-голям от мен!

Момко, с такива "зомбита" както се изрази колегата по-улиците, и манталитет като твоя с негативно-балканско мислене тип "Вуте и Нане" това ще е положението. Ние ще се пазим както си знаем. :coolio:
В тази държава има само мрънкачи, мрънкат за всичко, мизерия, улици, управление, защо мотористите го изпреварвали по светофарите... а бе за какво ли не ? Ами я се погледнете, всъщност това сте вие, и ние... ама какво ли се харча, то на всички, всичко им е ясно, от всичко разбират, и само мрънкат някой друг да свърши работата, защото това не е негово задължение, винаги някой друг му е виновен, мрън, мрън, мрън.... а бе не ви ли писна? Темата приканва към малко по-цивилизовано отношение за нещо, а то пак се намериха мрънкачи... ай-сиктир........

Ранобудниче
16-03-2011, 10:58
Момко, с такива "зомбита" както се изрази колегата по-улиците, и манталитет като твоя с негативно-балканско мислене тип "Вуте и Нане" това ще е положението. Ние ще се пазим както си знаем. :coolio:

Чудя ти се на ентусиазЪма..

Ясно е, че нито едните ще убедят другите, нито обратното.
Кокошката или яйцето.

Аз знам едно - много често нещата, за които човек е твърдо убеден, че не може да го сполетят, се случват. Да не дава Господ точно децата на убедените непукисти на тема "аре, бе - ше им внимавам на гадните моторджии" да яхнат някой ден мотори. Много бързо се сменя гледната точка.

Доко
16-03-2011, 11:01
Чудя ти се на ентусиазЪма..

.

А бе нямам си друга работа.... :cheers:

Ранобудниче
16-03-2011, 11:05

Пали кончето и газ да разлаеш малко аларми. Без друго има хора, които само се чудят как да си вкиснат съня - явно им е прекалено спокойно :)

Надявам се, че си поработил върху ауспусите достатъчно, че да бръмчиш както си требе ;)

morfius
16-03-2011, 11:09
Е нали за цивилизовано си говорим... сега пък сме били мрънкали?
Просто отношението трябва да е двустранно... нищо повече.

Иначе прилича на обикновен дребен тарикатлък... който сам по себе си дразни основателно.

detelazurno
16-03-2011, 11:10

Намери си!

Аз не виждам за какво съм мрънкал. Никаде не съм споменал, че ми е виновен някой за нещо. Казвам кое е неразумно и лично отношение към теб отправих само в последния си пост, така че не го приемай толкова персонално!

Kamen666
16-03-2011, 11:54
Аз невиждам за какво изобщо са тези апели...
Нима някой ще Ви/Ни обърне внимание,четейки из форумите..?
Някой дори дават компетентни мнения без изобщо да са се кавали на мотор...дори и като куфари... за кво говорим ?
Цялата тема е безмислена.
И мен си ми е кеф да карам,но в града винаги съм на 8...рядко си позволявам своеволия,неказвам,че не ми се е случвало но...:)
Когато ми се кара,сипвам си добър бензинец и си ходя на магистралата,не че там не е опасно,но неможе да се сравни с градските условия.
Специално за Варна,ми прави впечатление че доста коли ни дават предимство,дори и късно... :)

Доко
16-03-2011, 12:12
Пали кончето и газ да разлаеш малко аларми. Без друго има хора, които само се чудят как да си вкиснат съня - явно им е прекалено спокойно :)

Надявам се, че си поработил върху ауспусите достатъчно, че да бръмчиш както си требе ;)

Кончето не е изстинало ;-) ,
а аспусите не ги барам, на рамата пише 97dB оргиналдъ Harley-Davidson sound :coolio:

---------- Post added at 12:12 ---------- Previous post was at 12:04 ----------

Намери си!

Аз не виждам за какво съм мрънкал. Никаде не съм споменал, че ми е виновен някой за нещо. Казвам кое е неразумно и лично отношение към теб отправих само в последния си пост, така че не го приемай толкова персонално!

Мир :cheers: Отивам да пия по-едно кафе и заради теб, да се намеря на работа ;-).

Galof
16-03-2011, 19:00
Аз знам едно - много често нещата, за които човек е твърдо убеден, че не може да го сполетят, се случват. Да не дава Господ точно децата на убедените непукисти на тема "аре, бе - ше им внимавам на гадните моторджии" да яхнат някой ден мотори. Много бързо се сменя гледната точка.
За това си много права. Но малко от тези както ги нарече един колега "зомбита" (никой да не се обижда) се замислят върху това!

king_nasko
16-03-2011, 19:44
Темата може да продължи до безкрай. Мисля че в краина сметка извода е: Мотористите пазете се сами няма кой да ви пази на пътя!

И за протокола да кажа, че съм се возил на мотор и сам карал мотор!

StanG
16-03-2011, 19:53
Грешен извод...
По-скоро е: НЕКА НАИСТИНА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ С ТЯХ ПОВЕЧЕ И ДА СИ ИМАМЕ ВИНАГИ ЕДНО НА УМ, А ТЕ - МОЛЯ НЕ КАРАЙТЕ С 170 В ГРАДА И МАЛКО ПО-ВНИМАТЕЛНО С МАНЕВРИТЕ, НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВАЙТЕ С ГАБАРИТИТЕ СИ!

Никой не може да ме убеди, че излизайки вечер на булевард спирам, оглеждам се, вийдам светлини чак на предишния светофар на 200-300 метра, излизам и той се оказва в колата...отнел съм предимство ли?!?Има магистрали, писти - там е за скорости.И аз съм фен на моторите иначе...да не ме анатемосате веднага...
Айде со здраве и умната...

BillyBoy`
17-03-2011, 18:29
Закона е един за всички.Със това се изчерпва всичко,които не го спазва да си му бере гаилето,от там нататака всички призиви и сплетни итн..... са абсолютно безсмислени и излишни.

danniel
21-03-2011, 19:55
Много добра тема-апел, трябваше да се заключи веднага след първия пост и да се закачи като важна някъде, а не да се водят безсмислени спорове. И само доста глупав човек може да сложи всички мотористи под един знаменател! Вярвам, че няма такива тук! :static:

old alfist
22-03-2011, 16:13
Тъй е, ама преобладават шантавите - само нашите от форума и още 2-3-ма са свестни.

svetlastf
22-03-2011, 18:11
Честит Ви нов сезон! (http://forum.moto-zone.bg/index.php?PHPSESSID=67f625ea9e8b2e09a1beb69f54b201 5d&topic=59827.75)
Много безаварийни километри и пълни резервоари!!!
:cheers:

Ранобудниче
22-03-2011, 20:49
Тъй е, ама преобладават шантавите - само нашите от форума и още 2-3-ма са свестни.

Балсам за късогледия ми поглед :tooth:

Ето един човек, който е наясно с правилния изказ :laughing1:

danniel
22-03-2011, 20:54
Темата отдавна се е превърнала в едно голямо л..но. Така ли никой не се сети да я заключи 2 години...

mim
23-03-2011, 14:33
в събота ще побръмчим ли на откриването

soldier81
23-03-2011, 14:51
Разбира се:jumping:

Kuku
23-03-2011, 19:07
Аз пък няма :crazy:

old alfist
29-03-2011, 09:56
В неделя в Плевен се получи отново поредната катастрофа с мотор движещ се по път с предимство. Твърде позната история - страничен удар в пресичащ лек автомобил.Голяма скорост на мотора, затрудняваща преценката на водача на автомобила - затова като ги видя заставам нащрек, за да си нямам неприятности, макар, че това ми създава известен дискомфорт.

vesak
30-03-2011, 23:04
http://www.dobrichonline.com/?com=news&cid=2514
Поредният загинал Мотоциклетист :-?:rip:

sen7
08-04-2011, 14:30
http://www.btv.bg/news/katastrofi-incidenti/u-nas/story/100661684-Tejka_katastrofa_v_stolitsata_otne_jivota_na_dvama _dushi.html

на 0:20 се вижда как полицая на мястото се прекръства..............нямам думи просто..............
вече и от Перник идват да се състезават, а дори и отсечката не познават.вижда се и как за да избегне полицая единият моторист влиза направо в насрещното на кръговото.
мир на праха на младите хора.

Ранобудниче
08-04-2011, 14:37
Нужно ли е да превръщате темата в надгробен камък?

old alfist
08-04-2011, 14:52
Нужно ли е да превръщате темата в надгробен камък?

Не е нужно, но и не е лошо да се напишат истинските случки - просто ей-така без коментар.

morfius
08-04-2011, 17:14
Темата беше уж за призив, случките мястото им е в черната хроника.
Най-добре да я затворя...