PDA

View Full Version : Забравяме за коли под 6 бона

fnt
14-02-2009, 09:37
Германците дават возилата си в морги, а не на български търговци

Колите от Германия на цена под 6000 лева ще бъдат забравени. Причината за това е, че от няколко дни правителството на Германия стимулира собствениците на стари возила на възраст над 9 години да ги предават в автоморгите, срещу което получават 2500 евро, за да си купят нови. Така Германия стимулира продажбите на коли в страната в условията на световна криза. В Италия пък всеки, който смени старата си кола с нова, ще получи 1500 евро. Резултатът за България ще бъде, че всеки германец ще предпочете да върне трошката си в моргата срещу 2500 евро, вместо да я продаде на българските автотърговци за 1000 евро. Тъй като към цената от 2500 евро трябва да се прибавят и транспортни разходи и печалба за българския търговец, скоро в страната едва ли ще бъде внесено возило от Германия, което да се продава срещу по-малко от 6000 лв. Все пак е възможно кола, предадена в автоморга, да дойде у нас и да се предлага на много по-ниска цена. Веднъж предадена за скрап, колата повече не може да бъде регистрирана като МПС законно, каза за "Стандарт" председателят на Асоциацията на вносителите на автомобили Анастас Тодоров. Съществува вариант да бъдат извадени някакви документи, с които тя да дойде у нас и да бъде пусната на пазара. Това обаче със сигурност ще е част от измамна схема, която не може да мине и без човек от моргата в Германия. Така че търсете причината защо колата е толкова евтина, съветва Тодоров

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-02-14&article=266854

lulin racing
14-02-2009, 09:52
Погледнато реално то под 6000 лева няма читав автомобил,така че невиждам какъв е проблема ;)

code
14-02-2009, 09:59
Край на новия внос ще си продаваме трошките на воля и без това се задръсти канала .. :drunk:

marian
14-02-2009, 10:08
Аз лично бих си купил от форума

lulin racing
14-02-2009, 10:17
Аз лично бих си купил от форума

Прави си Марияне! ТУка поне 98% от хората си поддържат колите както си му е реда ;)

Kuker
14-02-2009, 11:30
Това не звучи ли малко глупаво?Една таратайка с пазарна цена 300 евро сега ще я продадат за 2500 евро.Примерно Фиат Браво в Германия започва от 350 евро в автокъщите , ако моргите ги купуваха на по-висока цена не мисля че щяха да ги пускат на пазара.Следващият момент е че дори за скрап няма да ги вземе никоя фирма защото реалната и стойност като скрап е примерно 200 евро.Тази статия е напълно измислена за да се стимулира продажбата на таратайки в милата ни родина.А дори да е така значи от Италия пак ще си идват на същата цена, просто Германия ще отпадне.Също така бракуван автомобил в чужбина може съвсем законно да се внесе в България но не може да се пусне в движение.За какви измамни схеми иде реч?

mirchozo
14-02-2009, 11:34
сега да не стане обратното, да дойдат тука да купуват стари лади за по 200лв и да си ги продават за 2500Е у немско
хаха,ще стане голям майтап,ама те ората не мислят като нас

morfius
14-02-2009, 11:36
Това не звучи ли малко глупаво?Една таратайка с пазарна цена 300 евро сега ще я продадат за 2500 евро.Примерно Фиат Браво в Германия започва от 350 евро в автокъщите , ако моргите ги купуваха на по-висока цена не мисля че щяха да ги пускат на пазара.Следващият момент е че дори за скрап няма да ги вземе никоя фирма защото реалната и стойност като скрап е примерно 200 евро.Тази статия е напълно измислена за да се стимулира продажбата на таратайки в милата ни родина.А дори да е така значи от Италия пак ще си идват на същата цена, просто Германия ще отпадне.

Едва ли ще я продават реално за 2500, по-скоро правителството и производителите са спретнали врътка, даваш старата и с/у документа получаваш толкова остъпка за новата... а както добре знаем в момента отстъпки да искаш.
И скраперите ще са доволни - вместо пари ти дават документ, производителите и продавачите и те, предполагам тия дето се чудят как да разкарат гробник и имат пари за нова и те, колко хубаво звучи само :biggrin1:
А подобни оферти всъщност имаше от някои производители или дилъри дори преди кризата... даже и у нас май Тойота правиха подобна.
Та статията е само за пълнеж или да разтика нашичкия пазар.

Kuker
14-02-2009, 11:53
В България се прави това от няколко фирми но старият автомобил се рециклира и отива пак на пазара.Съмнявам се че немците за да стимулират продажбата на нови автомобили ще затрият бизнеса с втора употреба.

koolio
14-02-2009, 12:07
Въобще не е глупаво. И е в наша полза. От една страна ще вдигне стойността на по-старите, но карани у нас автомобили. От друга, ще можем да си купуваме коли на прилична възраст -5-6 години на прилични пари. Защото ако един немец продава кола производство 2003-та ще предпочете да я продаде сега за 3000 евро, отколкото да я даде за 2500 след година.

Kuker
14-02-2009, 12:19
Ти ако искаш и сега можеш да си купиш кола на 5-6 години но не и на цена от 3000 евро.А и нали става въпрос за над 9 годишни.

Alexanderbb
14-02-2009, 12:31
Да ама забравяте факта че у нас по автокъщите гният 200 - 300 000 автомобила които никой не иска така че цената само може да пада

VFTI
14-02-2009, 12:53
А как бях си харесал една две перфектни 155ци за по 200-300евро:biggrin1:

Ще почакаме и ще видим, но наистина трябва да се направи нещо колкото и да не ни се иска да се СПРЕ вноса на ДРЪГЕЛИ!...Всичко коли да са минавали тестове и дз.. някакви яки проверки преди да дойдат при нас...А не да купуваме скрап опасен и физически и финансово:yawn:

Kuker
14-02-2009, 13:00
Те минават проверки но докато стигнат в милата ни татковина се подмладяват и разхубавяват.

Bonev
14-02-2009, 13:07
сега да не стане обратното, да дойдат тука да купуват стари лади за по 200лв и да си ги продават за 2500Е у немско
хаха,ще стане голям майтап,ама те ората не мислят като нас

Веднага ми мина таа мисъл през тиквата...:bangin::razz:

koolio
14-02-2009, 13:12
Веднага ми мина таа мисъл през тиквата...:bangin::razz:

Бе тя и на мене ми мина, ма предполагам е минала и през тиквите на местните законотворци, та сигурно ще измислят противодействие.

ФЕРАРИСТ
14-02-2009, 18:50
Ми те джамбазите не ги зимат от редовата шваба, зимат ги от автоморгите, сега даже предлагането ще стане още по голямо....

galinves71
14-02-2009, 19:19
продавам пежо 405 92г без всички екстри цена 5999лв

vaklinator
14-02-2009, 19:34
Ако някой е много назор ще му дам алфата за 6000 без левче.:Suicide:

ФЕРАРИСТ
14-02-2009, 19:36
Аз продавам мойта за 5900 но само задницата.....и по специално задната дясна част, че там е капачката за резервоара....

Доко
14-02-2009, 19:45
"Забравяме за коли под 6 бона"- ???????????????????:unsure:

А бре вие всички ли карате коли внос от Германия ?
Ами Швейцария, Австрия, Италия,.......................... пак журналистически некомпетентни табани.........:bowdown:
Цените така или иначе ще падат, пазарна икономика.........криза......

nikolaaaay
14-02-2009, 20:26
Ми те джамбазите не ги зимат от редовата шваба, зимат ги от автоморгите, сега даже предлагането ще стане още по голямо....
Е, това за субсидията за Италия не е ли от години?! Само, че вместо да ги претопяват, колите идват в БГ... И така се появават "перфектните" Алфи на "супер" цена.

galinves71
14-02-2009, 20:42
"Забравяме за коли под 6 бона"- ???????????????????:unsure:

А бре вие всички ли карате коли внос от Германия ?
Ами Швейцария, Австрия, Италия,.......................... пак журналистически некомпетентни табани.........:bowdown:
Цените така или иначе ще падат, пазарна икономика.........криза......

незнам но аз чух по новините за точно от италия

Доко
14-02-2009, 21:10
незнам но аз чух по новините за точно от италия

Добре де, махам Германия и Италия, остават Швейцария, Австрия........................не ми се изброява цялата европейска общност..........ако си спомняте деведесете (92'+...) се внасяха масово коли от Чехия.
По принцип съм за такива ограничения, трябва да се спре това масово внасяне на автомобили свършили тотално житейския си път- котури, бараки, морги, ........ , Но един пасаж от статията е окуражителен за хората с малко средства, цитат - Веднъж предадена за скрап, колата повече не може да бъде регистрирана като МПС законно, каза за "Стандарт" председателят на Асоциацията на вносителите на автомобили Анастас Тодоров. Съществува вариант да бъдат извадени някакви документи, с които тя да дойде у нас и да бъде пусната на пазара. Това обаче със сигурност ще е част от измамна схема, която не може да мине и без човек от моргата в Германия. Така че търсете причината защо колата е толкова евтина, съветва Тодоров.

galinves71
14-02-2009, 21:13
Добре де, махам Германия и Италия, остават Швейцария, Австрия........................не ми се изброява цялата европейска общност..........ако си спомняте деведесете (92'+...) се внасяха масово коли от Чехия.
По принцип съм за такива ограничения, трябва да се спре това масово внасяне на автомобили свършили тотално житейския си път- котури, бараки, морги, ........ Но един пасаж от статията е окуражителен за хората с малко средства , цитат - Веднъж предадена за скрап, колата повече не може да бъде регистрирана като МПС законно, каза за "Стандарт" председателят на Асоциацията на вносителите на автомобили Анастас Тодоров. Съществува вариант да бъдат извадени някакви документи, с които тя да дойде у нас и да бъде пусната на пазара. Това обаче със сигурност ще е част от измамна схема, която не може да мине и без човек от моргата в Германия. Така че търсете причината защо колата е толкова евтина, съветва Тодоров.

абе не разбрахте ли че всичко което става в европа е в -за нас.

Доко
14-02-2009, 21:21

Глупости :-?

koolio
14-02-2009, 22:34
В случая е точно обратното.

Derry
15-02-2009, 16:24
Тия 2500 евро се дават когато си купуваш нова кола от магазина. Комшитата в Румъния им дават мисля 1000 евро да си бракуват старата кола и да си купят Дачия. Жалко, че в България няма подобна практика, ще се стимулира пазара за нови коли.

koolio
15-02-2009, 17:49
Тия 2500 евро се дават когато си купуваш нова кола от магазина. Комшитата в Румъния им дават мисля 1000 евро да си бракуват старата кола и да си купят Дачия. Жалко, че в България няма подобна практика, ще се стимулира пазара за нови коли.
"Тойота" бяха започнали такава инициатива, но май не беше особено успешна и заглъхна.

Derry
15-02-2009, 19:27
Не съм я чувал, ще разкажеш ли?

Dodo 155
15-02-2009, 19:44
"Тойота" бяха започнали такава инициатива, но май не беше особено успешна и заглъхна.
Същото, но даваха 10 пъти по-малко пари и затова малко хора се възползваха ;)

Това в тази статия много повече ме притесни, отколкото зарадва. От години мафията внася бракувани в Италия коли, които с фалшифицирани документи се регистрират тук като годни. Сега ще има още една възможност/дестинация за въпросните групировки :help:

А колкото за колите от Австрия ... не ми се говори. По-големи кенефи и скрапове няма :Tease: Не знам какво ръсят зимата, но единствените Алфи, а и други коли, които съм виждал да ръждясват и са под 7-8г., са от Австрия.

galinves71
15-02-2009, 20:25
Глупости :-?
кви глупусти ве брато?то само в бг се тегли кредит за стара кола,къде другаде се кихат кинти за нещо старо освен за отлежала ракия?

Доко
15-02-2009, 20:53
кви глупусти ве брато?то само в бг се тегли кредит за стара кола,къде другаде се кихат кинти за нещо старо освен за отлежала ракия?

Е добре, и какво става в Европа дето е в -за нас ????
Нещо не разбрах ............... ? Да не би Европа пак да ни е виновна ?

PEPI-2ALFA
16-02-2009, 10:31
А как бях си харесал една две перфектни 155ци за по 200-300евро:biggrin1:

Ще почакаме и ще видим...
На 28-ми летя за Щутгарт точно за такава, ама нещо не ги намирам толко евтини. На място ще ги огледам и ще решавам.

galinves71
17-02-2009, 19:50
Е добре, и какво става в Европа дето е в -за нас ????
Нещо не разбрах ............... ? Да не би Европа пак да ни е виновна ?
вдигат се цените за бг сиромаха ей това става.

Mury
18-02-2009, 09:55
вдигат се цените за бг сиромаха ей това става.

И ша стане по-изгодно да си купуваме коли оттук:starwars::starwars:

galinves71
18-02-2009, 11:33
И ша стане по-изгодно да си купуваме коли оттук:starwars::starwars:

:th_up:точно но не внесени от там а нови,не че ще са по-евтина ами поради простата причина че ще са гаранционно обслужени ако са лизингови или дори в кеш.