View Full Version : alfa 145
Колеги здравеите интересува ме дали 3.0 v6 ще влезе в коша на 145-цата?Благодаря предварително :)))
MainaCore
14-02-2009, 17:09
влиза :)
Дано хеех,добра новина:)защото съм се запалил много да и слаган такъв мотор.
Христо_Сираков
14-02-2009, 19:03
ама колко ли преправяния ще паднат докато влезне
Колега, имаш ли нещо сериозно като замисъл или си чешеш езика.Я сподели какво си намислил.Да не би да си намерил такъв "скучаещ" мотор?
Ами нещо такова (намерил съм) и за това се замислям сериозно по въпроса така че някои ако има повече инфо да дава хехех:)
Ако го сложиш тоя мотор ще свалиш асфалта!!!
Успех дано излезе нещо :respect:
alfa boy Qv
16-02-2009, 00:30
але колега направо ште ги разбиеш!!!:machinegunner:
alfa boy Qv
16-02-2009, 00:35
alfa romeo 145 QV
И аз съм мислил много за такава интервенция,но все ми се струва че е наистина много работа:baby::baby:
Колега нема начин,трябва ама.............. после хехех
та какъв мотор имаш. Каква кутия.
Въобще наясно ли си че ще трябва да комбинираш няколко концепции от различни коли ?
та какъв мотор имаш. Каква кутия.
Въобще наясно ли си че ще трябва да комбинираш няколко концепции от различни коли ?
Според мене не е наясно и с финансовата страна на такъв проект...
mitaka_cs
16-02-2009, 19:54
И преди съм го писал и е елементарно...
...купува се цяла 155 2.5 V6 и се слага всичко което виждаш под капака й на 145-цата...YOU CANNOT BEAT THE EXTRA CAPACITY...звуча като американец, но ще върви на кантар със 145 QV
...хммм...3.0 V6 от който и да е модел ще е скъп за присаждане...или го има на нови сравнително модели или е издухал 12 клапанов от 164-ка като той е с много особен термостат и иска преправяне иначе стърчи достатъчно, че да пречи, в този случай се слага спешъл версия на термостата за 2.5...
3.0 според мен трябва да е ъпгрейд на 2.5 и по-отива повече на 155...за 145 един 2.5 + екстри за 200к.с:excl:все пак от 2.5 200к.с не би трябвало да са проблем като се има предвид колко може да спечели от едни качествени колектори, генерация и чип след като сме му плеснали един основен ремонт:evilsmiley:
Колега напълно си прав:)Как хората навън могат да го правят а тука неможе?Както се казва няма немога има неискам ехехех:))
голямата риба
16-02-2009, 21:44
проблема винаги е в парите
работата е 2 дена
донорите вече са евтини и ще стават още по евтини
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=102897211&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=19&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=147&minPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&tabNumber=2
Прав си колега.Аз самоче съм си намерил от 164 двигател не от gtv
проблема винаги е в парите
работата е 2 дена....
Хмм, ако имаш механници от "LeMans" може:shock:
Ако имаш налично магаре от 155 2.5,спокойно можеш да се справиш за 2 дни:cold::cold:ма парите са си пари:starwars::starwars:
И аз ако може да попитам Да не пускам Нова Тема ...
2.0 В6 Турбо На Купе 146 , че Нещо ми е разчовъркало мозъка .... :devil:
И аз ако може да попитам Да не пускам Нова Тема ...
2.0 В6 Турбо На Купе 146 , че Нещо ми е разчовъркало мозъка .... :devil:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=14701&highlight=%E5%ED%F2%F3%F1%E8%E0%F1%F2
Чети ей тука и си приценявай ще издържиш ли финансово ;) (или поне последните страници от темата прочети)
:gayfight:
Хмм, ако имаш механници от "LeMans" може:shock:
По-скоро ако знаеш какво правиш и имаш условия за работа :kiss:
Оптимисти сте обаче :) На мен ми отне доста повече време
Като се почне разглобяването на мотора,шлайф ала-бала(+евентуално смъкване от донора),после събирането му,след това докато влезе в коша,все ще има нещо да се преправи 100%. инасталация и т.н......а и забравих свалянето на стария мотор от колата,са по-основните неща!!!!!
И това за 2 ДЕНА-Добре,добре :bouncing_smiley:
Оптимисти сте обаче :) Като се почне разглобяването на мотора,шлайф ала-бала(+евентуално смъкване от донора),после събирането му,след това докато влезе в коша,все ще има нещо да се преправи 100% дори и дреболия. инасталация и т.н......а и забравих свалянето на стария мотор от колата
И това за 2 дена-Добре,добре :bouncing_smiley:
Говориме с равен старт,демек всичко на земята и тогава се почва:starwars::starwars:
Говориме с равен старт,демек всичко на земята и тогава се почва:starwars::starwars:
ако имаш предвид 2 дена-само за поставянето вътре е друго!!!
но както пишеше по-горе:работата е два дена-пари да има само........2 дена,ама друг път
Е да то е ясно че за два дена до никаде:)Виж два месеца със всичко по става
Е да то е ясно че за два дена до никаде:)Виж два месеца със всичко по става
Ми ае действай,тамън ще си първия:starwars::starwars:
голямата риба
19-02-2009, 00:13
ние толкова си можем:fish:
Boxer_Power
19-02-2009, 20:03
Колеги здравеите интересува ме дали 3.0 v6 ще влезе в коша на 145-цата?Благодаря предварително :)))
И 3.2 GTA се побира в коша,само желание и ПАРИ да имаш.
И 3.2 GTA се побира в коша,само желание и ПАРИ да имаш.
Еми много ясно че ще се побира те са еднакви на размери....
Оптимисти сте обаче :) На мен ми отне доста повече време
Като се почне разглобяването на мотора,шлайф ала-бала(+евентуално смъкване от донора),после събирането му,след това докато влезе в коша,все ще има нещо да се преправи 100%. инасталация и т.н......а и забравих свалянето на стария мотор от колата,са по-основните неща!!!!!
И това за 2 ДЕНА-Добре,добре :bouncing_smiley:
На БМВ-то когато правихме swap-а точно за 6 часа бяхме свалили двигателя от донора (свалихме и оригиналния мотор от 3-ката) подготвихме 3-ката и след това сложихме пуснахме големия мотор със скоростите в 3-ката.На следващия ден си играхме с лапи,захващания на скоростна кутия,кардан,лостов механизъм и инсталация като междувременно пръснахме и коша. От тогава съм се убедил ,че няма невъзможни неща :) (операцията я извършвахме за 1-ви път!!!)
Та за това казвам,че важно е човек да има мотивация.
Още едно примерче което се сетих. Турбиниране на автомобил за по-малко от 12 часа в който се включва намиране и купуване на части ,турбина и тн и изработване на целия кит (не са ползвани готови елементи) и накрая на 12-тия час колата беше настроена и на пътя. :Lkingsmiley:
На БМВ-то когато правихме swap-а точно за 6 часа бяхме свалили двигателя от донора (свалихме и оригиналния мотор от 3-ката) подготвихме 3-ката и след това сложихме пуснахме големия мотор със скоростите в 3-ката.На следващия ден си играхме с лапи,захващания на скоростна кутия,кардан,лостов механизъм и инсталация като междувременно пръснахме и коша. От тогава съм се убедил ,че няма невъзможни неща :) (операцията я извършвахме за 1-ви път!!!)
Та за това казвам,че важно е човек да има мотивация.
Още едно примерче което се сетих. Турбиниране на автомобил за по-малко от 12 часа в който се включва намиране и купуване на части ,турбина и тн и изработване на целия кит (не са ползвани готови елементи) и накрая на 12-тия час колата беше настроена и на пътя. :Lkingsmiley:
Тва с Киро ли го правихте?