Log in

View Full Version : С какво се лепи плат бре?????

ФЕРАРИСТ
17-02-2009, 17:27
......начи интересува ме с какво мога да залепя парче плат върху друг такъв.....идеята ми е да си направя кората на тавана червена, вече ми тапицираха предните и задни странични греди с червенко, и мисля и тавана да прасна.....някой ми каза че лятото от жегата ще се отлепи, но аджеба сега тоя плат както е залепен не се отлепя - начи може.....мисля си че ако е по дебел плата мога да оплескам с прозрачен силикон цялата кора, и да лепна плата върху нея, но като за начало мисля да подходя по финно.....
Идеи?????

търтей
17-02-2009, 17:28
сам не се занимавай
ще стане гнъс

иначе това е твоето лепило

http://www.kupilisi.com/images/TEXTILE%20ADHESIVE.gif

marian
17-02-2009, 17:34
Хелметекс

Kuker
17-02-2009, 17:35
Опитай с лепило в спрей.Тапицерите в белите страни използват този начин.

ФЕРАРИСТ
17-02-2009, 17:42
сам не се занимавай
ще стане гнъс

иначе това е твоето лепило

http://www.kupilisi.com/images/TEXTILE%20ADHESIVE.gif
Мога да си позволя да изхабя до 3 кори.....няма начин длъжен съм да опитам.....

Опитай с лепило в спрей.Тапицерите в белите страни използват този начин.
В смисъл пръска се така ли?

Kuker
17-02-2009, 17:54
Точно така.Прави тънък, равномерен и на голяма площ слой.На следващият въпрос отговарям веднага.Бриколаж със сигурност, около 10-тина лева.

ludkanar
17-02-2009, 18:15
бе отиди на тапицер да ти го лепне та ако нестане да има кой да псуваш

ФЕРАРИСТ
17-02-2009, 18:35
бе отиди на тапицер да ти го лепне та ако нестане да има кой да псуваш
Иска 110 кинта - питах го да не е луд, каза ми че не е......е няма да съм аз лудия че да му ги дам......плюс това аз вече го напсувах, така че повече няма какво да искам от него.....

Точно така.Прави тънък, равномерен и на голяма площ слой.На следващият въпрос отговарям веднага.Бриколаж със сигурност, около 10-тина лева.
Чудесно.....

Kuker
17-02-2009, 18:39
Ако свършиш работа пиши какво е станало, доволен ли си и т.н.

ФЕРАРИСТ
17-02-2009, 18:43
Ся и плат трябва да търся.....:)

fein86
17-02-2009, 18:47
С едно приятелче правихме на гоУфа му тавана, и стана много добре, поне според мен, а процедурата става с махане на досегашния плат хубаво почистване на повърхността пръскане с лепило каквото каза колегата(задължително за влакнени тъкани) и лепене, ако успееш да свалиш цялата кора на тавана(поне на Голфа стана така) става много по удобно и прецизно!!!:gayfight:

Kuker
17-02-2009, 19:06
Ся и плат трябва да търся.....:)Габардин, устойчив е, не избледнява.Ама е дебел и не знам дали ще ти хареса.

nightroller
17-02-2009, 19:13
Алкантара е истината ама ;)

galinves71
17-02-2009, 19:59
......начи интересува ме с какво мога да залепя парче плат върху друг такъв.....идеята ми е да си направя кората на тавана червена, вече ми тапицираха предните и задни странични греди с червенко, и мисля и тавана да прасна.....някой ми каза че лятото от жегата ще се отлепи, но аджеба сега тоя плат както е залепен не се отлепя - начи може.....мисля си че ако е по дебел плата мога да оплескам с прозрачен силикон цялата кора, и да лепна плата върху нея, но като за начало мисля да подходя по финно.....
Идеи?????

1но мнение от мен ако искаш го приемай ако искаш недей.като купих пежарата на тавана точно над шофьорския сенник тапицерията беше провиснала.явно след смяната на предното стъкло са го започнали и в даден момент започна да ми опира на главата като карам.аз съм малко неврозен и 1 ден побеснях.намерих в шумен подлепващо (това е шивашко пособие за вътрешно слепване на директно сцепени дрехи) с ширина 150см и цвят къвто ми трябваше.та купих си ,свалих кората от тавана което е много гадно заради тези клипси които ако шчупиш някоя ще ти скърца постоянно.наложих подлепващия плат и с ютията го нанесох в/у кората.предварително свалих стария плат който също е подлепващ.успех.

ФЕРАРИСТ
17-02-2009, 21:42
С едно приятелче правихме на гоУфа му тавана, и стана много добре, поне според мен, а процедурата става с махане на досегашния плат хубаво почистване на повърхността пръскане с лепило каквото каза колегата(задължително за влакнени тъкани) и лепене, ако успееш да свалиш цялата кора на тавана(поне на Голфа стана така) става много по удобно и прецизно!!!:gayfight:
Ми на всички кори който имам плата е идеално запазен, и не знам дали ще е по добре да го махам или не - може би ако лепя плат върху плат ще хване по добре - отдолу по памет знам че е някаква мека материя......

Габардин, устойчив е, не избледнява.Ама е дебел и не знам дали ще ти хареса.
Е трябва ми да е устойчиво, ся че е дебел, аз няма да спа или ходя по него я....:)

Kuker
17-02-2009, 22:54
Платът трябва да е леко еластичен заради извивките.Иначе ще береш ядове.

ФЕРАРИСТ
17-02-2009, 22:59
Мда, и това е така.....

fein86
17-02-2009, 23:28
Ми на всички кори който имам плата е идеално запазен, и не знам дали ще е по добре да го махам или не - може би ако лепя плат върху плат ще хване по добре - отдолу по памет знам че е някаква мека материя......

Е трябва ми да е устойчиво, ся че е дебел, аз няма да спа или ходя по него я....:)

Е ако при теб не е започнал да провисва тавана, направо вземи както каза колегата от подлепващото за тъкани и с ютията, направо върху другия плат, обаче рискуваш за в бъдеще ако не дай си боже (да чукна на дърво да не става), тръгне да се провисва оригиналния плат, да ти се наложи повторна процедура!!! Иначе е добър вариант това и здрав де!!!

Bonev
17-02-2009, 23:40
На мен отдавна ми е идеята в главата, ама аз исках да го праа черен. Някой ми спомена, че имало такива спрейове за плат. Са ме подсети и ще проверя и ако има резултат ше пиша.

ФЕРАРИСТ
17-02-2009, 23:58
Е ако при теб не е започнал да провисва тавана, направо вземи както каза колегата от подлепващото за тъкани и с ютията, направо върху другия плат, обаче рискуваш за в бъдеще ако не дай си боже (да чукна на дърво да не става), тръгне да се провисва оригиналния плат, да ти се наложи повторна процедура!!! Иначе е добър вариант това и здрав де!!!
Ми бетон си е тавана, ама са тва подлепващо било шивашко пособие, надали го има на Бриколажа и прочее там......иначе и аз чух че спрейчета имало, арно и лесно звучи, фсът - фсът, ама май само звучи така.....
Ще видим що ще стане....

ludkanar
18-02-2009, 00:03
[QUOTE=ФЕРАРИСТ;420931]Иска 110 кинта - питах го да не е луд, каза ми че не е......е няма да съм аз лудия че да му ги дам......плюс това аз вече го напсувах, така че повече няма какво да искам от него...

епа екстра сигурно сиго заслужава да го псуваш,то верно че ги има некви егати надутите

JAMAL
18-02-2009, 00:38
Имах провиснал таван на 145-цата и намерих сравнително хубав и на доста добра цена в с.Требич, което не е много далече от Надежда. Ако искаш повече подробности ще ти кажа. Платът беше като плетена материя. В крайна сметка го карах в колата няколко месеца и накрая се раздлихме...с много тъга!

Сега като погледнах какво се пита в темата и разбрах, че мойто мнение е напълно излишно!

galinves71
18-02-2009, 08:22
Ми бетон си е тавана, ама са тва подлепващо било шивашко пособие, надали го има на Бриколажа и прочее там......иначе и аз чух че спрейчета имало, арно и лесно звучи, фсът - фсът, ама май само звучи така.....
Ще видим що ще стане....аз го взех от бутка за копчета и в брико трябва да има обезателно.а що се отнася до меката материя в/у кората,да тва е лек слой дунапрен и ако колата е била на пушач става нещо като говна по него,но подлепващото върши работа.