View Full Version : Акт за нарушение със сгрешено име
Някой има ли представа какво се случва, когато катаджия ти напише акт за нарушение, но ти сбърка името в самия акт?
И съвет как мога да постъпя в случая.
Актът е нищожен.
какво ще рече това ?
Че няма правно действие. Т.е. все едно актът не е създаден в този случай.
Честито!!!
Е да де, ама какво трябва да се направи?!
КАТ ще си издадат предполагам наказателно постановление на сбърканото име.. а аз как ще си взема талона ?
Трябва да се мине през някаква разправия. Въпроса е как и къде ?
В акта ти са записани и ЕГН и номер на СУМПС така, че акта си е валиден, ако и те са сгрешени тогава вече може да се успорва, иначе просто ще си мине по каналния ред, защото решението се пише по Номер на СУМПС и така ти се отнемат точки(ако е по такъв член)!!!
Абе според мен, просто като ти излезе актът, го обжалвай и би трябвало да падне.
Абе според мен, просто като ти излезе акта, го обжалвай и би трябвало да падне.
Абе, ако не са сгрешени другите данни, определено няма да падне, те точно затова пишат и ЕГН, и СУМПС, за да може дори нещо да е сгрешено, да си мине актчето и да си земат паричките(ще кажат че е просто правописна грешка), както казах при всички такива неща се гледат първо цифровите данни, защото не само едно магаре се казва Марко, а ЕГНто и Номера на книжката са единствени за всеки човек, а пък и дори на акта името да е сгрешено, на контролния талон го има и с тия жалби само ще си изгуби времето колегата!!!
А дали не могат да ми се заядат утре ако ме спрат за проверка и видят, че името на акта не е моето ?!
Чисто теоритично :)
Излиза НП > Подаваш жалба и го обжалваш го пред Съда > Отиваш на дело, задължително с адвокат > В 99% от случаите НП се обявява за нищожно > Имаш да черпиш ;)
Няма за какво да се заядат А иначе и на мен ми се е случвало да ми сбъркат името обаче акта остава валиден защото както каза колегата ти имат другите данни и трудно ще ти го анулират заради 1 грешка в името Ама така е бъркат защото... няма да коментирам какви са :grin: знаем си ги
Някой има ли представа какво се случва, когато катаджия ти напише акт за нарушение, но ти сбърка името в самия акт?
И съвет как мога да постъпя в случая.
В допълнение на казаното от Kuku -aкта е невалиден съобразно закона за Административние нарушения или производство, нарушения или както му е там името - трябва да се атакува в градския съд, стига да не е под определена сума /аз съм обжалвал и печелил без адвокат,нъплно редовен акт и падна доста лесно, нямаше доказатлества за твърденията на акта прост/ както си решиш ти,/Все пак не съм юрист и за да си по сигурен направи консултация, но ако обжалваш нищо не губиш или ще го потвърдят или ще го отменят
Ако си заслужава да се обжалва пробвай 99% ще спечелиш до колкото помня трябва да е над 50лв за да имаш право да обжалваш ако ти се занимава пробвай се:upsidedwnsmiley:
AntiLuuP
18-02-2009, 19:52
Ако е за нещо по сериозно акта тогава го обжалвай, иначе в противен случай дори може да излезе че си на загуба с тия дела ;)
Ако си заслужава да се обжалва пробвай 99% ще спечелиш до колкото помня трябва да е над 50лв за да имаш право да обжалваш ако ти се занимава пробвай се:upsidedwnsmiley:
Това е само ако се обжалва по същество, т.е. имало ли е нарушение. При искане на прогласяване на нищожност не би трябвало да важи, защото с нищожен акт не могат да те наказват, ако ще и 50 стишки да е. Така че, Мите, изчакай си постановлението и обжалвай. Ако съдът преценява обективно, актът трябва да падне.
Утре ще ви цитирам точните текстове в ЗАНН, че сега ме мързи.:drinking:
mirchozo
19-02-2009, 00:55
и аз си чакам решението , ако има някаква грешка (дори и една запетайка да са забравили да сложат) бегом в съда, това ми го каза приятел адвокат дето се занимава с такива актове и глупости
но запомнете обжалва се решението ,а не акта , щото после грешки няма да има със сигурност
Това е само ако се обжалва по същество, т.е. имало ли е нарушение. При искане на прогласяване на нищожност не би трябвало да важи, защото с нищожен акт не могат да те наказват, ако ще и 50 стишки да е. Така че, Мите, изчакай си постановлението и обжалвай. Ако съдът преценява обективно, актът трябва да падне.
Утре ще ви цитирам точните текстове в ЗАНН, че сега ме мързи.:drinking:
А аз казах че съм имал такъв случай ама не съм обжалвал и вече е късно имам сума ти актова след това :shocking: Да използвам поста няма ли да ни дойдеш скоро на гости забрави за твоите съграждани :drunk::smackbum:
Днес ходих до РПУ-то да питам. Казаха ми, че е техническа грешка и няма проблем да ме накажат. Нямало да има проблем и при проверка на пътя. А за обжалване на постановлението - няма да стане, защото акта е за колан и е 50лв и 8точки :)
П.С. Благодаря за отговорите!
Абе то от РПУ-то е нормално да ти кажат, че акта ще ти мине. Но наистина ако е до 50лв не можеш да обжалваш наказателното постановление.
А аз казах че съм имал такъв случай ама не съм обжалвал и вече е късно имам сума ти актова след това :shocking: Да използвам поста няма ли да ни дойдеш скоро на гости забрави за твоите съграждани :drunk::smackbum:
Ще, ще. Само дано не е натрупало в събота.:picnic: