PDA

View Full Version : Някои знае ли къде се намира датчика за температурата на маслото?

MUROMAN
18-02-2009, 19:11
Не ми работи уреда за налягане на маслото /този в купето нищо не отчита /.Някои знае ли къде се намира датчика за температурата на маслото и как се замерва.Другия вариянт е да не работи самия уред на таблото.

1239
18-02-2009, 20:16
датчика за температурата на маслото е над масления филтър.А уред за замерване имаш ли.

PEPI-2ALFA
18-02-2009, 20:25
Не ми работи уреда за налягане на маслото /този в купето нищо не отчита /.Някои знае ли къде се намира датчика за температурата на маслото и как се замерва...
Говориш за 2 различни неща. Датчикът за налягане на маслото е под всмукателния колектор, влиза 1 жичка в него.

Furious 155
18-02-2009, 21:00
Нали си говорихме по темата! Датчика е на планката на масления филтър - там стърчи една жичка, облечена в гума - стърчи по посока на левия фар и радиатора на колата...
Него измери - в мануала има стойностите които трябва да показва. Предплагам ще се мери на студен мотор и е хубаво да видите тогава какво трябва да показва - просто защото темп която трябва да показва е доста ниска тези дни!
Другият момент е че може и да е откачен от датчика - тогава е лесно - закачаш и пак караш! Всичко това се отнася за датчика за температура на маслото! За нялягане както са ти писали по-горе е на блока на двигателя под смукателният колектор откъм страната на шофьора - един тумбест е!

cobra_11
18-02-2009, 23:43
Aз също си мислех че не работи датчика за температура на маслото , а то се оказа термостата- стои си отворен . Стрелката на уреда не мърда щото скалата почва от 60 градуса .

dimo
19-02-2009, 00:04
Да дигнеш маслото до към 70-80 градуса водата (антифриза )трябва да е около 100 в тоя студ бая пържене трябва .Лятото в задръстване лесно се вдига и температурата на маслото .:tequilla:

DJ Vladic
19-02-2009, 00:08
Ами мойта никой от датчиците за маслото не работи.След смяна на масло ми светна че няма масло пък то е току що сложено.Отделно като си я взех не работеха за температурата и налягането.Джамбазите още ме мотаят за доставки.Несериозни се оказаха.А.. и да ви попитам долу горе какви пари могат да варират такива на старо датчици... имам предвид и 3-те:масло, налягане, температура.

Furious 155
19-02-2009, 00:46
Ами мойта никой от датчиците за маслото не работи.След смяна на масло ми светна че няма масло пък то е току що сложено.Отделно като си я взех не работеха за температурата и налягането.Джамбазите още ме мотаят за доставки.Несериозни се оказаха.А.. и да ви попитам долу горе какви пари могат да варират такива на старо датчици... имам предвид и 3-те:масло, налягане, температура.

трите не повече от 80 лева изправни - никола николов е твоя човек - аз взех налягането и мин.ниво масло за 50лв.

Бобби
19-02-2009, 15:37
Маряне, дай да уточним!
...не ти показва налягане на маслото?
...или не показва температурата му?
..датчиците са рзалични и на, различни места може ги откриеш!

MUROMAN
19-02-2009, 16:47
Маряне, дай да уточним!
...не ти показва налягане на маслото?
...или не показва температурата му?
..датчиците са рзалични и на, различни места може ги откриеш!

не ми показва ТЕМПЕРАТУРАТА на маслото Боби.

didod
19-02-2009, 17:45
Отделно като си я взех не работеха за температурата и налягането.А.. и да ви попитам долу горе какви пари могат да варират такива на старо датчици... имам предвид и 3-те:масло, налягане, температура.

Датчика за налягане се продава почти навсякъде. И много успешно се присажда Ладов такъв. В раздел 164 темата по въпроса е 'важна' :) . А тук е коментирано.

Бобби
20-02-2009, 08:36
не ми показва ТЕМПЕРАТУРАТА на маслото Боби.

Чакай да се постопли времето и ще започне...:smoke:
...едва ли е сдал датчика...трябва бая ръчка и топло време да скочи и почне да отчита!

MUROMAN
21-02-2009, 19:54
Чакай да се постопли времето и ще започне...:smoke:
...едва ли е сдал датчика...трябва бая ръчка и топло време да скочи и почне да отчита!

Боби имам колата от август месец и тогава не загряваше.Кажете къде точно да гледам и как евентуално да го замеря,а не глупости за времето.:doctor:

Furious 155
21-02-2009, 23:26
Боби имам колата от август месец и тогава не загряваше.Кажете къде точно да гледам и как евентуално да го замеря,а не глупости за времето.:doctor:

ти като пуснеш тема после не гледаш ли всички какво са ти писали? по-ясно не мога да го обясня... утре мисля има среща, напомни ми да ти ги покажа!