Log in

View Full Version : Голямото мислене

agr3s00r
18-02-2009, 21:27
:-P Добър Вечер колеги! Настъпи и моя час,когато трябва да "заситим глада" като си купя АЛФИЧКА:asthanos:.Но сега идва и голямия проблем :tequilla:...затова се обръщам към вас .Спрял съм се на двигателите от 1.6ТС до 2.0 и нзм на какво да се спра.Чета от доста време за разхода и не е мн голяма разлика(1,2-4л.зависо май вече от карането ако не греша),но да попитам за подръжката дали има някаква голяма разлика в цените и какви са "+" и "-".Предварително се извинявам и мн ще съм ви благодарен ако помогнете :oops:

DiabL0
18-02-2009, 21:45
от 1.6 до 2.0 разлика голяма само във вървенето !!
Разлика в ремонтите и цените на части Няма!
Разлика в разхода , максимум 2 литря .(при нормално каране)
А бе взимай най-големия, веднъж се живее !

А моето лично мнение е - вземи си 1.9 жтд. Слагаш един чип, и върви като 2.0 бенз, а гори като дизел ! :)

Nobody
18-02-2009, 21:45
Има доста теми по въпроса ползвай търсачката ;) аз така направих като купувах моята :tequilla:

tonov
18-02-2009, 22:06
...Разлика в ремонтите и цените на части Няма!
....

Има разлика! При QV/ti има много специфични части, които не са като на останалите.
Примерно имаш двойноназъбен ремък и ролка за него, спирачките са други, съединителят е друг, ремъците са други... и съответно по-скъпи.

@agr3s00r
Аз като собственик на 2,0 ти препоръчвам по-големите мотори. Като че ли най-разумно е 1,8ТС, но пък са редки.

пс: Има доста писано по въпроса, потърси

agr3s00r
18-02-2009, 23:13
Благодаря ви много :) сиг "ся" цяла вечер това ще правя ....ще се поровя доста

Tifozza
18-02-2009, 23:24
зимаи голяма ... няма да сбъркаш ... аз съм с 1.4 и бих я сменил само за 2.0 ....

dimo
18-02-2009, 23:25
2.0 разходите по нея ще са малко повече ама кефа е мноооооого по голям

lan
18-02-2009, 23:37
Наскоро гледах, че се продава една синя 146-ца 1,8 и беше в много добро състояние, а и цената й не беше дебела. Ако те интересува мога да опитам да намеря тел. на собственика.

DerMeister
18-02-2009, 23:58
Ако си се ориентирал към по-нова кола, демек след файслифта, демек >98г., шанса да намериш нещо различно от 1.4 или 1.6 е мнооого,много малък.

Nobody
19-02-2009, 00:17
Ако си се ориентирал към по-нова кола, демек след файслифта, демек >98г., шанса да намериш нещо различно от 1.4 или 1.6 е мнооого,много малък.

Колегата е много много прав :upsidedwnsmiley:

junior
19-02-2009, 00:46
Kолега и според мен най- удачния вариант е да си вземеш 1.8, но наистина са много редки. Но аз на твое място си бих зел 2.0 тс или 1-9 жтд + чип. Това са двете най-добри комбинации.

zaryto
19-02-2009, 00:47
:upsidedwnsmiley: Според мен е по важно техническото състоянието на колата и километрите.Колкото е по-мощен двигателя,толкова по-скъпа е подръжката.А като се има в предвид какви са улиците ремонтите са неизбежни. 2-ката Твин Спарк е с доста нисък картер.Има цяла тема за пострадалите,някой даже по 2,3 пъти. :yes:

crashboy
19-02-2009, 01:13
агресор писал съм ти на лично за една алфа

mordohy
19-02-2009, 01:18
Колега,от всичкте съвети,все научно правилни,Тонов ти даде най-добрия!Ти решаваш!

dimo
19-02-2009, 08:45
:shutup:
:upsidedwnsmiley: Според мен е по важно техническото състоянието на колата и километрите.Колкото е по-мощен двигателя,толкова по-скъпа е подръжката.А като се има в предвид какви са улиците ремонтите са неизбежни. 2-ката Твин Спарк е с доста нисък картер.Има цяла тема за пострадалите,някой даже по 2,3 пъти. :yes:

Да бе на двойката картера е много нисък а на другите много високо някъде на тавана е .. дрън-дрън .....
Подръжката на 2.0 тс НЕзначително по скъпа от на другите.Моя съвет е ако избираш между 1.6,1.8,2.0 да избереш тази която е с по добро общо състояние като цяло не като мотор само .
При равни други условия по големия мотор е по-добрия вариянт.Тва някой да те убеждава колко е по хубаво да ти е малък мотора е същото като да ти обясняват че е по хубаво да ти е малка пишката.:shutup:

marian
19-02-2009, 09:02
Ако картера е критерий тогава боксер

lan
19-02-2009, 10:12
:-P Добър Вечер колеги! Настъпи и моя час,когато трябва да "заситим глада" като си купя АЛФИЧКА:asthanos:.Но сега идва и голямия проблем :tequilla:...затова се обръщам към вас .Спрял съм се на двигателите от 1.6ТС до 2.0 и нзм на какво да се спра.Чета от доста време за разхода и не е мн голяма разлика(1,2-4л.зависо май вече от карането ако не греша),но да попитам за подръжката дали има някаква голяма разлика в цените и какви са "+" и "-".Предварително се извинявам и мн ще съм ви благодарен ако помогнете :oops:
Колега,
имаш ЛС

georgyg
19-02-2009, 10:15
Ето ти пример за QV facelift с регистрация.
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11233178408070124&f1=details

Mury
19-02-2009, 11:18
Ето ти още един пример за гледана,и много запазена кола,качваш се и караш:metal::metal::metal:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29819

Мойто мнение е,независимо дали мойта или друга,да си вземеш кола оттук,поне ще е гледана

frantic
19-02-2009, 11:48
Колега как и къде ти ги откраднаха тия джанти. Аз съм си взел нови 15-ки и ще ги слагам ня пролет. Ти сега ме стресна

DSlavev
19-02-2009, 12:03
Ле ле вие заляхте колегата с информация :shocking:. Ама най-важния детайл е с какви пари разполага щото мерака и възможностите маи са различни работи.
Един от най-вярните съвети дето му давате и според мен той трябва да послуша е да разгледа колите, които се продават в форума.

Колега успех с търсенето и покупката и като я купиш веднага да се похвалиш :boost:

Nobody
19-02-2009, 13:04
Ето ти още един пример за гледана,и много запазена кола,качваш се и караш:metal::metal::metal:

Мойто мнение е,независимо дали мойта или друга,да си вземеш кола оттук,поне ще е гледана

@Мъри твоята прдава ли се още гледам спрял си я?

marian
19-02-2009, 13:14

Мойто мнение е,независимо дали мойта или друга,да си вземеш кола оттук,поне ще е гледанаИ аз винаги сьм предпочитал да е от форума.

Mury
19-02-2009, 13:24
@Мъри твоята прдава ли се още гледам спрял си я?

Не съм,просто такива надписи в подписа са забранени:metal::metal::metal:колата още чака новия си шщастлив собственик:bg::bg:

agr3s00r
19-02-2009, 14:05
Мерси колеги за помоща,за обърнатото внимание,за съветите и за различните разговори дет се получиха :bouncing_smiley:.НО със сигурност колата ще е от форума или така поне се надявам,или от препоръките на някои съфорумници.Да се надявам,че скоро време ще трябва да почерпя :metal:

soldier
19-02-2009, 14:28
Колега как и къде ти ги откраднаха тия джанти. Аз съм си взел нови 15-ки и ще ги слагам ня пролет. Ти сега ме стресна

От гаража са му ги взели, но не е гаранция, че няма и от колата да ти ги свалят. Те краците така са се усъвършенствали, че могат да ти свият гумите докато си в движение без да се усетиш

zaryto
19-02-2009, 16:16
:shutup:

Да бе на двойката картера е много нисък а на другите много високо някъде на тавана е .. дрън-дрън .....
Подръжката на 2.0 тс НЕзначително по скъпа от на другите.Моя съвет е ако избираш между 1.6,1.8,2.0 да избереш тази която е с по добро общо състояние като цяло не като мотор само .
При равни други условия по големия мотор е по-добрия вариянт.Тва някой да те убеждава колко е по хубаво да ти е малък мотора е същото като да ти обясняват че е по хубаво да ти е малка пишката.:shutup:

"Моя съвет е ако избираш между 1.6,1.8,2.0 да избереш тази която е с по добро общо състояние като цяло не като мотор само" - същото,което казах и аз :-P

"Подръжката на 2.0 тс НЕзначително по скъпа от на другите" - Незначително ама е по скъпа :spam_laser:

Тенекий и палстмаси се изправят лесно,но валове изядени като солети несе правят толкова лесно и евтино !
Дрън дрън :haha:

Nobody
19-02-2009, 20:07
Не съм,просто такива надписи в подписа са забранени:metal::metal::metal:колата още чака новия си шщастлив собственик:bg::bg:

Уф:brickwall:че нямам сега възможност да я взема ,иначе я отнасям със страшна сила,колата е перфектна :wow:

tonov
19-02-2009, 20:58
Между другото, моята също я взех от колега от форума. И изобщо не съжалявам.

to6ko
19-02-2009, 22:21
"Моя съвет е ако избираш между 1.6,1.8,2.0 да избереш тази която е с по добро общо състояние като цяло не като мотор само" - същото,което казах и аз :-P

"Подръжката на 2.0 тс НЕзначително по скъпа от на другите" - Незначително ама е по скъпа :spam_laser:

Тенекий и палстмаси се изправят лесно,но валове изядени като солети несе правят толкова лесно и евтино !
Дрън дрън :haha:

предпо4итам да права мотор отколкото тенекии и пласмаси ама тва си е мое мнение!
колега взимаи голямия мотор(2.0)и няма да сажелява6!

JK
19-02-2009, 22:46
Абе взимай направо на колегата Mury колата и не му мисли много - по това което съм чел във форума колата е гледана с мерак и любов, а по важно от това няма за една италянка :)

agr3s00r
21-02-2009, 00:06
:boo: Бреййййй открих доста заинтригуваща обява :twisted::notworthy: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=27682

Boxer_Power
21-02-2009, 10:42
:boo: Бреййййй открих доста заинтригуваща обява :twisted::notworthy: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=27682

Не че е лоша и тази колега,ама я си помисли като я вземеш колко още пари ще хвърлиш по нея?
А на колегата Мъри колата е с 1000лв. по скъпа ама поне ако я вземеш имаш само едни 80лв. за регистрация да дадеш.Това е мое мнение все пак,ти си решаваш!

Nobody
21-02-2009, 10:52
Не че е лоша и тази колега,ама я си помисли като я вземеш колко още пари ще хвърлиш по нея?
А на колегата Мъри колата е с 1000лв. по скъпа ама поне ако я вземеш имаш само едни 80лв. за регистрация да дадеш.Това е мое мнение все пак,ти си решаваш!

Колегата е прав.Няма да ти излезе евтинко пържото обслужжане на QV-to.

Mury
22-02-2009, 18:56
Колегата е прав.Няма да ти излезе евтинко пържото обслужжане на QV-to.

1000 + лв.,ако не излезне нещо непредвидено/дебитомер,сонда и т.н./:noooo::noooo::noooo:

vlado_gg
23-02-2009, 11:34
..................

Nobody
23-02-2009, 12:07
Драги мои колеги,колата която посочи колегата е моя.Разбирам желанието ви да изкарате колата ми боклук само и само да успеете да продадете 146 цата на колегата.Изненади по колата ми няма.Просто сега не ми е нужна.А ако колегата реши цената за него ще е 2600лв.Сега какво ще кажете.

Колега не се обиждай никой не е казал че колата е боклук,много си е хубава даже :handshake: аз лично бих я отнесъл

zdravio
23-02-2009, 13:25
Драги мои колеги,колата която посочи колегата е моя.Разбирам желанието ви да изкарате колата ми боклук само и само да успеете да продадете 146 цата на колегата.Изненади по колата ми няма.Просто сега не ми е нужна.А ако колегата реши цената за него ще е 2600лв.Сега какво ще кажете.

Сега, мога да кажа само, че КОЛАТА Е ЗАПАЗЕНА ЗА МЕН до събота!!! Имам уговорка с човека, скоро ще ви уведомя за резулата от пътуването ми до Стара Загора!!!

Mury
23-02-2009, 16:19

Ти май нещо полуде:lupe::lupe::lupe:я по-спокойно,никой нищо лошо не е казал,просто изтъкнахме истината,аз твоята кола много добре я знам,и знам как върви/от феста в Стз/:flamingdevil::flamingdevil:Колегата ще купи която поиска:hehe:

zdravio
04-03-2009, 09:08
Сега, мога да кажа само, че КОЛАТА Е ЗАПАЗЕНА ЗА МЕН до събота!!! Имам уговорка с човека, скоро ще ви уведомя за резулата от пътуването ми до Стара Загора!!!
Резултат имаме, мога да споделя само едно- който говори, че колата е зле и има 1000лв.+ за ремонти и сервизиране - нека заповяда, колата вече е моя собственост. Може да я види да я разгледа... А за цената само ще споделя, както каза собственика: " За един млад човек 1000лв. не трябва да са пречка" :strong:.

Mury
04-03-2009, 12:59
който говори, че колата е зле и има 1000лв.+ за ремонти и сервизиране - нека заповяда

ОК,успех Здравко,да си я караш със здраве:wow::wow::wow:

П.С.Само не миказвай че няма да я обслужиш:wow::wow::wow:

zdravio
04-03-2009, 13:31
ОК,успех Здравко,да си я караш със здраве:wow::wow::wow:

П.С.Само не миказвай че няма да я обслужиш:wow::wow::wow:
Благодаря за пожеланията...
Еми... :yes: 100% ще има сервизиране на сАлфетката, само да си я подкарам редовно, че днес и правих каско... а и послкия Фиат ме чака... :rosso_racers: Успех на всички!

Mury
04-03-2009, 14:37
Благодаря за пожеланията...
Еми... :yes: 100% ще има сервизиране на сАлфетката, само да си я подкарам редовно, че днес и правих каско... а и послкия Фиат ме чака... :rosso_racers: Успех на всички!

Пусни снимки в друга тема,да я видим:wow::wow::wow:

Kostadin`
04-03-2009, 15:05
айде честито и от мен и много безаварийни километри

Mury
04-03-2009, 15:08
Мерси колеги за помоща,за обърнатото внимание,за съветите и за различните разговори дет се получиха :bouncing_smiley:.НО със сигурност колата ще е от форума или така поне се надявам,или от препоръките на някои съфорумници.Да се надявам,че скоро време ще трябва да почерпя :metal:
Колега кво стана,намери ли си кола,ако не си ела ще се разберем за цената:wow::wow::wow:

junior
04-03-2009, 21:53
Айде едната я отнесоха. А колегата ако още не си е взел кола и ако има парите да зима колата на Мъро. Поне се знае, че се качваш и караш без да се набутваш за обслужване, защото то не е никак евтино.

zdravio
05-03-2009, 09:14
айде честито и от мен и много безаварийни километри
Благодаря, колега 2Х да ти се връща. А Мъро снимки ще пусна утре, че сега колата все още няма каско и я изкарвам от гаража само като съм до нея :tongue2: .