View Full Version : сипаха ми нафта вместо бензин
И при мен се е случвало да свети лампата на инжекциона в следните случаи:
1. Бензин от Петролска бензиностанция в Албена - свети, не върви и гори като змей;
2. Ако съм карал една седмица на 95 и на почти празен резервоар набича Супер 100 или обратно - премигва за няколко секунди още на бензионостанцията и после не се обажда повече;
3. Ако ползвам "алтернативно" гориво - смес от нафта за 10 лв. и Супер 100 за 55 лв :shock: :shock: :shock: (пресен случай от 24.12)
Младежът на ОМВ-то не чул кво съм му казал, почнал да налива нафта (ба ли го що така е решил) и в течение на процеса се усетил, та дойде на касата да ми обяснява за гафа... :mad:
Карах с тази адска смес до Троян и обратно, лампата светва през 2 минути, колата гасна няколко пъти на празен ход (вкл. в движение) и пуши като дизел като я настъпя (що ли?).
Та така - и аз ще ходя на диагностика, че ми е любопитно как точно е формулирана грешката, която се генерира...
:shock: :shock: :shock: :shock: С 10 литра нафта :shock: :shock: :shock: Малееееее - то така може да я научиш и да стане сама дизелова :shock:
Crusader
26-12-2005, 18:35
Значи следващия път 11 литра нафта ..... и така лека по лека ще приучиш ЕКУ-то и Васката е прав ще стане дизеларка :wink:
Значи следващия път 11 литра нафта ..... и така лека по лека ще приучиш ЕКУ-то и Васката е прав ще стане дизеларка :wink:
и вместо 8 свещи мое слагаш само 4, и то подгревни и ще реализираш 300 икономии :)))
и така лека по лека ще приучиш ЕКУ-то и Васката е прав ще стане дизеларка
Ц, не ме кефи как се държи в дизеловото амплоа, най-много да се дистанцирам от печките за вечни времена :tooth:
Извън смешките обаче много ме е шаш да не стане някоя беля - още не съм доизгорил тая гняс, чудя се дали е по-добре да я разредя с още бензин или да я издухам и тогава...?
(Породих офтопик, за което се извинявам на автора на темата.)
Извън смешките обаче много ме е шаш да не стане някоя беля - още не съм доизгорил тая гняс, чудя се дали е по-добре да я разредя с още бензин или да я издухам и тогава...?
може би е много добра идея да си сложиш добавка, за да се прочистят инжекторите... а и не само те, земи неква концентрирана и я набухай всичката и дано с това да минеш ...
Dodo 155
27-12-2005, 15:03
и така лека по лека ще приучиш ЕКУ-то и Васката е прав ще стане дизеларка
Ц, не ме кефи как се държи в дизеловото амплоа, най-много да се дистанцирам от печките за вечни времена :tooth:
(Породих офтопик, за което се извинявам на автора на темата.)
Вземи я изхвърли изцяло :idea:
ааа сакън не я хвърляй нафтата много хубаво нещо. ако има чалъм да я източиш може да измиеш мотора (ВЪНШНО:)) примерно
bass ти си луд. Как ще слагаш нафта на бензинова кола :screwy:
Слагай газово като искаш икономии или си купувай печка. Така както го правиш икономиите със сигурност ще ти излязат през носа :evil:
bass ти си луд. Как ще слагаш нафта на бензинова кола :screwy:
Слагай газово като искаш икономии или си купувай печка. Така както го правиш икономиите със сигурност ще ти излязат през носа :evil:
човека са го сбъркали бензинджийте :) не го е направил нарочно :)
сега се чуди как да се оправи от това
...
3. Ако ползвам "алтернативно" гориво - смес от нафта за 10 лв. и Супер 100 за 55 лв :shock: :shock: :shock: (пресен случай от 24.12)
Тази смес случайна ли е?!
Drago
Колегата си го е написал
"3. Ако ползвам "алтернативно" гориво - смес от нафта за 10 лв. и Супер 100 за 55 лв (пресен случай от 24.12)
Младежът на ОМВ-то не чул кво съм му казал, почнал да налива нафта (ба ли го що така е решил) и в течение на процеса се усетил, та дойде на касата да ми обяснява за гафа... ""
Разбирам да беше в друга тема или на друга страница ама то си е първото мнение в тази тема ??? Е то па бива да не се чете , то може ама чак пък толкова :crybaby:
OK
Какво му е казал? Да му напълни горепосочената смес или просто оня не е разбрал, че трябва да сипва бензин?
Ако е оня не е разбрал за бензина - извинявам се!
Crusader
27-12-2005, 19:01
Малиии професоре направо си железен с тая римска броня, а иначе за алтернативното гориво, по добре е да се смени щото не знам как се отразява на ламбдата :!:
по-добре е да се смени щото не знам как се отразява на ламбдата :!:
Мииии.... тоооо.... вече няма какво да се сменя :oops: Аз основната част от сместта я изгорих по магистралата (нямаше как да извадя само нафтата след доливането на Супер за 55 лв., а ми беше жал за бензина, пък и бързах). Мисля да послушам Вальо за добавка в ударна доза и ще направя една профилактична диагностика.
btw, когато лампата на инжекциона не свети, колата върви като разпрана (без да я натискам, шот' мъй истраф) :shock: И разходът е някъде към 8/100... (ух, дано да се размине само с пушилката)
btw2 на бензиностанцията дали могат да изпомпат останалото в резервоара гориво преди да заредя, че аз нямам ни маркуч, ни ноу-хау? :oops:
по-добре е да се смени щото не знам как се отразява на ламбдата :!:
Мииии.... тоооо.... вече няма какво да се сменя :oops: Аз основната част от сместта я изгорих по магистралата (нямаше как да извадя само нафтата след доливането на Супер за 55 лв., а ми беше жал за бензина, пък и бързах). Мисля да послушам Вальо за добавка в ударна доза и ще направя една профилактична диагностика.
btw, когато лампата на инжекциона не свети, колата върви като разпрана (без да я натискам, шот' мъй истраф) :shock: И разходът е някъде към 8/100... (ух, дано да се размине само с пушилката)
btw2 на бензиностанцията дали могат да изпомпат останалото в резервоара гориво преди да заредя, че аз нямам ни маркуч, ни ноу-хау? :oops:
Между другото това с ударната доза добавка не е много добър варянт тъй като маркучите ти предполагам не са в цветущо състояние и ако прекалиш с добавката да не стане някой фал. А се си мисля че нафтата си се чисти с бензина и ако си понапълниш пак резервоара ще си ок.
та даже е полезно бе - нафтовия пушек е такъв блажен и предпазва изпускателната система от корозия :P
Днес замалко да съм пешеходец :wink:
Отивам на паркинга с цел да взема колата и да ида на бензиностанцията да сменя бозата. Паля безпроблемно, колата работи около минута на празен ход и тъкмо да тръгвам - хлъц! Угасна, след което 10 минути няма палене - върти и тва е. Реших че днес ще съм без нея и звъннах на един колега да ме вземе към офиса. Чаках около 10 мин. и точно преди да дойде рекох да пробвам още веднъж - запали!
На бензиностанцията момчетата ми съдействаха, източихме около 4-5 литра гориво. Налях Супер за 25 лв. и го подправих с един Redex (за жалост, преди да видя забележката на gigi за маркучите - айде още един повод за спек...).
Сега сме ОК, инжекционът не свети, работим гладко и мазно - дано да е наред всичко :bowdown:
btw тазсутрешните ми гевезелъци (а и от предните няколко дни) ми напомниха на тези http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4338
Днес замалко да съм пешеходец :wink:
Отивам на паркинга с цел да взема колата и да ида на бензиностанцията да сменя бозата. Паля безпроблемно, колата работи около минута на празен ход и тъкмо да тръгвам - хлъц! Угасна, след което 10 минути няма палене - върти и тва е. Реших че днес ще съм без нея и звъннах на един колега да ме вземе към офиса. Чаках около 10 мин. и точно преди да дойде рекох да пробвам още веднъж - запали!
На бензиностанцията момчетата ми съдействаха, източихме около 4-5 литра гориво. Налях Супер за 25 лв. и го подправих с един Redex (за жалост, преди да видя забележката на gigi за маркучите - айде още един повод за спек...).
Сега сме ОК, инжекционът не свети, работим гладко и мазно - дано да е наред всичко :bowdown:
btw тазсутрешните ми гевезелъци (а и от предните няколко дни) ми напомниха на тези http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=4338
споко бе това може да стане ако налееш редекс:бензин 1:1 ...
споко :)))
а тия гевезелъци няма ти разправям тая сутрин като угасна на Бистршко шосе нагоре, насред улицата и КРАЙ
не и не
10 минути седя насред улицата, после един ми помогна да я избутаме от пътя
пих едно кафе докато колата изстине малко
и запали и лека полека до Ванто ... и там вече след като я угасих - няма палене ;)