Log in

View Full Version : Изчезнаха ми тоците - 146

Maximil
21-02-2009, 13:38
Стоях си на Омв-то и чаках колеги около 10 мин.В един момент сичко спря да работи ( парно,музика,светлини).Бутах,запали и бам на доктор .Сега оставих акомулатора за зареждане и ремонт,но дали е от него още никой не знае.Дали динамото не зарежда,или просто акомулатора е за смяна ( но след само 10 мин престой ) незнам.Помагайте ! Бургас !

reptli
21-02-2009, 14:36
парно,музика,светлини предполагам и двигателя си е работил нали :)

Maximil
21-02-2009, 16:27
ммм не ,само контакт,загасен мотор

mordohy
21-02-2009, 17:38
На колко години е тоя акумулатор.То така,както го описваш не прави никой разумен шофьор.Динамото ти би трябвало да зарежда.Най-вероятно имаш окислена клема на акумулатора или някоя хлабава връзка.Все пак замери напрежението на динамото.За останалото няма как да ти помогнеме.Няма инфо!

Maximil
21-02-2009, 19:08
ами знам че никой не прави така,ама като слушам хората така става.Надявам се всичко дасе оправи като си зема акомулатора и разбера дали е отишъл или проблема се задълбочава !

mordohy
21-02-2009, 19:47
Ти не се притеснявай , а питай!Ще те приласкаеме,ще ти обършеме сополите,а после ще те наритаме и в задника,ама от свои не боли:crazy:Постарай се да даваш повече информация,дори и такава,която за тебе е глупава.Диагноза се поставя трудно!:doctor:Поздрави!

rudoni
21-02-2009, 21:02
чета и не вярвам на ушите си !? каква стана тя ? я дай повече инфо!

reptli
21-02-2009, 21:27
чета и не вярвам на ушите си !? каква стана тя ? я дай повече инфо!

на кое не вярваш колега :) момчето просто е оставил колата на контакт и е включил всички консуматори и е станало логичното ;)

mordohy
21-02-2009, 22:20
Ей,аз му обясних какво ще стане,ама дайте по-леко.Все още е ново момчето.Дайте с мекото!После ще го хванеме на бира или нещо друго:cheers::cheers::cheers:

Maximil
22-02-2009, 15:27
бирата от мен ,само алфата да върви .

Maximil
22-02-2009, 15:30
ами така стоях си на ОМВ-то и всичко изчезна за 10 мин престой само.При положение че колата преди това е карана. и изведнъй сичко угасна.Няма и спомен от ток !!! :)))) Оставих акомулатура на диагностика,ама искат и колата да закарам че да видят дали зарежда динамото !

Maximil
22-02-2009, 15:53
вече 2 ри ден,я гледам пред блока :small_cry: черна и все така не пали. Но в понеделник ще си взема акомулатора и дано запали :hmm:

rudoni
22-02-2009, 20:26
ако си в бургас направи следното : разтвори в една чаша сода бикарбонат/хлебна сода/ и потопи в нея клемите за акумулатора за 5-7 мин. после подсушаваш и намазваш тънко с грес и монтираш . след това тръгвош по минусовия кабел и почистваш всички връзки на проводника с купето и скоростната кутия.смазвай свръзките с масло или грес.

Maximil
22-02-2009, 23:05
ммм благодаря за съвета,още утре ще направя казаното !!!

didkoldihno
23-02-2009, 08:29
е ко стана младеж ?

Maximil
23-02-2009, 16:52
xa всичко мина добре.Акомулатора ми е добър,макар 4е ампеража не е голям (55),обаче проблемите се задълбочиха сега.Днеска направих една диагностика на ходовата част и се хванах за главата !!!Как е възможно за 400 км,нормално каране и пазене на колата да ти отидут : 2-та носача,лява кормилна щанга,тампони,стабилизираща щанга .... ???

LeoVin4i
23-02-2009, 17:08
400 от тебе и ХХХ ХХХ от предните грижовни собственици...

Maximil
23-02-2009, 21:00
aз не отричам че я карам,но преди тея 400 км и направих диагостика на преден и заден мост и ходова част.казаха ми че всичко е добре,даже ми дадоха и гаранция че поне 6 месеца няма да имам грижи.А тя каква стана една ???
Говорете ми в цени колеги че всеки казва различно,а чувам че си е.... мамата и ремонта:lupe:

tonov
23-02-2009, 21:03
aз не отричам че я карам,но преди тея 400 км и направих диагостика на преден и заден мост и ходова част.казаха ми че всичко е добре,даже ми дадоха и гаранция че поне 6 месеца няма да имам грижи.А тя каква стана една ???
Говорете ми в цени колеги че всеки казва различно,а чувам че си е.... мамата и ремонта:lupe:

Не се плаши, на 145 частите по окачването са евтини.

носач (в зависимост от марката) - 50-80лв
кормилен накрайник - 25-30
тампони стабилизираща щанга - ~10лв/бр

Тва е положението.
Поразгледай и темата с ремонти и цени най-отгоре.

rudoni
23-02-2009, 23:06
като съм ти казал ,че са добре ,добре са! май някой иска да те плъзга като те види с друга регистрация . ти отиде на диагностика за ток , а се връщаш с диагностика за ходова част? внимавай много и не се връзвай на всеки който ти гледа колата!

Maximil
24-02-2009, 00:06
аз неса плаша да си призная много,ама наще да му мислят сега :))) шегувам се,всикчко ще се оправи,маи наистина ме плъзгат тея,но скоро ще сменям регистрацията че тогава може да им намина на тея пичове пак ,че да видим дали нема да ми искат и основен ремонт !!! :) А това хлопане ж краката на шофьора ще го видим какво е,нема се даваме я :hehe:
Ние алфи ли караме или кво....

mordohy
24-02-2009, 00:53
аз неса плаша да си призная много,ама наще да му мислят сега :))) шегувам се,всикчко ще се оправи,маи наистина ме плъзгат тея,но скоро ще сменям регистрацията че тогава може да им намина на тея пичове пак ,че да видим дали нема да ми искат и основен ремонт !!! :) А това хлопане ж краката на шофьора ще го видим какво е,нема се даваме я :hehe:
Ние алфи ли караме или кво.....
може да е от гърне:hehe:

Maximil
25-02-2009, 23:43
хора,за 2 дена с тая алфа преживях и малко и много пак.А относно всички проблми които ми изброиха се оказа че съм имал само един носач,а не всичко изброено до сега.Колегите от сервзиа на Алфа разрешиха всичко това и съм им мн благодарен.