PDA

View Full Version : дома за деца в Горна Козница



GT
28-12-2005, 01:29
Здравейте, днес, най- накрая, след хиляди препятствия занесохме помощите за дом за деца с умствена изостаналост "Горна Козница".
Хранителните продукти с фактура, бяха на стойност 1450лв и повярвайте, бяха мноооого...:-) Не съм очаквал, че при покупки на едро, разликата е толкова осезаема......
При интерес, ще предоставим списък на продуктите!
Директорката на дома каза, че ще им стигнат поне за два месеца. Радоста в очите им беше голяма, или поне на мен ми се стори така. Как мислиш Петко?...:-)
Десетки колограми грах, фасул, гюведжета, консерви домати, леща, макарони, риба, банани, портокали, мандарини, моркови, конфитюри, мед, сирене, кашкавал, вафли, лютеници, картофено пюре, мляко, маргарини, туршии, чуски, зеленчуци и т.н и т.н.
Имаме останала сума приблизителна на 1200лв, съжалявам, че не давам точна информация, но не съм преброил всичките монети...:-)
Дрехите, които събрахме с Еньо, Петко, Нели, Киро Ангелчо и Светозар са достатъчни за период от 3 месеца, има памперси, одеала, обувки и др.
Благодаря специално на Ники и братлето му от Ланча клуб, за макароните (много им се зарадваха), мисля че ще искат отново..:-)
Бонбони и вафли са на корем, ще яадат и ушите ще им се пукат...:-)
С останалата сума ще вземем още памперси, чаршафи, перилни препарати, нафта, одеала и др. бръмбазлъци.
Снимки ще има скоро. Буса с който патувахме едвам издържа, беше пълен до горе и изглеждаше като спортен автомобил, залепен на земята, е не чак толкова стабилен..:-)
За да няма скрито- покрито, взехме с нас един радио журналист, който наблюдаваше разпределението на дарението..:-)

Ако се сетим нещо друго, ще пишем...:-)

pr_00f
28-12-2005, 08:55
Ето това е една чудесна новина :)

ДРАЗНИТЕЛ-ка
28-12-2005, 10:49
Радвам се,че и тук имате такава практика.Аз заедно с момичетата от един друг форум ,събираме пак разни дрехи и пар
и и ги носим по домовете в близост до Варна.Винаги обаче ме е страх,че нещата няма да отидат точно по предназначене,а ще се разпределят между директорки и персонала като цяло.Дали има такава опасност?

milenamr
28-12-2005, 16:43
Радвам се,че и тук имате такава практика.Аз заедно с момичетата от един друг форум ,събираме пак разни дрехи и пар
и и ги носим по домовете в близост до Варна.Винаги обаче ме е страх,че нещата няма да отидат точно по предназначене,а ще се разпределят между директорки и персонала като цяло.Дали има такава опасност?

Тук е мястото и аз да ти кажа едно голямо БРАВО (даже не само едно ,а много браво-та:))Изключително много се радвам ,че има хора ,които мислят по този начин. :big_flowers:

И аз миналта година отидох и внесох в банката една сума за едно болно детенце,което за един ден остава пълен сирак и със счупено тяло от катастрофа.Тогава дори не съм се замисляла дали има вероятност парите да не отидат там където трябва,съвсем импулсивно го направих.И преди няколко месеца случайно търсех в търсачка мойто име(от любопитство да видя какво ше излезе:)и видях ,че има сайт за това момиченце и че действително всичко е реално.,По късно се убедих ,че 100% нещата са истински и това ме успокои ,че съм успяла да помогна на едно прекрасно дете да живее нормално ,а не съм напълнила нечия гуша:)

Panaiot Pliakov
28-12-2005, 19:32
БРАВО,БРАВО Милена.Много добре си направила.Това е много добра постьпка.Мисля и аз да направя не6то такова тези дни.

KGB
29-12-2005, 00:38
Радоста в очите им беше голяма, или поне на мен ми се стори така. Как мислиш Петко?...:-)

Радоста им беше наистина много голяма, особено при факта, че част от продуктите им щяха да свършат точно в този ден. Не знам дали е случайност или някой от горе си знае работата, но важното е, че децата ще могат да посрещнат новата година с достатачно хранителни продукти.

Не знам точно как да го напиша, но дома за деца с умствена изостаналост в Горна Козница е едно от местата за което държавата, както и хората, не искат да се сещат, че съществува. Това най-вероятно е така, защото от 57 деца в дома само 4 евентуално могат някога да бъдат асоцирани в обществото.

От разказа на жените които работят там разбрах, че голяма част от хората които идват не издържат на видяното в дома и за съжеление никога повече не се връщат там. Когато започнахме да обикаляме стайте с децата разбрах, видях и усетих защо хората не са се връщали.

Психиката на човек трудно устоява, когато се срещне с някои от децата, когато разбере, че те никога няма да могат да водят какъвто и да било нормален живот. Аз носих фото-апарата и успях да направя няколко снимки на по-големите деца, но когато ни заведоха при малките не можах да заснема нещастието на тези невинни създания. Само човек който е бил на подобно място може да разбере за какво говоря.

Още веднъж искам да благодаря на всички помогнали на децата в дома в Горна Козница.

и едно голямо евела на Светльо!

Aquila
29-12-2005, 00:54
:bowdown: ... no comment!!!

Crusader
29-12-2005, 09:33
:th_up: :bowdown: Шапка Ви свалям момчета и момичета, дано повече българи са като Вас, щото скапаната ни държава мисли само как да си купи още някоя лимузина, а за такива места въобще е забравила.....

ДРАЗНИТЕЛ-ка
29-12-2005, 11:41
За съжаление не само в дома в Горна Козница е толкова тежко положението.В дома в Трън е същото,в дома край Провадия(дано не ги объркам двата дома,че единяи беше добре поддържан от някакви английски спонсори)също.И има още много,много такива домове с деца,които живеят в мизерни(меко казано) условия.

Аз за съжаление много добре знам как изглеждате деца с увреждания,но лично не съм ходила в един от тези домове,където освен че те потиска състоянието на децата ,те смазва психически и средата в която се налага да живеят. :?

BatVas
29-12-2005, 13:56
:bowdown: :bowdown: :bowdown:

Lucky
29-12-2005, 16:48
:bowdown: :bowdown: :bowdown: да момчета поклон пред това което свършихте

Neli78
02-01-2006, 22:51
и аз искам да благодаря на всички, които помогнаха