View Full Version : Стягане лагери на 2.0 ТС
Колеги спешно ми трябва инфо на колко се стягат основните лагери на 2.0 ТС мотора, колата е суперка ако има значение. По каталога, който имат колегите дават 20НМ и 115 градуса. Въпросът е колко КГ или НМ трябва да се стегнат?
Нали 20 уж? Кое не е ясно?
20 HM ги стягам на ръка!на 1.8 ги стегнах 60-65 НМ и я карам вече 3000км и няма проблем.
То си е написано- 20Nm и 115 градуса. Толкова се стяга и това е. Не разбрах въпроса. :calc:
Колегата се притеснява, че това е слабо. Биелните се стягали на 52НМ. Утре ще въпросна и Румен от клубния да не оплескаме колата.
Винаги съм се чудил на такива неща - щом на няколко места го пише толкова, защо не вярвате?
Както и да е...
Ми де да знам :dunno: колата не я правя аз. Само се опитвам да помогна. Аз се излежавам ту пред компа ту пред ТВ-то 8-):pizza:
Винаги съм се чудил на такива неща - щом на няколко места го пише толкова, защо не вярвате?
Както и да е...
колега не ,че невярваме но не всеки има динамометричен ключ с градуси.
Винаги можеш да си бележиш главите на болтовете и да направиш градусите.
колега не ,че невярваме но не всеки има динамометричен ключ с градуси.
Май това им е бил проблема, така или иначе са се справили и скоро колата ще е на ход.