PDA

View Full Version : алфа ромео 33 имола странен звук

BapHeH4e
22-02-2009, 22:29
Здравейте колеги.Мога ли да попитам някой знае ли какъв е този шум ( по-точно от какво е) който идва от предницата не знам точно от къде.Когато запаля колата и подам газ се чува свистене(много силно) все едно се турка метал в метал,но когато подам силно газ спира.След това в движение пак..само когато подавам газ и превклучвам на скорости(при натискане на съединителя)и когато съм в движение и дам на свободна и подам газ същото.Моля дайте мнение в най-скоро време,ако е сериозно да я водя на майстор.

mordohy
23-02-2009, 00:29
Води я някой да я огледа.Може да са доста неща:генератор,водна помпа,ролки и тн.Най добре я запали и на отворен капак я чуй.Може и да е само хлабав ремък на динамото,но то не стърже на метал.по-вероятно е да е водната помпа.

Kris
23-02-2009, 01:16
Според мене т'ва са ролки! Свалете пластмасовите капаци и вижте дали всичко е добре ... ама го направи при първа възможност ...

BapHeH4e
23-02-2009, 10:59
я уточни къде точно се намират тези капаци,какво трябва да погледна и как да различа има ли им нещо или са наред.

BapHeH4e
23-02-2009, 11:02
Ще дам странична информация еветноално ако пробелма е от там!Направих и ремонт на двигателя,смених и главите ,валовете ,повдигачите,нова гарнитура.Да не би майстора да не я е зглобил както трябва?

kolev
23-02-2009, 14:07
като ремък ли свири. пробвай на място да видиш кога ще се появи или увеличи свиренето
- когато включиш дълги,подгряване на задното стъкло и вентилатора на отоплението
- когато въртиш волана пълно ляво-пълно дясно на място
- когато пуснеш климатика
или се променя когато работиш със съединителя.

Kris
23-02-2009, 15:58
Капаците на ремъците са отпреде до радиатора, свали ги ако можеш и на запален двигател виж дали всичко се върти както трябва. Свали предната маска и гледай ... ше стигнеш до проблема като изключваш възможни източници на проблема.

RaIDeR
23-02-2009, 20:33
А ба Крис баааа , нали има радиатор отпред , инъче ролки се разбират дали са добре само като ги свалиш ! Колегата Кolev е писъл , по метода на "проба-изключване" най ефикасно е !

Kris
23-02-2009, 20:44
А ако е запекла ше се разбере и без да я сваляш. Иначе за радиатора ...:crazy:

mordohy
23-02-2009, 21:12
Така,както сме я подкарали,няма да свършиме нищо!Колегата изобщо не е в час.Първо говореше,че е от съединителя,а сега отпред.Колев,добре го каза,но явно няма да се справи сам.Няма ли някой от нас,който да е наблизо и да си уговорят една среща и да се види какво е.Гледам,че Крис е наблизо,а ако е в Русе и там имаме сектанти.Не е ли по-добре да види в телефоните за взаимопомощ,кой е наблизо.Май забравихме за какво съставихме списъка.Давам само идея!

Kris
23-02-2009, 21:47
mordohy, епа ние вече сме се уговорили с момчето да видя колата:handshake:

JORDANGT
23-02-2009, 23:02
Да ама ако успее да ти я докара.:flamingdevil:

А ти взе ли макферсоните?

Тук открих два донора ,но и на двата точно десните са заминали.

Kris
23-02-2009, 23:47
не ми ги е пратил още

mordohy
24-02-2009, 00:24
Те това исках да чуя!:bravo:

Kris
26-02-2009, 17:55
До колко стана известно ремък или ролка на динамо...

DJ_STIVAN
26-02-2009, 19:50
Хлабав ли беше ремъка?

Kris
26-02-2009, 20:12
той още не го е направил .. когато се видяхме не го чух, но по обясненията така си помислих ... на студено и влажно време писклив режещ звук отпред и след подаване на газ изчезва ...

mordohy
27-02-2009, 00:38
До колко стана известно ремък или ролка на динамо...
К"ва ролка на динамо ,бе!Ама още ли не сте я оправили!?Само да ви дам идея!Ако не е от ремъка,вижте да не е от перката за охлаждане на динамото.По някой път се изкривявят някои от перата и стържат по корпуса.Същия ефект се получава и от разхлабена гайка на ротора на генератора.То на бошовите си е редовна простотия.Я хванете един ключ 22 или 24 и вижте да не се е разхлабила,гореупоменатата шибана гайка!

Kris
27-02-2009, 00:46
а де .. за нея перка имах предвид .. но мисля че ако се натегне ремъка ше се оправи ... той ше каже кво е станало

mordohy
27-02-2009, 02:35
Ако се е разхлабила....................Знаеш какво

BapHeH4e
12-03-2009, 22:56
Това предстои да го направя в най-скоро време.Но това което повече ме притеснява е миризмата на бензин.Много мирише на бензин и когато си провеярам маслото все едно помирисвам пистолета на бензиновата колона.Имах точно такъв проблем преди известно време(аз даже тема писах)пак така ми беше навлязло бензин в маслото заради скъсана гарнитура.Възможно ли е да имам същия проблем и да я убивам бавно ,но сигурно или просто така си мирише?А,и маслото май ми се вижда поразредено!Сега следя дали се покачва нивото на маслото евентоално ако влиза бензин,но не се вижда много добре на моето шило.И при вас ли е така или да се ходи на майстора дето я прави.

mordohy
13-03-2009, 17:47
При нашите няма от къде другаде да влиза бензин,освен от дюза,която да пропуска,което честно казано още не съм срещал.Просто не виждам от къде другаде.Нека и другите кажат нещо!:comphits:

RUSEV-BGR
13-03-2009, 18:51
също от температурен датчик МАП СЕНЗОР и мн други

BapHeH4e
26-03-2009, 13:29
На някой не му ли се е случвало това с навлизането на бензина?или поне колегите с 33 да кажат миришат ли им много колите на бензин?Моята мирише докато карам и си отворя прозореца...камули в гаража.

zilala
27-03-2009, 08:41
На някой не му ли се е случвало това с навлизането на бензина?или поне колегите с 33 да кажат миришат ли им много колите на бензин?Моята мирише докато карам и си отворя прозореца...камули в гаража.
значи ти като си на затворено е нормално да мирише на бензин ,аз кото запала пред блока и малко докото позогреее е ижас гнусна миризма,но докато карам не ми мерише ,провери си бензинопроводите да не сължи от някой ?

kolev
27-03-2009, 10:17
сигурен ли си че маслото мирише на бензин. огледай рейките и инжекторите. на инжекторите имаш едни О пръстени-гумички. ако са се скапали,може от тях да мирише.