View Full Version : Нови радари
stkazakov
23-02-2009, 17:21
Нашата държава май иска да ни намали скоростта дали ще успеят? Нови радари ще бъдат пуснати по пътищата. Ако някой знае повече за въпросните радари нека каже, няма вариант да караме бавничко с тия коли. Ето прочетете малко повече:
http://www.24chasa.bg/Default.asp?statid=119533&rubr=0&izd=1&fsize=&swidth=800&tr=1&im=02&id=23&iy=2009
Дай по-полека с обидите към държавата, престараваш се.
он/
Статии от подобни медии не чета, но се надявам да има успех. Правилата са, за да се спазват.
И що да е скапана държавата като иска да намали скороста??
Звучи добре де :)
Въпросът е дали антирадарът може да ги засече. Някой знае ли какъв е тоя "ефект на Доплер"?
ФЕРАРИСТ
23-02-2009, 17:34
Нещата не стават с намаляне на скороста......
Експерти са пресметнали, че само за 12 месеца устройствата ще спасят поне 100 души от смърт на пътя. - как ли са го изчислили.....Поне 150 ще се спасят за година ако нямаше дървета в който да се блъскат.....
Комисар Алекси Стратиев: Забраняваме спрей, който крие номера
Интересно как ще го определят това - може би куката ще ми прави химичен анализ на номера??????
- Не се ли страхувате, че шофьори много бързо ще счупят новите уреди, за да не ги ловят?
- Точно за да не могат да ги чупят лесно, вдигаме устройствата нависоко над пътя.
Преди доста години пак имахме стационарни радари, но бяха поставени на земята. Тогава едният от радарите във Велико Търново го блъснаха с камион, на столичната Сточна гара запалиха друг, останалите ги пръскаха със спрей. В Германия пък ги стрелят с въздушни пушки.
Баси а уж ние сме били диваци.......
Нещата не стават с намаляне на скороста......
Експерти са пресметнали, че само за 12 месеца устройствата ще спасят поне 100 души от смърт на пътя. - как ли са го изчислили.....Поне 150 ще се спасят за година ако нямаше дървета в който да се блъскат.....
И стълбове ... още 80-90 ???
ФЕРАРИСТ
23-02-2009, 17:39
Въпросът е дали антирадарът може да ги засече. Някой знае ли какъв е тоя "ефект на Доплер"?
Фаща ги и още как......
Доплеров ефект (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2_% D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82)
Фаща ги и още как......
Ама дали няма да е късно, когато сигнализира? В статията говорят за някакви милисекунди.
...Преди доста години пак имахме стационарни радари, но бяха поставени на земята. Тогава едният от радарите във Велико Търново го блъснаха с камион, на столичната Сточна гара запалиха друг, останалите ги пръскаха със спрей. В Германия пък ги стрелят с въздушни пушки.
Баси а уж ние сме били диваци.......
Ние не сме диваци, а иноватори! Дори в Германия не са се сетили да блъснат радара с камион! :rotfl:
ФЕРАРИСТ
23-02-2009, 18:05
Ама дали няма да е късно, когато сигнализира? В статията говорят за някакви милисекунди.
Когато засича той работи постоянно - дори и в режим готовност тизлъчва сигнал който детекторите фащат....
Това е поредното доказателство за некадърността на малоумните ни управляващи!
Няма да вложат пари в пътна инфраструктура, за да не се случват произшествията, а ще вложат пари в нови радари, за да хващат нарушителите и да взимат повече, и по-големи рушвети :?
Всъщност що да са малоумни - те си гледат интереса... ташунко сапа....
Няма да вложат пари в пътна инфраструктура, за да не се случват произшествията, а ще вложат пари в нови радари, за да хващат нарушителите и да взимат повече, и по-големи рушвети :?
Сигурно с парите за тия радари може да се асфалтира един доста приличен участък...:book:
ФЕРАРИСТ
23-02-2009, 20:08
Абсолютно....
Половината от мъртвите по пътищата са им виновни техните глави, останалите лош път и никакъв късмет.
Няма да вложат пари в пътна инфраструктура....
Някой все пак трябва да захелби яко от закупуването им...
Аз съм твърдо за глобите за джигити. Яки при това.
Но Кики е прав за инфраструктурата.....тя трябва да е приоритет, но...
Ако апаратите (по скоро системата) са от същите, ще е голям смях ....... :)
http://dnes.dir.bg/2009/02/23/news4044550.html
(http://dnes.dir.bg/2009/02/23/news4044550.html)Коли с BG номера - неуловими в Италия
23 февруари 2009 / News.dir.bg
Някои европейски страни не могат да засичат регистрационните номера на българските автомобили и така не са в състояние да им налагат глоби.
В Рим например колите с български номера влизат безпроблемно в ограничената за нормални автомобили централна зона, предаде btv.
Българските регистрации имат "привилегията" да не бъдат разчетени от компютърната система на Италия, която е една от най-модерните в Европа. Системата чете номерата и формира автоматично глобата, която се изпраща на нарушителя.
Българските номера се разчитат, но не могат да се идентифицират от регистъра в повечето случаи, заяви за bTV представител на фирмата производител на софтуера. Системата за засичане на скоростта на италианските магистрали е последна дума на технологията. Тя е в състояние да отчита средната скорост в различни участъци, да определя кога и с колко се надвишава допустимото. Работи със специални магнитни, ултравиолетови клетки, проследяващи превозното средство десетки километри напред.
Системата, наречена "Тютор", е несъвместима за момента с българския национален регистър. От този факт се възползват масово румънци, които са в хиляди повече от българите и е въпрос на време проблемът да намери разрешение.
(http://dnes.dir.bg/2009/02/23/news4044550.html)
Stoyan Georgiev
23-02-2009, 20:39
Всеки стационарен радар струва около 30 хил. евро, а парите за модерната техника идват от Гаранционния фонд на застраховките "Гражданска отговорност". Според предварителни данни за тази година 5-те процента за техника ще са около 1 200 000 лв., с които
30 хил евро ? за радар с камера ?
направо съм без думи....
стадоооооо
AntiLuuP
23-02-2009, 20:43
Абе в крайна сметка би трябвало да има табели кога се навлиза в такава зона с камери...все пак е подсъдимо да те снимат без твоето знание и да .....
30 хил евро ? за радар с камера ?
направо съм без думи....
Ужас!!!!
Потрошихме си колите по "първокласните" български пътища a умниците дават по 30 хилки за камери.:bravo:
Смятам скоро да не ми дреме..Ще си купя лада нива... хем няма да ме интересуват пътищата, хем няма да мога да превишавам....
И наистина бях пропуснал с част за 30хил евро за камера с радар...Ебаси ние ще имаме най-модерните техники в ЦЕЛИЯ свят...
The_Game
23-02-2009, 23:08
Смятам скоро да не ми дреме..Ще си купя лада нива... хем няма да ме интересуват пътищата, хем няма да мога да превишавам....
И наистина бях пропуснал с част за 30хил евро за камера с радар...Ебаси ние ще имаме най-модерните техники в ЦЕЛИЯ свят...
Все повече и повече заглеждам офф роудърите :lupe:
Иначе парите от МИНЕТКИТЕ утиват за камери , за знаци , за някакви други глупости, ама не и за АСФАЛТ.
АВТОМАГИСТРАЛА ТРАКИЯ на някой места НЕ МОЖЕ да се кара в средната лента.
И сега след зимния период има и гадни и дълбоки дупки :pig:
Furious 155
23-02-2009, 23:11
Когато засича той работи постоянно - дори и в режим готовност тизлъчва сигнал който детекторите фащат....
а на какви обхвати са, даимш идея? тия наще обикновените дали ще вдяват? питам защото знам че имаш валнетинче - а то е дъ бест радар детектор и сигурно ще ги лови!
иначе парите са от фонд гражданска отговорност, не от винетки, ма тоя фонд незнам някой, който му се е наложило да го позлва, да взел пари....фондът е за щети при които виновният е избягал и са пари събирани от нашите граждански отговорности...
за тея радри ич и да не ми ви дреме!газ до ламарина и 20 кинта у джоба
Хммм интересно нощно време дали ще могат да заснемат. А иначе мисля радардетектора ще ги хваща, но най лесно ще се пробва като ги сложат ще разберем местата минаваме леко с детектора или ще ги хваща или ще се наложи да помниме къде има сложени.:lupe:
ФЕРАРИСТ
24-02-2009, 00:20
а на какви обхвати са, даимш идея? тия наще обикновените дали ще вдяват? питам защото знам че имаш валнетинче - а то е дъ бест радар детектор и сигурно ще ги лови!
Ми чесно казано не знам, преди едно аверче който също има Valentine One ми го настрой да хваща само Х банда, тъй като в БГ са само с такива, но съм го помолил ако изкочат промени като тия евентуално да ми обади - а той ги следи, щото е редовно в нарушение......имаше и някакъв сайт дето се описваше в коя държава какви системи засичат и в кой банд са, но пак него трябва да питам.......
Furious 155
24-02-2009, 00:51
Ми чесно казано не знам, преди едно аверче който също има Valentine One ми го настрой да хваща само Х банда, тъй като в БГ са само с такива, но съм го помолил ако изкочат промени като тия евентуално да ми обади - а той ги следи, щото е редовно в нарушение......имаше и някакъв сайт дето се описваше в коя държава какви системи засичат и в кой банд са, но пак него трябва да питам.......
абе само Х вече май не са... имах радар само на Х (руските) и имах случка, да не хваща заложена патрулка с радар и радара си работеше, защото ония си ме гледаха че се задавам точно в ограничение, за късмет и си гледаха радара :), обаче има вече К или Ка ли са... но новия ми ги хваща и тях....трябва да започна да го нося по-често...
ФЕРАРИСТ
24-02-2009, 01:24
Само Х банд са, или поне тия дето ги носят по пътищата......Има обаче някакво време на реакция, което по простите радари не го хващат и не пискат, Валю писка, но по тоя метод няма как да те спаси, никой радар не може......готиното е че 90% от куките карат по мързеливия метод.....
Хммм интересно нощно време дали ще могат да заснемат.
едва ли радар с камера за 30 хилки няма да те заснеме през нощта