PDA

View Full Version : Приятели,да споделя и аз радостта си

mordohy
24-02-2009, 22:49
Колеги от два дена и аз съм горд собственик на чисто нов фирмен ключодържател и една дузина детелинки.Поогледах Алфи и не намерих по омазаната му задница нито едно място,което да е достойно за детелинката.Позамислих се и се сетих,че нещо не е наред.Имах чувството,че тя е само за членовете на клуба,а аз още не съм такъв.Къде бъркам.Мога ли да си поставя с чиста съвест детелинката или тя е само за членовете на клуба.Иначе качеството на изработка е много добро.Веднага се виждат лазерните технологии.Колегата,който ги предлага е член на форума,но не му запомних ника.От София е и се казва Бисер.Ако някой го познава-да каже.Тука в Кюстендил имаме много маниаци,ама не са организирани.Мислех да им лепна по една детелинка за майтап.Очаквам мнения

PEPI-2ALFA
25-02-2009, 00:37
Не знам каква ти е детелинката. Клубните триъгълни с детелинка на фона на българското знаме. А колкото до това дали да си я сложиш... аз съм си сложил "Пининфарина" като на 164-ките:haha: така че... и зелена детелинка на бял фон съм си сложил на калниците..., а бе ...:spell:

RaIDeR
25-02-2009, 12:02
Ееее тая е готина аз си взех детелинки , змии , алфа ромео , имола ,пининфарина , 33 , от един много точен младеж ника му е ma7e4k0 , направи ми ги по мои претенции всичките са цветни с светлосянка изглеждат изпъкнали бе изобщо много съм доволен ! Доста приятели се зарибиха покрай мен ,а и аз искам още някоя да ми направи ! Момчето е от София май Бисер се казва ми каза ,че ако се съберем повече хора за по голяма поръчка ще има отстъпки и бонуси , така че дайте да се събираме и да олепаме колите хехе :) също продава и лазерно нарязани ключодържятели само за фенофве ! А как се става член на клуб Алфа Ромео ,че да не ми е гузно , че съм си лепнал форумни стикери ?

soldier
25-02-2009, 12:08
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=378208#post378208

VFTI
25-02-2009, 18:22
Бисерчо яко ви цака с надценка :) Според мен това не е редно, защото той прави прекупваческа работа...НО вие си знаете... Той ги взема от http://www.tehnoartbg.hit.bg/...

Заради тези си деяни е с БАН....

Иначе и аз имам стикерче на клуба с детелинката и надпис алфа ромео...ии лепенки Agip и лепенка Legend 155 :blush:

MUROMAN
25-02-2009, 19:35
Венци мани ги стадо.:haha:

fred
25-02-2009, 19:38
Честито колега, да си купиш или караш алфа за да може кефа да е пълен :-P, пък за цените може да се ориентираш и допълнително, ако се интересуваш

Venci
25-02-2009, 23:03
Добре, аз не разбирам какъв е проблема? На Бисер му останали няколко стикера и ги пуснал да ги продаде на някой колега. От къде на къде взимате отношение от къде ги взима и за колко. Вие като си продавате старите гуми той да ви е казал, че ги давате скъпо или, че сте ги взели на аванта от гумаджийницата. Нито е хванал бизнесче да върти нито нищо. Що си мислА, че основно правило беше да не се коментират обяви в Продава? Който му изнася - купува, който не му е скъпо си трае. Хванете се стегнете! Не Ви разбирам ама грам! Аз също взех от него разни неща и нито съм мрънкал, че е скъпо нито от къде ги взима. От където - от там, за колкото - за толкова.

П.С. Не исках да се намесвам и да се обаждам. Съжалявам не издържах, но пак ви казвам излагате се. Аз утре като си пусна старите гуми ще ми кажете ли, че им искам много за гуми, с които съм взел колата?

mordohy
26-02-2009, 01:36
То Какво стана!Май имаме някакви проблеми.Оказа се,че съм се набъркал в гнездото на осите.До колкото разбрах Бисер е ма7е4ко и тука се спори за цената на някакви ключодържатели и стикери за около има - няма 100-200 лева.Е това ако е бизнес и комерсиалност-здраве му кажи.От постовете разбрах,че му е наложен и БАМ,за тия негови провинения.Развивайки темата,може би скоро ще ни и застрелват,за това,че пушиме на публични места.Не дай си Боже да се напиеме или да огледаме сексуално някоя хубава кака.Направо ще ни обесят за таша,пардон тестисите.Иначе всичко е правилно,само дето хората ше пишат и търсят приятели в други форуми.Мислех си,че нашия форум се отличава от другите по търпимостта си и широтата на възгледите,а ето какво се получава.За едни ключодържатели-Бам.Ама то си е като разстрел.Знаят ли какво означава всички!?

Pinky
26-02-2009, 08:53
Принципно положение, друже. Ако откраднеш една дъвка, означава ли, че не си откраднал? И още повече, ако си откраднал,хванали са те и са те предупредили, а ти си продължил в същия дух.
Личната ми препоръка е, да не оспорваш (на такива места) модератоски решения.

fred
26-02-2009, 08:58
Напиши в крайна сметка за колко си ги взел и всеки да си прави сметката пък

RaIDeR
26-02-2009, 12:30
Вярно сме се набутали в гноздото с усите , ама аз да кажя че това си е покупко продажба , вземам от завода на Презтиж 2кг вафли от даден тип за 2 лв а същите в магазина самоче 200гр са 2лв ! Друго нямам какво да ви кажя освен ,че като ги копувам тея вафли от магазина невикам на магазинерките "вийе сте ги зели от престижя 2кг за 2 лв а продавате 200гр за 2лв" защото ше ще ми кажят ами върви си ги земи от Презтижа тогава ! Вие си преценете сами кой прав и кой крив !
Поне се извинете на момчето !

Поздрави

pr_00f
26-02-2009, 12:53
На кое момче да трябва да се поднесат извинения не разбрах.

VFTI
26-02-2009, 18:50
Сега може би аз съм кривия, че писах в неговата тема... Но според мен не е редно... Незнам може би щото съм за 4лв...

Аз като направих ключодържатели 4-5 броя ги дадох на цената, на която ги взех... И смятах че с тази постъпка ще помогна на колегите да си доставят по достъпно удоволствие... Незнам...Ключодържателите струват 8лв., а той ви ги дава на 12лв... Ами не е кой знае какво но пък всеки си знае финансите... Аз лично нямам съвест да правя такива дребни далаверки, но според мен е кофти...

А вие като се кефите просто продължавайте да го търсите и да си му поръчвате неща...Аз просто сметнах че съм длъжен да ви информирам... Когато аз исках да си купя такъв ключодържател един безоочен тип ми го беше предложил за 15лв...Еми за мен 7лв. са си пари..1/4 от дневната ми надница... Също НЕ одобрявам такива безоочливи твари, където продават части втора ръка за безумни цени....

Примера на Пинки за дъвката беше хубав...

Тааа всеки да си реши, кое е правилно и кое не според СЕБЕ СИ :)

търтей
26-02-2009, 19:01
ае стегнете се бе

ако ще на 238746 лева ще ги продава
като не те кефи цената си зимаш от другаде

търговията не е благотворителност

fred
26-02-2009, 19:22
Вярно сме се набутали в гноздото с усите , ама аз да кажя че това си е покупко продажба , вземам от завода на Презтиж 2кг вафли от даден тип за 2 лв а същите в магазина самоче 200гр са 2лв ! Друго нямам какво да ви кажя освен ,че като ги копувам тея вафли от магазина невикам на магазинерките "вийе сте ги зели от престижя 2кг за 2 лв а продавате 200гр за 2лв" защото ше ще ми кажят ами върви си ги земи от Презтижа тогава ! Вие си преценете сами кой прав и кой крив !
Поне се извинете на момчето !

Поздрави
Като се регистрира фирма, платят данъци, регистрация в НАП, касови апарати, заплати на продавачите, данъци за тях към НОИ и т.н. и тогава ще кажем евала, че продава вафли, храни работници и так дале, иначе си обикновена спекула,сори, ама и това е.В нормалната пазарна икономика, отстъпката, която дава производителя на търговеца, образно казано, дава печалбата и на търговеца, като калкулира и своите разходи, а не краде от труда на другите.
И друго, колега, всеки прави грешки, като пише, но като се видят груби правописни грешки много олекват доводите...
Иначе всеки да си прави сметката, ама като се правим на пазарна икономика да гледаме тия дето живеят и работят нормално, а не отношения тип циганска икономика.
Поздрави и от мен, а на кой да се извиним не разбрах и защо?

mordohy
26-02-2009, 19:31
Принципно положение, друже. Ако откраднеш една дъвка, означава ли, че не си откраднал? И още повече, ако си откраднал,хванали са те и са те предупредили, а ти си продължил в същия дух.
Личната ми препоръка е, да не оспорваш (на такива места) модератоски решения.
Ако почнеме да оспорваме модераторските решения,ще настъпи хаос и го знам много добре!Като откраднеш една дъвка си е административно нарушение,но при повторна кражба си за :prison:.Темата се изроди до немай къде.Започнахме с ключодържатели и стигнахме до световната криза.
Някой обаче спомена нещо за стадо.Не разбрах само от овце,говеда,биволи или нещо друго.Как ще го коментираш!?Като модератор разбира се!

pa4ito
27-02-2009, 12:11
Честито mordohy, само да те радват новите придобивки и като ги сложиш, снимай Алфи да видим как е станала ;-)
А относно "бизнеса"... Не познавам човека, но ми се струва, че Pinky не е съвсем прав с примера за кражбата. Все едно аз да обвиня дилъра на Митсубиши в кражба, защото новия Лансер в Австралия струва 24 хил. лева, а тука го дават същия за 40 хил. Малко е нелепо. Тука не става дума за кражба, всичко е доброволно. По-горе правилно беше отбелязано, че всеки сам си прави сметката. И аз искам да карам 159, 3.2, ама си правя сметка, че не мога...

pr_00f
27-02-2009, 12:37
Примера с кражбата беше даден за съвсем друго нещо- нарушаване правилата на форума.

Ma7e4k0
27-02-2009, 20:31
Сега може би аз съм кривия, че писах в неговата тема... Но според мен не е редно... Незнам може би щото съм за 4лв...

Аз като направих ключодържатели 4-5 броя ги дадох на цената, на която ги взех... И смятах че с тази постъпка ще помогна на колегите да си доставят по достъпно удоволствие... Незнам...Ключодържателите струват 8лв., а той ви ги дава на 12лв... Ами не е кой знае какво но пък всеки си знае финансите... Аз лично нямам съвест да правя такива дребни далаверки, но според мен е кофти...

А вие като се кефите просто продължавайте да го търсите и да си му поръчвате неща...Аз просто сметнах че съм длъжен да ви информирам... Когато аз исках да си купя такъв ключодържател един безоочен тип ми го беше предложил за 15лв...Еми за мен 7лв. са си пари..1/4 от дневната ми надница... Също НЕ одобрявам такива безоочливи твари, където продават части втора ръка за безумни цени....

Примера на Пинки за дъвката беше хубав...

Тааа всеки да си реши, кое е правилно и кое не според СЕБЕ СИ :)

Пишеше 12 лева с коментар! Което значи че може и за 11лв да продам и за 3лв!Какви 4 лева те гонат?

MUROMAN
27-02-2009, 21:22
Пишеше 12 лева с коментар! Което значи че може и за 11лв да продам и за 3лв!Какви 4 лева те гонат?

Бате не те познавам и не знам що за момче си , евала на хората които те защитиха , уважават те. Но аз лично искам да ти кажа,че не си прав/лично мое мнение с което не те обвързвам/. Така за ключодържателите е ясна схемата и темата .Преди време едно момче ги правеше по- поръчка кой с каквото иска да му пише и ги продаваше по 8 лв. Доста хора си купиха и останаха доволни,аз не успях ,но няма значение. После бат Венци имаше няколко бр и ги продаде за по 7 лв на нас хората от форума/клуба/ без да печели.Да не спечели 4-5 лв горница ,но спечели Уважение и приятелчета.
За лепенките ще ти споделя от моя опит. За миналия Итал фест аз реших,че както за по-миналия имаше лепенки с никовете на хората така трябва да има и за този. Пуснах тема да се запишат хората ,които искат,пуснах и запитване за шрифтове и големина ,добавих и малко лепенки с клубни стикери. Направи се списък , намерих колега от форума ,които страшно много ми помогна /обработи ги , пусна ги на режещия си плотер, после рязахме и сглабяхме дълги часове с него готовите лепенки/.Та и той заради форума и марката не пожела да си прави горница ,а искаше само разходите за фолиото.Аз му платих разходите след това реших да ги пусна тези с никовете по 1 лв а клубните по 2 лв цена. И така аз си загубих половината време на феста да ги раздавам , да издирвам хората да им ги дам да ги лепим и др. И вкрайна сметка не само,че не спечелих /което не ми бе цел/,но и бях около 15-20 назад с парите. Отанаха малко хора дето им бях обещал да им донаправя малко лепенки и пак съм пуснал запитване и съм събрам малко заявки,но отново не го правя с цел печалба.

Така стоят нещата според мен.не обвързам никои с моята личност и мнения.

Успех ти пожелавам във всяко начинание.:rockon:

Ma7e4k0
27-02-2009, 21:35
Бате не те познавам и не знам що за момче си , евала на хората които те защитиха , уважават те. Но аз лично искам да ти кажа,че не си прав/лично мое мнение с което не те обвързвам/. Така за ключодържателите е ясна схемата и темата .Преди време едно момче ги правеше по- поръчка кой с каквото иска да му пише и ги продаваше по 8 лв. Доста хора си купиха и останаха доволни,аз не успях ,но няма значение. После бат Венци имаше няколко бр и ги продаде за по 7 лв на нас хората от форума/клуба/ без да печели.Да не спечели 4-5 лв горница ,но спечели Уважение и приятелчета.
За лепенките ще ти споделя от моя опит. За миналия Итал фест аз реших,че както за по-миналия имаше лепенки с никовете на хората така трябва да има и за този. Пуснах тема да се запишат хората ,които искат,пуснах и запитване за шрифтове и големина ,добавих и малко лепенки с клубни стикери. Направи се списък , намерих колега от форума ,които страшно много ми помогна /обработи ги , пусна ги на режещия си плотер, после рязахме и сглабяхме дълги часове с него готовите лепенки/.Та и той заради форума и марката не пожела да си прави горница ,а искаше само разходите за фолиото.Аз му платих разходите след това реших да ги пусна тези с никовете по 1 лв а клубните по 2 лв цена. И така аз си загубих половината време на феста да ги раздавам , да издирвам хората да им ги дам да ги лепим и др. И вкрайна сметка не само,че не спечелих /което не ми бе цел/,но и бях около 15-20 назад с парите. Отанаха малко хора дето им бях обещал да им донаправя малко лепенки и пак съм пуснал запитване и съм събрам малко заявки,но отново не го правя с цел печалба.

Така стоят нещата според мен.не обвързам никои с моята личност и мнения.

Успех ти пожелавам във всяко начинание.:rockon:
Пак повтарям цените в обявата бяха с КОМЕНТАР :) Лепенките които ми останаха бяха гласени за приятели ала човека който ги прави не ги направи така както се бяхме разбрали..много неща не станаха както трябва и затова мисля за в бъдеще повече да не се занимавам!

MUROMAN
27-02-2009, 21:48
И аз мисля да не се занимавам повече с това.:not-fair:

Ma7e4k0
27-02-2009, 22:03
И аз мисля да не се занимавам повече с това.:not-fair:

Нали, оферта е единственно ако произвеждаш стикерите ... :rockon: