View Full Version : RPG клапан
MILEN 76
25-02-2009, 13:42
Здравейте коеги.Имам въпрос относно RPG клапана.За какво служи и ако не се ползва какви са плюсовете и минусите от това.Имали някакви негативни последици за турбината.:tequilla:
Здравейте коеги.Имам въпрос относно RPG клапана.За какво служи и ако не се ползва какви са плюсовете и минусите от това.Имали някакви негативни последици за турбината.:tequilla:
Изпуска картерните газове , поне така мисля .
MILEN 76
26-02-2009, 08:54
не е точно така.намира се на смукателния колектор и от там е свързан с една метална траба за изпусцателния.доколкото знам когато отвори разтоварва нагнетения въздух от турбуто.ама и аз не сам сигурен.:please:
Да нямаш предвид EGR някакъв?
iv4oto_77@abv.bg
26-02-2009, 12:14
този клапан е сложен като върнеш газта а колата е още в обороти да не нагнетява в смукателния колектор излишно налягане
Това не ви е бензинова кола, не се бъркайте.
Най-добре сложи снимка, да видим за какво става дума.
Да нямаш предвид EGR някакъв?
Точно за тоя клапан става въпрос , ама как работи ...
Ако за него говорим - единствено и само екология гонят. При определени условия връща част от изгорелите газове в двигателя. Не знам какво го управлява при 164 обаче - компютъра или е на температура само.
Нит от компутъра нит от температурата.Уж за по екологи4ен мотор е сложен ама кои му пука.Затапва6 го с една метална планка и 6 усети6 разликата във варвежа.
MILEN 76
27-02-2009, 12:54
точно туй и направих.изолирах го.ама да не вземе да скапе турбината?той иначе работи ама забелязах че душеше мотора и повече димеше а ся са оправи.:boost:
Газ на моя отговорност.От си4ко друго може да се скапе турбината ама не и от това.
MILEN 76
27-02-2009, 16:20
Познайте какво се случи преди броени минути.Колегата ми има същата с тая разлика че турбото бе за смяна и ние туко що го сменихме и естествено след това имаше задължителния тест драйв.НО УВИ след кратка отсечка изведнъж колата се форсира без видима причина колкото мой и естествено се окоти демек грамна некоя глава и това като се има предвит че само преди седмица и ремонтирахме главите :heavy_cry: Най вероятно клапана който разтоварва турбото не е сработил.И сега....:big_bow_down:
Ако 'новото' турбо е бълвало масло, нищо чудно
Ни6то об6то няма с турбото това да се изфорсира мотора до дупка.Търсете при4ината в помпата.
MILEN 76
27-02-2009, 17:17
Няма смисъл да се спори тъй или инъче изпорти мотора.Ако клапана не я е разтоварил такъв вариянт имали.Той масленият радиатор по всяка вероятност е бил пълен с масло от др. турбина.Ся кат са сетя че пак ша праим глави лошо ми става.:angry1:
Случвало ми се е поне 3 пъти на различни машини. На едната 3 пъти за 1 ден. :crazy: Турбото е тотално загинало, хвърля масло в двигателя, то се самозапалва и толкоз...
MILEN 76
27-02-2009, 17:36
Първо разглабяме и после кот ша взима ша са взима.Тая е със свещите от горе.Е хубо ама туй новото турбо опц втора употреба грам луфт немаше.А колега ако требе нешто ще те потърся ставали за глави например.:rockon:
Случвало ми се е поне 3 пъти на различни машини. На едната 3 пъти за 1 ден. :crazy: Турбото е тотално загинало, хвърля масло в двигателя, то се самозапалва и толкоз...
Напълно съм сагласен с тебе колега.Просто не сам допускал 4е може да смени някои турбо и да не извади и да из4исти интерколера.Таман хубаво се е боло утаило маслото на дъното и да го подкара новото турбо и да го набие в мотора.
А, е явно не съм се изразил правилно преди това значи. :)
:big_bow_down:
MILEN 76
27-02-2009, 18:02
Ми то човек се учи докат е жив май тъй му викаха.Ся ще я разглобим и таман да ни дойде акъла.Разглобяване в Неделя.И кот сабя покаже.Главите за надуване и т.н пък и вие знаете.Хубави коли ама стея глави аман:Silent::wallbash:
А вода изхвърли ли отнякъде?
този клапан е сложен като върнеш газта а колата е още в обороти да не нагнетява в смукателния колектор излишно налягане
Колегата го е казал точно и ясно и като не работи както трябва като не ти е хвръкнала главата през капака пак е добре :big_bow_down:
MILEN 76
27-02-2009, 18:46
освен през ауспуха другаде не се сещам.направо скрихме половината град от бял дим.
MILEN 76
27-02-2009, 18:51
относно по темата.тоя прословут клапан ще го снимам утре зада може да киризите и да отговаряте.
:spam: Колега моляте пиши нормално а не на диалект че ми е много трудно да ти разчитам написаното , можеби и на другите не им е приятно ( ша,кот ... тия неща ):spam:
Колегата го е казал точно и ясно и като не работи както трябва като не ти е хвръкнала главата през капака пак е добре :big_bow_down:
Обяснете ми на дизел какво става като върнеш газта?
MILEN 76
27-02-2009, 19:35
извинявам се.
Аз като го нямам тоя клапан как аджаба не ми фръкват главите през капака ве4е 510 000 километра а?Не говорете глупости моля за6тото поне на дестина турбодизела съм изолирал въпросния клапан и о6те си варвят без никакав проблем.
MILEN 76
28-02-2009, 13:06
това е прословутйя клапан
MILEN 76
28-02-2009, 13:41
добър ден е по вероятно.здравейте на всички.
Това е точно ЕГР клапан. Само не мога да видя вакуума, дето го управлява, къде ходи. :)
MILEN 76
28-02-2009, 22:41
при вакомите в въздушния филтър.там се сабират всички.на втората снимка се вижда.
virusalfa
05-03-2009, 13:18
Ни6то об6то няма с турбото това да се изфорсира мотора до дупка.Търсете при4ината в помпата.
Има и то много общо!В случая ако са качили нова турбина и не е почистен интеркулера от насъбралото се там масло,ясно е причината каква е...Турбото бута маслото в смукателния тракт.....
virusalfa
05-03-2009, 13:20
Обяснете ми на дизел какво става като върнеш газта?
Малко над оборотите на празен ход регулатора спира притока на гориво,ей това става:upsidedwnsmiley:
Амчи така де. :)
Просто исках да им обясня да не търсят блоу-оф клапан при дизела. :Tease:
Вирусалфа, какво управлява ЕГР клапана? Компютъра или е опростено нещо? Твоята трябва да има щото.
virusalfa
05-03-2009, 23:31
Вирусалфа, какво управлява ЕГР клапана? Компютъра или е опростено нещо? Твоята трябва да има щото.Е има,на вакуум е.То и 84А моторите някои имат.Зависи кога и за кой пазар са правени.На вакуум работят
4ете6 между редовете.
Колега 164тд , понеже знам че Гришата си взе от тебе кораба , се чудя дали вкарваш коли от там където си ( Белгия мисля ) .
Ако има вариант , как вървят 164 тд 98 ?