PDA

View Full Version : Сваляне на външен накрайник

deks777
25-02-2009, 20:44
Здравейте,

днес започнах работа по смяна на амортисьорите. Всичко добре, всички болтове се развиха без проблем, докато не стигнах до болта който държи накрайника към амортисьора - няма откачане. Развих гайката, но болта е яко затъкнат и не ще и не ще да излезе...

Има ли някакъв тарикатски начин за сваляне или си остава грубия начин.......

Mury
26-02-2009, 10:07
Да със скоба за накрайници,ако нямаш бухай с чука ма яко по шенкела,не по самия болт ами отвън по шенкела,все пак е конус а конуса излиза с вибрация:crazy::crazy::crazy:

phoenix
26-02-2009, 14:36
ето тука една тема със снимков матрял, докато сменях на колегата Оги, носачите, накрайниците и биалетките докато бяхме в София за малко, той направи достатъчно снимки и се постара да направи тази темичка. Може да ти е полезна.
цък (http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=32728&postdays=0&postorder=asc&start=0)

deks777
26-02-2009, 19:37
Темата наистина е полезна, ама моя накрайник се оказа много зепечен.... не ще и не ще. Чука беше според предписанията /боен/, оставих цялата кола на подпора да натиска болта а аз пердаших по шенкела и не излиза. Ще се ходи на майстор и това е. Не ми е за парите, а мераклия съм си сам да си оправям някои по-лесни неща, ама това явно не е от тях.....

Mury
27-02-2009, 11:49
Буай с чука бре ше излезе:crazy::crazy::crazy: