View Full Version : компютърът ми се бъгва?
От известно време, прогресивно колата на бензин не върви както преди. Газовете изгарят в гърнето с леки гръмове. Бих решил че са кабели или/и свещи но в момента в който мине на гас заспива?! Сложих добавка, за почистване на дюзи, но не се подобри на бензин положението. Днес изключих акумулатора за около 5 минути и положението се пооправи значително гърменето спря частично мощноста се появи. Така, че стигнах до заключението, че е компютъра, но няам идея какво повече да направя.:blush:
Що не отидеш на диагностика?
Що не отидеш на диагностика?
Мога да ти дам компютър ако ти трябва , но е за дизел .
От известно време, прогресивно колата на бензин не върви както преди. Газовете изгарят в гърнето с леки гръмове. Бих решил че са кабели или/и свещи но в момента в който мине на гас заспива?! Сложих добавка, за почистване на дюзи, но не се подобри на бензин положението. Днес изключих акумулатора за около 5 минути и положението се пооправи значително гърменето спря частично мощноста се появи. Така, че стигнах до заключението, че е компютъра, но няам идея какво повече да направя.:blush:колегамога да ти дам комп.да го пробваш ако проблема ти е от него цената е 90лв 0877777725,0888144020
Благодаря колеги, ще я заведа на диагностик.
Тъй. Първо, компютъра се самообучава. При каране на газ си променя разните параметри на работа. Като си изключил акумулатора, си му 'нулирал' картата за работа. Сега наново ще се обучава на бензин. Пробвай един ден или два само на бензин и тогава ходи на диагностик, най-малкото да не дава изкривени показания.
А колкото до смяна с друг- ако колата е с имобилайзер, няма да я подкарате с друг компютър. Или трябва другия + имобилайзера + ключа.
Закарах я на диагностик (40лв) оказаха се запушени дюзи, сега ще я карам един резервоар с 100 октаново горивце + добавки за почистване и ако това не помогне ще трябва да се простя с 100лв за почистване на дюзите.
Е не е 100. Малко по-малко е.
Ти спомена, че ламдата нещо е разкачена. Това също оказва влияние. И си сложи крушка за 'дюзата'.
110лв. ми излезе .
изчистване на (4) четирите дюзи 100лв+ смяна на горивните маркучи 10лв сега мърка, като коте, и бяга като леопард.
Е тури де. Макар да остане да свети после...
110лв. ми излезе .
изчистване на (4) четирите дюзи 100лв+ смяна на горивните маркучи 10лв сега мърка, като коте, и бяга като леопард.
Колега къде ти ги почистиха и това цена с сваляне и качване, или ги занесе свалени,че и мен ме чака тази процедура.
alfaracer
13-03-2009, 00:02
В Русе си сваляш дюзите и ти ги чистят за 40лв на ултразвук.
колега ще дадеш ли някакви кординати на сервиза дето са ти ги почистили
Разбира се колега, на ъгъла на ул. Дунав и ул. Козлодуй от страната на ул. Дунав N: 92 тел на сервиза 0888524270